Krediet Groep Nederland Review & Ervaringen [2024] Minilening.nl
01 augustus 2022 
8 min. leestijd

Krediet Groep Nederland Review & Ervaringen [2024] Minilening.nl

Heeft u behoefte aan een particuliere geldlening? In dit geval kan een kredietbemiddelaar u van dienst zijn. In dit artikel leest u een betrouwbare review over Krediet Groep Nederland (KGN). Deze review is gebaseerd op jarenlange ervaring met Krediet Groep Nederland, alsook de markt voor geldleningen in haar totaliteit. We bespreken kort en bondig de voor- en nadelen, en evalueren recente klantenervaringen. Tot slot behandelen we een vergelijking en bekijken we de voorwaarden van het aanvraagproces bij KGN.

Op naar de Krediet Groep Nederland review!

Krediet Groep Nederland Review: een betrouwbare bemiddelaar

krediet-groep-review

Krediet Groep Nederland is een betrouwbare kredietbemiddelaar in Nederland. Als kredietbemiddelaar is het netwerk belangrijk voor aanbieden van competitieve rente. Uit onze review over Krediet Groep Nederland blijkt dat zij met meerdere banken en  financiële instellingen goede relaties heeft opgebouwd. Hierdoor is zij in staat om concurrerende rentetarieven te bieden. Zij bemiddelen in zowel een persoonlijke lening als doorlopend krediet.

In het kort kunnen we de Krediet Groep Nederland review als volgt samenvatten: via deze partij kunt u geheel online en vrijblijvend meerdere kredietvoorstellen aanvragen. U vult gegevens in en binnen enkele uren hoort u wat de opties zijn.

Een van de vele sterke punten van Krediet Groep Nederland is ook het belang dat zij waarde hecht aan een uitstekend advies. Tijdens het aanvraagproces zal een medewerker goed luisteren naar uw wensen en voorkeuren. Daarna krijgt u meerdere passende en concrete leenvoorstellen voorgelegd. U kunt de beste keuze selecteren en via hen afsluiten.

Klantenservice bij Krediet Groep Nederland

Uit onze Krediet Groep Nederland review blijkt dat de behoefte van de consument voorop staat. Als het gaat om het aanvraagproces van een lening, willen zij de klant de best mogelijke ervaring bieden. De filosofie van KGN is om aan de kant van de klant te staan. Dit betekent dat zij namens u bemiddelen voor een zo laag mogelijke rente.

Er wordt veel werk gestoken in de levering van diensten en de toegankelijkheid van de klantenservice. Duidelijke en transparante voorwaarden zijn daar onderdeel van. Ook interessant is dat deze organisatie haar werknemers beloont op basis van klantenservices. Het doel van het personeel is niet het "werven" van consumenten, maar het verstrekken van excellente begeleiding aan de klanten.

De prima services blijkt ook uit de uitstekende ervaringen met Krediet Groep Nederland.

Krediet Groep Nederland Ervaringen

Onze review en ervaringen met Krediet Groep Nederland zijn overwegend positief. Het aanvraagproces is duidelijk, transparant en makkelijk. Bovendien bieden ze persoonlijk advies indien daar behoefte aan is. Ook weten wij uit jarenlange ervaring dat dit een betrouwbare bemiddellaar is. Ze hebben een sterk netwerk van banken en financiële kredietverstrekkers, waardoor zij meerdere offertes kunnen vergelijken op lage rente.

Ook de klantenrecensies tonen positieve ervaringen met Krediet Groep Nederland aan.

Positieve ervaringen

“Het aanvragen van een offerte was vrij eenvoudig. De verschillende stappen werden duidelijk aangegeven. Ik werd steeds gebeld om zaken te verduidelijken. Mijn vragen werden duidelijk beantwoord en ze waren altijd telefonisch bereikbaar. Ondanks dat het vrij druk was en ik online aanvullende informatie moest verstrekken, was mijn aanvraag binnen 3 dagen afgehandeld."
"Naast het feit dat we blij zijn dat alles goed verlopen is, zijn we vooral blij met de warme en persoonlijke benadering van de medewerkers. Als je belt word je zo goed geholpen dat het voelt alsof ze geen script voorlezen maar je echt met een menselijke touch behandelen. Top service"

Op het Internet vind je meerdere ervaringen met Krediet Groep Nederland. Ze mogen wat ons betreft nog wel werken aan het vergaren van meer reviews. Maar van de ontvangen reviews geeft de meerderheid aan positieve ervaringen te hebben.

Negatieve ervaringen

“Blijkbaar is het voor de persoon aan de andere kant van de lijn moeilijk om te luisteren, na te denken en dan te reageren op wat door de potentiële klant wordt gezegd. Men geeft er de voorkeur aan de potentiële klant de situatie uit te leggen en de les te lezen. Dit terwijl de potentiële klant net heeft uitgelegd en verteld dat de informatie die hij heeft gekregen anders is. Het is jammer dat vooringenomen telefoongesprekken eigenlijk nooit tot een constructief gesprek leiden. BEIDE partijen voelen zich niet gehoord."

Er zijn niet veel negatieve ervaringen met Krediet Groep Nederland te vinden. Zij die wel minder positief zijn, geven aan dat er een persoonlijke kwestie was. Zoals zich “niet gehoord voelen”, of “gehoopt op lagere rente”.

Tevens belangrijk om te vermelden in een review over Krediet Groep Nederland is dat niet iedereen in aanmerking komt. Geld lenen kost geld en kent risico’s. U kunt alleen geld lenen indien dat verantwoordt is op basis van uw financiële situatie. Houdt er rekening mee dat u mogelijk aanvullende informatie moet verstrekken.

Krediet Groep Nederland Voor- en Nadelen

voor en nadelen krediet groep nederlandGeld lenen is mogelijk, maar kost ook geld. Verdiep je goed in de kosten alvorens te lenen!

Voor de volledigheid van deze Krediet Groep Nederland review vindt u hieronder een overzicht van de voor- en nadelen volgens onze ervaringen. Dit is een samengevat overzicht in vergelijking tot overige kredietbemiddelaars.

Voordelen Krediet Groep Nederland

 • Gratis vergelijken van meerdere lening offertes
 • Betrouwbare kredietbemiddelaar (en geen wanpraktijken als flitskrediet)
 • Gratis persoonlijk advies is mogelijk
 • Goed netwerk van financiële partners
 • Zowel persoonlijke leningen als doorlopend krediet
 • De termijn kan oplopen tot 120 maanden
 • Herfinancieringopties
 • Vaak lagere rente dan bij een directe lening afsluiten

Nadelen Krediet Groep Nederland

 • Range van €1000 tot €100.000
 • Biedt geen zakelijke opties zoals een bedrijfslening aan

Zoals reeds aangegeven in onze review over Krediet Groep Nederland beschouwen wij haar als een betrouwbare kredietbemiddelaar. In principe is het enige nadeel dat er concurrerende kredietbemiddelaars zijn die een grotere leenbedragen aanbieden. Een voorbeeld is De Nederlandse Kredietmaatschappij die persoonlijke leningen aanbiedt vanaf 5000 tot boven de 150.000 euro.

Onderscheidend aan Krediet Groep Nederland is dat zij ook de kleine range van €1000 tot €5000 aanbiedt. Kleine bedragen vallen al snel onder een minilening. Denk aan een aanbieder als Saldodipje, die dubieuze leningen (zonder BKR) aanbiedt van €100 tot €1500 met zeer korte looptijden. In vergelijking biedt KGN meer betrouwbare leningen aan (met BKR).

Voorwaarden voor een lening bij Krediet Groep Nederland

Als u een lening van de Krediet Groep Nederland wilt, moet u aan een aantal eisen voldoen:

 • 18 jaar of ouder zijn
 • U wilt €1000 of meer lenen
 • U heeft geen (negatieve) BKR-registratie
 • Uw inkomsten zijn hoog genoeg om de maandelijkse betalingen van de aangevraagde lening te dekken
 • U komt niet in aanmerking voor overheidssteun zoals voedselbonnen of werkloosheidsuitkeringen

Uw aanvraag via een kredietbemiddelaar kan worden afgekeurd. Vaak is dit omdat uw inkomsten mogelijk niet genoeg zijn voor de maandelijkse kosten. Bij een geldlening moet u namelijk iedere maand een deel aflossen én aanvullend daarop de bijkomende rentekosten. Om u te beschermen tegen financiële tegenslagen, zijn kredietverstrekkers kritisch op uw inkomen. Hoeveel u moet verdienen voor een bepaalde lening is afhankelijk van de lening, looptijd, rente en flexibiliteit van de kredietverstrekker.

Kosten persoonlijke lening bij Krediet Groep Nederland

Een persoonlijke lening kan worden ingezet voor diverse aanbestedingen. Denk aan het kopen van een (nieuwe) auto. Het verbouwen van uw huis. Of het boeken van een vakantie. In veel gevallen kunt u geld lenen voor persoonlijke projecten. Alles is mogelijk, mits u voldoet aan de voorwaarden en begrijpt dat geld lenen ook geld kost.

Rente en kosten

De aanvraagprocedure voor een KGN lening kan relatief eenvoudig online worden voltooid. Bij aanvraag ontvangt u meerdere gratis offertes. U vergelijkt de beste keuze. Er is een breed scala aan mogelijke rentetarieven. De rente is lager of hoger afhankelijk van het leenbedrag. Hoe kleiner het leenbedrag, hoe hoger de rente.

Hieronder volgt een lijst van de kosten die verbonden zijn aan een persoonlijke lening bij KGN:

krediet-groep-nederland-rente-vergelijkenBron: Krediet Groep Nederland. Rente kan afwijken.

Op moment van schrijven is de minimale rente vanaf 3,9% bij Krediet Groep Nederland. Deze rente kan echter afwijken, omdat de actuele rente is gekoppeld aan het rentebeleid in Nederland en Europa.

Er zijn geen verdere kosten verbonden aan de vervroegde aflossing van de lening

In het verleden leidde vervroegde aflossing van schulden tot een vergoeding die door de kredietinstelling werd aangerekend. Hedendaags kunt u echter bij de meeste partijen boetevrij aflossen. Dit geldt ook bij KGN. En dat is fijn, zodat dit geen onverwacht hoge kosten met zich meebrengt.

Wanneer is boetevrij aflossen handig? In de situatie waarin u op korte termijn financiering nodig heeft puur ter overbrugging. Zodra u deze periode uit bent en weer meer inkomsten beschikbaar heeft, kunt u de lening versneld aflossen. Dit is raadzaam omdat u hiermee kosten bespaart. Hoe hoger de rente, hoe duurder.

Tot slot, het rentetarief voor persoonlijke leningen is gedaald tot onder het tarief voor doorlopende kredieten. Als u een persoonlijke lening aanvraagt bij de Krediet Groep Nederland, kunt u rekenen op een zo goed mogelijk advies en een zo gunstig mogelijke rente.

Doorlopend Krediet en Combinatielening

Uit de Krediet Groep Nederland review blijkt dat ze een onderscheidend punt hebben op vlak van een combinatielening. Bij KNG kunt u een doorlopend krediet afsluiten. Dit is ook bij de meeste andere kredietbemiddelaars het geval. Daarbovenop biedt KNG nog een aanvullende optie in de vorm van combinatielening.

Een combinatielening houdt in dat u een vast bedrag leent middels een persoonlijke lening. U weet van te voren waar u aan toe bent qua kosten en het leenbedrag. In aanvulling hierop kunt u een doorlopend krediet afsluiten.

Een combinatielening is wenselijk in gevallen waarin u geld wilt lenen, maar niet exact weet hoeveel. Een typisch voorbeeld hiervan is een verbouwing. Of wellicht wilt u investeren in een project, zoals het verduurzamen van uw woning of de tuin upgraden.

En heeft u dit bedrag bij nader inzien niet nodig? Dan hoeft u hierover ook geen kosten te betalen.

Hoe werkt de aanvraagprocedure?

U kunt een lening aanvragen bij de Krediet Groep Nederland in vier eenvoudige stappen. Het aanvragen is binnen enkele minuten gedaan, maar wilt niet zeggen dat u ook een lening kan afsluiten:

Stap 1: Verzoek

Met behulp van het aanvraagformulier kunt u snel en eenvoudig de lening aanvragen die u nodig hebt. U krijgt ook gratis advies via de servicedesk.

Stap 2: Evaluatie

Daarna vindt een evaluatie van uw aanvraag plaats. Binnen enkele uren na indiening van uw aanvraag krijgt u informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden.

Stap 3: Kredietovereenkomst

Indien u in aanmerking komt zult u meerdere offertes vanuit KGN ontvangen. Het aanbod en de gevraagde documentatie zijn zeer duidelijk. Tot dit moment zit u ook nog nergens aan vast.

Stap 4: Overeenkomst ondertekenen

Op basis van de offertes kunt u een keuze maken. Als u de voorwaarden van de gewenste overeenkomst aanvaardt, kunt u de offerte ondertekenen en aanvullen met gevraagde documentatie.

Weet u genoeg en wilt u een lening aanvragen via KGN? Bekijk dan haar website.

Opmerkingen of aanvullingen op de Krediet Groep Nederland review? Deel uw ervaringen in de reacties hieronder.

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde cijfers kunnen afwijken met de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken