mini-lening

Vastgoed Financiering [2024]

Vergelijk aanbieders voor vastgoed financiering en hypotheekverstrekkers

Vastgoed Financieren in 2024

Wilt u vastgoed financieren in 2024? In de meeste gevallen verstaan we hier vastgoedfinanciering voor beleggingspanden of zakelijke panden onder. In feite zijn er drie opties tot vastgoedfinanciering, namelijk:

1. Vastgoedfinanciering voor beleggingspand (ondernemers en particulier)

2. Zakelijk vastgoed financieren (ondernemers)
3. Woning financieren met normale hypotheek (particulier)


Op deze pagina vindt u enkele van de beste Nederlandse aanbieders voor vastgoed financieren. Zowel voor particulier die vastgoed wilt kopen als beleggingspand of als ondernemer die wilt investeren en/of bedrijfspand wilt uitbreiden. Alvorens we naar de vergelijking gaan, zullen we eerst de mogelijkheden schetsen.

Vastgoedfinanciering voor beleggingspand

Bent u particulier en wilt u vastgoed financieren als beleggingspand? Bijvoorbeeld om vastgoed te kopen en verhuren. Goed nieuws: zowel vastgoedbeleggers, ondernemers en particulieren kunnen terecht bij aanbieders. Afhankelijk van de situatie is de rente vanaf 3,6% (kan wijzigen indien rente stijgt). Het leenbedrag verschilt per aanbieder. Ook ligt het eraan of u particulier of ondernemer bent. Geld lenen voor vastgoed begint vanaf 10.000 euro, 50.000 euro of zelfs 100.000 euro. Het maximale bedrag is meestal geen probleem, denk aan 3 tot 10 miljoen.

Zakelijk vastgoed financieren

Bij zakelijk vastgoed financieren komen dezelfde kenmerken en voorwaarden aan bod als hierboven. Er komt echter nog één voorwaarde bij, namelijk: u bent aantoonbaar ondernemer. De eisen daarvoor verschillen per aanbieders. Bij de meeste partijen dient u een geldig KvK te hebben vanaf 6 - 12 maanden. Tevens heeft u een zakelijke bankrekening nodig en in sommige gevallen ook een minimale jaaromzet (vanaf 48.000 of 100.000 euro). 


Uiteraard geniet u van fiscale voordelen indien u vastgoed zakelijk kan financieren.

Woning financieren (zonder bank)

Voor woning financieren kunt u terecht bij onderstaande aanbieders, maar u kunt ook kiezen voor een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening biedt vaak dezelfde of zelfs lagere rente, met een leentermijn van 6 tot 120 maanden. Met name geschikt indien u een woning wilt financieren met kleine bedragen vanaf 5000 euro.

Bent u opzoek naar een normale hypotheek voor het kopen van een woning?
Klik op deze link voor de actuele hypotheekrentes en bereken uw maximale hypotheek.


Wat wij doen: wij vergelijken kredietaanbieders. Wij bieden u louter informatie over de mogelijkheden. Sommige aanbieders bieden een kleine vergoeding per doorverwijzing, maar niet allemaal. Tevens geven wij geen persoonlijk advies. U maakt zelf de keuze wat voor u de beste keuze is.

Vastgoed Financiering - Vergelijk Beste Aanbieders

briqwise-vergelijken

Briqwise

Briqwise is een expert in vastgoedfinanciering. Voor vastgoedbeleggers bieden zij begeleiding bij financieringsaanvragen. Het vastgoedobject staat daarbij centraal.  Het is financiering zonder bank, waardoor het aanvraagproces snel en eenvoudig is. Met name voor ondernemers is Briqwise een interessante keuze met begeleiding.
Leuk om te weten: via Briqwise kunt u ook investeren in vastgoedfinanciering. Ze bieden gegarandeerde rente van 6%, met vastgoed als onderpand.


Briqwise vergelijken

Rente vanaf: 4,5%
Tarieven: 2,95% financieringsfee, 0,25% beheerfee
Leenbedrag:  afhankelijk van het vastgoedobject
Leentermijn: flexibel, verschillende looptijden
Boetevrij aflossen: Ja
Aflossingsvrij: beperkte aflossingsdruk 

rnhb-vergelijken

RNHB - specialist in vastgoedfinanciering

Feitelijk gezien is RNHB een sterke keuze in vastgoedfinanciering. Het is een van de weinige vastgoedfinanciers (zonder bank) die leningen verschaffen aan niet-ondernemers het kopen van of beleggen in een woning of appartement (residentieel vastgoed). Daarbij hanteren ze flexibele bedragen om te lenen, alsook een zeer competitieve rente vanaf 3,75% bij 60% LTV. De afsluitkosten zijn eveneens relatief laag.

RNHB is een van de weinige financiele organisaties waarbij u als particuliere belegger vastgoedfinanciering kan aanvragen. Ook als ondernemer kunt u terecht.


Objectief gezien biedt RNHB in dit vergelijk een van de scherpste rentes met laagste afsluitkosten, afhankelijk van het te lenen bedrag en looptijd.

RNHB vergelijken

Rente vanaf: 3,75%
Tarieven: eenmalig €950 afsluitkosten
Leenbedrag: €50.000 tot €50.000.000
Leentermijn: 3 tot 10 jaar rentevast
Boetevrij aflossen: Ja
Aflossingsvrij: Ja

benkey-vergelijken

Benkey

Benkey en Briqwise zijn vergelijkbaar. Ook bij Benkey kunt u zowel geld investeren in vastgoedfinanciering, als haar aanvragen voor het kopen van vastgoed. Er zijn verschillende opties, zoals bedrijfsvastgoed, commerciële verhuur, vastgoedhandel, et cetera. In 3 minuten kunt u vastgoedfinanciering aanvragen. Dit gaat wel vanaf een minimaal bedrag van 250.000 euro tot 10 miljoen, waarbij de LTV maximaal 80% is. 


Benkey vergelijken

Rente vanaf: 4,5%
Tarieven: 2% bij aanvang, 0,5% bij exit en 0,25% beheerfee
Leenbedrag: €250.000 tot €10.000.000
Leentermijn: op aanvraag
Boetevrij aflossen: Ja
Aflossingsvrij: beperkte aflossingsdruk 

mogelijk-vastgoedfinanciering-vergelijken

Mogelijk

Ook Mogelijk is een sterke keuze bij vergelijking van vastgoedfinanciering. Zowel ondernemers als particuliere vastgoedbeleggers kunnen terecht. De rente is beslist scherp, vanaf 3,80% bij 5 jaar rentevast indien de LTV 50% bedraagt. In andere gevallen loopt de rente op tot 4,7%. 


Mogelijk vergelijken

Rente vanaf: 3,80%
Tarieven: 1% afsluitkosten over de leensom
Leenbedrag: €50.000 tot €10.000.000
Leentermijn: flexibel tot 30 jaar
Boetevrij aflossen: Ja, tot 50% LTV
Aflossingsvrij: tot 80%

floryn-zakelijke-lening-review

Floryn - vastgoedfinanciering vanuit bedrijf of ZZP

Floryn is een specialist in zakelijke leningen en -krediet. Het is niet zo dat zij zich specifiek richten op vastgoedfinanciering. Maar indien u als ondernemer in aanmerking komt, is Floryn wel zeer interessant omwille haar lage rentekosten. Ook hanteren ze geen extra kosten, wat Floryn beduidend goedkoper maakt.
Een nadeel is dat u een KvK nodig hebt van minimaal 12 maanden, een zakelijke bankrekening en een minimale jaaromzet vanaf 100.000 euro. Een ander aandachtspunt is dat de maximale looptijd 60 maanden is. 


Floryn vergelijken

Rente vanaf: 3,6%
Tarieven: geen overige tarieven
Leenbedrag: vanaf €10.000 tot €3.000.000
Leentermijn: tot 60 maanden
Boetevrij aflossen: Ja

nibc-vastgoed-hypotheek-vergelijken

NIBC Vastgoedhypotheek

NIBC Vastgoedhypotheek is een speciale vastgoedfinanciering vanuit de NIBC Bank. Bij vergelijken van vastgoedfinanciering aanvragen hanteert NIBC Bank competitieve rentes voor kleine en grote vastgoedbeleggers. Wel ligt de rente hoger dan (de meeste) bovengenoemde kredietverstrekkers. Zowel particulieren als ondernemers kunnen hier terecht.


NIBC Vastgoedhypotheek vergelijken

Rente vanaf: 4,2%
Tarieven: mogelijk geen bijkomende kosten
Leenbedrag: van €100.000 tot €10.000.000
Leentermijn: tot 15 jaar
Boetevrij aflossen: Ja, per jaar 10% van de hoofdsom
Aflossingsvrij: beperkte aflossingsdruk 

bridgefund-zakelijke-lening-review

Bridgefund - korte vastgoedfinanciering

Bridgefund is een kredietverstrekker aan ondernemers. Ze staan bekend om haar flexibiliteit. Mogelijk kan Bridgefund interessant zijn als korte vastgoedfinanciering. De maximale looptijd is echter slechts 24 maanden. Tevens dient u te zijn ingeschreven bij de KvK met een zakelijk bankaccount. Ook is de rente in vergelijking hoger. In vergelijking heel flexibel, maar zeker niet de goedkoopste vastgoedfinanciering. Daarnaast is het aanbod gericht op een bedrijfslening en niet op het financieren van onroerend goed. 


Bridgefund vergelijken

Rente vanaf: 1,3% per maand
Tarieven: geen bijkomende kosten
Leenbedrag: van €5.000 tot €250.000
Leentermijn: tot 24 maanden
Boetevrij aflossen: Ja
Aflossingsvrij: n.v.t. 

capitalbox-review

Capitalbox - korte vastgoedfinanciering

Naast Bridgefund kan ook Capitalbox mogelijk interessant zijn als korte termijn vastgoedfinanciering. De maximale looptijd is 36 maanden. Er is wel een bijkomende voorwaarde: naast ondernemer dient u een minimale jaaromzet van 48.000 euro te realiseren om in aanmerking te komen.


Capitalbox vergelijken

Rente vanaf: 1,5% per maand
Tarieven: 2,95% financieringsfee
Leenbedrag: van €1.000 tot €350.000
Leentermijn: tot 36 maanden
Boetevrij aflossen: Ja
Aflossingsvrij: n.v.t.