mini-lening

Leasen: Vergelijk Beste Keuze [2024]

Vergelijk beste keuze voor lease: auto, producten, meubels & meer

Wat is leasen? 

Leasen is een vorm van geld lenen. Bij leasen koopt de verkoper het product aan. De koper kan dit product bij verkoper leasen. In dit geval betaalt u een maandelijks vast bedrag, in plaats van dat u het gehele aankoopbedrag moet betalen. Leasen is daarom een financieringvorm, waarbij u voor een bepaalde periode een schuldverplichting aangaat. In ruil daarvoor kunt u gebruik maken van het product. 

Zakelijk leasen is gebruikelijk. Tegenwoordig kunt u echter ook privé leasen. U kunt een auto leasen, maar ook producten leasen waaronder een boxspring, een koelkast, een telefoon(abonnement) tot aan een koffiemachine. Alles is mogelijk. 


Er zijn belangrijke verschillen bij leasen. Allereest zijn er verschillen tussen leasen of lenen. En ook binnen leasen zijn er verschillende mogelijkheden, waaronder financial lease of operational lease.

Leasen of Lenen?

Stel: u wilt een auto kopen maar beschikt niet over de nodige financiering. Een nieuwe auto kopen is duur. Niet iedereen heeft dit geld, maar u heeft wel een auto nodig. In dit geval kunt u kiezen tusen leasen of lenen. Net zoals u een auto kunt leasen of lenen, kunt u ook andere producten leasen of lenen zonder het dure aankoopbedrag te betalen. Zo kost een bankstel of boxspring tegenwoordig duizenden euro's. U hoeft dit niet in één keer te bekostigen. U kunt ook kiezen voor leasen of lenen.


   Er zijn belangrijke verschillen tussen leasen of lenen. De verschillen zijn afhankelijk van lease variant. U kunt kiezen voor financial lease of operational lease. 


Bij financial lease of lenen is het belangrijkste verschil de BKR-registratie. Bij geld lenen krijgt u BKR, bij financial lease niet. Daarnaast is er een verschil in kosten. Indien u een goede kredietscore heeft, kunt u een lening met lage rente afsluiten. Het kan zijn dat u hierdoor goedkoper uit bent dan financial lease. Hiervoor dient u een goede berekening te maken, als ook leningen vergelijken met financial lease mogelijkheden. 

Bij operational lease of lenen zijn grote verschillen. Bij operational lease huurt u een auto of product. U bent geen eigenaar. Daartegenover zijn alle kosten inclusief, zoals verzekering, onderhoud en gratis vervanging. Wanneer u een lening afsluit en een auto of product koopt, bent u wel eigenaar en dient u alle kosten zelf te betalen. 


Overweegt u een autolening vs. leasen? Een autolening kunt u afsluiten middels een persoonlijke lening (met BKR) of een minilening zonder BKR. Een persoonlijke lening kunt u afsluiten vanaf 2500 euro voor een looptijd van 1 tot 10 jaar. Een minilening aanvragen kan vanaf 100 euro tot 1500 euro, voor een maximale looptijd van 62 dagen. Bedenk goed of u een auto wilt leasen of lenen.

Financial Lease

Financial lease betekent dat u een auto of product leaset van de koper. U betaalt een maandelijks bedrag, in plaats van een hoog aankoopbedrag. U wordt direct eigenaar. Alle kosten voor gebruik komen voor eigen rekening. Wanneer de financial lease is afgelopen, bent u eigenaar van de auto of het product. U kunt vervolgens zelf bepalen wat u hiermee doet. 


Financial lease kent enkele fiscale voordelen. Ook is het zo dat u niet direct een hoog aankoopbedrag hoeft te betalen. Anderzijds zal het maandelijks bedrag een rente bevatten, in ruil voor de dienstverlening. In principe is een financial lease exact hetzelfde als een hypotheek of vastgoed financiering. U ontvangt financiering en bent eigenaar, maar betaalt wel een maandelijks bedrag inclusief rente. 

Operational Lease

Operational lease verschilt met financial lease of geld lenen. Bij Operational lease betaalt u een maandelijks bedrag voor gebruik van een auto of product, zonder dat u eigenaar wordt. Het risico ligt bij de aanbieder van de operational lease. Kosten, zoals onderhoud, reperatie, vervanging, verzekering en verhuisservices, zijn inclusief en worden betaald door de aanbieder. Als consument of ondernemer kunt u operational leasen. Dit biedt gemak en comfort. U betaalt een vast maandelijks bedrag en heeft nergens meer omkijken naar. Uiteraard betekent dit dat operational lease vaak duurder is dan financial lease of geld lenen. 

Producten leasen

In onderstaande vergelijking vindt u eveneens interessante aanbieders voor het leasen van producten. Denk aan het leasen van nieuwe boxspring, een koelkast, wasmachine, vaatwasser tot zelfs een koffiemachine. Hedendaags is alles mogelijk. U hoeft niet te lenen wanneer u ook kunt leasen. Dit bespaart u schulden en rente op een lening. Ook bespaart het u een BKR-registratie. Producten en auto leasen zonder BKR is namelijk mogelijk. 

Leasen: alle opties voor u op een rij

auto-private-lease

Auto Leasen: Private

Private Auto leasen is de particuliere variant van operational lease. Dit betekent dat u een auto privé kan leasen, waarbij alle kosten inclusief zijn. U betaalt een vast maandelijks tarief op basis van de gewenste auto (model en occasion/nieuw) en het aantal kilometers dat u rijdt. 

Een occasion private auto lease begint al vanaf 150 euro per maand. Dit is inclusief verzekeringen, wegenbelasting, onderhoudskosten, vervanging én reparaties. 

Een nieuwe private auto lease begint vanaf 250 euro per maand, inclusief alle kosten. In sommige gevallen bent u met private auto lease goedkoper uit dan zelf een (nieuwe) auto kopen. Daarnaast geniet u van service en gemak. 


Dit bedrijf heeft een prijs gewonnen voor beste private leasemaatschappij.

zakelijk-auto-leasen-vergelijken

Auto Leasen: Zakelijk

Ook zakelijke auto lease behoort tot de vele lease mogelijkheden. Een auto zakelijk leasen is eenvoudig, gemakkelijk en biedt fiscale voordelen. Indien u kiest voor operational lease, mag u alle kosten aftrekken zolang de auto zakelijk wordt ingezet. Ook zakelijke kilometers zijn fiscaal aftrekbaar. Dit is mogelijk als eenmanszaak, ZZP, startende ondernemer, MKB, of een B.V.
Via onderstaande button kunt u zakelijke auto leasen vergelijken.

lease-producten-vergelijken

Producten leasen: Boxspring

U kunt zakelijk of privé producten leasen. Een boxspring is een favoriet lease product. Waarom? Omdat een (luxe) boxspring een hoge aanschafwaarde heeft. Een kwaliteit boxspring kost duizenden euro's. Soms zelfs tot 5000 euro. Onbetaalbaar voor de Jan Modaal. Maar ook hij heeft een goede nachtrust nodig. Lekker slapen, ook dat is onbetaalbaar. 

De oplossing? Een boxspring leasen. Boxspring leasen kan al vanaf 25 euro per maand. Dit is inclusief onderhoud, vervanging, reparatie en alle andere kosten. Een boxspring leasen zonder BKR is mogelijk. Via de button leest u meer informatie.

leasen-vergelijken

Producten leasen: Wasmachine

Naast een luxe boxspring, is ook het leasen van een wasmachine populair. Een wasmachine leasen is soms zelfs goedkoper dan een wasmachine kopen. Bovendien biedt lease het gemak en comfort dat alle kosten, inclusief reparaties, zijn inbegrepen. Hierdoor komt u nooit meer voor onverwachte (hoge) kosten te staan. Een wasmachine leasen is mogelijk voor de korte- en lange termijn. Op de korte termijn is dit nuttig voor expats en studenten. Voor de lange termijn een wasmachine leasen kan ook interessant zijn: dan daalt de prijs namelijk naar slechts 4,99 euro per maand.

lease-vergelijken-koffiemachine

Producten leasen: Koffiemachine

Een opkomende trend bij producten leasen is het huren van een luxe koffiemachine. Ook koffiemachines worden duurder. Maar als u veel thuiswerkt, of een koffieliefhebber bent, dan is een luxe koffiemachine goud waard. Uniek aan een koffiemachine leasen is dat dit ook inclusief koffiebonen kan. Binnen het lease abonnement ontvangt u altijd-op-tijd nieuwe koffiebonen naar wens. Hoezo makkelijk? Klik op de button hieronder om te zien hoe het werkt.  

zonnepanelen-leasen-vergelijken

Producten leasen: Zonnepanelen

Soms zijn ideeën zo aantrekkelijk dat u er niet over hoeft na te denken. Een voorbeeld hiervan is het leasen van zonnepanelen. Zonnepanelen leasen kost u niks, maar bespaart maandelijks tientallen euro's. En op jaarbasis kan de besparing oplopen van 500 tot 1000 euro. Zonnepanelen kopen levert op de lange termijn de meeste winst. Maar wat als u dit momenteel niet kunt betalen? Niet iedereen heeft een paar duizend euro gereed liggen. De oplossing: lease zonnepanelen, gratis!

producten-lease-vergelijken

Producten leasen: Vaatwasser

Een vaatwasser leasen is mogelijk vanaf 9.99 euro per maand. Refurbished of nieuw. Met een huurtermijn van 3 maanden tot 6 jaar. Alles is mogelijk bij producten leasen. Hoe langer het abonnement op een vaatwasser, hoe goedkoper het maandelijks bedrag. In dit geval betreft het hoge kwaliteit Bosch vaatwassers. Onderhoud, reparatie, een verhuisservice en gratis vervanging zijn allemaal onderdeel van het maandelijks tarief. U kunt rustig de vaatwasser gebruiken en nooit meer zorgen maken over defecten, mankementen of een nieuwe dure vaatwasser kopen.

lease-abonnementen-vergelijken

Producten leasen: Koelkast

Uiteraard mag een koelkast als product leasen niet ontbreken! U bemerkt: vrijwel het gehele interieur en witgoed kunt u leasen zonder BKR. Dit is gunstiger in vergelijking tot geld lenen mét BKR-registratie. Wel is het zo dat wanneer u kiest voor producten leasen dat u geen eigenaar van het product bent. Wanneer de huurtermijn afloopt, kunt u een nieuw abonnement afsluiten. En de koelkast? Die kunt u huren voor een vast maandelijks tarief vanaf 9,99 euro per maand.

product-lease-vergelijken

Producten leasen: Drogers

Drogers, of wasdrogers, kunt u leasen vanaf 9.99 euro per maand. Er zijn diverse aanbieders. Favoriet is de duurzame warmtepompdroger. Bespaart hoge aanschafkosten, maar geeft u wel de vele luxe opties waaronder AutoDry, Anti-Kreuk, AutoClean, en ga zo maar door. Bovendien zijn dit energiezuinige wasdrogers met A+ tot A+++ energielabel. 

welke-producten-kan-ik-leasen

Producten leasen: Vriezer

Heeft u tijdelijk of permanent een nieuwe vriezer nodig? Een nieuwe vriezer kopen of leasen kan u maandelijks kosten besparen. Een kleine vriezer kunt u leasen vanaf 7,99 euro per maand. Een grote vriezer vanaf 17.99 euro per maand.  En het mooie is: na het verlopen van het lease abonnement kunt u de vriezer tegen winkelwaarde overkopen. 

stofzuiger-leasen

Producten leasen: Stofzuiger

Tot slot kunt u zelfs stofzuigers leasen. Een stofzuiger leasen ligt wellicht niet voor de hand. Maar als u voor korte tijd in Nederland (of ergens anders) woont, dan kunt u wellicht beter huren dan kopen. Een stofzuiger leasen is mogelijk vanaf 6,49 euro per maand. Dit zijn moderne, oplaadbare stofzuigers. Refurbished of nieuw.