Qeld Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl
03 augustus 2022 
7 min. leestijd

Qeld Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl

Zakelijke lening afsluiten bij Qeld? Uit onze Qeld review en ervaringen blijkt dat dit een kostbare kwestie kan zijn. Wel zijn ze super snel. Time = money nemen ze bij Qeld wel heel letterlijk. Want enerzijds is een zakelijke lening bij Qeld (aanzienlijk) duurder. Aan de andere kant kunnen ze u zeer snel van zakelijk krediet voorzien. Zelfs binnen 24 uur. En dat met kortlopende leentermijnen. In deze Qeld review en ervaringen bekijken we de organisatie met een kritische blik, en geven aan waar u rekening mee dient te houden.

Op naar de Qeld review!

Qeld review: management samenvatting

qeld-review-1

Qeld is een nieuwe zakelijke kredietverstrekker die volledig gericht is op online, eenvoud en snel zakelijke leningen verstrekken. Een zakelijke lening ZZP of voor een MKB-bedrijf, in principe is alles mogelijk indien aan de flexibele voorwaarden worden voldaan. En flexibel zijn ze. De missie van het bedrijf is dan ook "geld lenen zonder de moeite". Er zijn geen kosten vooraf, er zijn geen verborgen kosten, en vrijwel iedere Nederlandse ondernemer of ZZP’er met KvK-inschrijving komt in aanmerking.

Qeld is beslist niet de enige partij voor zakelijk krediet. In onze vergelijking van de beste bedrijfslening vindt u een overzicht van vergelijkbare online zakelijke kredietverstrekkers.

Een summiere samenvatting voor deze Qeld review is dat zij in vergelijking een relatief hoge rente hanteren. De exacte rentekosten zijn afhankelijk van uw kredietwaardigheid. Maar dat de rente hoger ligt is duidelijk uit de vele Qeld ervaringen.

Is dat erg? Niet per sé, maar het maakt de zakelijke lening wel duurder. In sommige gevallen kan Qeld toch een prima partij voor u zijn.

Wanneer kiezen voor Qeld? U kunt hen overwegen indien u op zeer korte termijn, of zelfs binnen één werkdag, geld nodig heeft. In dit geval kan Qeld als zeer flexibele kredietverstrekker van waarde zijn met een zakelijke lening, tussen €1000 tot €200.000, met een looptijd van 6 tot 18 maanden.

Meer weten en actuele rente bekijken? Klik hier voor meer informatie.

Voor- en nadelen van Qeld bedrijfsleningen

De Qeld ervaringen, die u onderaan deze pagina kunt vinden, zullen u voorzien van een schat aan informatie over de vele voordelen van het gebruik van Qeld. Hieronder volgt een opsomming van de voordelen die met Qeld kunnen worden verkregen.

Voordelen

 • Pijlsnel zakelijk lening afsluiten
 • Kleine zakelijke bedragen lenen is mogelijk vanaf €1000 tot €200.000
 • Korte termijn leencontracten van 6 tot 18 maanden
 • Zeer flexibele toelatingseisen: vrijwel iedere ondernemer en ZZP’er kan terecht
 • Vooraf duidelijk hoeveel de maandelijkse rentekosten bedragen
 • Geen onderpand nodig
 • Boetevrij aflossen

Nadelen

 • Korte termijn leencontracten kan ook nadelig zijn
 • Hogere rentekosten dan de conventionele banken

De Qeld review kunnen we als volgt samenzitten: indien u een startende ondernemer of ZZP’er bent die nog niet veel omzet maakt, maar wel zakelijke financiering nodig heeft, dan kunt u mogelijk bij Qeld wel terecht. Andere kredietverstrekkers zullen u afkeuren. Derhalve is de flexibiliteit erg hoog. Maar dat kost ook wat. De maandelijkse kosten (rente + aflossing) is in vergelijking een stuk hoger dan bij lange termijn leningen.

Wilt u weten wat voordeligere keuzes zijn voor een zakelijke lening? Op onze pagina over bedrijfslening vindt u een helder overzicht ter vergelijk.

Qeld ervaringen

qeld-ervaringen

Er zijn vrij veel ervaringen met Qeld online te vinden. Gedurende onze review en analyse hebben we twee klantenrecensies gevonden die de essentie van dé kracht maar ook hét verbeterpunt van Qeld. Ook delen we verderop in deze review onze eigen Qeld ervaringen. Deze zijn gebaseerd op de vele vergelijkingen met andere kredietverstrekkers.

Positieve reviews

"Hallo iedereen. Ik ben de medewerkers van de kredietinstelling dankbaar omdat zij in het telefonisch contact precies begrepen wat en hoe zij mij konden helpen. Zij gaven mij precieze voorwaarden en de gevraagde lening stond binnen 24 uur op mijn bankrekening. De gegeven lening hielp mij om de problemen dezelfde dag nog op te lossen. Bedankt."

De positieve Qeld reviews zijn erop gericht dat ze belachelijk snel zijn. Misschien wel de snelste zakelijke kredietverstrekker. En de looptijden zijn dan ook kort van 6 tot 18 maanden.

Negatieve reviews

"Je gaat lenen, natuurlijk zijn er kosten verbonden aan het geleende bedrag, ik heb 6 maanden geleden 3.000 euro geleend, en meteen 3.127 euro terugbetaald in 5 maanden, dacht dat het voorbij was maar nee, ik moest nog 556 euro betalen om alles voor elkaar te krijgen. Conclusie: 683 euro kosten voor een lening van 3.000 euro EN dat is alleen als u binnen 5 maanden leen. Als ik het over 10 maanden zou doen, zou ik 1.140 euro moeten betalen voor een lening van 3.000 euro. Ik vind dit een absurd bedrag, daarom adviseer ik u niet van deze dienst gebruik te maken."

De (paar) negatieve Qeld reviews zijn gericht op de hoge kosten van de zakelijke lening. De rente is inderdaad hoog. Ook in vergelijking tot soortgelijke online kredietverstrekkers. Hieronder geven we een rekenvoorbeeld.

Feit is echter wel dat deze partij inmiddels meer dan 725 ervaringen heeft ontvangen met een gemiddelde score van 4.8 uit 5. Dat is bijzonder hoog voor kredietverstrekker.

Qeld vergelijken op kosten (rente)

Is Qeld duur of goedkoop? Antwoord: duur. Wat wilt u anders met zoveel flexibiliteit. Qeld is relatief duur, omdat het relatief korte zakelijke leningen aanbiedt tegen minimale voorwaarden. Wie niet bij de bank terecht kan, kan mogelijk wel terecht bij Qeld. En dit is relevant voor best veel mensen. Denk aan freelancers, ZZP’ers, startende ondernemers, MKB-bedrijven die gewoon “makkelijk willen lenen” zonder eindeloze documenten en zelfs bedrijven met betalingsachterstand kunnen in aanmerking komen.

Qeld is echter niet de enige flitsende online kredietverstrekker. Er zijn er meer. Denk aan Floryn, Bridgefund, CapitalBox, Swishfund en de lijst gaat door. En allen rekenen hogere rentekosten. Maar sommigen wel iets lager dan Qeld.

Op de website geven ze een eigen voorbeeld. De rente kan natuurlijk afwijken op basis van rentebeleid. Stel: u wilt 10.000 euro lenen. Bij Qeld kost dit omgerekend zo’n 1,7% per maand. Dit kan iets lager zijn, maar waarschijnlijk zal het hoger uitvallen. De werkelijke rente wordt gebaseerd op uw bedrijfssituatie.

Laten we uitgaan van 1,7% rente per maand. Dat is €173 per maand. Indien we 6 maanden lenen bedragen de totale rentekosten €1038. Dit is 10% rente op een leenbedrag van €10.000. Leen je 12 maanden? Dan blijft de rente hetzelfde. Omgerekend betaal je nu 20% (!) rente per jaar.

Conclusie uit Qeld review en ervaringen: een snelle zakelijke lening kost klauwen met geld. Doe het dan ook alleen indien het echt nodig is.

In vergelijking is Qeld aan de dure kant. Bij andere online kredietverstrekkers met flexibele voorwaarden is de rente ook niet goedkoop. Maar soms wel aanzienlijk goedkoper. Hier kan je Qeld vergelijken met andere aanbieders.

Qeld voorwaarden voor zakelijk krediet aanvragen

qeld-vergelijken

Hét voordeel van Qeld is dat zij laagdrempelige voorwaarden heeft. Vrijwel iedere ondernemer en ZZP kan terecht. Wat heb je nodig? Een geldig KvK-inschrijving. En een Nederlandse identiteit. Is dat het? Ja. Maar een zakelijke bankrekening zou wel handig zijn.

De toelatingseisen zijn bijzonder laag. Het maakt niet uit hoelang u ondernemer of bedrijfseigenaar bent. Wat wel belangrijk is, is dat u een goede cashflow. Dit omwille twee redenen.

Allereerst om u zelf te beschermen. Geld lenen kost geld. U dient de maandelijkse kosten terug te betalen. Inclusief aflossing. Daarnaast zal Qeld opvragen hoeveel uw jaaromzet en cashflow is. Op basis daarvan berekenen ze de actuele rente. Wie goede financiën kan overhandigen zal in aanmerking komen voor lagere rente.

Let op: geld lenen kost geld! Lees hier meer over zakelijk geld lenen.

Hoe werkt geld lenen bij Qeld?

Freelancers/ZZP, startende ondernemers en kleine en middelgrote ondernemingen (MKB), zijn het meest gevoelig voor de diensten van Qeld. VoF, B.V.’s en non-profit organisaties kunnen echter ook terecht.

Zoals zojuist besproken, gaat het bij Qeld om het lenen van geld op een gemakkelijke en probleemloze manier. Als gevolg daarvan wordt een zo laag mogelijke drempel aangehouden. In het algemeen is het lenen van geld een eenvoudig proces dat kan worden onderverdeeld in de volgende stappen:

 1. Ga naar online aanvragen en voer in het gewenste leenbedrag, KvK-nummer, e-mail en mobiel nummer. Dit is gratis en vrijblijvend.
 2. Vermeld eventuele aanvullende informatie die u heeft
 3. Binnen enkele uren ontvangt u een definitieve offerte. Tot dit punt bent u nog nergens toe verplicht. U kunt de rente en totale kosten bekijken. Bepalen of u dit echt wilt. En indien ja, dan kunt u akkoord gaan met de offerte. Vervolgens ontvangt u binnen 24 uur het geld

Meer weten over aanvragen, rente en voorwaarden? Klik hier voor meer informatie.

Conclusie Qeld review en ervaringen

Wij hopen u goed te hebben geholpen met onze eerlijke Qeld review en ervaringen. Wij vinden het een mooi concept: zeer snel zakelijke leningen uitgeven aan (startende) ondernemers die niet terecht kunnen bij banken. En dat alles volledig online. De voordelen zijn duidelijk.

Aan de andere kant hebben we in deze review over Qeld ook duidelijk gemaakt dat de kosten hoog zijn. Ook in vergelijking tot soortgelijke online kredietverstrekkers. De hoge kosten is simpelweg een meerprijs voor de unieke positionering van Qeld. Want waar anderen u niet willen financieren, wilt Qeld mogelijk wel dat risico nemen. En deze risicopremie wordt omgezet in een verdienmodel. Dat is zaken doen.

Kortom, onze Qeld review en ervaringen zijn niet negatief noch positief. We willen u vooral waarschuwen voor de hoge kosten. Zorg ervoor dat u dit kunt terugbetalen. Anders geraakt u in problemen. Kunt u dat en heeft u écht geld nodig op korte termijn? Dan kan deze partij een optie zijn.

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde cijfers kunnen afwijken met de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken