Swishfund Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl
04 juli 2022 
6 min. leestijd

Swishfund Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl

Zakelijke lening aanvragen bij Swishfund? In de Swishfund review delen we onze jarenlange ervaring met kredietaanbieders voor bedrijfsfinanciering. We testen Swishfund op meerdere factoren, waaronder een review van Swishfund organisatie, haar voor- en nadelen, een uitgebreide vergelijking en uiteraard een overzicht van de kosten en tarieven. Na onze review en ervaringen weet u of deze zakelijke kredietverstrekker de juiste keuze is voor uw groeiplannen.

Op naar de review!

Swishfund Review: betrouwbare kredietverstrekker

Een van de eerste fintech kredietverstrekkers in Nederland is opgericht in 2016 en heet Swishfund. Alhoewel relatief jong, kunnen we uit review en ervaring bevestigen dat Swishfund betrouwbaar is. Sinds haar oprichting heeft Swishfund een leidende rol gespeeld in de ontwikkeling van cutting-edge bedrijfsfinanciering. Haar missie: ondernemers de meest effectieve en flexibele toegang tot bedrijfsfinanciering bieden. Om de moeilijkheden die gepaard gaan met traditionele bedrijfsfinanciering uit de weg te ruimen, werken zij met de nieuwste technologieën.

Swishfund is gespecialiseerd in het aanbieden van zakelijke leningen aan gevestigde zakenmensen en beginnende ondernemers die een onderneming willen starten. Zij streven ernaar om zakelijke leningen te moderniseren, zodat de lener kan beschikken over een grote mate van flexibiliteit en opties die het eenvoudiger maken om een lening sneller te verkrijgen en een bedrijf met vertrouwen te lanceren.

Onze Swishfund review is heel positief. Het is een betrouwbare organisatie. Het hoofdkantoor ligt in Amsterdam. De klantenservices is uitstekend. De rente is competitief en de range van zakelijk geld lenen is flexibel. Wel hanteren ze enkele voorwaarden, zoals een minimale jaaromzet.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Swishfund ervaringen en klantenrecensies

Dat Swishfund betrouwbaar is blijkt uit een korte review van alle Swishfund ervaringen en klantenrecensies. Uit de beoordelingen van klanten is duidelijk dat het goedkeuringsproces van de zakelijke lening snel en vlot is. Tot nu toe hebben meer dan 3000 ondernemers de hulp van dit platform benut en de diensten positief beoordeeld. Klanten hebben veel mogelijkheden zoals zakelijke lening, Business financiering, Freelance Lening, en Onroerend goed financiering genomen.

Hieronder vindt u een overzicht van Swishfund ervaringen en reviews:

swishfund-ervaringen

Er zijn 3000+ ondernemers geholpen. Via Google reviews ontvangt Swishfund een reviewscore van 4.4 uit 5. Dit is een hoge klanttevredenheid. En in alle eerlijkheid behoort de Swishfund review hoger uit te vallen. Ze hebben enkele 1-sterren beoordelingen ontvangen, maar die gaan over reclame en hebben niks inhoudelijks met het leenplatform te maken.

Ook uit onze ervaringen kunnen we Swishfund positief beoordelen. De service en procedure zijn van hoge kwaliteit. Alles is gericht op snelheid. Maar natuurlijk kent het ook nadelen, zoals we hieronder toelichten.

Ook als ZZP kunt u terecht bij deze partij. Lees hier meer over zakelijke lening ZZP.

Swishfund Review: Kosten en tarieven voor zakelijke lening

Tot dusverre in onze Swishfund review bekomen we positieve ervaringen omtrent betrouwbaarheid en snelheid. Maar is dit leenplatform ook de beste keuze op rente? Het korte antwoord: Swishfund biedt competitieve rente aan in vergelijking tot vergelijkbare online leenplatformen. Maar bij grotere leenbedragen voor bedrijfsfinanciering kunt u mogelijk een lagere rente elders krijgen.

Wilt u weten wat de beste keuze in uw situatie is? Bekijk onze vergelijker voor een bedrijfslening.

Swishfund is niet de goedkoopste. Het is wel een van de snelste. Het zakelijk leenplatform zorgt ervoor dat binnen drie dagen het volledige bedrag uw zakelijke bankrekening staat. Het enige wat u nodig heeft is een overzicht van alle transacties op uw zakelijke rekening. Op basis van deze gegevens bepalen zij het maximale leenbedrag. Na één dag bent u volledig op de hoogte van uw situatie. De omvang van de lening varieert van €3.000 tot € 1.000.000, de looptijd is instelbaar (tussen 3 en 24 maanden) en de rentevoet is vanaf 0,85% per maand.

In sommige gevallen kan zakelijk lenen via een bank goedkoper zijn. In contrast biedt Swishfund meer service, flexibiliteit en minder strenge toelatingsvoorwaarden.

Qua aflossing bieden ze twee opties aan, namelijk wekelijks automatische incasso of automatische aflossen per pintransactie. De automatische incasso is meestal van toepassing, maar ondernemingen in de horeca of de detailhandel profiteren het meest van afbetalen per pintransactie. In dit geval wordt een klein percentage per pinbetaling afgeroomd ter aflossing.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Hoe werkt zakelijk geld lenen bij Swishfund?

swishfund-reviews

Het online aanvragen van een zakelijke lening is eenvoudig. Via de website kunt u eenvoudig een aanvraagformulier invullen. Binnen 10 minuten krijgt u antwoord. In de meeste gevallen krijgt u binnen 24 uur goedkeuring. Dit gebeurt op basis van een telefonisch contact met de servicedesk. Zij geven een voorstelen indien akkoord wordt het geld binnen uiterlijk drie dagen overgeboekt.

Na akkoord kunt u de financiering aanwenden voor bedrijfsdoeleinden. Ook begint u geleidelijk met aflossen van de lening en rente op basis van de gemaakte afspraken. Zolang u tijdig terugbetaalt is er niks aan de hand. Kunt u even minder aflossen? In dit geval zal de partij meedenken in uw situatie. Natuurlijk moet u op een gegeven moment wel aflossen. Dit geldt bij iedere lening, of dat nu via Swishfund of via een bank is.

Specifieke voorwaarden

Ondanks haar flexibiliteit kent Swishfund wel voorwaarden. Ze verlengen enkel krediet aan bedrijven die een zakelijke bankrekening hebben en zijn ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel. De hanteren een minimale omzet van 50.000 euro. De rente is afhankelijk van uw financiële resultaten (bv. de mate van cashflow). Ook kan het zijn dat ze zekerheden inbouwen, zoals pandrecht. Bij niet-nakoming van de schuld, kunnen ze hier aanspraak op maken.

De volgende ondernemers, ZZP en bedrijven komen in aanmerking:

 • BV's, personenvennootschappen, vennootschappen onder firma en eenmanszaken
 • Minimaal één jaar inschrijving bij de Kamer van Koophandel
 • Jaarlijkse minimale omzet van €50.000

Vrijblijvend de rente berekenen? Klik hier voor meer informatie.

Voor- en nadelen uit Swishfund review

We hervatten de Swishfund review met een samenvatting van voor- en nadelen. In het algemeen biedt Swishfund de voor- en nadelen van Nederlandse fintech kredietmaatschappijen. Wel zijn er specifieke aandachtspunten, waaronder de looptijd.

Voordelen Swishfund

 • Snelheid: aanvragen duurt 10 minuten. Binnen een werkdag ontvangt u een voorstel. En binnen enkele werkdagen is de bedrijfslening beschikbaar.
 • Toelatingsvoorwaarden flexibeler dan bij de bank: er zijn minder voorwaarden. Wel kan het zijn dat er aanvullende documenten worden opgevraagd.
 • Klantenservice: alles draait om snelheid en optimale service. Dit is fijn en ook te merken aan de positieve ervaringen met Swishfund.

Nadelen Swishfund

 • Het platform verstrekt geen persoonlijke lening. De focus ligt op zakelijke financiering
 • De rente is competitief, maar niet altijd de laagste. In veel gevallen is Swishfund een prima keuze, maar afhankelijk van uw kredietscore kunt u mogelijk lagere rente verkrijgen bij een andere financiële aanbieder
 • Er kan sprake zijn van afsluitkosten
 • In vergelijking hanteert Swishfund een minimale jaaromzet van 50.000 euro. Er zijn bepaalde aanbieders met meer flexibele toelatingsvoorwaarden
 • De looptijd is 3 tot 24 maanden. Voor een langere looptijd is dit leenplatform geen geschikte keuze

Uit onze Swishfund review en ervaringen blijkt het een prima aanbieder te zijn voor bedrijfsfinanciering. Met name snelheid en service zijn uitstekend. Op gebied van rente kunnen de kosten hoger uitvallen omdat de rente vanaf 0,85% per maand is. Dat is per maand, en niet per jaar.

Laten we hieronder Swishfund vergelijken.

Swishfund vergelijking met andere aanbieders van zakelijke leningen

Een vergelijking van Swishfund is tamelijk eenvoudig. Er zijn vergelijkbare concurrenten die op eenzelfde manier werken, namelijk: relatief snel bedrijfsfinanciering regelen wanneer u niet in aanmerking komt bij de bank.

Via het menu bij ‘bedrijfslening’ ziet u een volledige vergelijking van zakelijke kredietverstrekkers.

Hieronder vergelijken we Swishfund met een soortgelijke spelers genaamd Floryn.

Floryn vs. Swishfund

Floryn is een grote concurrent van Swishfund. De werkwijze is nagenoeg hetzelfde. Echter biedt Floryn een grotere kredietrange van € 10.000 tot € 3.000.000. Ook de looptijd is ruimer. En daarnaast is Floryn goedkoper dan Swishfund op basis van rente. Bij Floryn is de gemiddelde rente 0,55% per maand, en krediet is vanaf 3,6% rente per jaar. Dat is fors goedkoper.

Het nadeel van Floryn vs. Swishfund?

De toelatingsvoorwaarden bij Swishfund lijken iets meer flexibel. In beide gevallen dient uw KvK-inschrijving minimaal 6 tot 12 maanden oud te zijn. Maar bij Floryn ligt de drempel van minimale jaaromzet hoger, namelijk 30.000 in de afgelopen 3 maanden of 100.000 euro in de afgelopen 12 maanden.

Heeft u dit niet en bekomt u geen minimale jaaromzet van 50.000 euro? In dat geval zijn er andere flexibele kredietverstrekkers die geld lenen zonder minimale jaaromzet.

Swishfund vergelijken op basis van rente, kosten en voorwaarden? Op onze website vergelijken wij de beste kredietverstrekkers voor zowel persoonlijke als zakelijke leningen. Bekijk onze homepagina of het menu voor alle vergelijkingen.

Uit onze Swishfund review en ervaringen blijkt het een betrouwbare Nederlandse kredietverstrekker te zijn. Er zijn positieve ervaringen, met name omtrent snelheid en service. Wat betreft kosten is de rente hoger dan bij een bank. En de rente is ook duurder dan bij vergelijkbare concurrenten. Het loont dus om een goede vergelijking te maken alvorens u een zakelijke lening aanvraagt.

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken