Leningen.nl Review & Ervaringen [2024] Minilening.nl
29 juni 2022 
5 min. leestijd

Leningen.nl Review & Ervaringen [2024] Minilening.nl

Geld lenen via Leningen.nl? Bekijk eerst onze Leningen.nl review en ervaringen voor een volledig overzicht met voor- en nadelen. Zo zijn er uit onze reviews en ervaringen wellicht betere kredietbemiddelaars voor u beschikbaar. Hieronder beoordelen we de kredietbemiddelaar op basis van voorwaarden, rente, kosten, service, flexibiliteit en totaal aanbod van kredietverstrekkers.

Laten we beginnen met de volledige review over Leningen.nl!

Leningen.nl Review: over de organisatie

leningen-nl-ervaringen

Leningen.nl is een vergelijkingswebsite van geldleningen aan Nederlandse consumenten, ondernemers, ZZP en bedrijfseigenaren. Als u een bedrijfseigenaar bent en op zoek bent naar een lening voor uw bedrijfsreclame, marketing of een ander doel, kunt u vol vertrouwen een lening aanvragen bij Leningen.nl.

Uit de leningen.nl review blijkt dat dit voor allerlei redenen mogelijk is, waaronder geld lenen voor auto, woningrenovatieprojecten, inboedel of extra financiële ruimte. En daarnaast is er ook nog de zakelijke kredietvergelijking.

Dit is belangrijk uit onze Leningen.nl review en ervaringen: het is een kredietbemiddelaar. Zij hebben een vergelijkingstool, maar doen ook niet meer dan dat. In vergelijking tot andere kredietbemiddelaars is het aanbod minder sterk. Dit geldt al met name voor de zakelijke leningen. Het aanbod van de vergelijking is zeer beperkt. Als ondernemer kunt u beter hier kijken voor een bedrijfslening.

Tot slot blijkt uit onze Leningen.nl review dat deze vergelijkingswebsite ook op flexibiliteit minder goed scoort. Het is niet dat deze partij slecht is. Zeker niet. Maar uit onze ervaringen zijn andere aanbieders een betere keuze wat betreft voorwaarden, leentermijnen en geldbedragen.

Wilt u een vergelijking maken van alle aanbieders? Ga naar onze vergelijkingspagina voor een persoonlijke lening.  

Leningen.nl ervaringen

leningen-nl-recensiesBron: Trustpilot.com

Op Trustpilot ontvangt Leningen.nl ervaringen en reviews met een totale waardering van 4.1 uit 5 sterren. Uit de ervaringen blijkt dat de klanten over het algemeen tevreden zijn over de diensten. De reviews over Leningen.nl zijn over het algemeen goed, maar het kan beter. Ze zijn namelijk een kredietbemiddelaar. En in vergelijking hebben andere kredietbemiddelaars een hogere reviewscore dan Leningen.nl. Zij scoren boven de 4.5 uit 5. Ook heeft Leningen.nl slechts 9 reviews en ervaringen, terwijl andere partijen letterlijk duizenden positieve ervaringen hebben ontvangen. Dit toont aan dat er meer geschikte alternatieven zijn.

Wilt u weten wat de beste keuze is voor geld lenen? Klik hier voor vergelijken.

Leningen.nl review: kosten en tarieven persoonlijke lening

We hervatten de review over Leningen.nl met een analyse van alle kosten en tarieven.

Zoals eerder aangegeven kunt u bij Leningen.nl zowel een persoonlijke lening als een doorlopend krediet aanvragen. Daarnaast biedt de vergelijkingswebsite een beperkt overzicht van bedrijfslening of -krediet aan.

Als uw vraag is: "Wat kost het om geld te lenen bij Leningen.nl?" Hier is het antwoord:

 • Het rentepercentage op een persoonlijke lening begint bij 3,5%
 • De rente op een doorlopend krediet begint bij 3,9%
 • De rente op zakelijk geld lenen begint vanaf 3%

Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht als u betalingen mist. Zorg er dus voor dat u uw termijnen altijd op tijd betaalt.

Zoals aangegeven in onze review over Leningen.nl is het belangrijk om te begrijpen dat zij louter een vergelijkingstool aanbieden. U hoeft enkele vragen te beantwoorden en ontvangt vervolgens een actueel overzicht van Nederlandse kredietverstrekkers met een renteaanbieding. Het is dus niet zo dat u geld leent bij Leningen.nl.  

Hoe werkt het proces?

Uit onze review over Leningen.nl blijkt het een prima site voor particuliere geldleningen. Wat betreft zakelijke leningen is de vergelijkingswebsite helaas te beperkt naar onze ervaring.

Dit is hoe het werkt:

De rekentool berekent automatisch het beste aanbod voor u op basis van uw leendoel, gewenste leenbedrag, en geboortedatum. Daarna kiest u de kredietverstrekker van uw voorkeur en het type lening. Ten slotte geeft u uw persoonlijke gegevens op, evenals enkele andere gegevens zoals uw woonplaats en gezinssituatie, evenals uw economische mogelijkheden (werk in loondienst, lopende leningen, enz.). Wanneer u alle gegevens correct heeft ingevuld, zal Leningen.nl dit controleren en autoriseren bij de kredietverstrekker van uw keuze. Binnen 1 tot 4 dagen na ontvangst van de toestemming van de geldverstrekker, staat het geld op uw rekening.

Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen?

geld lenen verbouwing vergelijken

U moet aan de volgende criteria voldoen om in aanmerking te komen voor een lening via Leningen.nl:

 • U heeft een pensioen of een vast inkomen.
 • De gewenste lening is vanaf €2500 tot €75.000
 • U heeft geen BKR die negatief is
 • U bent Nederlands staatsburger

Voldoet u aan de volgende criteria, dan komt u niet in aanmerking om een lening aan te vragen:

 • U heeft een uitkering op grond van de WW/ABW/WWB-programma's
 • U heeft een studiefinanciering als bron van inkomsten
 • Het gewenste leenbedrag is kleiner dan 5000 euro (of 2500 euro)

In vergelijking van onze review en ervaringen met Leningen.nl is het goed om te weten dat andere kredietbemiddelaars een meer flexibele range aanbieden vanaf €1.000 tot €150.000. Bij Leningen.nl is een bedrag lenen tot €150.000 mogelijk, maar dit is maatwerk vanaf €75.000.

Heeft u een BKR-registratie? Dan komt u helaas niet in aanmerking. De enige resterende optie die u heeft is een minilening zonder BKR.

Voor- en nadelen uit onze Leningen.nl review

Leningen.nl biedt interessante voordelen, maar kent ook nadelen. Hieronder zetten we de voor- en nadelen op een rij.

Voordelen Leningen.nl

 • Onafhankelijke vergelijkingstool: het grootste voordeel aan leningen.nl is dat zij een onafhankelijke vergelijkingstool aanbiedt die is aangesloten bij betrouwbare Nederlandse kredietverstrekkers. Als consument stelt dit ons in staat om leningen van banken te vergelijken op rente en voorwaarden
 • Vlot proces: de vergelijkingstool werkt snel en eenvoudig. Vanuit de vergelijking kunt u vrijblijvend offertes aanvragen. Afhankelijk van de snelheid bij de kredietverstrekker kan het geld binnen 24 uur tot 4 dagen worden overgeboekt
 • Positieve ervaringen: de ervaringen en reviews over Leningen.nl zijn tot op heden vrij positief. Wel is het zo dat zij niet veel klantenbeoordelingen hebben ontvangen
 • Service: alhoewel haar vergelijkingstool snel een eenvoudig werkt, kunt u altijd vrijblijvend de klantenservices contacteren voor meer informatie
 • AFM-vergunning: een laatste voordeel aan leningen.nl is dat zij een AFM-vergunning hebben en opereren onder Overstappen.nl (nummer: 12012535)

Nadelen Leningen.nl

In vergelijking uit onze reviews en ervaringen kent Leningen.nl wel meer nadelen dan andere kredietbemiddelaars. Hieronder een overzicht.

 • Beperkt aantal kredietverstrekkers: de vergelijkingstool van Leningen.nl is niet allesomvattend wat betreft het aantal beschikbare Nederlandse kredietverstrekkers. Dit is feitelijk gezien het grootste nadeel aan een vergelijkingswebsite
 • Strikte lening eisen: alhoewel dit feitelijk gezien een voordeel is om u te beschermen, zijn er andere soort kredietverstrekkers die minder strenge eisen hanteren voor geld lenen
 • Beperkte vergelijkingstool voor zakelijke leningen: als particulier kunt u prima terecht, maar als ondernemer of ZZP is de vergelijkingstool van Leningen.nl veel te beperkt en absoluut geen aanrader
 • Geen kleine bedragen lenen: het minimale bedrag wat u kunt lenen via Leningen.nl is 2500 euro. Voor kleine bedragen lenen dient u te kijken naar een minilening
 • BKR-registratie: zoals bij iedere betrouwbare kredietverstrekker kunt u ook bij Leningen.nl geen lening aanvragen indien u een negatieve BKR-registratie heeft

Al met al zijn we na onze review over Leningen.nl positief over haar diensten. Maar, feitelijk gezien, zijn er andere vergelijkingswebsites die een beter aanbod hebben. Het belangrijkste argument hiervoor is dat die vergelijkingstool meer omvattend zijn in termen van het aantal kredietverstrekkers.

Leningen.nl Vergelijken

We zijn aan het einde van onze review en ervaringen met Leningen.nl. We sluiten af met een korte uitleg over de meerdere opties die u heeft.

De Nederlandse Kredietmaatschappij, Freo (Rabobank), Santander, Krediet Groep Nederland en Directa zijn enkele van de Nederlandse aanbieders van persoonlijke leningen die vergelijkbaar zijn met Leningen.nl. Bij al deze partijen kunt u een persoonlijke leningen registreren met "BKR-registratie".

Indien u geen BKR-registratie wilt, kunt u enkel terecht bij Saldodipje. Deze partij biedt echter louter kleine bedragen aan van 100 tot 1500 euro, waarbij de service niet al te best is. Wees daarop voorbereidt.

Op Minilening.nl vindt u meerdere vergelijkingen, reviews en ervaringen met alle kredietverstrekkers. Vergelijk de partijen op rente, en let op de gehanteerde leentermijnen en voorwaarden.

Wat is uw review over Leningen.nl: goede of slechte ervaringen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken