BridgeFund Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl
10 augustus 2022 
8 min. leestijd

BridgeFund Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl

Beste lezer, in dit artikel vindt u een uitgebreide review over BridgeFund, aangevuld met onze ervaringen in de wereld van bedrijfsleningen. BridgeFund is dan ook aanbieder van zakelijke leningen aan ondernemers. Zij is onderscheidend omwille haar flexibiliteit. Met name aan startende ondernemers en ZZP’ers die geen zakelijke lening bij een bank kunnen afsluiten. Zij kunnen doorgaans wél terecht bij BridgeFund. In deze BridgeFund review en ervaringen leggen wij uit hoe dit werkt, alsook een eerlijk overzicht van de voor- en nadelen.

Op naar de review!

BridgeFund Review: managementsamenvatting

review-bridgefund-betrouwbaar 

De traditionele kredietmarkt voor zakelijke leningen is nogal statisch. Lange leentermijnen, strenge voorwaarden en frustrerende controle op allerlei documenten. Documenten waarvan u denkt: waarom willen ze dit in godsnaam weten? 

Dit kan anders. Dit kan beter. 

Zie daar BridgeFund. Een van de eerste der nieuwe online zakelijke kredietverstrekkers. Een samenvatting van de BridgeFund review is dit: 

Bent u een (startende) ondernemer, bedrijfseigenaar of ZZP’er? En wilt u zonder gedoe een korte termijn bedrijfslening van 6 – 24 maanden afsluiten tussen de €5000 en €250.000? In dit geval kunt u sneller bij BridgeFund terecht. Ook wanneer de bank weigert om u zakelijke financiering te bieden. 

Makkelijk? Ja. Maar er zijn twee belangrijke zaken te benoemen na onze BridgeFund review en ervaringen. 

Ten eerste: BridgeFund is niet de enige “nieuwe online zakelijke kredietverstrekker”. Er zijn meerdere aanbieders. Denk aan Qeld, die nóg flexibeler is. Swishfund. Of Floryn, die in veel gevallen toch een lagere rente biedt. Anderzijds behoort naar onze BridgeFund review deze partij wel tot de TOP 3 binnen deze categorie. 

Het tweede belangrijke punt uit onze BridgeFund review en ervaringen is deze nieuwe categorie, de online zakelijke kredietverstrekker, erg flexibel en klantgericht is, maar ook een (soms aanzienlijk) hogere rente hanteert dan een bank. Kortom, flexibiliteit kent een prijs. Dat is logisch, maar houdt er rekening mee.

Tot slot blijkt uit onze ervaringen met BridgeFund dat zij onderscheidend zijn op het gebied van klantenservices. Niet iedereen komt in aanmerking. De minimale voorwaarden zijn dat u minimaal 1 jaar ondernemer met KvK bent en jaarlijks meer dan €50.000 omzet draait. 

Voldoet u hieraan? Dan kunt u een zakelijke lening hier aanvragen in 5 minuten.

BridgeFund ervaringen, en die van klanten

bridgefund-ervaringen

Uit de vele positieve ervaringen met BridgeFund is af te leiden dat klantenservice de prioriteit heeft bij deze organisatie. Ze hebben een uitstekende beoordeling in termen van hoe tevreden hun klanten zijn. Met een score van 4,6 uit 5 uit bijna 1000 reviews (!) kunt u duidelijk de conclusie trekken dat de cultuur van deze aanbieder prioriteit geeft aan hoge klantenservice. 

Wat klanten het meest waarderen? De bliksemsnelle responstijd is voor ons als ondernemers een van de meest waardevolle aspecten van deze dienst.

Hieronder vindt u een kort overzicht van enkele positieve en negatieve ervaringen met BridgeFund. Daarna beschrijven we onze eigen ervaringen met deze zakelijke kredietverstrekker.

Positieve recensies

"BridgeFund is een super kredietverstrekker. Duidelijk, geen eindeloze heen en weer mailtjes of telefoontjes. 1 telefoontje, 1 mailtje en alles in no time geregeld. Sneller kan bijna niet. Geweldig om op deze manier aan financiering te komen."
"Prettig geholpen door de medewerker in kwestie. Snelle communicatie en duidelijke voorwaarden. Ze kijken iets verder dan de gemiddelde bank. Traditionele banken denken in hokjes. BridgeFund daarentegen doet dat niet."

Negatieve recensies

"Ze geven veel geld uit aan advertenties, maar als je daadwerkelijk een aanvraag indient, wijzen ze die na 10 minuten af. Ik denk dat ze sterk afhankelijk zijn van de software die ze gebruiken om een leningaanvraag te screenen en het laat gewoon zien dat ze geen extra overweging plaatsen bij het beoordelen van een aanvraag. Ik zal NOOIT meer een aanvraag bij hen indienen."

Onze BridgeFund ervaringen zijn eveneens positief. Voor een specifieke groep bieden zij een specifieke oplossing, namelijk: zonder gedoe een bedrijfslening aanvragen tussen de 5.000 en 250.000 euro. Ze hanteren wel enige voorwaarden zoals de minimale jaaromzet, maar dit is relatief bescheiden. Zeker in vergelijking tot banken. 

Daarbij erkennen we dat het aanvraagproces voor een zakelijke lening zeer vlot en snel verloopt. Meestal binnen één werkdag hoort u of u in aanmerking komt. 

Aan de andere kant ervaren wij ook dat de rente relatief hoog is. We illustreren dit aan de hand van een voorbeeld. 

BridgeFund Kosten en Rente op bedrijfslening

Bij BridgeFund hanteren ze maandelijkse rente van 1,3% tot circa 3,2%. Hoe hoog dit voor u is ligt aan uw financiële situatie. Aan de ene kant vallen de rentekosten in totaliteit mee. Dit komt omdat de leentermijn maximaal 24 maanden is. Maar anderzijds is de rente hoog binnen dit termijn. 

Voorbeeld: u wilt een korte termijn lening afsluiten van 6 maanden voor een bedrag van 10.000 euro. De rente bedraagt 2,5%. In dit geval bedraagt de maandelijkse rentekosten 1500 euro (6 * 250 euro). De maximale rente op deze bedrijfslening is 15% (1500 / 10.000). 

Ander voorbeeld: u vraagt een bedrijfslening aan van 18 maanden. Leenbedrag 150.000 euro. Rente 1,5%. De maandelijkse rentekosten zijn 2250 euro. De totale rentekosten zijn 40.500 euro (2250 * 18). De maximale rente op deze BridgeFund bedrijfslening is 27%.

Dit klinkt erg hoog. In werkelijkheid vallen de rentekosten lager uit dan bovenstaand voorbeeld. Dit komt omdat er (1) een dagelijkse aflossing plaatsvindt en hierdoor (2) het leenbedrag iedere dag, week en maand kleiner wordt waardoor de rentekosten over dit kleinere bedrag ook lager uitvallen.

Toch willen we een eerlijke BridgeFund review en ervaring met u delen, en daarom waarschuwen we u voor het feit dat de kosten aan de hoge kant zijn. Ook is het zo dat u een schuldverplichting aangaat die u moet kunnen terugbetalen.   

Conclusie: voor snel zakelijk geld lenen op korte termijn, zonder veel gedoe en voorwaarden, is BridgeFund een prima keuze. Wees er echter wel van bewust dat deze flexibele dienst met hoge klantenservices een meerprijs kent in vergelijking tot lange termijn bedrijfsleningen. Wij adviseren het vergelijken van meerdere aanbieders.

Hoe werkt rente aflossing bij BridgeFund? 

Voor de aflossing wordt een automatische afschrijving van uw bedrijfsrekening verricht. Elke periode wordt een automatische betaling gedaan die zowel de intrest als de afbetaling van de lening omvat. Handig.

Meer weten over de actuele rente? Klik hier voor meer informatie.

Voorwaarden en controle bij BridgeFund op bedrijfsleningen

Bij BridgeFund bent u vrij om uw eigen bedrijfsfinanciering te regelen zonder de hulp van een traditionele financiële instelling. U kunt snel en gemakkelijk de details van uw lening online regelen in minder dan vijf minuten, zonder dat u eerst een tijd hoeft in te plannen om persoonlijk langs te komen op kantoor.

De aanvraag en evaluatie daarvan gebeurt volledig online. Daarbij zijn er enkele voorwaarden die we hieronder beschrijven:

Zakelijke lening tussen €5.000 - €250.000

Bij BridgeFund kunt u zakelijk geld lenen vanaf een relatief klein bedrag. De minimale bedrijfslening bedraagt 5000 euro. Het maximale leenbedrag is 250.000 euro.

Korte termijn lenen van 6 tot 24 maanden

Een BridgeFund bedrijfslening heeft een looptijd van 6 tot maximaal 24 maanden. Dit betekent dat het een korte termijn lening is. Dit kent voor- en nadelen. Wilt u bijvoorbeeld vastgoed financieren? Dan is dit geen goede keuze als vastgoed financiering. Daarvoor heeft u namelijk een langere looptijd nodig. Maar wilt u tijdelijk extra voorraad inkopen of een korte termijn investering doen? In dat geval kan BridgeFund wel een interessante keuze zijn. 

Minimale voorwaarden

De flexibiliteit van BridgeFund is ongekend. Dit leidt ertoe dat bepaalde ondernemers die niet in aanmerking komen bij de bank, wél in aanmerking komen voor een BridgeFund bedrijfslening. Anderzijds zijn er wel enkele voorwaarden. Het is niet zo dat u altijd geld mag lenen. Geld lenen kost geld, en dat brengt risico met zich mee. 

Het uitgangspunt bij BridgeFund is: geld lenen zolang het verantwoord is. Dus ja, ze beoordelen zeker wel uw kredietwaardigheid. En daarin zijn ze flexibel. U moet echter wel minimaal 1 jaar lang ondernemer met KvK-inschrijving in Nederland zijn. En daarnaast behoort de minimale jaaromzet 50.000 euro te zijn. 

Super snel: binnen één werkdag zakelijke lening aanvragen

De procedure voor het aanvragen van financiering voor een onderneming neemt minder dan vijf minuten in beslag. Binnen 24 uur zal uw aanvraag worden geëvalueerd.

Weet u genoeg en wilt u de bekijken hoe hoog uw rente uitvalt? Klik hier voor rente aanvragen.

BridgeFund review op voor- en nadelen

bridgefund-lenen-ervaringen

We naderen het einde van onze BridgeFund review en ervaringen. Hieronder geven we een samenvatting van haar voor- en nadelen. Wees er op attent dat u via onze homepagina of menu meerdere vergelijkingen aantreft van kredietverstrekkers. Op deze vergelijkingspagina’s kunt u eenvoudig en snel een overzicht screenen van alle aanbieders. De een scoort hoog op flexibiliteit. De ander op lage zakelijke rente. BridgeFund is qua rente niet de goedkoopste, maar scoort wel hoog op klantenservices.

Voordelen BridgeFund

  • Zeer flexibel en klantgericht
  • Zakelijke minilening vanaf 5000 euro
  • Korte termijn bedrijfsleningen van 6 tot 24 maanden
  • Er zijn geen andere uitgaven of kosten verbonden anders dan de rente
  • Automatisch terugbetalen
  • U heeft geen jaarcijfers of business plan nodig
  • Boetevrij extra aflossen

Nadelen BridgeFund

  • Maandelijkse rente is relatief hoog, ook in vergelijking tot concurrenten die eenzelfde aanbod hebben (namelijk korte termijn zakelijke leningen)
  • In veel gevallen wordt de aanvraag toch afgekeurd, ondanks haar flexibele toelatingseisen

Wilt u krediet aanvragen? Klik hier voor een vrijblijvende offerte. 


Het verhaal van BridgeFund, en conclusie van onze review

De why van BridgeFund spreekt aan. Haar missie is zakelijk krediet aan ondernemers, van ondernemers. Snelheid en services staan centraal. En u kunt zelfs geld investeren via BridgeFund, waarbij uw geld wordt gebruikt als zakelijk krediet aan andere ondernemers. Ook dit sluit aan op haar missie. 

De filosofie van BridgeFund bedrijfsleningen is gericht op gemakkelijk overstappen en een open en eerlijk aanbod. Er zijn geen verborgen kosten en het enige wat u hoeft te doen is een overeenkomst van drie pagina's door te nemen die geen kleine lettertjes bevat. Met behulp van de ingebouwde rekenmachine op de website kunt u eenvoudig de kosten berekenen die aan uw lening verbonden zijn.

U kunt ook gebruik maken van de ROI Calculator om in te schatten wat het rendement zal zijn bij de financiering van investeringen in uw bedrijf (met behulp van een bedrijfslening). 

Onze BridgeFund review en ervaringen zijn positief. Het concept spreekt erg aan. Ze waren een van de eerste en hebben een oplossing gemaakt voor de behoefte van “snel en eenvoudig zakelijk krediet”. Aan de andere kant hebben we ook aangegeven dat de rente relatief hoog is. Houdt hier dan ook goed rekening mee. 

Klik hier voor meer informatie of het aanvragen van een zakelijke lening.

Heeft u reeds ervaringen met BridgeFund? Deel uw review hieronder in de reacties!

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde cijfers kunnen afwijken met de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken