Kredietconcurrent Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl
21 juli 2022 
8 min. leestijd

Kredietconcurrent Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl

Overweegt u een lening of doorlopend krediet afsluiten bij Kredietconcurrent? Lees eerst onze Kredietconcurrent review en ervaringen. Na deze review weet u waar u op moet letten. Ook delen we onze ervaringen met Kredietconcurrent binnen de context van onze reviews van vergelijkbare kredietbemiddelaars.

Laten we direct beginnen!

Kredietconcurrent Review

kredietconcurrent-ervaringen

Laten we de review over Kredietconcurrent starten met een algemene indruk. Deze organisatie is een zelfstandige bemiddelaar in consumptieve financieringen en verzekeringen en heeft geen enkele contractuele relatie met kredietaanbieders, zoals banken. De deskundige is lid van de Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs en via hun diensten is het mogelijk om gratis en verblijvend leningen te vergelijken.

De missie van Kredietconcurrent is om bezoekers te voorzien van de beste beschikbare lening voorwaarden en rente tarieven uit vergelijking. Door deze website te bezoeken, zult u in staat zijn om een aantal offertes te krijgen van een grote verscheidenheid aan banken en andere financiële organisaties die bekend en respectabel zijn.

Op de website van Kredietconcurrent kunt u snel een offerte ontvangen voor de lening of het krediet dat u als consument wilt aanvragen. In theorie is het net zo eenvoudig als het invullen en versturen van het offerteformulier op de website.

Zodra u dat doet, helpt Kredietconcurrent u door alle gegevens te controleren en verschillende banken te benaderen voor hun beste voorstel. U kunt dan zelf een vergelijking maken en het pakket leningen kiezen dat het beste bij uw omstandigheden past.

Wilt u geld lenen van een gerenommeerde derde partij tegen gunstige voorwaarden? Dan blijkt uit onze Kredietconcurrent review dat dit een prima keuze is. Ze zijn echter niet de beste keuze onder de kredietvergelijkers.

Op onze pagina over persoonlijke lening hebben wij een overzicht gemaakt van de beste kredietaanbieders en vergelijkingswebsites voor geld lenen.

Kredietconcurrent ervaringen

Uit onze Kredietconcurrent review en ervaringen vinden wij het een prima website voor leningen vergelijken. We beschouwen het uit onze jarenlange ervaring echter niet als de beste keuze. Zo kampen ze namelijk met geduchte concurrentie als die van de Nederlandse Kredietmaatschappij, Krediet Groep Nederland, en Saldodipje om slechts enkele te benoemen.

Een korte samenvatting van onze Kredietconcurrent ervaringen is dat een betrouwbare kredietvergelijker is die behoort tot de organisatie Financieel Fit Groep. Dit is een deskundig team. En haar netwerk onder banken en kredietverstrekkers is goed.

Aan de andere kant willen we ook kritisch zijn in onze review over Kredietconcurrent. Een verbeterpunt vinden wij dat de website niet altijd even duidelijk is. Daarnaast kan het aanvraagproces soepeler verlopen, zoals dit bij vergelijkbare partijen wel het geval is. Bovendien is de minimale aanvraag vanaf 7500 euro. Wil je 5000 euro lenen (of minder)? Dan kan deze partij u niet helpen.

Er zijn online (nog) niet veel klantenrecensies en -ervaringen met Kredietconcurrent te vinden. Hieronder vindt u een tweetal klantenervaringen ter informatie.

Positieve ervaringen van klanten

"Ik heb onlangs een grote renovatie aan mijn huis gedaan. Daar had ik een lening voor nodig. Ik wilde niet te duur uit zijn en ben gaan vergelijken. Zo kwam ik bij Kredietconcurrent terecht. Dit is de aanbieder waar je de beste leningen kunt afsluiten. Het aanvragen van een lening offerte bij Kredietconcurrent is naar mijn mening een van de beste uitvindingen van de afgelopen jaren. Al is het nog steeds zo dat het behoorlijk duur kan uitpakken. De service is dus erg goed en zeker bruikbaar, maar het zou op sommige punten nog wel wat beter kunnen. Toch zou ik het een kans geven als je moet lenen, als ik jou was. De klantenservice is erg behulpzaam en je kunt je leenkosten goed in de gaten houden."

Negatieve ervaringen van klanten

"Nadat ik een offerte had aangevraagd, kreeg ik een duidelijke offerte. Helaas was de offerte voor mij niet interessant genoeg."

Voor- en nadelen Kredietconcurrent

Het afsluiten van een persoonlijke lening bij Kredietconcurrent brengt verschillende voordelen met zich mee, maar ook enkele nadelen in specifieke omstandigheden. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen.

Voordelen

 • Gemakkelijk online afsluiten
 • Zeer informatieve website
 • Gemakkelijk bereikbaar per telefoon
 • Kies uit vele kredietverstrekkers
 • Bereken uw eigen krediet online

Minpunten

 • Een lening van minimaal 7.500 euro
 • Een maximum leenbedrag van 100.000 euro
 • Website kan duidelijker
 • Aanvraagproces mag vlotter

Het maximale leenbedrag is relatief klein. En wilt u een klein bedrag lenen zoals 100 of 1000 euro? In dit geval kan u kiezen voor een minilening.

Welke soorten krediet zijn beschikbaar via Kredietconcurrent?

kredietconcurrent-recensies

Uit onze Kredietconcurrent review blijkt dat zij twee financieringsopties aanbieden aan consumenten. Zover wij weten bieden ze geen financiering aan ondernemers en zakelijke rechtsvormen. Bent u ZZP, ondernemer of bedrijfseigenaar? Lees dan hier verder over zakelijk geld lenen.

Persoonlijke lening

Zoals aangegeven in deze review over Kredietconcurrent bieden zij zelf geen persoonlijke leningen aan. Ze bieden de optie tot vergelijken aan. Dit kan gratis en vrijblijvend. Bij het opvragen van offertes ontvangt u meerdere aanbiedingen van verschillende Nederlandse banken.

Een persoonlijke lening is geaccepteerd in Nederland. Aanbieders van persoonlijke leningen moeten voldoen aan wettelijke voorschriften. Dit is anders dan bij het meer dubieuze flitskrediet. Dus in dit aspect opereert deze partij volgens de richtlijnen.

Ook handig bij een persoonlijke lening is dat de rentevoet vastligt voor de duur van de looptijd. Dit geeft inzicht. Bovendien zijn er geen kosten verbonden aan een vervroegde aflossing. Daarom is het de perfecte financieringsmethode voor een belangrijke aankoop of verbouwing.

Met behulp van de kredietcalculator op de website van Kredietconcurrent kunt u berekenen hoeveel persoonlijke lening u nodig heeft. Let er wel op dat geld lenen ook geld kost.

Doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet hebt u de mogelijkheid om naar eigen wens geld van een kredietrekening op te nemen. Dit kan niet oneindig. Vooraf spreekt u samen met de dienstverlener het maximale leenbedrag af. Bovendien is het een kostbare kwestie, aangezien u doorlopend rente dient te betalen en mogelijk ook bijkomende kosten.

Een groot verschil bij doorlopend krediet is dat de rentevoet onderhevig is aan voortdurende wijzigingen, in tegenstelling tot de vaste rentevoet van een persoonlijke lening. Onder situationele ontwikkelingen kan dit gunstig of nadelig uitpakken.

Het belangrijkste voordeel van een doorlopend krediet is de flexibiliteit die het biedt. De vrijheid is groter tot geld opnemen.

Bij Kredietconcurrent kunt u zowel een persoonlijke lening als doorlopend krediet aanvragen. U ontvangt meerdere offertes voor doorlopend kredietrekeningen. Aan u de keuze welke het meest wenselijk is.

Kredietconcurrent voorwaarden

U moet aan een aantal eisen voldoen voordat Kredietconcurrent u een persoonlijke lening verstrekt. Op deze manier krijgt de kredietverstrekker meer zekerheid dat de lening wordt terugbetaald. De regels zijn als volgt:

 • Het minimum dat u kunt lenen is €7.500, en het maximum dat u kunt lenen is €100.000
 • Er is een minimum van 12 maanden en een maximum van 120 maanden (10 jaar)
 • De rentevoet hangt af van hoeveel geld u leent
 • Ten minste 21 jaar oud en niet ouder dan 70 jaar
 • Je hebt een geldige manier om te bewijzen wie je bent
 • Je woont niet in het huis met je ouders of iemand anders
 • Er is geen BKR registratie en dat is slecht
 • Je verdient elke maand hetzelfde bedrag
 • Telkens wanneer u een lening van dit bedrijf krijgt, wordt er een nieuwe BKR-registratie gemaakt

Hoe verloopt de aanvraagprocedure voor een lening?

De website maakt het vrij eenvoudig om daar een prijsopgave te vragen. Daarna krijgt uw aanvraag voor een lening zorgvuldige aandacht, evenals een uitgebreide evaluatie en controle.

Stap 1: Kies de lening

Kies eerst het soort lening, het bedrag van de lening en de lengte van de aflossingsperiode.

Het eerste wat u moet doen is het offerteformulier invullen dat u kunt vinden op de website van Kredietconcurrent.

Bepaal eerst wat voor soort financiering u nodig hebt en of u een persoonlijke lening of een doorlopend krediet wilt. Vervolgens geeft u aan hoeveel contant geld u wilt opnemen of hoeveel u wilt lenen. Kies meteen het doel van uw lening (bijvoorbeeld de aankoop van een auto).

In het geval van een persoonlijke lening hebt u ook de mogelijkheid om zelf de aflossingsperiode te bepalen.

Stap 2: Persoonlijke gegevens invullen

U vult nu een groot deel van de verplichte velden met persoonlijke informatie in. Het gaat hierbij om informatie zoals uw naam en adres, maar u zult ook moeten aangeven of u al dan niet getrouwd bent, wat uw bron van inkomsten is, en of u al dan niet een negatief BKR dossier heeft. Nadat u akkoord bent gegaan met de voorwaarden, kan het formulier worden verzonden.

Stap 3: Verwerking door Kredietconcurrent

Nu zullen de medewerkers van Kredietconcurrent alle ingezonden gegevens verwerken en controleren. Bij het Bureau Krediet Registratie zal ook een kredietcheck worden uitgevoerd en het Bureau Krediet Registratie zal bij verschillende instellingen kredietoffertes voor u opvragen.

U kunt ervan uitgaan dat binnen één werkdag contact met u wordt opgenomen; op dat moment wordt de hele aanvraag met u doorgenomen.

Stap 4: Bekijk leningaanbiedingen

U krijgt een uitgebreide lijst van kredietvoorstel opties van een aantal verschillende financiële instellingen als alle van de controles en controles komen terug bevredigend. U bent in staat om gewoon te vergelijken alle van de schattingen die je krijgt op uw eigen, afhankelijk van de lengte van de lening, de rente, en de totale kosten. Op die manier kunt u gemakkelijk beoordelen voor jezelf welke van de twee aanbiedingen zou het meest aantrekkelijk voor je.

5. Zet uw handtekening op het contract, en stuur het dan op

Als er een bepaalde lening of kredietlijn is waarvoor u hebt gekozen, kan het contract u meteen worden toegestuurd. U moet het uitprinten, ondertekenen, opnieuw inscannen en dan per e-mail verzenden. Zodra Kredietconcurrent in het bezit is van het ondertekende contract, zal het geld binnen twee werkdagen worden overgemaakt.

Kredietconcurrent: Kosten van de lening

"Het kost geld om geld te lenen" is een duidelijke slogan die precies zegt wat waar is. Als u geld wilt lenen, zult u altijd rente moeten betalen over het bedrag dat u nog verschuldigd bent.

Wanneer u een lening aanvraagt, kunt u ook kiezen of u geld wilt lenen met advies of zonder advies. Het kost hetzelfde om geld te lenen met of zonder hulp. De WCK (Wet op het Consumentenkrediet) zegt dat als u geld leent, u geen eenmalige kosten in rekening mogen worden gebracht.

Banken betalen kredietbemiddelaars al omdat zij een klein deel krijgen van de rente die u moet betalen. Als u niet luistert naar advies, wordt het werk van de bemiddelaar makkelijker. Omdat wij alleen met gespecialiseerde banken werken en alles online doen, zijn onze rentetarieven een stuk lager dan bij reguliere banken.

Als u geld wilt lenen, krijgt u niet dezelfde rentevoet als ieder ander. Hoeveel rente u krijgt, is gebaseerd op hoe goed uw krediet is. Hoe minder je aan rente betaalt, hoe meer punten je hebt. In feite is dit hetzelfde als het afsluiten van een autoverzekering. Als het gaat om auto verzekering, waar je woont, hoeveel mijl je rijdt, en hoeveel jaar je bent gegaan zonder een claim zijn allemaal belangrijk.

Bij een lening wordt ook naar veel andere zaken gekeken. Of u een vast contract hebt of een contract voor een bepaalde tijd is heel belangrijk. Of u getrouwd bent of niet. Ook of je een vast telefoonnummer hebt of niet.

Ook de BKR is erg belangrijk. Als u nog nooit een lening hebt afgesloten, zullen banken u minder snel een lening geven. Naast deze "kredietscore" wordt ook een berekening gemaakt om te zien of u verantwoordelijk genoeg bent om een lening te krijgen. Daarbij worden de acceptatiecriteria en de VFN-normen gevolgd. Als u geld leent, moet u dus verantwoordelijk zijn.

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken