Santander Review & Ervaringen [2024] Minilening.nl
18 juli 2022 
8 min. leestijd

Santander Review & Ervaringen [2024] Minilening.nl

Geld lenen bij Santander? In dit artikel vindt u een uitgebreide Santander review en ervaringen. We staan stil bij de uitgebreide opties van deze internationale bank. Maar we kijken ook kritisch naar de mogelijkheden tot geld lenen. Is Santander een beste keuze op vlak van geld leningen? Of zijn er toch betere partijen. Hieronder leest u onze uitgebreide Santander review en ervaringen. 

Santander Review: over de organisatie

santander-ervaringen-geld-lenen

Santander Consumer Finance SA is een toonaangevende onderneming op het gebied van consumentenfinanciering die volledig in handen is van Santander Group. Santander biedt consumentenkredietproducten aan, waaronder geld leningen, doorlopend krediet en debetkaarten met kredietkenmerken. Het bedrijf biedt ook autofinanciering aan via verschillende kanalen. Uit onze review zijn Santander's unique selling points zijn onder meer haar grote geografische aanwezigheid en haar diverse aanbod van financiële producten.

De bank biedt een breed scala aan producten en diensten voor particulieren, bedrijven en institutionele beleggers. Naast traditionele bankproducten zoals betaal- en spaarrekeningen, biedt Santander ook beleggingsproducten zoals depositocertificaten (CD's) en geldmarktrekeningen. De bank heeft ook een credit card met cash back beloningen. Voor rekeninghouders die vaak gebruik maken van ATM's van andere banken, Santander zal vergoeden tot 30 euro per maand in betaalkosten. 

Santander bedient ondernemers en bedrijfseigenaren die op zoek zijn naar zakelijk geld lenen. Het bedrijf biedt concurrerende rentetarieven, flexibele aflossingstermijnen en snelle goedkeuringstijden. Santander biedt ook een toegewijd team van accountmanagers die beschikbaar zijn om klanten te helpen tijdens het hele proces.

Meer weten over alle opties? Klik hier voor meer informatie.

Santander ervaringen

De beste Santander review vinden we aan de hand van klantenervaringen. Klanten hebben over het algemeen positieve dingen te zeggen over hun ervaringen met Santander. Trustpilot score is 4/5. De meerderheid van de ervaringen geeft aan dat Santander een goede bank is met een goede klantenservice. Google reviews over Santander zijn eveneens positief, met klanten die de bank behulpzaam en efficiënt vinden. Sommige beoordelingen vermelden dat ze in het verleden problemen hebben gehad met Santander, maar dat deze naar tevredenheid zijn opgelost.

Over het algemeen lijken klanten tevreden te zijn over hun ervaringen met bankieren en geld lenen bij Santander. Het bedrijf heeft een sterke internationale aanwezigheid en biedt een goed niveau van klantenservice. Er zijn enkele negatieve ervaringen gemeld, maar deze lijken in de minderheid te zijn.

Uit onze Santander review en ervaringen zijn we eveneens te spreken over deze partij. Als we het echter hebben over geld lenen, dan is Santander niet de beste keuze. De rente is in vergelijking namelijk vrij hoog. 

Vind hier de beste aanbieders voor een persoonlijke lening.

Positieve ervaringen Santander

"Ik ben zeer tevreden over de service van Santander. Terwijl bij een andere bank mijn aanvraag voor een lening werd afgewezen zonder enige uitleg te geven, was bij Santander de man die mijn aanvraag behandelde bereid om mij meerdere keren te bellen en goed te luisteren naar wat mijn situatie was om echt te begrijpen of het voor mij mogelijk was om de lening aan te gaan. Ik waardeer dus echt de moeite die ze deden om mijn situatie te begrijpen voordat ze hun uiteindelijke beslissing namen over de lening. Het was ook een zeer efficiënt proces, want alles was in minder dan een week uitgewerkt."

"Noelia is een geweldige medewerker, zocht uit wat de eisen waren, stelde het geschikte plan voor en doorliep het hele proces. Vond haar zeer efficiënt, behulpzaam en punctueel. Over het algemeen bieden zij en Santander een geschikte lening proces. Mijn ervaring met haar en de organisatie was geweldig. Daarom toekenning van hen VIJF sterren."

"Ik had al een persoonlijke lening bij Santander. Op zondag had ik een mail gestuurd naar mijn p.l. verhoging. Maandag werd ik gebeld door Jadty Schild en dinsdag stond het bedrag al op mijn rekening. Jadty Schild bedankt voor alles. Dit is de 2e keer dat je me enorm hebt geholpen!"

Negatieve ervaringen Santander

"Santander is een vreselijke bank om een "kunstlening" te krijgen. Jammer genoeg zijn ze monopolist. De bank die deze leningen eerder verstrekte (ABN-AMRO) was lichtjaren beter. Santander overvraagt, vraagt zoveel onnodige informatie voor een zeer kleine lening met bijna geen risico voor de bank (de Mondriaan stichting betaalt de rente). Ik denk dat ze zoveel informatie vragen voor andere doelen die alleen in het belang van de bank zijn, om je een hypotheek of een autolening te verkopen. Hun software is een ramp. Ik denk dat de instructie voor hun medewerkers is: doe alles wat je kunt om te voorkomen dat deze persoon klant wordt. En dat doen ze heel succesvol."

"Ik heb op 20 juni een aanvraag ingediend en die is dezelfde dag voorlopig goedgekeurd. Op 23 juni heb ik alle documenten opgestuurd en het contract ondertekend. Op 28 juni heb ik via e-mail gecontroleerd omdat ik nog steeds niets had gehoord, op 8 juli heb ik de e-mail een tweede keer gecontroleerd. Dus tot op de dag van vandaag nog steeds geen antwoord, ik vind dat een zeer slechte service. En trouwens, als je een lening aanvraagt, heb je die meestal zo snel mogelijk nodig en niet binnen 6 weken."

"Zeer teleurgesteld, ik heb geen enkele informatie gekregen. Het is onmogelijk om Santander te bereiken, de enige keer dat ik Santander kon bereiken hingen ze op. Santander heeft mijn betaaldatum veranderd zonder het mij te vragen en maakt het nu ingewikkeld. Ook is er geen manier om betalingen te zien om te controleren wat er betaald is en wat er nog betaald moet worden."

Santander review: kosten en tarieven persoonlijke lening

Het eerste wat u zult willen weten over een persoonlijke lening van Santander is hoeveel het u zal kosten. Het antwoord op die vraag hangt af van een paar verschillende factoren, waaronder het bedrag dat u leent en de looptijd van uw lening.

Als u bijvoorbeeld 5000 euro lenen wilt over een termijn van vijf jaar, zullen uw maandelijkse betalingen lager zijn dan wanneer u hetzelfde bedrag leent over een termijn van drie jaar. Het totale bedrag dat u aan rente zult betalen, zal echter hoger zijn bij de lening van vijf jaar.

De rentevoet op uw lening speelt ook een rol in hoeveel het u zal kosten. Santander biedt concurrerende tarieven voor persoonlijke leningen, dus zorg ervoor dat u rondkijkt en aanbiedingen vergelijkt voordat u beslist welke kredietverstrekker voor u geschikt is.

Persoonlijke lening tarieven bij Santander beginnen bij 8,9% JKP voor termijnen van 72 tot 120 maanden, met geen initiatie kosten. Er is ook een korting van 0,25% op het tarief als u een Santander betaalrekening heeft. U kunt controleren voor welke tarieven u in aanmerking komt met behulp van haar online tarief calculator.

De rentevoet (JKP) bij kleinere bedragen is echter fors hoger. Uit onze Santander review blijkt de recente rente tot de maximale 10% te gaan. Dit is een relatief dure minilening, aangezien andere aanbieders een lagere rentevoet bieden. 

De onderstaande tabel geeft een overzicht van alle tarieven en voorwaarden die Santander aanbiedt.

santander-review-kostenBron: website Santander, actuele rente kan wijzigen

Hoe werkt geld lenen bij Santander?

Om in aanmerking te komen voor geld lenen bij Santander, moet u:

  1. Nederlander zijn
  2. Minstens 18 jaar oud zijn
  3. Een regelmatig inkomen hebben
  4. Een goede krediethistorie hebben

Om een lening aan te vragen, moet u een online aanvraagformulier invullen. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, moet u een bewijs van uw inkomen en identiteit overleggen. Zodra uw lening is goedgekeurd, wordt het geld binnen 2 werkdagen op uw rekening gestort.

Wanneer u een lening bij Santander afsluit, wordt u gevraagd akkoord te gaan met een aantal voorwaarden. Deze omvatten het bedrag dat u wilt lenen, de tijd die u nodig hebt om de lening terug te betalen, het rentepercentage en eventuele kosten die van toepassing kunnen zijn.

Santander biedt een scala aan verschillende leningen, dus het is belangrijk om alle opties te bekijken voordat je er een kiest. De beste manier om dit te doen is via deze pagina voor vergelijken.

Als u moeite heeft om uw lening terug te betalen, biedt Santander een aantal aflossingsmogelijkheden die u kunnen helpen. Deze omvatten het verlengen van de duur van uw lening, het doen van extra betalingen, of het overstappen naar een ander type lening.

Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Santander voor verdere hulp en advies.

Voor- en nadelen van Santander

We hervatten onze Santander review met een overzicht van voor- en nadelen die deze financieringsmaatschappij te bieden heeft. Daaruit blijkt dat zij in Nederland niet altijd de beste keuze is uit vergelijking. Dit komt voornamelijk omdat de rente relatief hoog is. Anderzijds biedt de partij wel veel voordelen op basis van financieringen, waaronder ook een bedrijfslening aanvragen.

Voordelen

Hieronder volgen enkele voordelen van geld lenen via Santander.

Automatische spaarfunctie

Een van de belangrijkste voordelen van Santander is dat zij een automatische spaarfunctie aanbieden. Dit betekent dat klanten elke maand een bepaald bedrag automatisch van hun betaalrekening naar hun spaarrekening kunnen laten overmaken. Dit is een geweldige manier om mensen te helpen geld te sparen zonder erover na te hoeven denken.

Groot aanbod van depositorekeningen

Santander biedt een groot scala aan depositorekeningen, wat een voor- of een nadeel kan zijn, afhankelijk van uw behoeften. Als u veel verschillende soorten depositorekeningen nodig hebt, kan Santander een goede keuze voor u zijn. Als u echter alleen een basis betaalrekening nodig heeft, bent u wellicht beter af bij een andere bank.

Prekwalificeer voor een persoonlijke lening zonder uw krediet te beïnvloeden

Santander biedt de mogelijkheid om u te prekwalificeren voor een persoonlijke lening zonder uw kredietwaardigheid aan te tasten. Dit betekent dat u een idee kunt krijgen voor welk rentetarief u in aanmerking zou komen zonder de formele aanvraagprocedure te hoeven doorlopen. Dit is een geweldige manier om tijd te besparen en schade aan uw credit score te voorkomen.

Lage eerste storting op betaalrekening

Santander biedt een lage eerste storting op hun betaalrekening, die een voor- of een nadeel afhankelijk van uw behoeften kan zijn. Als u niet veel geld te storten hebt, kan Santander een goede keuze voor u zijn. Als u echter op zoek bent naar een hogere rente, bent u wellicht beter af bij een andere bank.

Meer weten over alle opties? Klik hier voor meer informatie.

Santander nadelen

En hieronder volgen enkele nadelen uit onze Santander review en ervaringen.

Hoge kosten bij in het rood staan

Een van de grootste nadelen van Santander is dat zij hoge kosten in rekening brengen indien u in het rood staat. Dit betekent dat als u per ongeluk meer geld uitgeeft dan u op uw rekening heeft staan, u kosten in rekening worden gebracht. Deze kosten kunnen snel oplopen, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van uw Santander rekening.

Basis betaalrekening levert geen rente op

Een ander nadeel van Santander is dat hun basis betaalrekening geen rente oplevert. Dit betekent dat als u uw geld op een Santander betaalrekening houdt, u er geen rente op zult krijgen. Als u op zoek bent naar een plek om uw geld te laten groeien, bent u misschien beter af bij een andere bank.

Vergoedingen voor geldautomaten buiten het netwerk

Santander brengt kosten in rekening voor het gebruik van geldautomaten buiten het netwerk, wat een voor- of nadeel kan zijn, afhankelijk van uw behoeften. Als u in de buurt van een Santander filiaal woont, zult u waarschijnlijk niet vaak gebruik hoeven te maken van een ATM buiten het netwerk. Woont u echter ver van een Santander filiaal, dan kan het zijn dat u vaker kosten moet betalen.

Lage rente op spaarrekeningen

Santander biedt lage spaarrekeningen tarieven, die een voor- of een nadeel kan zijn, afhankelijk van uw behoeften. Als u op zoek bent naar een plek om uw geld veilig te bewaren en het langzaam te laten groeien, kan Santander een goede keuze voor u zijn. Als u echter op zoek bent naar een plek om uw geld snel te laten groeien, bent u wellicht beter af bij een andere bank.

Relatief hoge rente bij geld lenen

Tot slot blijkt uit onze Santander review dat zij een relatief hoge rente hanteert voor geld lenen. Via onze homepagina of menu treft u meerdere vergelijkingen aan waaruit blijkt dat Santander niet de meest voordelige keuze is. Andere betrouwbare kredietverstrekkers, waaronder Nederlandse banken, bieden doorgaans een lagere rente aan. En ook zij bieden de diversiteit en flexibiliteit. 

Al met al zijn we tamelijk enthousiast na onze Santander review en ervaringen. Het is een grote partij, die minstens vergelijkbaar is met diverse Nederlandse banken. Wanneer we het specifiek hebben over geld lenen, dan blijkt uit onze review over Santander dat zij niet de beste keuze zijn. Een korte vergelijking kan u enkele procenten aan rente besparen. Zo kunt u, bijvoorbeeld, via de Nederlandse Kredietmaatschappij in enkele minuten een vrijblijvende vergelijking laten maken. Wel zo handig. 

Wat zijn uw ervaringen met Santander? Laat het ons weten in de reacties!

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
martin willems
Door

martin willems

op 11 Aug 2022

goedemorgen meneer/mevrouw Wij zijn de toonaangevende leverancier van diensten op het gebied van krediet- en financieel beheer aan klanten over de hele wereld. Op zoek naar woningkredieten, ongedekte persoonlijke leningen, gedekte leningen, vakantielening

Minilening.nl Redactie
Door

Minilening.nl Redactie

op 18 Aug 2022

Beste Martin, dankjewel voor je reactie. Hoe heet uw organisatie? En wat zijn uw ervaringen met Santander gezien uw reactie op dit artikel?

Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken