Kredietwijzer Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl
15 november 2022 
4 min. leestijd

Kredietwijzer Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl

Kredietwijzer.nl is een kredietbemiddelaar om de laagste rente te berekenen. Wilt u geld lenen via Kredietwijzer? In dit artikel leest u onze Kredietwijzer review en ervaringen. In onze reviews bekijken we de organisatie kritisch: is Kredietwijzer betrouwbaar? Hebben ze goede leningsvoorwaarden zoals rente en kosten? Hoe is de klantenservice? En wat zijn de klantenrecensies- en ervaringen?

Kortom, in deze review alles over Kredietwijzer.nl!

Kredietwijzer Review: diverse mogelijkheden tot privé geld lenen

kredietwijzer-recensieEerlijke communicatie over geld lenen door Kredietwijzer.nl. Bron: Kredietwijzer.nl

Kredietwijzer is een Nederlandse dienstverlening voor privé geld lenen. Via haar website kunt u een gratis rekentool invullen met het gewenste leenbedrag en leentermijn. U kunt dit gratis aanvragen. De software van Kredietwijzer gaat vervolgens diverse leningen van financiële instellingen vergelijken. Binnen haar netwerk zitten onder meer Lloyds bank, Nationale Nederlanden en Santander.

Belangrijk in een review over Kredietwijzer is dat zij zelf geen leningen verstrekken. Het is een vergelijker. Dien een aanvraag in. Kredietwijzer vergelijkt verschillende leningen. Dezelfde dag ontvangt u een overzicht met offertes die de laagste rente bieden.

Waarom zou u kiezen voor Kredietwijzer? Wel nu, via de website kunt u gratis leningen vergelijken. Vervolgens ontvangt u offertes met de laagste rente. Dit bespaart u tijd. Bovendien kunt u gratis advies inwinnen bij de persoonlijke adviseur(s).

Er zijn verschillende soorten leningen. De meest toegankelijke zijn een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Uniek aan Kredietwijzer is dat zij zich ook specialiseren in diverse andere leningen, waaronder de ambtenarenlening (lagere rente), een seniorenlening, en een bootlening (tot vijf miljoen).

Ook leuk om te vermelden is dat zij 1% van haar omzet doneert aan goede doelen.

Een eerlijke review over Kredietwijzer zal echter wel vermelden dat zij niet uw enige optie zijn. De Nederlandse Kredietmaatschappij, Krediet.nl, Kredietconcurrent, Leningen.nl, Krediet Groep Nederland, ook deze namen bieden vrijwel exact dezelfde services aan. De een biedt meer flexibele leenbedragen. De ander meer service. Vergelijk ze via Minilening.nl en kies een kredietbemiddelaar die bij u past.

Klik hier voor meer informatie over Kredietwijzer.

Kredietwijzer Ervaringen

kredietwijzer-ervaringen

Op haar website geeft Kredietwijzer aan al meer dan duizenden klanten te hebben geholpen met voordelig krediet. Opvallend is dat er online weinig tot geen ervaringen met Kredietwijzer te vinden zijn. Normaliter kunnen we recensies raadlopen op Trustpilot of Google. Dit is een verbeterpunt.

Met onze kennis en ervaringen kunnen wij u wel informeren over de dienstverlening van deze partij. In vergelijking met andere kredietbemiddelaars zien wij dat Kredietwijzer een snelle service heeft. Een offerte ontvangt u dezelfde dag bij aanvragen vóór 19:00. En de klantenservice is bereikbaar van 09:00 tot 21:00. Tot slot hebben ze een degelijk netwerk van kredietverstrekkers.

Geld lenen bij Kredietwijzer kan van €1.000 tot €100.000. Ze bieden geen minilening aan. Hiervoor kunt u terecht bij Saldodipje. Wel hebben ze diverse leningen, waaronder de standaard autolening maar ook specialistische mogelijkheden zoals een senioren- en bootlening.

Een paar laatste positieve ervaringen met Kredietwijzer is dat de eigenaar zichzelf persoonlijk positioneert op de website. Dat geeft vertrouwen. En deze betrouwbaarheid wordt versterkt door de aanwezigheid van een AFM vergunningsnummer.

Heeft u ervaringen met Kredietwijzer? Deel ze met onze lezers door uw review te delen in de reacties onderaan dit artikel.

Wilt u de laagste rente vergelijken? Vul de rekentool in.

Rente en kosten bij Kredietwijzer

kredietwijzer-voordelen-nadelen

De website maakt het mogelijk om de laagste rente te vergelijken bij diverse kredietverstrekkers. De kosten zijn daarbij hetzelfde. Naast aflossing betaalt u een procentuele rente op het geleende bedrag. Naast het leenbedrag heeft ook de leentermijn impact op de rente.

Aanvragen, afsluiten en extra aflossen is gratis.

In de basis biedt Kredietwijzer de volgende rente en kosten bij geld lenen:

 • Leenbedrag: €1.000 tot €100.000
 • Leentermijn: 12 tot 120 maanden
 • Rente: de laagste rente
 • Afsluitkosten: nee
 • Overige kosten: nee
 • Boetevrij aflossen: ja

Uitzondering op de regel zijn de ambtenarenlening (lagere rente), het doorlopend krediet (hogere rente), de seniorenlening (tot 78ste levensjaar) en een bootlening (lenen tot €5.000.000).

De rente is afhankelijk van het huidige rentebeleid. Zij hangt tevens af van het leenbedrag, de leentermijn, en uw persoonlijke financiële situatie. Bekijk hier de actuele rente.

Kredietwijzer review op voor- en nadelen

Om onze Kredietwijzer review samen te vatten kunnen we haar dienstverlening beoordelen op voor- en nadelen. Daarin trachten we zo objectief mogelijk te zijn. Het is immers aan u waar de keuze voor valt. In ieder geval lijkt Kredietwijzer een betrouwbare keuze te zijn als kredietbemiddelaar. Zij biedt veel voordelen, en er zijn enkele verbeterpunten.

Voordelen

 • Snelle, flexibele klantenservice
 • Gratis laagste rente vergelijken
 • Mooi netwerk met diverse kredietverstrekkers als partner
 • Ook speciale leningen, zoals de ambtenaren en bootlening
 • Seniorenlening afsluiten tot 78ste levensjaar (normaal 70ste – 75ste)
 • AFM vergunning verhoogt betrouwbaarheid

Nadelen

 • Geen online recensies vindbaar
 • Geen minilening (alhoewel dit ook een voordeel kan zijn)
 • Persoonlijke lening tot €100.000 (sommigen gaan tot €150.000)
 • Geen zakelijke leningen

Een mogelijk interessant verbeterpunt is het aanbieden van zakelijk geld lenen. Op dit moment is de service volledig gericht op particulier geld lenen. In sommige gevallen kan een zakelijke lening echter een fiscaal voordeligere optie zijn. En aangezien Nederland veel ondernemers en ZZP’ers kent, zou het een mooie aanvulling zijn.

Bent u opzoek naar een zakelijke lening? Bekijk dan onze vergelijkspagina voor een bedrijfslening.

Conclusie Kredietwijzer review en ervaringen

Dit was onze Kredietwijzer review. Zo beknopt en samengevat mogelijk. We concluderen dat Kredietwijzer een betrouwbare kredietbemiddelaar lijkt te zijn. Ondanks het ontbreken van online recensies en ervaringen met Kredietwijzer, lijkt het een professionele dienstverlener. In feite kunt u met gerust hart uw financieringsmogelijkheden laten berekenen. Voor de meest toegankelijke leningen kan dit voor een leenbedrag van 1000 tot 100.000 euro. De leentermijn loopt op van 12 tot 120 maanden.

Gedurende onze review ervaren wij positieve signalen. Zo is de klantenservice zeer flexibel. Bereikbaar van 09:00 tot 21:00. En op zaterdag van 10:00 tot 16:00. De eigenaar stelt zichzelf persoonlijk op. En Kredietwijzer heeft een aantoonbare AFM vergunningsnummer.

Wilt u geld lenen en de laagste rente vergelijken? Vul de gratis rekentool in, of bekijk hier meer informatie over de mogelijkheden.

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken