mini-lening

Minilening Vergelijken

Persoonlijke en zakelijke minileningen en minikredieten vergelijken

Op deze pagina kunt u de beste minilening vergelijken. Daarnaast bieden de meeste kredietverstrekkers ook minikredieten aan. Hieronder vind je een vergelijking.


De vergelijker is gericht op twee segmenten, namelijk: 

1. Persoonlijke minileningen vergelijken
2. Zakelijke minileningen vergelijken


Persoonlijke minileningen kunnen gebruikt worden voor privé. Denk aan een klein bedrag lenen voor auto, een kleine verbouwing, of omdat u gewoon snel geld nodig hebt. Let op: geld lenen kost geld. Een persoonlijke minilening aanvragen moet u alleen doen als het écht niet anders kan. Hieronder vergelijken we de beste kredietverstrekkers.  


Zakelijke minileningen kunnen alleen gebruikt worden voor een bedrijf. Dit betekent dat u minimaal een KvK nodig hebt en, meestal, een jaaromzet vanaf 48.000 euro. Zowel als bedrijfseigenaar of ZZP'er kan u hieronder zakelijke minileningen vergelijken. Ook een zakelijke minilening of minikrediet kost geld. Maar anders dan bij persoonlijk, biedt zakelijk geld lenen vaak de mogelijkheid tot voordelige financiering. Zeker indien de rente laag is. Denk aan een investering in voorraad, een zakelijke minilening voor verbouwing, et cetera. Tevens zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar.

Wat wij doen: wij vergelijken kredietaanbieders. Wij bieden u louter informatie over de mogelijkheden. Sommige aanbieders bieden een kleine vergoeding per doorverwijzing, maar niet allemaal. Tevens geven wij geen persoonlijk advies. U maakt zelf de keuze wat voor u de beste keuze is.

Persoonlijke minilening vergelijken

saldodipje-review

Saldodipje vergelijken: 100 - 1500 euro lenen

Wilt u een klein bedrag van 100 euro tot 1500 euro lenen? In dit geval is Saldodipje de enige mogelijkheid binnen Nederland. In vergelijking met andere minileningen biedt Saldodipje alleen kleine bedragen aan met een korte leentermijn van 1 tot 2 maanden.

Saldodipje vergelijken op voordelen:

 • Binnen 24 uur een kleine lening zonder BKR-registratie
 • Korte leentermijn van 1 tot 2 maanden
 • Rente vergelijkbaar met andere online kredietverstrekkers

Saldodipje vergelijken op nadelen:

 1. Zeer slechte services en klantenrecensies
 2. Hoge kosten bij niet nakomen van voorwaarden zoals garantstelling
 3. Valt niet onder toezicht van AFM
Bij kleine leningen vergelijken is Saldodipje snel en flexibel. Helaas is de service uitermate slecht en loopt u risico op hoge aanvullende kosten. Let goed op de voorwaarden!
nederlandse-kredietmaatschappij-review

Nederlandse Kredietmaatschappij vergelijken

De Nederlandse Kredietmaatschappij doet het goed onder minileningen vergelijken. Met name de hoge klanttevredenheid is opvallend. Via deze partij kunt u vrijblijvend een lening aanvragen. Vervolgens ontvangt u meerdere offertes vanuit verschillende banken. Vergelijk zelf op de laagste rente en beste voorwaarden.

Nederlandse Kredietmaatschappij vergelijken:

 • Meerdere betrouwbare minileningen vergelijken via één aanvraag
 • Flexibel leentermijn vanaf 12 maanden
 • Hoogste score klanttevredenheid

Nederlandse Kredietmaatschappij vergelijken:

 1. Alleen vanaf 5000 euro
 2. BKR-registratie
Bij de Nederlandse Kredietmaatschappij kunt u ook minikrediet vergelijken. Wat ons betreft is deze organisatie in vergelijking van kleine leningen een van de beste keuzes, omdat de services en betrouwbaarheid van hoge kwaliteit zijn.
krediet-groep-nederland-review

Krediet Groep Nederland: minilening vanaf 1000 euro

Krediet Groep Nederland is een kredietbemiddelaar. U kunt een aanvraag indienen en zij vergelijken minileningen. U ontvangt meerdere offertes van banken. Het bedrag is vanaf 1000 euro tot 100.000 euro. 

Krediet Groep Nederland vergelijken op voordelen:

 • Vanaf 1000 euro lenen
 • Flexibele looptijd vanaf 12 maanden
 • Rente op minileningen vergelijken

Krediet Groep Nederland vergelijken op nadelen:

 1. Relatief kleine vergelijker
 2. BKR-registratie

In vergelijking kan Krediet Groep Nederland kleine leningen verschaffen vanaf 1000 euro. In onze optiek is zij meer betrouwbaar dan Saldodipje.

santander-review

Santander minilening vergelijken

Santander is een wereldwijde aanbieder van persoonlijke leningen. Ook in Nederland kunt u een minilening aanvragen vanaf 1000 euro.

Santander vergelijking op voordelen:

 • Minilening vanaf 1000 euro
 • Betrouwbare kredietverstrekker

Santander vergelijking op nadelen:

 1. Leentermijn is minimaal 24 maanden
 2. Rente voor minilening veel hoger dan Saldodipje
 3. BKR-registratie
Bij Santander kunt u ook minikrediet vergelijken. 
freo-minilening-review

Freo vergelijken: minilening vanaf 5000 euro

Flitskredietaanbieders als Saldodipje zijn omstreden. U kunt beter kiezen voor een betrouwbare kredietaanbieder. Wilt u een persoonlijke lening vanaf 5000 euro afsluiten? In dit geval is Freo, een dochteronderneming van Rabobank, een betrouwbare keuze.

Freo vergelijken op voordelen:

 • Binnen 48 uur een betrouwbare minilening
 • Korte leentermijn vanaf 6 maanden
 • Hoogste score op laagste rente direct vanuit de Rabobank

Freo vergelijken op nadelen:

 1. Alleen vanaf 5000 euro
 2. Veel controle op documenten (wees geduldig)
 3. BKR-registratie
Bij persoonlijke minilening vergelijken is Freo flexibel in leentermijnen en competitief in rentekosten. U kunt direct lenen via een betrouwbare bank. Houd er rekening mee dat er veel controle is op de documenten die u moet aanrijken. 

Zakelijke minilening vergelijken

floryn-zakelijke-lening-review

1. Floryn

Onder zakelijke minilening vergelijken staat Floryn op onze nummer 1. Opgericht in 2015 door ondernemers waar snelheid centraal staat. Binnen 2 minuten sluit je een zakelijke lening af. Dit kan vanaf een klein bedrag a 10.000 euro tot aan 3 miljoen. Daarnaast bieden ze bedrijfskrediet aan.
In vergelijking hanteren ze wel een hogere minimale jaaromzet van 100.000 euro. Daarentegen is de rente laag en de service van zeer hoge kwaliteit. 

bridgefund-zakelijke-lening-review

2. Bridgefund

Op nummer 2 staat Bridgefund. In vergelijking is dit de meest flexibele aanbieder van een zakelijke lening. Klein of groot bedrag, vanaf 5.000 euro kunt u al terecht. De rente is daarbij beslist competitief. 
Bij Bridgefund vraagt u snel een bedrijfslening aan zonder gedoe. Zij vragen géén jaarcijfers of businessplan. Wel heeft u een KvK-inschrijving en zakelijk bankaccount nodig. 

swishfund-review

3. Swishfund

Swishfund is nummer drie in onze vergelijking van zakelijke minileningen. Deze betrouwbare kredietverstrekker heeft duizenden ondernemers geholpen met bedrijfsfinanciering. Van kleine bedragen vanaf 3.000 euro tot aan grote bedragen van één miljoen. Flexibele looptijd, lage rentekosten en uitstekende service. Als voorwaarden hanteren ze onder meer een minimale jaaromzet van 50.000 euro. Geen onderpand nodig. 
qeld-review

4. Qeld

Bij Qeld kunt u de meest kleine bedragen lenen voor zakelijk gebruik. Een zakelijke minilening begint vanaf 1000 euro. Ze hanteren een vast maandelijks bedrag als terugbetaling. De hoogte is afhankelijk van uw bedrijfsgegevens, wat in sommige gevallen lager kan uitvallen in vergelijking tot Bridgefund en dergelijke. 

In principe kan iedere ondernemer terecht. Het maakt niet uit hoelang uw eenmanszaak of BV bestaat. Qeld is in dat opzicht super flexibel. 

capitalbox-review

5. Capitalbox

De laatste plek in onze vergelijking van zakelijke minileningen is gereserveerd voor Capitalbox. Ook bij deze partij kunt u kleine bedragen zakelijk lenen vanaf 1000 euro. De looptijd is flexibel tot 36 maanden. De rente is competitief, maar ze hanteren wel eenmalige afsluitkosten van 2,95%. Andere zakelijke bedrijfsleningen hanteren deze kosten niet. De minimale jaaromzet is 48.000.

Minilening Vergelijk: waar let ik op? 

In vergelijk van een minilening zijn er een aantal kenmerken. Hieronder sommen wij op: 

1. BKR-registratie: betrouwbare minileningen werken altijd met BKR-registratie
2. Laagste rente: vergelijk op laagste rente. Er zijn grote verschillen tussen aanbieders
3. Leentermijn: een korte leentermijn leidt tot lagere rentekosten, maar u moet ook sneller aflossen
4. Boetevrij aflossen: biedt de aanbieder boetevrij aflossen aan?
5. Afsluitkosten: hanteert de aanbieder afsluitkosten?

6. Garantstelling: bekijk de voorwaarden voor met of zonder garantstelling
7. Voorwaarden: welke overige voorwaarden worden gehanteerd?

De bovenstaande aanbieders zijn deels geselecteerd op basis van bovenstaande kenmerken. Het hoeft niet zo te zijn dat een minilening met laagste rente ook de beste keuze is. Het is afhankelijk van het totaalpakket. Vraag daarom altijd meerdere vrijblijvende offertes aan ter vergelijk. Ook raden wij het aan om louter kleine bedragen te lenen van een kredietmaatschappij onder AFM-toezicht. Dit geeft toch meer zekerheid, alhoewel ook dat geld kost. 


In het vergelijk bij zakelijke minileningen is BKR-registratie niet van toepassing. U leent immers voor het bedrijf, en niet persoonlijk. In bovenstaande vergelijking hebben we rekening gehouden met de laagste rente, maar ook met andere criteria zoals service en kwaliteit. Ook in dit geval kunt u het beste meerdere aanvragen indienen. Vergelijk de aanbiedingen. De actuele rente is namelijk afhankelijk van uw aanvraag en bedrijfskredietwaardigheid.