Voordegroei Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl
10 augustus 2022 
6 min. leestijd

Voordegroei Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl

Voordegroei is niet zomaar een zakelijke kredietverstrekker. Voordegroei kiest alleen voor het serieuze werk. De groeiende MKB en ondernemers die serieuze financiering nodig hebben vanaf 250.000 euro. Niet bepaald een minilening, maar wel relevant indien u het nodig heeft. En daarom leest u in dit artikel een volledige Voordegroei review. Ook delen we onze ervaringen met Voordegroei in vergelijking tot andere zakelijke kredietaanbieders. Bovendien beoordelen we haar service en kosten, waaronder de zakelijke rente. Alles wat u moet weten vindt u in dit overzicht.

Op naar de review!

Voordegroei Review: in het kort

voordegroei-ervaringen 

Een review over Voordegroei kunnen we kort en bondig samenvatten. Deze partij is een specialist in zakelijk geld lenen aan het MKB. Zij bieden maatwerk en service aan, waaronder een periodieke analyse van uw onderneming na het verstrekken van de financiering. Bovendien gebeurt het intakegesprek op basis van persoonlijk contact en een gratis financiële analyse omtrent uw financiële positie.

Er zijn zakelijke kredietverstrekkers zoals Floryn en Qeld die zich richten op snel en eenvoudig online aanvragen. Voordegroei is niet zo’n partij. Het aanvraagproces is nauwkeuriger. Dit duurt in beginsel iets langer. Anderzijds krijgt u daarvoor meer maatwerk. Een financieringsbehoefte die past bij uw onderneming.

En de rente? Die is in veel gevallen competitief of zelfs lager (dan de snelle online kredietverstrekker).

De rente is lager en de service is beter. Klinkt te mooi om waar te zijn? Nee. Het verschil met een snelle online kredietverstrekker is het minimale leenbedrag. Daar kunt u zelfs al vanaf 5000 euro lenen. In ruil voor dit lagere bedrag hanteren zij een hogere rente. Voordegroei heeft lagere rente, maar haar minimale leenbedrag ligt hoger.

Belangrijk om te melden in een Voordegroei review is dat zij zich richten op de grotere ondernemers binnen het MKB. Niet te groot, maar de minimale financieringsbehoefte is vanaf 250.000 euro. Heeft u een kleiner leenbedrag nodig? Dan kunt naar onze vergelijking van bedrijfslening gaan.

Voorwaarden in het kort:

 1. Leenbedrag: minimaal €250.000
 2. Leentermijn: flexibel
 3. Kredietwaardigheid: minimaal cashflow positief
 4. Overig: minimaal 2 jaar Nederlandse KvK-inschrijving en bankaccount  

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over het aanbod.

Rente en kosten bij Voordegroei

Wat zijn de kosten en hoe hoog is de rente? Is Voordegroei een dure financiering? Immers, de partij verstrekt niet alleen zakelijke leningen. Zij voert ook periodieke financiële analyses uit om u hierin te adviseren. Mag wat kosten, zou je denken.

Verrassend genoeg is Voordegroei geen dure financiering. Sterker nog, in sommige gevallen kunt u zelfs “voordelig” uit zijn. De rente is namelijk competitief, zelfs in vergelijking tot banken. Althans, in opzet. Want de werkelijke rente is afhankelijk van uw financiële resultaten. Dit geldt voor iedere partij, zoals ook de bank.

Oordeel zelf. Hierbij een overzicht van rente en kosten bij Voordegroei:

 1. Rente: 4 – 8% afhankelijk van kredietwaardigheid en renteontwikkeling
 2. Eenmalige afsluitkosten: 1,5%
 3. Overige kosten: 0,1% maandelijkse administratiekosten
 4. Boetevrij aflossen: in overleg
 5. Bedrijfsanalyse: gratis

Let op: cijfers kunnen afwijken. Bekijk hier de actuele rente.

U doet er goed aan om de daadwerkelijke rente te vergelijken.

Voorbeeld: online kredietverstrekker Swishfund biedt bedrijfsleningen aan tot 1 miljoen. Vergelijkbaar met Voordegroei. Haar rente is echter vanaf 0,8% per maand. Dit is een stuk duurder. En dan hebben we het over de “vanaf rente”.

Anderzijds kan het zijn dat u bij een traditionele bank een lagere rente op bedrijfslening krijgt. Maar die kans achten wij uit ervaring klein. Zo is de rente bij New10 vanaf 3,4% tot 9,7% (op dit moment). En New10 is een online initiatief van ABN Amro. Via ABN Amro (of andere bank) zelf valt de rente waarschijnlijk hoger uit.

Kortom, uit onze Voordegroei review blijkt dat zij ook op basis van rente een aantrekkelijke keuze kan zijn.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over het aanbod.

Voordegroei Ervaringen

 voordegroei-vergelijken

Wat zijn de ervaringen met Voordegroei? Naast onze eigen ervaringen (binnen de wereld van geld lenen), evalueren wij ook altijd klantenervaringen en -reviews. Er zijn online echter een beperkt aantal ervaringen met Voordegroei vindbaar. Dit betekent niet dat het geen betrouwbare financieringsinstelling is. De oorzaak ligt in haar klantenbestand.

Zoals aangegeven kunt u alleen terecht bij Voordegroei voor een zakelijke financiering vanaf 250.000 euro. Mogelijk voldoet u hier ook aan. En dan begrijpt u wel dat u tot een meer selecte groep behoort.

Dat is een strategische keuze die Voordegroei maakt: zij richten zich specifiek op MKB met een grotere financieringsbehoefte. Het aanbod is hierop aangepast. De zakelijke lening aanvragen gebeurt op basis van maatwerk middels een persoonlijke intakegesprek en een gratis analyse van uw financiële cijfers. Uiteraard heeft u hiervoor een ondernemingsplan nodig.

Wilt u weten wat de beste ervaringen met Voordegroei zijn? Dat is die van uzelf.

Ga naar de website en neem contact met hen op om te zien of u in aanmerking komt.

Hoe werkt geld lenen bij Voordegroei?

 Hoe werkt lenen bij Voordegroei

Voordegroei is een specialist in grote zakelijke leningen. Het aanvraagproces en hoe dit proces werkt is meer uitgebreid. Er is veel meer maatwerk. Meer services. Meer ondersteuning. En het is dan ook bedoelt voor de grotere jongens. Bedrijven met een serieuze omzet. Of ambitieuze ondernemers met kapitaal. U dient in ieder geval voorbij de start-up fase te zijn, zodat men een degelijke analyse kan maken over de toekomstige cashflow.

Hoe werkt geld lenen bij Voordegroei?

Het aanvraagproces kunt u hier beginnen door het invullen van het contactformulier.

Het is niet nodig om bijzondere informatie op te geven. Na het opgeven van uw gegevens zullen ze telefonisch contact opnemen. Na een kort gesprek is duidelijk of u in aanmerking komt. Vanaf dat moment begint het aanvraagproces. Ze zullen enkele bedrijfsgegevens opvragen, zoals relevante financiële cijfers als omzet en winst(groei). Op basis hiervan wordt, geheel vrijblijvend, een financiële analyse gemaakt. Het doel? De financiële gezondheid (en kredietwaardigheid) van uw onderneming inschatten om het risiconiveau te bepalen. Hoe lager het risiconiveau, hoe lager de rente.

Voordegroei review op voor- en nadelen

Indien u onze Voordegroei review heeft doorgenomen zal er nu reeds veel duidelijk zijn. Naast onze ervaringen met Voordegroei, hebben wij van minilening.nl ook de nodige ervaring binnen de kredietwereld. Laten we binnen die context Voordegroei vergelijken. Maar eerst iets anders: een samenvatting van de voor- en nadelen.

Voordelen Voordegroei

 1. Maatwerk voor zakelijk geld lenen, inclusief persoonlijk intakegesprek
 2. Gratis financiële (en fundamentele) analyse van uw bedrijf
 3. Competitieve en soms zelfs lage rente
 4. Ook na verstrekking van krediet maakt Voordegroei periodiek een uitgebreide analyse

Hét voordeel aan deze partij is dat zij grondig kijken naar uw onderneming. Dit kan gunstig uitpakken, omdat zo’n analyse uiteraard ook verbeterkansen aan het licht brengt. Daarnaast valt dit maatwerk onder een stuk services. Iets wat u in deze vorm niet veel tegenkomt bij andere kredietverstrekkers.

Nadelen Voordegroei

 1. Minimaal 250.000 euro lenen
 2. Aanvraagprocedure duurt iets langer in verband met analyse van cijfers
 3. Geen korte leentermijnen zoals bij BridgeFund en/of Capitalbox
 4. Eenmalige afsluitkosten van 1,5%
 5. 0,1% administratiekosten per maand

Wat betekenen deze voor- en nadelen? Laten we Voordegroei vergelijken.

Voordegroei Vergelijken

We kunnen Voordegroei vergelijken op basis van ervaringen en reviews van andere kredietverstrekkers. Zoals eerder aangegeven in onze Voordegroei review, bevindt deze partij zich tussen twee segmenten. Aan de ene kant staat de traditionele bank. De bank hanteert strenge toetsing, maar kan wel aantrekkelijke rente bieden. En aan de andere kant staan de online zakelijke kredietverstrekkers. Zij bieden kleinere leenbedragen vanaf 1000 euro tot 350.000 euro aan met korte leentermijnen van 6 tot 36 maanden. Maar deze flexibiliteit mag wat kosten, waardoor de totale jaarlijkse rente beslist hoger is. 

Voordegroei vergelijken binnen dit spectrum is lastig. In feite is het een middelweg. Zoals aangegeven richten zij zich specifiek op MKB die niet langer in de ontwikkelfase zit. De rente is competitief aan de bank, terwijl het minimale leenbedrag voor veel MKB bereikbaar zal zijn.

In vergelijking biedt Voordegroei één onderscheidende meerwaarde, namelijk: maatwerk. Het aanvraagproces kan hierdoor wat langer duren. Maar daartegenover staat een persoonlijke beoordeling. Indien u interessante groeikansen ziet, dan kan het zo zijn dat u een aantrekkelijke zakelijke lening kunt krijgen om deze kans te bemachtigen.

Conclusie Voordegroei review en ervaringen

Na uitgebreide Voordegroei review en ervaringen zijn wij positief. Wilt u minder dan 250.000 euro lenen? Of zit uw bedrijf nog in de start-up fase? Dan kunt u beter een andere aanbieder zoeken. Maar bent u ondernemer of eigenaar van een meer ontwikkeld bedrijf? Dan komt u wel in aanmerking voor de persoonlijke services en financiële- en fundamentele analyses die Voordegroei aanbiedt.

Meer informatie? Download de gratis brochure.

Heeft u ervaringen met Voordegroei? Deel uw review in de reacties hieronder en help met anderen informeren!

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde cijfers kunnen afwijken met de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken