Floryn Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl
19 juli 2022 
7 min. leestijd

Floryn Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl

In dit artikel lees je onze uitgebreide Floryn review en ervaringen. Met inmiddels jarenlange ervaring in het beoordelen van kredietverstrekkers, zijn wij in staat een betrouwbare review over Floryn te delen. Met kritische blik beoordelen we de voor- en nadelen van Floryn, aanbieder van zakelijke leningen en bedrijfskrediet. Na deze review over Floryn weet je exact of dit de juiste partij is om jouw onderneming te ondersteunen met zakelijke financiering. Ook behandelen we de ervaringen van klanten. 

Op naar dé Floryn review en ervaringen!

Floryn Review: over de organisatie

floryn-ervaringen

We beginnen de Floryn review met een algemeen overzicht. Floryn, opgericht in 2015 en voorheen InvoiceFinance genoemd, is uitgegroeid tot een gevestigde zakelijke kredietverstrekker met meer dan 50 werknemers en 100 miljoen euro aan financiering. Het biedt ondernemers toegang tot zakelijk krediet. Veel flexibeler dan de bank. Hierdoor kunnen ondernemers kansen grijpen en investeren in hun bedrijf zonder op hun eigen middelen te hoeven vertrouwen. Floryn biedt een probleemloze service met de uitstekende voorwaarden, snelheid en flexibiliteit tot bedrijfskrediet.

Onderscheidend aan Floryn, uit onze review en ervaringen, is dat zij een fintech bedrijf zijn gericht op het flexibeler en eenvoudiger aanbieden van zakelijke leningen. De organisatie is relatief nieuw en heeft geen dure kantoorpanden. Bovendien is het aanvraagproces gericht op snelheid en een scherpe rente. Dit is wezenlijk anders dan bij de logge bank. 

Wat Floryn onderscheidt van andere banken is de focus op klantenservice. Het bedrijf heeft een team van experts die 24/7 beschikbaar zijn om klanten te helpen met alles wat ze nodig hebben. Of u nu een vraag heeft over uw rekening of hulp nodig heeft bij een transactie, zij zullen u met plezier helpen. 

Wat Floryn eveneens onderscheidt, is haar streven naar veiligheid. Het bedrijf maakt gebruik van de nieuwste technologie om uw informatie te beschermen en uw geld veilig te houden. 

Een algemeen oordeel uit onze Floryn review is dat het op dit moment een van de meest aantrekkelijke aanbieders is voor een bedrijfslening.

Floryn ervaringen

Niet alleen onze Floryn ervaringen zijn positief. Gebaseerd op de Google reviews, lijkt het erop dat bestaande klanten zeer positieve ervaringen hebben met Floryn. De gemiddelde beoordeling is 4,7 uit 5. De positieve Floryn ervaringen zijn met name dankzij de uitstekende klantenservice en de lage rente op zakelijk geld lenen. Er zijn een paar negatieve recensies, maar over het algemeen zijn dit uitstekende reviews en ervaringen. Vergelijk dat maar eens met een bank!

Hieronder een kort overzicht van enkele positieve en negatieve klantenervaringen.

Positieve ervaringen Floryn

"We konden zakelijk krediet aanvragen via Floryn en kregen goedkeuring, maar het aanvraagproces was een beetje verwarrend. Ik ontving een bericht dat we waren goedgekeurd, maar we konden niet onmiddellijk onze rekening bereiken via de site. Ik sprak met de klantenservice die zeer behulpzaam was en het proces eenvoudig uitlegde. We moesten een dag wachten en toen konden we de rekening gebruiken. De website ervaring is erg basic en heeft meer instructie nodig naar onze mening. Dat gezegd hebbende, waardeerden we de goede ondersteuning en de snelle ontvangst van het geld!"

"Als zelfstandig ondernemer met weinig middelen heb ik lang moeten zoeken naar een geschikte bedrijfsfinanciering. Tal van banken eisen strenge voorwaarden en jaarcijfers van de afgelopen drie jaar. Bij Floryn kon ik flexibel aanvragen zonder jaarcijfers. Door een behulpzaam gesprek met de medewerkers kon ik een oplossing op maat bespreken. Ik ben uitermate tevreden over mijn samenwerking met Floryn. Professioneel zakelijk krediet, precies zoals het hoort. Geweldige ervaring!"

"Bliksemsnelle bedrijfsfinanciering. Diende mijn aanvraag voor een zakelijk krediet in en twee werkdagen later was het geld al beschikbaar. Dankzij Invoicefinance [Floryn] kan ik mijn bedrijf uitbreiden en heb ik extra werkkapitaal om voorraden te betalen. Als ondernemer ben ik zeer tevreden over de service en kan dit bedrijf alleen maar aanbevelen. Uitstekende voorwaarden en klantenservice Natuurlijk kost het ook wat extra en is er geen overname van het debiteurenrisico."

Negatieve reviews Floryn

"Ik heb onlangs een zakelijk krediet aangevraagd bij Floryn, en ik was zeer teleurgesteld over de service die ik kreeg. De vertegenwoordiger die ik sprak was zeer onprofessioneel en leek totaal ongeïnteresseerd om mij te helpen. Toen ik mijn situatie uitlegde, vertelde ze me simpelweg dat ze niets kon doen. Ik was zeer gefrustreerd en vroeg of ik met een supervisor kon spreken. De supervisor kon me enigszins helpen, maar het proces was nog steeds erg traag en omslachtig. Uiteindelijk werd ik slechts goedgekeurd voor een fractie van het krediet dat ik had aangevraagd. Over het algemeen was ik erg teleurgesteld in Floryn en ik zou ze aan niemand aanraden."

"Ik schrijf om anderen te waarschuwen voor mijn ervaring met Floryn, een bedrijf dat bedrijfskredieten verstrekt. Ik heb hen onprofessioneel en onbetrouwbaar gevonden. Ik maakte voor het eerst gebruik van hun diensten toen ik mijn bedrijf aan het opstarten was. Ik werd goedgekeurd voor een kredietlijn van 5.000 euro en was enthousiast om te beginnen. Ik kwam echter al snel in de problemen. De rente was veel hoger dan men mij had doen geloven, en de minimum maandelijkse betaling was meer dan ik me kon veroorloven. Als gevolg daarvan liep ik al snel achter met mijn betalingen. Toen ik contact opnam met de klantenservice om te proberen een betalingsregeling uit te werken, waren ze onbehulpzaam en onverzettelijk. Uiteindelijk moest ik faillissement aanvragen. Als gevolg van mijn ervaring met Floryn, zou ik hun diensten aan niemand aanraden."

Bovenstaande negatieve ervaringen met Floryn zijn bedoelt om u bewust te maken van de risico’s. Geld lenen kost geld. Dit geldt voor zowel bedrijfskrediet als een zakelijke lening ZZP.

Floryn review: kosten en tarieven van zakelijke leningen

floryn-ervaringen-zakelijk-lenen

Als bedrijfseigenaar bent u altijd op zoek naar manieren om de kosten te minimaliseren en de winst te maximaliseren. Eén manier om dit te doen is zorgvuldig de rentevoeten te overwegen van leningen die u voor uw bedrijf aangaat. Met dat in gedachten, laten we eens een kijkje nemen bij Floryn en hun zakelijke lening tarieven.

Floryn biedt twee soorten zakelijke leningen aan: op korte termijn en op lange termijn. De rentevoet van een korte termijn lening is hoger dan die van een lange termijn lening. De totale kostprijs van een kortetermijnlening is echter meestal lager dan de totale kostprijs van een langetermijnlening, omdat u minder rente betaalt over de looptijd van de lening.

Floryn is een goede optie voor bedrijfseigenaren die op zoek zijn naar concurrerende rentetarieven op hun leningen. Hun tarieven zijn gebaseerd op het risicoprofiel van uw bedrijf, dus als u een sterk bedrijf heeft met goede financiën, kunt u in aanmerking komen voor een lager tarief. Houd er echter rekening mee dat de totale kosten van de lening ook opnamekosten zullen omvatten.

Uit onze Floryn review kunnen wij met zekerheid aangeven dat ze een scherpe rente bieden. Hoe laag of hoog de rente werkelijk is, is afhankelijk van uw bedrijfsresultaten en de rentestand. 

Hoe werkt Floryn?

U kunt een Floryn lening aanvragen in slechts enkele minuten. Start hier het aanvraagproces. De aanvraag is binnen 2 minuten klaar.

Nadat u uw bankafschriften van de laatste 6 maanden hebt geüpload, neemt Floryn binnen 24 uur contact met u op. Na goedkeuring krijgt u toegang tot het platform en kunt u met één klik geld opnemen, waar u ook bent of wanneer u maar wilt: via mobiel, tablet of computer.

Op uw rekening hebt u steeds een overzicht van uw krediet, uw beschikbaar saldo en uw verrichtingen. Zo blijft u op de hoogte van alles wat er met uw lening gebeurt. En mocht u ooit hulp nodig hebben, dan staat de klantendienst voor u klaar.

Kom ik in aanmerking voor bedrijfslening bij Floryn?

Floryn is beschikbaar voor bedrijven met een minimumomzet van 100.000 euro per jaar, die ten minste 6 maanden zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en die ten minste 6 maanden bankafschriften hebben. De aanvrager mag ook geen betalingsproblemen hebben gehad. Na goedkeuring is de kredietlijn flexibel opvraagbaar vanaf het Floryn platform. De kredietlimiet kan later worden verhoogd naarmate de omzet van de aanvrager stijgt.

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden voordat u een zakelijke lening aanvraagt bij Floryn. Zorg ervoor dat u voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen, aangezien dit een van de belangrijkste factoren is die de beslissing van het bedrijf zal beïnvloeden. Houd er ook rekening mee dat uw jaarcijfers, de kolommenbalans en een actuele debiteuren-schuldeiserslijst moet overleggen als u meer dan 150.000 euro wilt aanvragen. Houd er rekening mee dat Floryn strenge voorwaarden hanteert voordat zij kredietnemers accepteert, om beide partijen te beschermen tegen schulden en onnodige kosten. 

Floryn voor- en nadelen

We hervatten onze Floryn review met een overzicht van haar voor- en nadelen. Weet daarbij dat dit niet de enige zakelijke kredietverstrekker is in Nederland. Er zijn uiteraard de banken. Maar Floryn heeft ook vergelijkbare concurrentie, zoals Bridgefund, Swishfund, CapitalBox, et cetera. Via onze homepagina of het menu kunt u zelf alle partijen vergelijken op de beste keuze. 

Voordelen Floryn

  • Floryn is zeer flexibel: U kunt uw contract op elk moment opzeggen zonder boete, en u kunt extra aflossingen doen zonder boete. Dit maakt het een zeer aantrekkelijke optie voor bedrijven die een lening nodig hebben, maar zich misschien niet kunnen vastleggen op een langetermijncontract.
  • Eenvoudige aanvraagprocedure: Het aanvraagproces voor een Floryn lening is zeer eenvoudig en ongecompliceerd. Er is geen minimum krediet score vereist, en u kunt worden goedgekeurd in zo weinig als 24 uur.
  • Extra boetevrije aflossingen: U kunt extra aflossingen doen zonder boete, wat een groot voordeel is voor bedrijven die hun lening snel moeten terugbetalen.
  • Snelle klantenservice: Floryn biedt een snelle en vriendelijke klantenservice. Ze zijn 24/7 beschikbaar om al uw vragen over uw lening te beantwoorden.

Nadelen Floryn

  • 2% opnamekosten: Er zijn 2% opnamekosten wanneer u bedrijfskrediet via Floryn opneemt. De kosten voor een zakelijke lening aanvragen zijn wel lager.
  • Geen debiteurenverzekering: Floryn biedt geen debiteurenverzekering aan, wat betekent dat als u in gebreke blijft bij de aflossing van uw lening, de kredietgever niet tegen verlies wordt beschermd.
  • Jaarlijkse omzet van minstens 100.000 euro vereist: Uw onderneming moet een jaaromzet van minstens 100.000 euro hebben om in aanmerking te komen voor een lening van Floryn. Dit kan voor sommige kleine ondernemingen moeilijk te bereiken zijn.
  • Uw bedrijf moet minstens 6 maanden actief zijn: Uw bedrijf moet minstens 6 maanden actief zijn om in aanmerking te komen voor een Floryn lening. Dit kan moeilijk zijn voor sommige nieuwe bedrijven om te bereiken.

Over het algemeen is Floryn een prima optie voor bedrijven die een flexibele zakelijke lening of zakelijk krediet nodig hebben. Uit onze Floryn review en ervaringen blijkt het op dit moment een uitstekende keuze te zijn. Maar ook Floryn kent enkele nadelen zoals hierboven aangegeven. Het kan zijn dat in uw geval een betere optie beschikbaar is, zoals zakelijke kredietaanbieders die een lagere minimale jaaromzet hanteren. 

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde informatie kan afwijken van de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken