Creditcard

Wilt u een nieuwe creditcard aanvragen? Vergelijk hier de beste creditcards in Nederland. U leest alles over hoe het werkt, en hoe u een creditcard kunt aanvragen. Daarna vindt u een beknopte vergelijking van de beste creditcards, zowel de goedkoopste als die met cashback. Tot slot bespreken we onmisbare tips bij een creditcard aanvragen, waaronder de voor- en nadelen, hoe te gebruiken, tips voor geld besparen.

Laten we beginnen!

Wat zijn creditcards?

Een creditcard is een betaalkaart waarmee zowel consumenten als ondernemers aankopen kunnen doen met behulp van krediet. Dit betekent dat bij de aankoop het geld niet direct betaalt wordt, maar dat het geld aan het einde van de maand (of in termijnen) wordt afgeschreven van een bankrekening. Creditcards bieden consumenten en ondernemers meer financiële flexibiliteit en de mogelijkheid om aankopen te spreiden over een langere periode.

Zowel consumenten als ondernemers kunnen een creditcard aanvragen. Er zijn hiertussen enkele verschillen. In dit artikel vergelijken we beide soorten creditcards.

Creditcards worden meestal uitgegeven door banken of andere financiële instellingen en kunnen worden gebruikt om aankopen te doen bij winkels, online retailers en andere bedrijven die creditcards accepteren. Ze kunnen ook worden gebruikt om contant geld op te nemen bij geldautomaten, maar hiervoor worden meestal extra kosten in rekening gebracht.

Een meer actuele ontwikkeling is dat creditcards leuke voordelen aanbieden. Denk aan een gratis reisverzekering, een cashback regeling, of snel een auto huren.

Hoe werkt een creditcard?

creditcards-aanvragen 

Een creditcard werkt als een betaalkaart met aanvullende voor- en nadelen. Hier is een algemene uitleg over hoe creditcards werken:

 • Creditcard aanvragen: bij het aanvragen van een creditcard wordt een strengere controle gedaan in vergelijking tot een normale betaalkaart. U moet hiervoor een aanvraagformulier invullen en opsturen naar de creditcardaanbieder. De aanbieder beoordeelt uw kredietwaardigheid om te bepalen of u in aanmerking komt. Sommige aanbieders controleren op inkomen. Anderen niet.
 • Creditcard gebruiken: een betaalkaart kunt u alleen gebruiken als er geld op uw bankrekening staat. Bij een creditcard werkt dit anders. Wanneer u de kredietkaart gebruikt, maakt u in feite gebruik van een (kleine) lening van de creditcarduitgever. Een soort minilening. U moet deze lening terugbetalen, meestal tegen rente, afhankelijk van de voorwaarden van de kaart. Dit betekent dat u op dit moment iets (duurs) kunt aankopen zonder dat u het geld op uw bankrekening hebt staan. Het is een soort minilening, waarbij u tijdelijk een klein bedrag leent tegen (relatief hoge) rente.
 • Betaling: Creditcardbetalingen kunnen worden gedaan via online bankieren, automatische incasso, of door handmatig betalingen te doen via een overschrijving. Het is belangrijk om elke maand op tijd te betalen om extra rentekosten en boetes te voorkomen.
 • Creditcard kosten: Creditcards brengen verschillende soorten kosten in rekening, zoals jaarlijkse kosten, rente op uitstaande schulden, kosten voor contante opnames, en valutawisselkosten. Het is belangrijk om de kosten van creditcards te vergelijken. Hieronder vind u een vergelijking van de goedkoopste creditcards.
 • Kredietwaardigheid: Het gebruik van een creditcard kan van invloed zijn op uw kredietwaardigheid. Door elke maand op tijd te betalen en uw uitstaande saldo te beheren, kunt u uw kredietwaardigheid verbeteren. Echter, als u achterstallige betalingen doet of uw kaart maximaal benut, kan uw kredietwaardigheid worden geschaad.
 • Reizen: een creditcard wordt vaak gebruikt voor reizen en internationale betalingen. Creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd, zodat u ook snel en gemakkelijk een auto of hotel kunt boeken (om maar enkele voorbeelden te benoemen).

Dit is een algemene uitleg over hoe creditcards werken in Nederland. Het is belangrijk om de specifieke voorwaarden en kosten van de creditcard die u overweegt zorgvuldig te bekijken voordat u een keuze maakt.

Bekijk hier de beste creditcards voor particulieren.

Bekijk hier de beste creditcards voor ondernemers om te vergelijken.

Hoe werkt het aanvragen van een creditcard? Stappenplan

Het aanvragen van een creditcard in Nederland werkt snel en eenvoudig. Dit zijn de stappen bij een creditcard aanvragen:

Stap 1. De beste creditcards vergelijken

Er zijn verschillende soorten creditcards beschikbaar, met verschillende voorwaarden en voordelen. Er zijn grote verschillen. U kunt het beste de creditcards vergelijken op laagste kosten, gebruiksvoordelen, en aanvullende zaken. Let er ook op dat u een kaart kiest die past bij uw financiële situatie en levensstijl.

Stap 2. Controleer uw kredietwaardigheid

het is een goed idee om voor het aanvragen van een creditcard uw kredietwaardigheid te controleren. U kunt uw kredietrapport gratis opvragen bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). De BKR is er om u te beschermen tegen financiële risico’s, zoals het overmatig lenen van geld.

Stap 3. Kies een kaart en vul de aanvraag in

De beste creditcard gevonden? U kunt nu de creditcard aanvragen. U zult persoonlijke en financiële gegevens moeten overhandigen aan de creditcardaanbieder, zoals uw naam, adres, inkomen en uitgaven.

Stap 4. Verstrek eventuele documentatie

Afhankelijk van de kredietkaart die u aanvraagt, kan het zijn dat u bepaalde documenten moet verstrekken, zoals loonstroken of bankafschriften. De creditcardaanbieder controleert de gegevens.

Stap 5. Wacht op goedkeuring

Nadat u uw aanvraag hebt ingediend, zal de creditcardmaatschappij uw aanvraag beoordelen. Dit kan enkele dagen tot enkele weken duren.

Stap 6. Ontvang en gebruik uw creditcard

Als uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u de creditcard per post. Meestal moet u de kaart activeren alvorens te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld door de klantenservice te bellen of online in te loggen op uw nieuwe account.

De laatste stap is het gebruiken van de creditcard. Ga er verantwoordelijk mee om. Aankopen met creditcards kunnen duurder zijn dan met de normale betaalkaart. Vergelijk hieronder ze allemaal op prijs en kwaliteit. Lees ook verder voor nuttige tips voor een juist gebruik van uw nieuwe kredietkaart.

Beste creditcard aanvragen? Vergelijk consumenten creditcards!

welke-creditcard-aanvragen 

Het vergelijken van creditcards kan lastig zijn omdat elke kaart unieke functies en voordelen biedt die kunnen passen bij de individuele behoeften van een consument. Hieronder vindt u een vergelijking van enkele van de beste Nederlandse creditcards, rekening houdend met verschillende factoren zoals jaarlijkse kosten, rentetarieven, beloningen en verzekeringen:

 • ANWB Visa Card: De ANWB Visa Card heeft geen jaarlijkse kosten en biedt cashback tot 5% op aankopen bij ANWB-winkels en andere deelnemende winkels. De kaart biedt ook gratis reis- en aankoopverzekeringen.
 • Visa World Card Gold: met deze creditcard zijn al uw aankopen tot 365 dagen verzekerd. Het bestedingslimiet is tot 5000 euro, wat dus flexibel en hoog is. Dit is een van de beste creditcards voor wie veel aankopen doet. De jaarlijkse kosten zijn relatief laag.
 • American Express Gold Card: De American Express Gold Card heeft een jaarlijkse vergoeding van € 170, maar biedt beloningen zoals Membership Rewards-punten die kunnen worden ingewisseld voor vluchten, hotelboekingen en meer. De kaart biedt ook reisverzekeringen en aankoopbescherming.
 • Bunq Mastercards: Bij Bunq kunt u een gratis creditcard aanvragen met (2) gratis fysieke passen en online bankrekeningen. U kunt ermee in het buitenland gratis betalen en profiteren van talloze voordelen zoals het huren van auto’s en het boeken van hotels. Ook handig: u kunt de creditcard gratis aanvragen en 30 dagen uitproberen.
 • Openbank R42 Mastercard: deze creditcard is een van de beste uit vergelijking. Het biedt veel voordelen, waaronder geen jaarlijkse bijdrage, geen inkomenseis, en geschikt voor autoverhuur
 • RaboCard: De RaboCard heeft lage jaarlijkse kosten en biedt cashback tot 2% op aankopen bij aangesloten winkels. De kaart biedt ook gratis reis- en aankoopverzekeringen tot 180 dagen. Een goede keuze, maar louter beschikbaar voor Rabobank rekeninghouders
 • Revolut Mastercard: prepaid bestedingslimiet, gratis gebruiken, geen inkomenseis. Dit is een virtuele creditcard met allerlei (internationale) voordelen.
 • ABN AMRO Credit Card: De ABN AMRO Credit Card heeft geen jaarlijkse kosten en biedt cashback tot 1,5% op aankopen. De kaart biedt ook gratis reis- en aankoopverzekeringen.
 • ING Creditcard: De ING Creditcard heeft geen jaarlijkse kosten en biedt cashback tot 5% op aankopen bij aangesloten winkels. De kaart biedt ook gratis reisverzekeringen.
 • Visa World Card: De Visa World Card heeft een kleine jaarlijkse bijdrage en biedt cashback tot 1% op aankopen bij aangesloten winkels. De kaart biedt ook gratis reis- en aankoopverzekeringen. Het eerste jaar is gratis. Er is een bestedingslimiet van 5000 euro. Het minimaal netto inkomen voor deze creditcard is 1150 euro per maand.
 • MasterCard Classic: is te vergelijken met de Visa World Card. Beide kredietkaarten bieden overigens een aankoopverzekering van 180 dagen.
 • ABN AMRO World Elite Mastercard: De ABN AMRO World Elite Mastercard heeft een jaarlijkse vergoeding van € 204, maar biedt uitgebreide reisverzekeringen, lounge-toegang op luchthavens en exclusieve privileges bij restaurants en winkels. De kaart biedt ook cashback tot 1,5% op aankopen.
 • Visa Infinite Card: De Visa Infinite Card heeft een jaarlijkse vergoeding van € 650, maar biedt exclusieve privileges zoals lounge-toegang op luchthavens, een persoonlijke conciërge en hoge limieten. De kaart biedt ook uitgebreide reis- en aankoopverzekeringen en cashback op aankopen.

Het is belangrijk om de voorwaarden van elke creditcard te lezen en te beoordelen welke kaart het beste past bij uw individuele behoeften en financiële situatie. Het kiezen van de juiste creditcard kan helpen om uw uitgaven te beheren en u te voorzien van handige voordelen en bescherming.

Goedkoopste creditcard aanvragen in Nederland

Wilt u de goedkoopste creditcard aanvragen? Wat de goedkoopste creditcard in Nederland is hangt af van uw specifieke situatie en behoeften. Er zijn veel verschillende creditcards met verschillende kosten en voorwaarden, zoals jaarlijkse kosten, rentetarieven en valutawisselkosten.

Dit zijn enkele van de goedkoopste creditcards die u kunt aanvragen met lage kosten:

 • ANWB Visa Card: Deze creditcard is beslist goedkoop. Het heeft geen jaarlijkse kosten en biedt ook kortingen op brandstof en parkeren.
 • ING Creditcard: Deze creditcard heeft ook geen jaarlijkse kosten en biedt gratis aflevering van online bestellingen van ING-winkels.
 • N26 Mastercard: Deze creditcard heeft geen jaarlijkse kosten en biedt ook gratis internationale geldopnames.
 • Bunq Travel Card: Deze creditcard heeft ook geen jaarlijkse kosten en biedt gratis valutawisseltransacties en goedkope geldopnames.
 • Revolut Creditcard: Deze creditcard is een van de goedkoopste creditcards die u kunt aanvragen. Ze hanteren geen jaarlijkse kosten en biedt gratis internationale geldopnames en valutawisseltransacties.

Het is belangrijk om op te merken dat hoewel deze kaarten mogelijk geen jaarlijkse kosten in rekening brengen, er nog steeds andere kosten kunnen zijn, zoals rente of kosten voor contantopnames en betalingen in vreemde valuta. Het is belangrijk om de voorwaarden en kosten van de kaart zorgvuldig te lezen voordat u een keuze maakt.

Creditcards met cashback aanvragen

In Nederland zijn er verschillende creditcards die cashback bieden als een vorm van beloning voor het gebruik van de kaart. Hieronder staan enkele voorbeelden van creditcards met cashback:

 • American Express Flying Blue Silver Card: Deze creditcard biedt cashback op elke aankoop die u doet met de kaart, variërend van 0,25% tot 0,5%, afhankelijk van de uitgaven.
 • ANWB Visa Card: Deze creditcard biedt cashback op aankopen bij ANWB-winkels en andere winkels die deelnemen aan het cashbackprogramma. De cashback varieert van 1% tot 5%.
 • ABN AMRO Credit Card: De ABN AMRO Credit Card biedt cashback op elke aankoop die u doet met de kaart, variërend van 0,5% tot 1,5%, afhankelijk van de uitgaven.
 • ING Creditcard: De ING Creditcard biedt cashback op aankopen bij aangesloten winkels, zoals Bijenkorf en Hema. De cashback varieert van 1% tot 5%.
 • RaboCard: De RaboCard biedt cashback op aankopen bij aangesloten winkels, zoals MediaMarkt en Bol.com. De cashback varieert van 0,5% tot 2%.
 • ICS Visa World Card: De ICS Visa World Card biedt cashback op aankopen bij aangesloten winkels, zoals Thuisbezorgd.nl en Booking.com. De cashback varieert van 0,25% tot 1%.

Het is belangrijk om de voorwaarden van elke creditcard te bekijken om te begrijpen welke cashback wordt aangeboden en hoe deze wordt toegepast. Houd er ook rekening mee dat creditcards met cashback vaak hogere jaarlijkse kosten hebben en hogere rentetarieven dan standaard creditcards. Het is belangrijk om deze kosten af te wegen tegen de voordelen van de cashback om te bepalen of het de moeite waard is om een creditcard met cashback te gebruiken.

Wat is de duurste creditcard in Nederland?

duurste-creditcard-aanvragen 

De duurste creditcard, of een van de duurste, in Nederland is de American Express Platinum Card. Deze creditcard is gericht op hogere inkomens en biedt exclusieve voordelen en luxe services, maar brengt ook hoge kosten met zich mee. Hier zijn enkele van de belangrijkste kosten van de American Express Platinum Card:

 • Jaarlijkse kosten: De American Express Platinum Card heeft jaarlijkse kosten van € 700.
 • Hoge rente: De rente op de American Express Platinum Card is hoger dan die op de meeste andere creditcards. Als u uw saldo niet elke maand volledig betaalt, kunnen de rentekosten snel oplopen.
 • Valutawisselkosten: De American Express Platinum Card brengt valutawisselkosten in rekening voor transacties in vreemde valuta.
 • Kosten voor extra kaarthouders: Als u extra kaarthouders aan uw account toevoegt, brengt American Express extra kosten in rekening.

Ondanks de hoge kosten biedt de American Express Platinum Card ook veel exclusieve voordelen. Denk aan jaarlijks 300 euro dinertegoed, toegang tot luchthavenlounges en snelle grenspassage op Schiphol, luxe hotelvoorzieningen en persoonlijke assistentie, en zeer uitgebreide verzekeringen.

Afhankelijk van hoe u de American Express Platinum Card gebruikt, kan deze kaart u zeer veel voordelen opleveren. Toch blijft het een dure creditcard voor aanvragen.

Andere dure creditcards met exclusieve voordelen zijn: MasterCard Black, Bunq Metalcard, Everest Business Card, Revolut Premium Mastercard, Rabo GoldCard, ING Platinum Card en de ABN Amro Goldcard. De jaarlijkse bijdrage varieer van 50 tot 250 euro. De American Express Platinum Card is de duurste creditcard.

Creditcards voor ondernemers vergelijken

Hieronder vergelijken we een aantal populaire creditcards voor ondernemers:

American Express Business Card

 • Jaarlijkse kosten: €150
 • Geen bestedingslimiet
 • Tot 56 dagen rentevrij krediet
 • Uitgebreide reisverzekering

Visa World Card Business

 • Jaarlijkse kosten: €36
 • Bestedingslimiet op maat, afhankelijk van kredietwaardigheid
 • Tot 21 dagen rentevrij krediet
 • Geen transactiekosten voor aankopen in vreemde valuta

Bekijk hier de beste creditcards voor ondernemers om te vergelijken.

ABN AMRO Credit Card Zakelijk

 • Jaarlijkse kosten: €32,50
 • Bestedingslimiet op maat, afhankelijk van kredietwaardigheid
 • Tot 56 dagen rentevrij krediet
 • Inclusief aanvullende reisverzekering

ING Business Card

 • Jaarlijkse kosten: €22,50
 • Bestedingslimiet op maat, afhankelijk van kredietwaardigheid
 • Tot 21 dagen rentevrij krediet
 • Gratis aankoopverzekering en fraudebescherming

Rabo Business Card

 • Jaarlijkse kosten: €30
 • Bestedingslimiet op maat, afhankelijk van kredietwaardigheid
 • Tot 21 dagen rentevrij krediet
 • Inclusief aanvullende reisverzekering en aankoopverzekering

Bij het aanvragen van een creditcard voor ondernemers is het belangrijk om te kijken naar de jaarlijkse kosten, de bestedingslimiet, de rentevoet en eventuele aanvullende voordelen, zoals verzekeringen.

Bekijk hier de beste creditcards voor ondernemers om te vergelijken.

Waarop letten bij creditcard aanvragen?

hoe-werkt-creditcard-aanvragen 

Er zijn verschillende dingen waar u op moet letten wanneer u een creditcard aanvraagt. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 • Jaarlijkse kosten: Veel creditcards brengen jaarlijkse kosten in rekening voor het gebruik van de kaart. Het is belangrijk om de jaarlijkse kosten van de kaart zorgvuldig te bekijken om ervoor te zorgen dat deze past binnen uw budget en dat de voordelen van de kaart opwegen tegen de kosten.
 • Rente: Als u van plan bent uw creditcard regelmatig te gebruiken en niet altijd het volledige bedrag terugbetaalt, moet u letten op de rente op uitstaande schulden. Sommige creditcards brengen hogere rentetarieven in rekening dan andere, dus het is belangrijk om te kijken naar de rentevoet die u zult betalen.
 • Kredietlimiet: De kredietlimiet is het maximale bedrag dat u met uw creditcard kunt uitgeven. Zorg ervoor dat u een kaart kiest met een kredietlimiet die past bij uw financiële situatie en uw uitgavenpatroon.
 • Beloningen en voordelen: Veel creditcards bieden beloningen of voordelen, zoals cashback, punten of kortingen op aankopen. Het is belangrijk om de beloningen en voordelen van de kaart te onderzoeken en te bepalen welke voor u het meest waardevol zijn.
 • Aanvraagcriteria: Om in aanmerking te komen voor een creditcard moet u aan bepaalde criteria voldoen, zoals een minimuminkomen of een bepaalde kredietwaardigheid. Zorg ervoor dat u voldoet aan de criteria voordat u de aanvraag indient, anders kan uw aanvraag worden afgewezen.
 • Kosten voor contante opnames en valutawisselkosten: Als u van plan bent om uw creditcard in het buitenland te gebruiken of contant geld op te nemen, moet u letten op de kosten voor contante opnames en valutawisselkosten.

Door deze factoren in overweging te nemen en de voorwaarden van verschillende creditcards te vergelijken, kunt u een weloverwogen beslissing nemen over welke creditcard het beste bij u past.

Bekijk hier de beste creditcards voor particulieren.

Voordelen van een creditcard

Creditcards bieden verschillende voordelen aan gebruikers. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen van creditcards:

 • Flexibiliteit: Creditcards bieden consumenten meer financiële flexibiliteit. In plaats van direct te betalen voor aankopen, kunnen ze deze op krediet kopen en later betalen.
 • Beloningen: Creditcards bieden vaak beloningen aan gebruikers voor het doen van aankopen. Dit kan variëren van punten tot cashback, afhankelijk van de kaart.
 • Aankoopbescherming: Veel creditcards bieden bescherming tegen verloren of beschadigde aankopen, evenals fraudebescherming.
 • Reisvoordelen: Sommige creditcards bieden extra voordelen voor reizigers, zoals gratis bagage-inchecken of toegang tot luchthavenlounges.
 • Opbouwen van kredietgeschiedenis: Het gebruik van een creditcard en het tijdig betalen van rekeningen kan helpen bij het opbouwen van een positieve kredietgeschiedenis. Dit kan nuttig zijn bij toekomstige leningaanvragen.
 • Gemak: Creditcards zijn een handig en snel betaalmiddel, vooral voor online aankopen.

Nadelen van creditcards

Hoewel creditcards verschillende voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen aan verbonden. Hieronder staan enkele van de belangrijkste nadelen van creditcards:

 • Hoge rentetarieven: Creditcards hebben meestal hogere rentetarieven dan andere soorten leningen of kredieten, zoals persoonlijke leningen of hypotheken. Als u uw uitstaande saldo niet op tijd betaalt, kunnen de rentekosten snel oplopen.
 • Jaarlijkse kosten: Sommige creditcards hebben jaarlijkse kosten, wat betekent dat u elk jaar een bedrag moet betalen om de kaart te gebruiken, zelfs als u deze niet gebruikt.
 • Verborgen kosten: Creditcards kunnen verborgen kosten hebben, zoals kosten voor contant geldopnames, internationale transacties, late betalingen en overschrijding van het kredietlimiet.
 • Schuldenopbouw: Omdat creditcards financiële flexibiliteit bieden, is het gemakkelijk om meer uit te geven dan u zich kunt veroorloven en schulden op te bouwen. Dit kan leiden tot financiële problemen en hoge rentekosten.
 • Negatieve invloed op kredietgeschiedenis: Als u uw creditcardrekeningen niet op tijd betaalt, kan dit leiden tot een negatieve invloed op uw kredietgeschiedenis en een lagere credit score.
 • Fraude en identiteitsdiefstal: Creditcards zijn gevoelig voor fraude en identiteitsdiefstal, wat kan leiden tot financiële verliezen en een negatieve invloed op uw kredietgeschiedenis.

Het is belangrijk om de voor- en nadelen van creditcards af te wegen voordat u beslist of het de juiste keuze voor u is. Als u ervoor kiest om een creditcard te gebruiken, is het belangrijk om verantwoordelijk te zijn bij het gebruik ervan en uw uitstaande saldo op tijd te betalen om hoge rentekosten en financiële problemen te voorkomen.

Welke soorten creditcards zijn er?

Er zijn verschillende soorten creditcards beschikbaar in Nederland, waaronder:

 • Standaard creditcards: Dit zijn de meest voorkomende soorten creditcards. Ze bieden financiële flexibiliteit en beloningen, afhankelijk van de kaart.
 • Premium creditcards: Deze kaarten bieden vaak meer voordelen dan standaard creditcards, zoals reisverzekeringen, toegang tot luchthavenlounges, hogere beloningen en exclusieve evenementen. Ze hebben echter ook hogere jaarlijkse kosten en hogere minimuminkomenseisen.
 • Student creditcards: Deze kaarten zijn specifiek ontworpen voor studenten met een beperkt inkomen en een beperkte kredietgeschiedenis. Ze hebben vaak lagere rentetarieven en geen of lagere jaarlijkse kosten.
 • Zakelijke creditcards: Deze kaarten zijn bedoeld voor bedrijven en bieden vaak speciale voordelen, zoals cashback op zakelijke uitgaven, rapportages voor uitgavenbeheer en afzonderlijke limieten voor werknemerskaarten.
 • Secured creditcards: Dit zijn kaarten die zijn beveiligd met een borgsom. Ze zijn bedoeld voor mensen met een slechte kredietgeschiedenis of weinig kredietgeschiedenis en kunnen helpen bij het opbouwen van krediet.
 • Prepaid creditcards: Dit zijn kaarten die werken als een debitcard, waarbij gebruikers eerst geld op de kaart moeten laden voordat ze deze kunnen gebruiken. Ze bieden geen krediet en hebben geen invloed op de kredietgeschiedenis.
 • Co-branded creditcards: Dit zijn creditcards die worden aangeboden in samenwerking met een bepaald merk, zoals een luchtvaartmaatschappij of een winkel. Ze bieden vaak beloningen die specifiek zijn voor dat merk, zoals frequent flyer-mijlen of kortingen op aankopen bij die winkel.

Bekijk hier de beste creditcards voor ondernemers om te vergelijken.

Bekijk hier de beste creditcards voor particulieren.

Tips voor creditcard gebruiken

beste-creditcards-aanvragen

Hieronder volgen nuttige tips voor het gebruiken van een creditcard. Een creditcard kan in sommige gevallen duur zijn, maar een creditcard kan ook geld besparen. Daarnaast zijn er tips om efficiënt creditcards te gebruiken voor wanneer u tijdelijk geld nodig heeft. In plaats van geld lenen kunt u dit overbruggen met een creditcard.

Hoe kan ik geld besparen met een creditcard?

Hoewel creditcards veel handige functies en voordelen bieden, kunnen ze ook duur zijn als u niet op de juiste manier gebruikt maakt van de kaart. Hier zijn enkele tips om geld te besparen met een creditcard:

 • Kies een creditcard zonder jaarlijkse kosten: Veel creditcards brengen jaarlijkse kosten in rekening voor het gebruik van de kaart. Kies een kaart zonder jaarlijkse kosten om geld te besparen.
 • Betaal uw rekeningen op tijd: Late betalingen leiden tot boetes en hoge rentetarieven. Zorg ervoor dat u uw rekeningen op tijd betaalt om extra kosten te vermijden.
 • Maak gebruik van beloningen: Kies een creditcard met beloningen, zoals cashback of punten, en maak gebruik van deze beloningen om geld terug te verdienen of om te zetten in kortingen.
 • Gebruik kortingscodes en aanbiedingen: Veel creditcardmaatschappijen bieden kortingen en aanbiedingen aan op aankopen bij bepaalde winkels en online retailers. Maak gebruik van deze kortingen en aanbiedingen om geld te besparen op uw aankopen.
 • Vermijd contantopnames: Contantopnames met een creditcard zijn duur en brengen hoge kosten in rekening. Vermijd contantopnames en gebruik uw pinpas of neem geld op bij een geldautomaat om extra kosten te vermijden.
 • Verlaag uw limiet: Het verlagen van uw kredietlimiet kan helpen om uw uitgaven te beperken en ervoor te zorgen dat u binnen uw budget blijft.
 • Houd uw creditcardrekening in de gaten: Houd uw creditcardrekening regelmatig in de gaten om eventuele ongeautoriseerde kosten of fouten te identificeren. Zo kunt u snel actie ondernemen en extra kosten voorkomen.

Door deze tips te volgen, kunt u geld besparen met uw creditcard en de kosten van het gebruik van de kaart beperken. Houd er rekening mee dat het belangrijk is om uw creditcard verstandig te gebruiken en verantwoordelijk om te gaan met krediet.

Tips voor het beste gebruiken van een creditcard

beste-creditcard-aanvragen

Hier zijn enkele tips over hoe u een creditcard het beste kunt gebruiken:

 • Betaal uw saldo volledig af: Het is altijd het beste om uw saldo volledig af te betalen om hoge rentekosten te vermijden. Als u uw saldo niet volledig kunt afbetalen, probeer dan in ieder geval meer te betalen dan het minimumbedrag om de rentekosten te verminderen.
 • Houd uw creditcardrekening in de gaten: Controleer uw creditcardrekening regelmatig om ervoor te zorgen dat u op de hoogte bent van uw uitgaven en om eventuele frauduleuze activiteiten op te sporen.
 • Stel een budget in: Bepaal vooraf hoeveel u zich kunt veroorloven om uit te geven met uw creditcard en houd u aan dit budget om schulden te voorkomen.
 • Maak gebruik van beloningen: Als uw creditcard beloningen biedt, maak er dan gebruik van. Zorg er wel voor dat u de voorwaarden begrijpt, zodat u geen verborgen kosten maakt.
 • Vermijd contante opnames: Gebruik uw creditcard niet voor contante opnames, omdat dit meestal hoge rentetarieven en extra kosten met zich meebrengt.
 • Gebruik uw creditcard veilig: Houd uw creditcardgegevens veilig en deel deze niet met anderen. Gebruik uw creditcard niet op verdachte websites en bescherm uw kaartgegevens tijdens het online winkelen.
 • Betaal op tijd: Zorg ervoor dat u uw creditcardrekening op tijd betaalt om late betalingen en de daaruit voortvloeiende kosten en negatieve invloed op uw kredietgeschiedenis te vermijden.

Het is belangrijk om verantwoordelijk te zijn bij het gebruik van een creditcard en om uw financiën in de gaten te houden om te voorkomen dat u in financiële problemen komt. Door deze tips te volgen, kunt u uw creditcard op een verantwoorde en effectieve manier gebruiken.

Bekijk hier de beste creditcards voor ondernemers om te vergelijken.

Kan ik geld lenen met een creditcard?

Met een creditcard kan je niet geld lenen. Het is wezenlijk anders dan een persoonlijke lening of zelfs een doorlopend krediet. In plaats daarvan geeft een creditcard u toegang tot een kredietlijn die u kunt gebruiken om aankopen te doen. De kredietlimiet is het maximale bedrag dat u op uw creditcard kunt uitgeven.

De kredietlimiet die u krijgt, hangt af van uw kredietwaardigheid en financiële situatie. Bij het aanvragen van een creditcard kunt u aangeven wat uw gewenste kredietlimiet is. Dit bedrag wordt beoordeeld door de bank op basis van uw inkomen, uitgaven en kredietgeschiedenis.

De kredietlimieten variëren ook afhankelijk van de creditcard en de uitgevende bank. Sommige creditcards hebben een kredietlimiet van slechts enkele honderden euro's, terwijl andere creditcards een kredietlimiet hebben van enkele duizenden euro's. Het is belangrijk om te onthouden dat de kredietlimiet niet hetzelfde is als uw beschikbare saldo. U moet uw kredietlimiet nog steeds afstemmen op uw uitgaven en ervoor zorgen dat u niet meer uitgeeft dan u zich kunt veroorloven om terug te betalen.

Verschillen tussen geld lenen en creditcards: wat is goedkoper?

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen geld lenen en het gebruik van een creditcard:

 • Rentetarieven: Als u geld leent, krijgt u meestal te maken met een hogere rente dan wanneer u een creditcard gebruikt. Geld lenen kan bijvoorbeeld leiden tot een persoonlijke lening met een rente van 5% tot 10%, terwijl creditcards vaak rentetarieven hebben die variëren van 10% tot 25% of hoger.
 • Flexibiliteit: Met een creditcard kunt u meer flexibiliteit hebben dan bij het lenen van geld. U kunt bijvoorbeeld alleen het bedrag uitgeven dat u nodig heeft en vervolgens het saldo afbetalen over meerdere maanden. Met een lening daarentegen leent u meestal een vast bedrag en moet u het in vaste termijnen terugbetalen.
 • Kredietwaardigheid: Het gebruik van een creditcard kan uw kredietwaardigheid verbeteren als u op tijd betaalt en het saldo laag houdt. Aan de andere kant kan geld lenen uw kredietwaardigheid schaden als u niet op tijd betaalt of het niet kunt terugbetalen.
 • Kosten: Het gebruik van een creditcard kan leiden tot extra kosten, zoals jaarlijkse kosten en kosten voor contante opnames. Bij geld lenen kunnen er ook extra kosten zijn, zoals boetes voor te late betaling of administratiekosten.
 • Doel: Geld lenen kan nuttig zijn voor het financieren van grote aankopen, zoals een auto of een huis. Een creditcard is echter handiger voor kleinere dagelijkse aankopen of om betalingen te doen tijdens het reizen.

Bekijk hier de beste creditcards voor particulieren.

Conclusie over creditcards

U dacht wellicht dat een nieuwe creditcard aanvragen snel geregeld is. En ja, in principe werkt een creditcard aanvragen snel en eenvoudig. De belangrijkste stap is echter om de beste creditcards te vergelijken. Kies de beste creditcard die aansluit bij uw financiële behoeften. In sommige gevallen kunt u het wellicht het beste kiezen voor de goedkoopste creditcard. In andere gevallen kan een dure creditcard een slimmere keuze zijn indien u veel gebruik maakt van de exclusieve voordelen.

Al met al kost een creditcard geld. Het biedt enkele interessante voordelen zoals financieel gemak (bij kredietoverbrugging), exclusieve voordelen zoals bij hotels en auto’s boeken, en uiteraard de reis- en aankoopverzekering. Dit wilt echter niet zeggen dat een creditcard aanvragen noodzakelijk is. Overweeg uw beslissing zorgvuldig, en maak gebruik van onze vergelijking in dit artikel.

Berichten over Creditcard: