Saldodipje Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl
23 juni 2022 
11 min. leestijd

Saldodipje Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl

Minilening aanvragen bij Saldodipje? Saldodipje is betrouwbaar, maar weet waar u aan begint! In dit artikel leest u onze uitgebreide Saldodipje review en ervaringen. Na deze review weet u exact of een minilening van Saldodipje verstandig en betrouwbaar is. Zo zijn er verschillende positieve en negatieve ervaringen.

De korte conclusie uit onze Saldodipje review is dit: ja, het is een flexibele minilening voor snel kleine bedragen lenen. Snel. En goedkoop. Zolang u voldoet aan de voorwaarden kost een minilening bij Saldodipje een paar euro. Maar dit is ook hét gevaar uit onze Saldodipje review. Als u niet voldoet, dan krijgt u te maken met hoge kosten. Anderzijds, wanneer u voldoet aan de voorwaarden, kunt u dus snel en goedkoop geld lenen tegen lage rentetarieven.

In deze review leggen we alles uit over hoe betrouwbaar geld lenen bij Saldodipje. Van rente berekenen tot niet terugbetalen en de voorwaarden van Saldodipje garantsteller.

Lees verder voor de volledige review en ervaringen met Saldodipje.

Saldodipje Review: over de organisatie

saldodipje-review-ervaringen

Een eerlijke review over Saldodipje is dat het een omstreden organisatie is. Ze opereren buitenom AFM door het aanbieden van flitskrediet. Snel geld lenen voor 1 of 2 maanden. Waarom doen mensen zit?

Nu, ondanks de negatieve ervaringen en reviews van Saldodipje is het voor snel geld lenen wel degelijk een betrouwbare bron. Het is momenteel de enige kredietverstrekker waar u met negatieve BKR-registratie terecht kunt.

Ervan uitgaande dat u een negatieve BKR registratie heeft, is het vaak moeilijk om goedgekeurd te worden voor een lening. Nederlandse kredietverstrekkers die een persoonlijke lening verstrekken zullen eerst kijken in hoeverre er sprake is van een BKR notering. Bij een negatieve BKR registratie komt u niet in aanmerking. Saldodipje werkt niet op die manier.

Als lid van de CCTA en onderdeel van de Ferratum Group, hebben ze een jarenlange reputatie als kredietverstrekker. Niet zo positief overigens. Wat meer is, is dat ze bereid zijn om overal te lenen van €100 - €1500, waardoor ze een zeer flexibele optie zijn als het gaat om financiële behoeften van snel geld lenen. Het aanvraagproces werkt zeer snel en geld is binnen 24 uur gestort.

Saldodipje is momenteel de enige aanbieder van een minilening zonder BKR. En dit is dan ook de enige reden waarom u voor deze partij wilt kiezen: op zeer korte termijn (1-2 maanden) een klein bedrag lenen omdat u dit geld echt nodig heeft.

Vanuit onze review en ervaringen willen wij u wel waarschuwen. Kleine bedragen lenen klinkt aantrekkelijk maar kent ook hoge risico’s. Zo rekent Saldodipje hoge kosten bij niet-nakoming van de voorwaarden. Wees hierop bedacht alvorens u een minilening aanvraagt.

saldodipje-review

Saldodipje Review van rentevoeten en kosten voor minileningen

Saldodipje is de enige optie voor wie opzoek is naar kortlopende minileningen van 1 tot 2 maanden. Met concurrerende rentetarieven en kosten biedt Saldodipje een manier om voor de eerste keer van 100 tot 800 euro te lenen. Indien u als bestaande klant heeft aangetoond de lening correct terug te betalen, dan kunt u in het vervolg een minilening van maximaal 1500 euro afsluiten.

De flitskredietverstrekker biedt een optie om de lening in 30 tot 62 dagen terug te betalen. Dit is een zeer korte leentermijn. Wees er zeker van dat u het geld werkelijk nodig heeft. Er zijn immers alternatieven, zoals het lenen van een goede vriend of familielid.

Ondanks de kleine bedragen zoals 500 euro lenen, is Saldodipje verrassend “goedkoop” met haar rentekosten. Een klein bedrag lenen kost vaak enkele euro’s. En indien u keurig voldoet aan de lening zijn dat ook de werkelijke kosten. Maar het gevaar zit in de niet-nakoming van de voorwaarden.

Klik hier voor de actuele rentetarieven en kosten voor minileningen van Saldodipje, of bekijk de tabel:

saldodipje-rente-vergelijkenBron: Saldodipje. Rente kan wijzigen afhankelijk van rentebeleid

De tabel van hierboven toont aan dat u een goedkope minilening bij Saldipje kunt afsluiten. Een lening van 1500 euro tegen circa 7% rente kost u slechts 13,02 euro. De kosten voor het lenen van een bedrag kleiner dan 1000 euro kost u slechts 10 euro. Dit is betrouwbaar, en aan u de belangrijke taak om te voldoen aan de voorwaarden.

Klik hier voor de actuele rente en kosten.

Voorwaarden van geld lenen bij Saldodipje

Een cruciaal onderdeel in onze Saldodipje review en ervaringen zijn de gehanteerde voorwaarden. Vrijwel iedereen kan in aanmerking komen voor een minilening. U kunt een lening aanvragen bij Saldodipje door aan deze voorwaarden te voldoen:

 1. U bent Nederlander
 2. U dient een identiteitsbewijs bij u te hebben waar uw naam op staat
 3. Uw leeftijd ligt tussen de 18 en 75 jaar
 4. U heeft een Nederlands rekeningnummer nodig dat op eigen naam staat

Op basis van deze voorwaarden kunt u een klein bedrag lenen bij Saldodipje. De aanvraagprocedure is snel en eenvoudig. Na goedkeuring wordt het geld binnen 24 uur gestort.

Tot dusverre klinkt de review positief. Maar nu komt het addertje onder het gras, namelijk: persoonlijke garantstelling.

Saldodipje Garantsteller: waarop moet ik letten?

Bij het aanvragen van een minilening via Saldodipje vragen zij om garantstelling. Een borgsteller.

Het belangrijkste om te onthouden bij Saldodipje garantsteller is dat de Persoonlijke Garantstellingdocumenten binnen 5 dagen na uitbetaling worden toegestuurd en goedgekeurd. Indien dit niet gebeurt worden hoge aanvullende kosten in rekening gebracht.

Daarnaast zijn er enkele eisen aan de garantsteller bij Saldodipje. Zo mag de garantiegever zelf geen minikrediet bij Saldodipje hebben. De persoon moet minstens 25 jaar oud moet zijn, in Nederland wonen, en geen goedgekeurde persoonlijke borgsteller zijn voor een andere overeenkomst met hen of iemand anders in verband.

Het maandelijkse aflossingsbedrag van de lening mag nooit meer dan 40% hoger of lager zijn dan wat overblijft nadat u de vaste lasten voor uw borg heeft berekend. Al met al lijken dit voorwaarden te zijn waar aan voldaan kan worden, maar uit de vele negatieve Saldodipje ervaringen blijkt dit in praktijk toch lastig te zijn. De vraag is waarom.

Lees hier alles over de voorwaarden van persoonlijke garantstelling. Zorg ervoor dat u aan de Saldodipje garantsteller voorwaarden voldoet, anders volgen hoge kosten.

Hoe werkt Saldodipje? Uitleg over minilening aanvragen

De aanvraagprocedure voor het lenen van geld bij Saldodipje is snel en eenvoudig. Met slechts een paar klikken kunt u het geld binnen 24 uur op uw rekening hebben staan. Hier zijn vier stappen om te volgen:

 • Om geld te lenen bij Saldodipje, selecteert u eerst het gewenste leenbedrag en de looptijd. U kunt dit doen door de schuifregelaar op de homepage te gebruiken om te kiezen hoeveel u wilt lenen, en vervolgens de lengte van de tijd te selecteren die u wilt om de lening terug te betalen.
 • Vervolgens uploadt u uw identiteitsbewijs. Dit kunt u doen door een foto van paspoort, ID-kaart of rijbewijs te maken met een camera of smartphone, en deze vervolgens direct op de website te uploaden.
 • Zodra u uw document hebt geüpload, voert u uw informatie in. Dit omvat uw naam, adres, geboortedatum en contactgegevens.
 • Tot slot moet u uw bankrekening verifiëren. Dit kunt u doen door uw bankrekeningnummer en routingnummer op te geven, en een kleine testtransactie van Saldodipje te autoriseren. Zodra dit is gedaan, zult u in staat zijn om snel en gemakkelijk geld te lenen van Saldodipje.

Klik hier voor meer informatie over het aanvraagproces.

saldodipje-review

Vereiste documenten

Wanneer u een lening aanvraagt bij Saldodipje, dient u een aantal basisdocumenten te verstrekken om het aanvraagproces te voltooien.

Een duidelijke scan of foto van je identiteitskaart of paspoort is vereist, evenals informatie over je bruto maandinkomen en terugkerende uitgaven. U moet ook de begindatum van uw dienstverband en uw IBAN opgeven.

Tot slot moet u uw bankpas en e-dentifier bij de hand hebben om de aanvraagprocedure te kunnen voltooien. Zodra al deze informatie is verstrekt, zal Saldodipje u snel en gemakkelijk een beslissing over uw leningaanvraag kunnen geven.

Voor- en nadelen van Saldodipje: snelle minilening maar met hoog risico

Hieronder volgt een overzicht van voor- en nadelen uit onze Saldodipje review en ervaringen.

Voordelen Saldodipje

 • U kunt heel snel een klein bedrag lenen: Als u om wat voor reden dan ook op zeer korte termijn een klein bedrag nodig heeft, kan deze partij van dienst zijn. Het is de enige organisatie waar u een klein bedrag van 100, 500 of 900 euro kunt lenen en aflossen binnen 30 tot 45 dagen.
 • De aanvraagprocedure is zeer eenvoudig: Het enige wat u hoeft te doen is een online formulier in te vullen en wat basisinformatie over jezelf en je financiën te verstrekken. Er is geen kredietcontrole of andere formele beoordeling nodig.
 • De rente is relatief laag: bij 5000 euro lenen via een Nederlandse kredietverstrekker, dan is de rente meestal boven de 6,5%. Bij Saldodipje reken ze een vergelijkbare rente voor kleinere leenbedragen. In dat perspectief is de rente laag. Daarentegen is haar rente juist wel erg hoog bij het lenen van 600 tot 900 euro.

Via deze tool kunt u de rente op een Saldodipje minilening berekenen.

Nadelen Saldodipje

 • Het grootste gevaar is dat Saldodipje mogelijk hoge kosten rekent: u moet voldoen aan alle voorwaarden, en dan met name de persoonlijke garantstelling. Bij niet-nakoming volgen zeer hoge kosten, waardoor de rente eenvoudig kan oplopen tot boven de 50%!
 • Risico om in een negatieve cyclus terecht te komen: Als u een aflossing mist of een betaling te laat doet, dan worden u extra kosten in rekening gebracht. Dit kan snel oplopen en u in een situatie brengen waarin u meer geld verschuldigd bent dan u oorspronkelijk hebt geleend. Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat u zich de aflossingen kunt veroorloven voordat u een lening aangaat.
 • Geen toezicht door de Nederlandse financiële autoriteiten (AFM): Dit betekent dat er geen officiële instantie is die verantwoordelijk is voor het reguleren van Saldodipje of het beschermen van consumenten. Als u problemen heeft met uw lening, kunt u mogelijk geen hulp krijgen van de AFM.

Saldodipje Ervaringen en Reviews via Trustpilot

saldodipje-ervaringen

De overgrote meerderheid van de Saldodipje ervaringen zijn negatief, met een score van 1,6 van de 5 bij Trustpilot. De meest voorkomende negatieve ervaringen lijken betrekking te hebben op de klantenservice, waarbij veel mensen het moeilijk vinden om in contact te komen met iemand die hen kan helpen.

Er zijn ook wel positieve Saldodipje recensies, met klanten die het bedrijf aanprijzen voor de lage prijzen en snelle levering van de minilening. Deze positieve ervaringen lijken echter afkomstig te zijn van nieuwe klanten die nog geen problemen met Saldodipje hebben gehad. Over het algemeen lijkt het erop dat er veel ontevreden klanten zijn.

Uit onze Saldodipje review en ervaringen weten we waarom: het bedrijf is flexibel voor snel kleine bedragen lenen. Als je voldoet aan de voorwaarden van garantstelling en op tijd terugbetalen, dan is er niks aan de hand. Voldoe je niet aan de regels, dan begint de ellende. Onderaan de streep krijg je hoge bijkomende kosten. En dit is waarom minileningen van Saldodipje omstreden zijn. De Nederlandse wetgeving bepaalt dat de maximale rentevoet (JKP) 10% mag bedragen. Dat is inclusief aanvullende kosten.

Uit de vele Saldodipje ervaringen is duidelijk dat sommige klanten met veel hogere kosten te maken krijgen. Conclusie: géén minilening aanvragen bij Saldodipje. Of als je het wel doet: zorg ervoor dat je voldoet aan de voorwaarden!

Positieve ervaringen Saldodipje

"Nog nooit problemen gehad. Ik ken het bedrijf al heel lang en als je een betalingsregeling wilt aanvragen zijn ze ook flexibel tenminste als je je er aan houdt. Nee niets dan goeds."

"Ik heb een kleine lening aangevraagd en dat is snel geregeld! Het geld staat binnen 1 dag op mijn rekening."

Negatieve ervaringen Saldodipje

"Wat een waardeloze site ik vul alle vragen netjes in een kopie van de ID kaart en daar gaat het mis zodra ik mijn ID wil uploaden krijg je de melding dat het mislukt is."

"Het spijt me dat ik de reviews niet heb bekeken. Ik heb net 508 euro moeten betalen voor een lening van 400 euro. Daarnaast is de administratie daar erg slordig en zijn ze moeilijk te bereiken. Ik snap dat het verleidelijk is maar ga hier echt niet lenen."

De laatstgenoemde ervaring is natuurlijk zorgwekkend. 108 euro betalen voor een kleine lening van 400 euro betekent een totale kost van 27%. En in dit soort situatie vragen wij ons af: kunt u geen andere manier bedenken om aan 400 euro te geraken? Bijvoorbeeld het vragen van voorschot bij uw werkgever. Of een ouder, broer, zus of goede vriend eenmalig verzoeken om u te helpen. Of wellicht simpelweg extra werken.

Saldodipje tweede minilening

Heeft u positieve ervaringen en vindt u Saldodipje betrouwbaar? In dat geval kunt u prima een tweede minilening bij Saldodipje afsluiten. Het voordeel van een tweede minilening is dat dit nóg sneller gaat. U bent immers al eens gescreend op kredietwaardigheid. Dit zal op de korte termijn niet snel veranderen. Bovendien staat u in het systeem.

Wilt u een tweede minilening bij Saldodipje afsluiten? Dit kunt u met gerust hart doen. Zonder BKR. Maar wel moet u opnieuw voldoen aan de Saldodipje garantsteller voorwaarden.

Wat gebeurt er bij niet terugbetalen Saldodipje?

Let op; Saldodipje niet terugbetalen is zeer onverstandig. Een eerste of tweede minilening bij Saldodipje betekent dat u een schuldverplichting aangaat. U ontvangt een klein bedrag in de vorm van een lening. U bent te allen tijde verplicht tot terugbetalen van Saldodipje, hoe klein het bedrag ook is. Bij niet terugbetaling zal de partij actie ondernemen en u verplicht stellen tot terugbetaling. De gemaakte kosten worden aan u doorberekend, waardoor de goedkope minilening van Saldodipje opeens erg duur wordt.

Wat moet u doen wanneer u Saldodipje niet kan terugbetalen? In dit geval moet u contact opnemen. Neem 1 dag na vervaldatum van uw Saldodipje minilening contact met hen op. Hier vindt u meer informatie.

Saldodipje terugbetalen kunt u doen via de betaalknop in "mijn account". U gaat naar de website en kiest voor inloggen. De rest wijst zichzelf uit.

Is Saldodipje betrouwbaar?

Ja, Saldipje is betrouwbaar voor het lenen van kleine bedragen. U kunt een minilening afsluiten en binnen 24 uur ontvangt u het geleende bedrag. In dat aspect is Saldodipje betrouwbaar in geld uitkeren. U moet echter wel aan de voorwaarden voldoen. Indien u niet aan de volwaarden voldoet, dan kunt u negatieve ervaringen met Saldipje hebben. Het grootste risico zijn de voorwaarden omtrent Saldodipje garantsteller. Lees goed door waaraan deze garantsteller aan moet voldoen, alvorens u een lening afsluit. En houd er uiteraard rekening mee dat u het geleende bedrag binnen 31 tot 62 weer moet terugbetalen.

Er zijn veel negatieve ervaringen met Saldodipje, maar dat wilt niet zeggen dat het geen betrouwbare partij is. Ze hebben gewoon een slechte klantenservice en zij hanteren strikte voorwaarden. Wat in eerste instantie een goedkope minilening is, kan door niet-nakoming leiden tot hoge onvoorziene kosten.

Weet u genoeg? Klik hier voor rente berekenen en afsluiten.

Conclusie Saldodipje review van Minilening.nl

Na een uitgebreide Saldodipje review en onze ervaringen met deze partij kunnen we een eenduidige conclusie stellen. We kunnen het omschrijven als “you either love it or hate it”, waarbij de meeste klanten zouden zeggen “I hate it”. Dat is een eerlijke beoordeling van deze flitskredietverstrekker.

In de basis biedt Saldodipje een betrouwbare minilening aan. U kunt binnen enkele minuten kleine bedragen lenen. Binnen 24 uur is het geld gestort. Maar deze flitsleningen gaan gepaard met grote risico's. Als u de lening niet op tijd kunt terugbetalen, krijgt u te maken met hoge kosten. Op een klein bedrag van 500 tot 1000 euro kunt u al snel honderden euro’s extra te betalen. Dit opzicht is al veel geld, maar zeker indien we dit in verhouding tot percentages zetten.

Wat zijn uw ervaringen met Saldodipje? Laat uw review hieronder achter in de reacties!

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken