mini-lening

Doorlopend Krediet Aanvragen [2024]

Doorlopend krediet aanvragen? Vergelijk aanbieders!

  Wilt u doorlopend krediet aanvragen? Hieronder kunt u doorlopend krediet vergelijken op rente en voorwaarden.
Laten we eerst de kenmerken van een doorlopend krediet doorlopen. Want wat is doorlopend krediet? En hoe verschilt het met een persoonlijke lening? 

Doorlopend Krediet of Persoonlijke lening? 

Het leven is duur. Zeker in Nederland. En ja, we weten het allemaal: geld lenen kost geld. Maar soms kan het niet anders. En dan? Dan heeft u de keuze tussen doorlopend krediet of persoonlijke lening. Of een minilening, als u een heel klein bedrag voor korte tijd wilt lenen. Maar wat zijn de verschillen? 


Een doorlopend krediet aanvragen betekent dat u een flexibel leenbedrag afsluit met een maximaal leenbedrag. U bent vrij om te bepalen wanneer u geld opneemt. Dit kan tot het maximale leenbedrag. Als tegenprestatie betaalt u een variabele rente over het opgenomen saldo. U kunt dit boetevrij aflossen en bent niet verplicht om al het geld te lenen. 


Een doorlopend krediet heeft belangrijke verschillen met een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening ontvangt u in één keer het volledige leenbedrag. Daarna bent u verplicht tot maandelijks aflossing + rente betalen. In vergelijking biedt doorlopend krediet aanvragen meer flexibiliteit, maar in vergelijking kent het meer nadelen. Ook is een doorlopend krediet duurder dan persoonlijke lening.

Onze tip: indien u niet anders kan, kies dan voor een persoonlijke lening.  

Hoe kan ik doorlopend krediet aanvragen?

U kunt doorlopend krediet aanvragen indien u voldoet aan enkele voorwaarden. De voorwaarden verschillend per aanbieder van doorlopend krediet. Toch zijn er minimale voorwaarden, waaronder dat u geen BKR-registratie heeft, woonachtig in Nederland bent, 21 jaar of ouder, en dat u verantwoord kunt lenen zonder in financiële schulden te raken. 


Voldoet u aan minimaal deze eisen? Dan kunt u doorlopend krediet aanvragen. Hoe? Via onderstaande aanbieders.

Doorlopend Krediet Aanvragen

leningen-nl-review

Leningen.nl 

Wilt u doorlopend krediet vergelijken? Leningen.nl is een kredietexpert in Nederland met een betrouwbaar netwerk onder banken en financieringsmaatschappijen. Via Leningen.nl kunt u met één aanvraag meerdere offertes op rente vergelijken, waaronder Defam, Nationale Nederlanden, BNP Paribas, en meer betrouwbare kredietverstrekkers. Flexibele lening aanvragen kan vanaf 2500 euro.
Via Leningen.nl kunt u verschillende soorten leningen aanvragen. Flexibel krediet is daar één van, maar ook zakelijk lenen. Bij zakelijk geld lenen kunt u de rentekosten aftrekken. Dit geeft fiscaal voordeel. Lees hier meer over bedrijfslening aanvragen.

nederlandse-kredietmaatschappij-review

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Wilt u goedkoop doorlopend krediet aanvragen? U kunt de goedkoopste doorlopend krediet vergelijken bij kredietbemiddelaars. Kredietbemiddelaars bieden zelf geen lening aan, maar vergelijken namens u (vrijblijvend) meerdere offertes van kredietaanbieders zoals Nederlandse banken en financiële dienstverleners. U kunt binnen 5 minuten een vrijblijvende offerte indienen voor het aanvragen van doorlopend krediet. 

De Nederlandse Kredietmaatschappij is een betrouwbare vergelijker voor doorlopend krediet. Zij hebben een sublieme klantenservice, helpen u écht verder, en vergelijken goedkoop doorlopend krediet binnen een groot netwerk van kredietaanbieders. Tot slot bieden zij gratis persoonlijk advies indien u vragen heeft.

kredietconcurrent-review

Kredietconcurrent

Kredietconcurrent, onderdeel van Financieel Fit, is een expert in doorlopend krediet vergelijken. Deze partij is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs en beschikt over AFM-vergunning. Kortom: betrouwbaar voor doorlopend krediet aanvragen.
Uniek aan Kredietconcurrent is dat zij doorlopend krediet met een maandbedrag van 1% aanbieden. Normaliter is dit 1,5% of 2%. En dit bespaart u kosten in aflossing en rente gedurende de fase van flexibel krediet. Bovendien kunt u goedkoop doorlopend krediet vergelijken via Kredietconcurrent. Aanvragen binnen 2 minuten. Krediet van 7500 euro tot 100.000 euro.

lening-com-doorlopend-krediet

Lening.com

Een nieuw vergelijksplatform voor persoonlijk en/of doorlopend krediet is Lening.com. Dit kan vanaf 2500 euro tot 75.000 euro. Alhoewel Lening.com een goed netwerk heeft en een eerlijke vergelijking biedt, zien wij geen extra meerwaarde in vergelijking met bovengenoemde kredietbemiddelaars. Desalniettemin is ook Lening.com de moeite waard indien u behoefte heeft aan advies.

krediet-groep-nederland-review

Krediet Groep Nederland

Krediet Groep Nederland is een expert die sinds 1999 tienduizenden Nederlanders heeft geholpen met verantwoord lenen met goedkoop doorlopend krediet. Ook deze partij is een kredietbemiddelaar die doorlopen krediet aanbieders vergelijkt op laagste rente en beste voorwaarden. Zij staan aan de kant van ons, de consument. En daarbij staat de hoogste klantenservices centraal. Ze beschouwen de klant als koning.
Onderscheidend aan Krediet Groep Nederland is dat u via hen doorlopend krediet aanvragen kan vanaf 1000 euro tot 100.000 euro. Indien u kleine bedragen wilt lenen via een betrouwbare aanbieder, dan kan deze servicegerichte kredietbemiddelaar u van dienst zijn.

Goedkoop doorlopend krediet aanvragen

Onze tip: kies voor goedkoop doorlopend krediet aanvragen. Waarom? Omdat goedkoop doorlopend krediet de laagste rente bevat. En de laagste rente betekent dat u minder kosten maakt. Daarmee reduceert de goedkoopste doorlopend krediet de kans op financiële schulden. Is goedkoop dan altijd beter? Ja. 

Een goedkoop doorlopend krediet is altijd beter, omdat in Nederland deze vorm van geld lenen flink is ingeperkt door de AFM. Dit komt door een groot nadeel aan doorlopend krediet: haar flexibiliteit. Doorlopend krediet wordt ook wel flexibel krediet genoemd. Sommige mensen zijn gevoelig voor deze flexibiliteit. Het kan aanzetten tot méér of extra geld lenen, omdat het wel zo makkelijk is. Maar als consument moet u wel rente betalen. En omdat u niet wordt gestimuleerd tot geld aflossen, kunnen de kosten van doorlopend krediet hoog oplopen.  

Een andere reden om te kiezen voor goedkoop doorlopend krediet, is omdat de rente variabel is. Variabele rente bij doorlopend krediet kan lager uitvallen, maar ook hoger. Deze schommeling biedt onzekerheid, en kan leiden tot onvoorziene hoge rentekosten. Als consument kunt u hierdoor in financiële schuld geraken. En dat moet te allen tijde worden vermeden. 


Hoe werkt doorlopend krediet?

De maatregelen van de AFM betekent dat er in Nederland geen doorlopend krediet meer wordt aangeboden. In de plaats daarvan is een 'Flex en Zeker' lening gekomen. Dit is een combinatie tussen doorlopend krediet en persoonlijke lening. Een flexibele lening biedt u de mogelijkheid om de eerste 24 maanden een flexibel leenbedrag op te nemen tot het maximale kredietlimiet. Na 24 maanden wordt een (goedkoop) doorlopend krediet omgezet in een vaste lening, met maandelijkse aflossing.


Zo werkt doorlopend krediet aanvragen:
1. Vergelijk aanbieders op goedkoop doorlopend krediet
2. Dien een vrijblijvende offerte in om te zien of u in aanmerking komt
3. U ontvangt aanbiedingen: vergelijk het goedkoopste doorlopend krediet
4. Geef akkoord op de offerte naar keuze
5. Indien goedgekeurd, stuurt u de nodige documenten op
6. Voor de eerste 24 maanden kunt u flexibel krediet opnemen
7. Na 24 maanden wordt het flexibel krediet omgezet in een vaste lening


Wat zijn de voorwaarden van doorlopend krediet?

De voorwaarden van doorlopend krediet verschillen per fase. Er zijn twee fasen. Fase 1 is de flexibele fase met doorlopend krediet. Fase 2 is de vaste fase met een persoonlijke lening. 

De voorwaarden tijdens flexibele fase:

- De eerste 24 maanden kunt u flexibel geld opnemen tot het maximale kredietlimiet
- De maandelijkse aflossing is 1,5% tot 2% over het kredietlimiet
- Rente en maandelijkse aflossing staan vast
- De maandelijkse aflossing bestaat uit (1) aflossing en (2) rente: hoe meer u leent, hoe hoger de kosten


De voorwaarden tijdens vaste fase:

- Na 24 maanden kunt u niet meer geld opnemen. De lening wordt "bevroren" en het resterende bedrag kan louter worden afgelost
- De rente en maandelijkse aflossing blijven gelijk aan fase 1
- De maximale leentermijn bedraagt 120 maanden, wat inclusief de flexibele fase is
- Gedurende de gehele 'flex lening' kunt u boetevrij aflossen

Voordelen van doorlopend krediet

Hoe een doorlopend krediet werkt biedt enkele voordelen:
1. De eerste 24 maanden biedt flexibel krediet
2. U betaalt alleen rente over het opgenomen krediet
3. Iets meer flexibiliteit dan persoonlijke lening

Nadelen van doorlopend krediet

1. Doorlopend krediet is duurder dan persoonlijke lening
2. In de flexibele fase kan de variabele rente hoger uitvallen dan verwacht
3. Bij verbouwing, verduurzaming of woningverbetering biedt een doorlopend krediet géén belastingvoordeel


U kunt zowel persoonlijke lening als doorlopend krediet aanvragen en vergelijken bij kredietbemiddelaars zoals de Nederlandse Kredietmaatschappij

Doorlopend Krediet Vergelijken

kredietwijzer-vergelijken

Kredietwijzer

Eerlijk, transparant, betrouwbaar en hoge kwaliteit service bij het aanvragen van doorlopend krediet. Kredietwijzer.nl is een Nederlandse kredietbemiddelaar. Zij bieden garantie op de laagste rente op doorlopend krediet. Hiervoor kunt u gratis gebruik maken van de vergelijkingstool. Ook kunt u persoonlijk advies inwinnen via haar flexibele klantenservice. Daarnaast dragen ze bij door 1% van haar omzet te doneren aan goede doelen.  
Kredietwijzer is een van de beste keuzes voor doorlopend krediet aanvragen. Eerlijke service, betrouwbaar met AFM vergunning, en de laagste rente vergelijken.

freo-minilening-review

Freo

Freo is de online variant van Rabobank geld lenen. Via Freo kunt u veel eenvoudiger een lening aanvragen die wordt verstrekt door de Rabobank. Helaas kunt u via Freo geen doorlopend krediet aanvragen. Waarom wij deze partij dan toch benoemen? Omdat u via deze online kredietverstrekker wel een persoonlijke lening kunt aanvragen. Zoals hierboven gesitueerd is doorlopend krediet duurder dan persoonlijke lening. Bovendien bevat het meer risico, omdat een flexibele lening niet aanzet tot aflossen. Dit betekent dat de lening hoog blijft, en bijgevolg is de rente hoger. Dit is een dure grap. Via Freo.nl kunt u verantwoord lenen. 
santander-review

Santander

Ook Santander biedt géén flexibele kredietlening aan. Maar net als Freo biedt Santander betrouwbare leningen aan die u maandelijks aflost. En omdat u direct via een bank leent, kan het zo zijn dat u de laagste rente afsluit. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke financieringsbehoeften en kredietwaardigheid. Bij Santander kunt u dit laten toetsen en persoonlijk advies krijgen. Het voordeel is een offerte op maat.

krediet-nl-review

Krediet.nl

Krediet.nl is een betrouwbare kredietbemiddelaar. Via haar website kunt u gratis en vrijblijvend doorlopend krediet vergelijken op laagste rente en gunstige voorwaarden. Meestal vindt u goedkoop doorlopend krediet door middel van een kredietbemiddelaar. Ook bespaart het u tijd. Middels één platform kunt u meerdere aanbiedingen ontvangen. En doorgaans gebeurt dit in enkele uren.