CapitalBox Review en Ervaringen [2023] Minilening.nl
03 augustus 2022 
7 min. leestijd

CapitalBox Review en Ervaringen [2023] Minilening.nl

Zakelijke lening aanvragen bij CapitalBox? Lees eerst aandachtig onze actuele CapitalBox review en ervaringen. Uit onze CapitalBox review blijkt namelijk dat zij per 2023 de voorwaarden hebben aangescherpt. Deze wijziging leidt ertoe dat minder ondernemers terecht kunnen voor een zakelijke lening. In dat perspectief zijn andere zakelijke kredietverstrekkers méér interessant. In deze review over CapitalBox leest u hier alles over.

CapitalBox Review: in het kort

capitalbox-review-1

CapitalBox is een zakelijke kredietverstrekker. De organisatie zet zich volledig in om kleine en middelgrote ondernemingen de financiële hulp te bieden die zij nodig hebben om aan financiële verplichtingen te voldoen, of om bedrijfsgroei te realiseren. Uit review blijkt dat Capitalbox onderdeel is van Multitude.

Multitude is een beursgenoteerd bedrijf gespecialiseerd als kredietverstrekker. Zij is actief in meer dan 25 landen. Onder Multitude vallen meerdere kredietverstekkers, waaronder Capitalbox (zakelijk geld lenen), Ferratum (minilening) en Sweepbank (bankzaken).  

Dat CapitalBox onderdeel is van een grote, internationale speler hoeft niet positief te zijn. Uit onze CapitalBox review en ervaringen blijkt dat deze partij niet altijd de beste keuze is voor het aanvragen van een bedrijfslening

In deze CapitalBox review leggen we uit waarom, alsook bekijken we klantenrecensies en andere relevante zaken.

CapitalBox ervaringen

capitalbox-ervaringen

Laten we beginnen met de CapitalBox ervaringen. Goed om te weten is dat er veel klantenervaringen op het Internet te vinden zijn. Dit kan via betrouwbare bronnen als Google reviews en Trustpilot. De samenvatting van klantenrecensies komt neer op “snel zakelijke financiering regelen”. 

Uit onze CapitalBox review en ervaringen blijkt hetzelfde. Dé kracht van deze organisatie is dat zij op zeer korte termijn een zakelijke lening kunnen verstrekken. 

Uit eerlijk vergelijk geven wij ook direct aan dat er andere zakelijke kredietverstrekkers zijn met eenzelfde services en betere voorwaarden. 

Voorheen kon iedere ondernemer met een jaaromzet van €48.000 en 12-maanden geldige KvK een zakelijke lening van €1000 tot €350.000 bij CapitalBox aanvragen. Per 2023 zijn de voorwaarden echter strenger geworden. Nu dient een ondernemer minimaal €200.000 jaaromzet te realiseren met een 24-maanden geldige KvK. Ook is de range verhoogd vanaf €10.000 tot €350.000.

Met name de minimale jaaromzet is bijzonder hoog. Als u een kleinere jaaromzet heeft, dan kunt u beter terecht bij zakelijke kredietverstrekkers als Floryn of Bridgefund.

Hieronder een overzicht van klantenervaringen met CapitalBox.

Positieve recensies (Trustpilot)

"Snelle service, bereid om te helpen, streven naar de tevredenheid van de klant en natuurlijk het succes van het bedrijf door aan zoveel mogelijk mensen te verkopen. Eigenlijk was ik bang dat het niet door zou gaan maar was echt verrast dat we deze kans kregen -hoewel niet geheel naar mijn verwachting maar jullie stonden in ieder geval klaar om te helpen. Ik wil in de toekomst meer met jullie samenwerken en zal proberen jullie niet teleur te stellen."
"eindelijk heb ik echte professionals gevonden en ik ben gestopt met geloven dat ik het eindelijk zal vinden !!!! zo snel en zo professioneel !!!! het is makkelijker dan de telefoon over het internet !!!! misschien is het niet super goedkoop maar niemand vroeg me hoeveel ik betaal voor gas huur, etc. alles duurde max 48 h. ik raad het echt aan . en nog een ding . banken zijn een ding van het verleden !!! De bank leent je want je bent miljonair en je hebt niet echt meer nodig ... en zij lenen om miljonair te worden !!! vaarwel banken !!! Ik groet Jack 4000 euro in 48 uur."

Negatieve recensies (Trustpilot)

"Schandalig hoge kosten voor een korte lening 2% rente per maand! Als je als bedrijf in de problemen komt, denken we niet mee voor een goede oplossing. Zijn we niet allemaal beschaafde mensen? Ik zal nooit meer geld lenen voor mijn bedrijf en zeker niet met een B2business lening. Onbeschoft gedrag en dreigen met het aanvragen van een faillissement."

Voor- en nadelen van CapitalBox

Het is niet zo dat wij negatief zijn over CapitalBox. De service is duidelijk, snel en vriendelijk. En de rente, alhoewel niet de laagste, is competitief. Maar in vergelijk is het simpelweg niet de meest toegankelijke keuze. En al helemaal niet nu de voorwaarden tot toelating zijn verhoogd. Na deze wijziging kunnen we onze ervaring kort samenvatten als “duurder en minder flexibel dan de rest”. 

Dit zien we ook terug indien we kijken naar de voor- en nadelen van de zakelijke kredietverstrekker.

Voordelen CapitalBox

 • Snelle financiering voor commerciële ondernemingen vanaf 10.000 euro zonder onderpand (was voorheen vanaf 1000 euro).
 • Duidelijke, snelle en vriendelijke service
 • Geen BKR-registratie (omdat het een zakelijke lening betreft)
 • Versneld aflossen zonder extra kosten
 • Aflossingspauze en wijzigen terugbetaal data is mogelijk
 • Geen onderpand nodig
 • Vrijblijvend online aanvragen binnen één minuut

Nadelen van CapitalBox

 • Uw KvK dient minimaal 24 maanden geldig te zijn
 • De minimale jaaromzet is 200.000 euro (erg hoog in vergelijking tot concurrentie)
 • Geen automatische terugbetaling
 • Niet de laagste rente (en afhankelijk van uw situatie)
 • Eenmalige afsluitkosten 
 • Maximaal 350.000 euro lenen

Dé kracht van CapitalBox is flexibiliteit. Voldoet u aan de voorwaarden en bent u benieuwd naar de hoogte van uw rente? Klik hier voor vrijblijvend online aanvragen.

Wilt u weten wat wij als de beste keuzes beschouwen voor een zakelijke lening? Ga door naar onze pagina over vergelijken.

CapitalBox rente

capitalbox-rente-kosten 

CapitalBox hanteert een competitieve rente tussen een range van 0,5% tot 3,5% per maand. De actuele rentevoet is afhankelijk van de kredietwaardigheid van uw onderneming. Daarnaast hanteren ze eenmalige kosten bij het afsluiten van een zakelijke lening. 

CapitalBox heeft niet de laagste rente. Het is mogelijk dat u bij een andere online kredietverstrekker of een bank een lagere rentevoet kan krijgen. Houdt er rekening mee dat de rente per maand is.

Stel: u leent 200.000 euro en komt in aanmerking voor 2% maandelijkse rente (aan de hoge kant). In dit geval betaalt u bij aanvang van de rente, zonder aflossing, 4000 euro aan rente. En bij aanvang van de zakelijke financiering bent u verplicht om deze maandelijkse rentekosten te voldoen. 

CapitalBox, en soortgelijke online kredietverstrekkers, zijn gericht op flexibiliteit. U kunt op zeer korte termijn een zakelijke financiering regelen met een korte looptijd. In dit geval tot 36 maanden. Deze financiering kunt u wel boetevrij versneld aflossen.

Kortom: het aanbod is vooral aantrekkelijk indien u zeer snel zakelijke financiering nodig heeft op korte termijn. Afhankelijk van uw kredietwaardigheid kan de rente lager uitvallen tussen de range van 0,5% tot 1% per maand. 

Meer weten over de rente en kosten? Klik hier voor meer informatie.

Hoeveel geld mag ik lenen?

Bij CapitalBox kan je in aanmerking komen voor zakelijke financiering vanaf 10.000 euro tot 350.000 euro. Dit is echter geen antwoord op de vraag “hoeveel geld mag ik lenen”? Dit antwoord is afhankelijk van uw bedrijf. Een lening moet in dienst staan van uw bedrijf. In sommige gevallen ontkomt u er niet aan, zoals wanneer u kortlopende schulden gedwongen moet terugbetalen. Maar in gevallen van bedrijfsgroei, moet een zakelijke lening wel rendabel zijn. Dit betekent dat u een goede berekening dient te maken waarbij de rentevoet wordt meegenomen in de totale ROI (return on investment). 

Gezien het korte termijn karakter van dit type zakelijke financiering, is het meer logisch om dergelijk krediet in te zetten als aanvullende vastgoed financiering, voorraad financiering of aflossen van kortelopende schulden. De rente en looptijd van CapitalBox zijn naar onze mening minder interessant voor financiering van lange termijn groeiplannen, zoals investering in software of productontwikkeling. Het is echter aan u waar u de financiering voor gebruikt, zolang dit maar een zakelijk doel ondersteunt. 

Welke documenten heb ik nodig voor een zakelijke lening?

Sommige kredietverstrekkers zoals CapitalBox zijn meer flexibel dan anderen. Het aanvraagprocedure is snel en eenvoudig en neemt in totaal niet meer dan tien minuten in beslag. Toch heeft u wel enkele documenten nodig om de aangevraagde lening op uw zakelijke bankrekening te mogen ontvangen. Hieronder een overzicht.

Vereiste documenten

 • Kolom voor het saldo van het lopende jaar
 • Een fotokopie van een geldig legitimatiebewijs
 • De aangifte (of aangiften) van inkomsten voor het meest recente belastingjaar
 • Een overzicht van transacties op de zakelijke bankrekening 
 • De definitieve jaarrekening(en) voor de periode die het laatste volledige jaar bestrijkt (bestrijken)
 • Eventueel BTW-aangifte (op verzoek)
 • Een foto of afschrift van de bankrekening van de onderneming met vermelding van de naam, datum, rekeningnummer en bedrag van de rekening

Op basis van de door u opgegeven informatie zal CapitalBox een screening maken op kredietwaardigheid. In essentie willen ze het risico beoordelen op niet-terugbetaling. Geld lenen kost namelijk geld. Ze willen u van problemen behoeden, maar ook waarborgen dat ze hun investering terugkrijgen. Inclusief rente.

Wat zijn de gevolgen van te laat betalen?

Als CapitalBox de betaling niet heeft ontvangen op de aangegeven vervaldatum, sturen zij u een reminder. Het kan zijn dat er vanaf dit moment aanvullende kosten in rekening worden gebracht. Zorg er altijd voor dat de betaling toegankelijk is op de vervaldatum om extra kosten te vermijden. En indien u niet kan voldoen, wordt u in gebreke gesteld. Dit komt neer op een akelig juridisch proces met hoge kosten. 

Conclusie CapitalBox review en ervaringen

Dit is onze conclusie na de CapitalBox review en ervaringen: het is een flexibele zakelijke kredietverstrekker voor ondernemingen die snel zakelijk krediet nodig hebben. De service en klantvriendelijkheid lijkt heel goed te zijn bij CapitalBox. U kunt een zakelijke financiering aanvragen tussen 10.000 tot 350.000 euro. Rente vanaf 0,5% per maand. Met minimale voorwaarden als 24-maanden geldige KvK en minimale jaaromzet van 200.000 euro. 

Na uitgebreide CapitalBox review en ervaringen met andere kredietverstrekkers concluderen wij dat het een prima aanbieder is, maar niet de beste. In veel gevallen kunt u terecht bij andere aanbieders die (1) flexibelere voorwaarden hanteren en/of (2) lagere rente en/of (3) kleinere of grotere zakelijke leningen aanbieden.

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde cijfers kunnen afwijken met de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Kersten Dieter
Door

Kersten Dieter

op 29 Aug 2022

Ik woon in Nederland en ben ik vandaag een gelukkige vrouw? Ik zei tegen mezelf dat ik elke geldschieter die mijn leven en het leven van mijn gezin zou kunnen veranderen, zou aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een lening. Als u een lening nodig h

Minilening.nl Redactie
Door

Minilening.nl Redactie

op 31 Aug 2022

Hoi Kersten, helaas is je verhaal niet afgemaakt. Jammer, we zijn nieuwsgierig! Wij van Minilening zien geld lenen alleen als noodzakelijk middel. Wanneer het echt niet anders kan. Wat betreft zakelijke leningen, zoals Capitalbox die aanbiedt, kan dit anders zijn. In sommige gevallen kan een zakelijke lening enorm waardevol zijn om urgente kansen te benutten, wanneer dit niet vanuit eigen kas kan. Toch geldt in alle gevallen: let op met geld lenen en wees ervan bewust dat we kosten en rente moeten terugbetalen. Succes!

Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken