Freo Review en Ervaringen [2024] Laagste Rente Lenen?
16 juni 2022 
8 min. leestijd

Freo Review en Ervaringen [2024] Laagste Rente Lenen?

Geld lenen bij Freo? Lees eerst onze uitgebreide review over Freo met een vergelijking uit onze ervaringen. In deze Freo review lichten we de gehele organisatie door. Is het betrouwbaar? Hoeveel geld kunnen we lenen? Wie komt in aanmerking? Wat zijn de ervaringen en klantenbeoordelingen? En scoren ze in vergelijking goed op service en kwaliteit.

Daarnaast is het belangrijkste element in deze review over Freo: bieden ze de laagste rente?

Op naar de vergelijking!

Freo Review: Over de organisatie

freo-ervaringen

Freo is een Nederlands kredietbedrijf dat persoonlijke leningen verstrekt aan Nederlandse consumenten. Dit begint vanaf 5000 euro tot 75.000 euro. De kenmerken van Freo zijn een eenvoudige aanvraagprocedure en concurrerende rentetarieven. Zij is veelvuldig gekozen als laagste rente aanbieder op een persoonlijke lening.

Freo bestaat sinds 2007 en is onderdeel van de Rabobank. Dit verklaart waarom zij een scherpe rente kunnen aanbieden. Anderzijds hanteren ze hierdoor strengere voorwaarden.

Freo heeft eveneens een team van ervaren adviseurs die kredietnemers kunnen helpen bij het op maat samenstellen van een lening die aan hun specifieke behoeften voldoet. Omdat Freo anders is dan traditionele kredietverstrekkers, kunnen zij flexibelere voorwaarden bieden op basis van rente en looptijd.

Belangrijk in deze Freo review is dat zij zich houden aan het principe van voorzichtig lenen. Daarom profiteert u al meer dan twaalf jaar van de laagste rentevoeten in de sector. De voorselectie is wel strenger dan bij andere minileningen. Maar als u wordt goedgekeurd, dan is de rente in ieder geval zeer competitief. Ook extra aflossen gebeurt boetevrij.

Lees hier over de voorwaarden om in aanmerking te komen.

Freo Ervaringen

freo-minilening-review

Wij van minilening lopen al enige tijd mee in de wereld van geld lenen. Op basis van onze ervaringen zijn we bedreven geraakt in het vergelijken van kredietaanbieders. En wat ons betreft zijn er veel positieve ervaringen aan Freo. In onze review zijn we dan ook enthousiast.

En hoe ervaren klanten het?

We hebben de klantenervaringen van Freo geëvalueerd op basis van de klantenbeoordelingen van Trustpilot en Google. Hier zien we duidelijke verschillen. Op Trustpilot heeft Freo een totaalscore van 1,8 uit 5. Dit is een slechte beoordeling. Anderzijds gaat het om maar 30 klantenbeoordelingen. Belangrijker: de negatieve ervaringen gaan voornamelijk over het feit dat deze mensen niet in aanmerking zijn gekomen. Zoals aangegeven zijn de voorwaarden van Freo, onderdeel van Rabobank, inderdaad iets strenger. Ze willen dat u verantwoordt leent. En indien u voldoende inkomen heeft om de rente en aflossing te bekostigen, dan zal u aan de voorwaarden voldoen.

Op Google heeft Freo 650+ reviews. Vanuit deze reviews ontvangen ze een klantenbeoordeling van 4,3 uit 5. Dit is aanzienlijk hoger. Ook hier gaan de negatieve ervaringen voornamelijk over de strenge controle. Merendeel geeft echter aan dat de procedure eenvoudig verloopt, alles duidelijk is, en dat de rente laag is.

Freo Review: Kosten en tarieven persoonlijke lening

De totale kosten van een persoonlijke lening worden bepaald door het geleende totaalbedrag, de rentevoet, de maandelijkse betaling en de looptijd van de lening. Persoonlijke leningen kunnen een looptijd hebben die varieert van zes tot honderdtwintig maanden, waarbij de laagste looptijd zes maanden is.

De enige aanbieder die een kortere looptijd aanbiedt is van 1 tot 2 maanden. Dit gaat om een minilening zonder BKR waarbij u alleen kleine bedragen van 100 tot 1500 euro kunt lenen. Freo werkt niet mee aan dit soort flitskrediet.

Overzicht van kosten en tarieven

De rentevoet varieert tussen 3,4% en 6,5%, met een minimum van 3,4% en een maximum van 6,5%. De 3,4% is op dit moment de laagste rente op moment van schrijven. In de loop der tijd kan dit omhoog gaan, afhankelijk van het rentebeleid in Europa.

Bent u in staat de lening sneller terug te betalen? Zo ja, dan zullen de totale kosten van de lening dalen. Hieronder vindt u een illustratie van de meest recente rentevoeten.

freo-rente-vergelijken-geld-lenenBron: freo.nl op juli 2022, rente kan wijzigen

Wanneer u een persoonlijke lening aangaat, is de rentevoet en het bedrag dat u leent vooraf bepaald. In onze Freo review zijn we positief over het gegeven dat alles vooraf zeer duidelijk is. Er zijn geen verborgen kosten of andere dubieuze zaken. Het leentermijn bepaalt ook deels de totale kosten. Bij Freo kunt u een leentermijn vanaf 6 maanden tot 60 maanden nemen. In vergelijking is de 6 maanden korter dan de gebruikelijke 12 maanden.

Hoe werkt het?

Hier volgt een korte Freo review over haar werkwijze. Zij zijn van mening dat het voor u van vitaal belang is om te voorkomen dat u als gevolg van de lening in financiële problemen komt. Dat is iets waarvoor zij zich verantwoordelijk voelen. Daarom houden zij uw leen- en opnamepatronen nauwlettend in de gaten met behulp van verschillende methoden.

Als zij bijvoorbeeld zien dat u vaak afgeloste bedragen van uw doorlopend krediet afhaalt, zullen zij dit als verdacht gedrag beschouwen. Of als u het bedrag dat u elke maand betaalt aanzienlijk verlaagt. Dit kan een indicatie zijn dat de lening niet langer geschikt is voor de behoeften van de ontvanger.

In dat geval zullen zij contact met u opnemen. Daarna zullen zij een nieuwe analyse maken van zowel uw persoonlijke als financiële omstandigheden.

In het geval dat zij ontdekken dat de lening niet langer passend is, zullen zij samen een oplossing zoeken. Het plaatsen van een blokkade is een voorbeeld van wat dit kan inhouden, om te voorkomen dat uw schuld zich verder opstapelt.

Belangrijk in de review over Freo is dat haar werkwijze er is om u te beschermen. Ja, er is in vergelijking meer controle dan bij andere kredietaanbieders. En dit is waarom sommige mensen dan ook negatieve ervaringen met Freo hebben. Maar deze controle is juist goed, om u ervan te behoeden in serieuze financiële problemen te geraken.

Wat zijn de vereisten om in aanmerking te komen?

Tot zover zien we in onze review over Freo dat ze strengere controle hanteren. Te streng? Nee, totaal niet. Veel van ons kunnen in aanmerking komen. Hieronder vindt u de voorwaarden voor het aanvragen van een persoonlijke lening bij Freo:

  • Geldig identiteitsbewijs
  • Woonachtig in Nederland
  • U heeft de Nederlandse nationaliteit of een permanente verblijfsvergunning
  • Leeftijd tussen de 18 en 70 jaar
  • U ontvangt een regelmatig inkomen (zoals salaris of pensioen, maar bijvoorbeeld geen studiefinanciering)
  • U en een mogelijke tweede kredietnemer wonen op hetzelfde huisadres
  • U stemt in met betaling van maandelijkse bedragen via automatische incasso
  • U hebt een e-mailadres en een (mobiel) telefoonnummer
  • U heeft maximaal € 100.000 aan uitstaande consumptief kredietfaciliteiten

Uiteraard is het buitenom deze voorwaarden vanzelfsprekend dat u geen negatieve BKR-registratie heeft.

Voor- en nadelen uit onze Freo Review

Het grootste voordeel aan Freo is de laagste rente. Freo is van mening dat het voor u van vitaal belang is te voorkomen dat u een te hoge rente betaalt op uw lening. Immers, geld lenen kost geld. Een hoge rente leidt tot hoge kosten. En hoge kosten verhogen het risico op niet kunnen terugbetalen.

Hieronder meer over de voor- en nadelen indien we Freo vergelijken met andere persoonlijke leningen.

Voordelen Freo

Standaard lage rente

De door Freo geboden rentevoet behoort momenteel tot de laagste rentetarieven die waar ook in Nederland worden aangeboden. Zij verbergen geen informatie over de kosten. De enige kosten zijn de rente op uw lening. Het exacte bedrag is vooraf bekend.

Rabobank deel

De Rabobank Groep rekent Freo tot een van haar dochterondernemingen. Daarnaast heeft de Consumentenbond het bedrijf erkend als een gewild alternatief. Ook de onafhankelijke review- en beoordelingswebsite Independer geeft Freo hoge cijfers.

Eerlijke en duidelijke voorwaarden

De term "lenen", zoals gedefinieerd door Freo, verwijst naar het aannemen van geld tegen een betaalbare rentevoet en met schuldverplichting. Er zullen geen ingewikkelde constructies of wazige voorwaarden zijn, alleen glasheldere informatie over uw lening. Ook zijn er geen lokkertjes toegestaan met stunttarieven, die slechts een kortstondig voordeel opleveren. Dit is ook niet toegestaan voor betrouwbare kredietverstrekkers als Freo die onder AFM-toezicht staan.

Altijd afbetalen zonder boete

Uit onze Freo review blijkt dat zij boetevrij aflossen mogelijk maken. Bovendien bent u Freo, wat betekent dat u geen verplichtingen hebt tegenover wie of wat dan ook. Na het afsluiten van een contract heeft u altijd recht op een bedenktijd van 14 dagen.

Online aanvragen, verwerken & aanpassen

Bij Freo kunt u al uw afspraken snel en gemakkelijk online maken. Van het indienen van een aanvraag voor een nieuwe lening tot het doorvoeren van wijzigingen in uw lopende contract.

Als klant wordt uw lening via Mijn Freo beheerd. Dit geeft snel toegang tot uw lening. En alles wat met uw lening te maken heeft, kunt u met de Mijn Freo app gemakkelijk vanaf uw telefoon beheren.

Nadelen Freo

Negatieve ervaringen op Trustpilot

Zoals eerder vermeld, heeft Freo veel negatieve beoordelingen op Trustpilot. Dit gaat om een stuk of 20 tot 30 mensen. De negatieve ervaringen gaan voornamelijk over de strenge voorwaarden. Deze voorwaarden zijn er echter om mensen te beschermen van te veel geld lenen.

Op Google ontvangt Freo 650+ reviews, waarvan de score 4,3 uit 5 is. Dit zijn dus aanzienlijk meer positieve ervaringen. Daarbij is het zo dat ook hier de negatieve ervaringen voornamelijk gaan over het niet in aanmerking komen. Een enkeling heeft negatieve ervaringen met de servicedesk.

Al met al is Freo een zeer betrouwbare aanbieder voor persoonlijke leningen met een van de laagste rente.

Vergelijk Freo met andere kredietverstrekkers voor persoonlijke leningen

Wij zijn beslist positief na onze review over Freo. Natuurlijk zijn er ook andere kredietverstrekkers. Op onze homepagina of via het menu vind je een overzicht van onze vergelijkingen.

Hieronder lichten we twee alternatieven uit. Belangrijk is dat wij Freo uit review tot een van de beste kredietverstrekkers beoordelen. De voorwaarden en controle zijn strenger, maar dit geeft wel de laagste rente (wat wordt getoetst door een onafhankelijke partij).

Becam vs. Freo

Becam is een marktleider in de praktijk van het overdragen van reeds bestaande leningen om de rentevoeten te verlagen voor consumenten die zelfstandige of particulier zijn. Hun strategie is erop gericht de rentevoet te verlagen van de lening die u al hebt. U kunt potentieel duizenden euro's besparen door de looptijd van uw lening te verkorten.

Becam werkt samen met banken en financieringsmaatschappijen die consumentenkredieten verstrekken om dit doel te bereiken. De gespecialiseerde kredietverstrekkers hebben doorgaans de meest concurrerende rentevoeten op de markt, die vaak een stuk lager liggen dan die van grotere banken. Becam treedt op als bemiddelaar tussen u en de leveranciers van deze diensten.

Becam is slechts één van de vele kredietbemiddelaars. Andere partijen zijn bijvoorbeeld De Nederlandse Kredietmaatschappij en Krediet Groep Nederland.

Dit is echter opvallend in onze Freo review: zoals aangegeven is Freo onderdeel van Rabobank. Indien u bij Rabobank of andere banken wilt lenen, zijn de rentekosten inderdaad vaak hoger. Bij Freo is dat niet. Ook in vergelijking met kredietbemiddelaars komt Freo vaak als laagste rente naar voren. Sterker nog: Freo is vaak aangesloten bij deze kredietbemiddelaars. Dus in vergelijking met Becam en dergelijke kan Freo een beste keuze zijn. Maar toch is het goed om zo’n vergelijking aan te gaan en meerdere offertes vrijblijvend aan te vragen. Dan weet u zeker welke partij voor u het beste is.

Frisia Financieringen vs. Freo

Frisia Financieringen is een organisatie die gespecialiseerd is in het verstrekken van consumentenkredieten. Deze leningen kunnen nieuwe leningen zijn, de overdracht van oudere leningen met een hogere rentevoet, of de consolidatie van meerdere schulden, kredietkaarten, en andere mogelijke leningen in één enkele transparante lening met een maandelijkse betaling tegen een vaste rentevoet.

Er is een grote verscheidenheid aan kredietverstrekkers, en elk van hen heeft zijn eigen eisenpakket en rentetarieven. Frisia analyseert uw leningaanvraag en uw huidige omstandigheden om de concurrentiekracht van de aanbiedingen van andere leningverstrekkers aan u te evalueren.

Als er een mogelijkheid is, zullen zij die voor u onderzoeken en u de beste offerte(s) doen toekomen die wij kunnen ontdekken als die er is. Daarna bent u vrij om te kiezen wat u wilt zonder gebonden te zijn aan enige (financiële) verplichting.

In vergelijking met Freo biedt Frisia Financieringen meer opties. Het leenbedrag is groter en de opties op leentermijn is langer (tot 120 maanden). Dit is een voorbeeld van kredietbemiddelaar waarbij de mogelijkheden ruimer zijn. Ook een overweging waard.

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken