OPR Bedrijfskrediet Ervaringen en Review [2024] Minilening.nl
15 oktober 2022 
5 min. leestijd

OPR Bedrijfskrediet Ervaringen en Review [2024] Minilening.nl

Overweegt u een krediet aanvraag bij OPR Bedrijfskrediet? Hier leest u een uitgebreide review over onze OPR Bedrijfskrediet ervaringen. We bespreken de voor- en nadelen van deze zakelijke financieringsinstantie. Daarbij vergelijken we OPR Bedrijfskrediet op basis van onze expertise en ervaringen in de kredietwereld. Zo onafhankelijk en objectief mogelijk.

Op naar de review!

OPR Bedrijfskrediet Review: een flexibele aanbieder van zakelijk krediet

 opr-flex-review

OPR Bedrijfskrediet is onderdeel van OPR-Finance Oy. Een financieringsmaatschappij, actief sinds 2005. OPR Bedrijfskrediet is een Nederlandse divisie met Nederlandse adviseurs en een kantoor in Amsterdam.

Een review over OPR Bedrijfskrediet is eenvoudig: zij bieden zakelijk krediet aan. Dit doen ze middels OPR Flex. Een doorlopend zakelijk krediet voor bedrijven, met een maximaal leenplafond van 40.000 euro.

Bent u een ondernemer of bedrijfseigenaar met een KvK van minimaal 12 maanden? Realiseert u minimaal 50.000 euro omzet per jaar? En woon je zelf in Nederland met géén negatieve BKR registratie? In dit geval komt u in aanmerking voor zakelijk krediet bij OPR Bedrijfskrediet.

Doorlopend krediet is iets anders dan een bedrijfslening. Bij een bedrijfslening ontvangt u in één keer de totale leensom. Vanaf dat moment betaalt u rente en aflossing. Bij zakelijk krediet krijgt u een leenbedrag ter beschikking, maar u hoeft het niet direct op te nemen. Zie het als een tweede bankrekening. Wanneer u geld nodig heeft, kunt u krediet opnemen.

Zakelijk krediet is flexibel. En dat kost geld. Uit onze OPR Bedrijfskrediet review blijkt dat ze transparant zijn over haar kosten. In principe is limiet aanhouden gratis. Bij opname van krediet wordt eenmalig 3% in rekening gebracht. En vanaf dat moment betaalt u vanaf 2,49% rente per maand over het opgenomen krediet. Aflossen is gratis, en na aflossing kunt u dit krediet weer opnemen.

OPR Bedrijfskrediet biedt louter zakelijk krediet aan. Dit is anders dan bij vergelijkbare kredietverstrekkers zoals Floryn. Bij die partij kunt u ook zakelijk geld lenen in de vorm van een vaste lening.

OPR Bedrijfskrediet Ervaringen

opr-bedrijfskrediet-ervaringen

De ervaringen met OPR Bedrijfskrediet vanuit klanten zijn uitstekend. Wij hebben geen persoonlijke ervaringen met OPR Bedrijfskrediet in die zin dat we bij hen krediet hebben afgesloten. Wel blijkt uit onze review dat het een betrouwbare aanbieder is, voor wie flexibiliteit en klantenservice belangrijk zijn.

Op dit moment hebben ze 190+ reviews ontvangen van tevreden klanten. Zij hebben overwegend positieve ervaringen. Termen als “uitstekende snelle service”, “erg snel akkoord”, “kundig geholpen” en “zeer vriendelijk personeel” worden veelvuldig genoemd.

Opvallend is dat zij slechts 2 negatieve recensies hebben ontvangen. Beide zijn in het Engels. Het lijken zelfs neppe reviews. En dan zijn we objectief. Oordeel zelf maar.

De hoge klanttevredenheid is kenmerkend voor dit type bedrijf. OPR Bedrijfskrediet behoort tot de nieuwe generatie van kredietaanbieders. Zij werken veel flexibeler en sneller dan de bank. De rente is (soms) iets hoger, maar daarvoor krijgt u wel meer service.

Vergelijkbare aanbieders zijn Swishfund, Capitalbox, Bridgefund en Qeld. Alleen bieden zij geen doorlopend zakelijk krediet maar louter zakelijke leningen.

Rente en kosten van zakelijk krediet

Bij OPR Bedrijfskrediet hanteren ze twee vormen van kosten. Bij opname van geld wordt er 3% in rekening gebracht. Het minimale opnamebedrag is 500 euro, maar u kunt ook in één keer tot 40.000 euro opnemen. Daarover wordt iedere maand vanaf 2,49% rente betaald. De rente is afhankelijk van uw bedrijf en haar kredietwaardigheid.

Wat betreft het aflossen is het minimaal 4% per maand. Versneld aflossen is ook mogelijk. Ook wel boetevrij aflossen genoemd. En na aflossing kan het krediet direct worden opgenomen.

Uit de ervaringen van klanten blijkt dat dit bedrijf heel transparant is omtrent alle kosten.

Het maximale limiet is 40.000 euro. Wanneer u geen geld opneemt, hoeft u er ook geen rente over te betalen. Dat is wel fijn. Een soort tweede bankrekening, bijvoorbeeld om de BTW te betalen of een investering in voorraad te financieren. Ze noemen dit ook wel rekening courant krediet.

Rente en kosten van OPR-Flex samengevat:

 • Leenbedrag: minimaal €500 tot maximaal €40.000
 • Leentermijn: ongelimiteerd
 • Rente: vanaf 2,49% per maand
 • Afsluitkosten: eenmalig 3% per opname
 • Overige kosten: nee
 • Boetevrij aflossen: ja

Hoe werkt geld lenen bij OPR Bedrijfskrediet?

hoe-werkt-zakelijk-krediet-oprBron: Website OPR Bedrijfskrediet

OPR-Flex is flexibel werkkapitaal. Een rekening openen is gratis. U kunt tot 40.000 euro aan krediet opnemen. Dit werkkapitaal kost geld bij opname. U betaalt alleen over het opgenomen bedrag. Deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar.

Extra werkkapitaal kunt u inzetten bij de behoefte aan financiering. Stel. U heeft seizoensgebonden verkopen en dient extra voorraad in te kopen. U kunt hiervoor een tijdelijke financiering aanvragen middels een zakelijke lening. Maar indien dit frequent voorkomt, is een doorlopend zakelijk krediet wellicht handiger.

Zakelijk krediet kunt u op ieder moment inzetten. De voorwaarden is dat het geld wordt gebruikt voor zakelijke doeleinde. U kunt voorraad kopen, de BTW voorfinancieren, een verbouwing bekostigen middels vastgoed financiering of een tijdelijke financiële tegenslag opvangen. Bijvoorbeeld wanneer een grote klant onverwachts haar contractafname mindert.

Bij OPR Bedrijfskrediet kunt u vrijblijvend krediet aanvragen. Dit kan online en is binnen een paar minuten klaar. Indien u in aanmerking komt doen ze een aanbod. U tekent online voor akkoord. Binnen 24 uur wordt het geld gestort. Vanaf dat moment bent u vrij om krediet op te nemen. Aflossen is eveneens flexibel en boetevrij.

OPR Bedrijfskrediet review op voor- en nadelen

Samengevat bekomen we enkele voor- en nadelen van OPR Bedrijfskrediet. Zie hieronder.

Voordelen OPR Bedrijfskrediet

 • Uitstekende klantenservice
 • Zeer snel en flexibel een zakelijke kredietlijn opnemen
 • Transparante kosten

Nadelen OPR Bedrijfskrediet

 • Zie bieden enkel doorlopend zakelijk krediet aan, en geen zakelijke lening
 • De rente is vanaf 2,49% per maand, maar kan ook hoger zijn
 • Bij iedere opname wordt 3% in rekening gebracht

Al met al is doorlopend zakelijk krediet duurder dan een vaste zakelijke lening. Maar de flexibiliteit is dan ook hoger. En bij aflossing kunt u het krediet direct weer opnemen. Doe eerst goed onderzoek naar wat het beste bij uw bedrijf past.

Op onze website vindt u vergelijkingspagina’s en reviews van zakelijke kredietverstrekkers. Doe er u voordeel mee.

Conclusie OPR Bedrijfskrediet review en ervaringen

Gedurende onze OPR Bedrijfskrediet review zijn we enthousiast geworden over het bedrijf. De ervaringen met OPR-Flex beamen dit. Het is een betrouwbare aanbieder van doorlopend zakelijk krediet. Ze hebben in Nederland reeds honderden ondernemers geholpen met financiering. Bijna 200 honderd daarvan hebben zeer positieve recensies gegeven. De totale reviewscore is met 4,8 uit 5 ongekend hoog. Het grootste voordeel is de uitstekende en kundige service.

Kortom, u kunt met vertrouwen een doorlopende kredietlijn aanvragen bij OPR Bedrijfskrediet. Een offerte aanvragen is gratis. Daarin leest u direct wat de kosten zijn.

Heeft u ervaringen met OPR Bedrijfskrediet? Wat vindt u van dit bedrijf? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen (persoonlijk) advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde informatie kan afwijken van de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken