mini-lening

Persoonlijke Lening [2024]

Vergelijk persoonlijke lening op laagste rente

Vergelijk de beste persoonlijke lening op laagste rente, service, leentermijn en hoogte van het bedrag. Wat de beste keuze is, ligt uiteraard aan uw persoonlijke wensen. In onderstaand vergelijk vindt u snel en overzichtelijk de voor- en nadelen van betrouwbare Nederlandse kredietverstrekkers.


Eerst in het kort over de kenmerken van een persoonlijke lening. Een van de kenmerken is dat de minimale looptijd 6 tot 12 maanden is. Het leenbedrag is vanaf 1500 euro, maar normaliter vanaf 5000 euro. Een ander kenmerk is dat persoonlijke leningen met BKR zijn. Daarin verschilt het met de minder veilige minilening.


Een persoonlijke lening aanvragen kan gebruikt worden voor een auto, een verbouwing of als schuldaflossing. Houdt er echter rekening mee dat geld lenen ook geld kost. De wettelijk maximale rentevoet bedraagt 10%. De actuele rente verschilt per kredietverstrekker. 


De goedkoopste persoonlijke lening met laagste rente hoeft niet de beste te zijn. Andere voorwaarden waaronder service, krediet controle en flexibele leentermijn zijn eveneens belangrijk.


Wilt u een persoonlijke lening zonder BKR? In dat geval loopt u verhoogd risico, omdat betrouwbare kredietverstrekkers altijd met BKR-registratie werken volgens Nederlandse wetgeving. Lees hier meer over minilening zonder BKR.

Wat wij doen: wij vergelijken kredietaanbieders. Wij bieden u louter informatie over de mogelijkheden. Sommige aanbieders bieden een kleine vergoeding per doorverwijzing, maar niet allemaal. Tevens geven wij geen persoonlijk advies. U maakt zelf de keuze wat voor u de beste keuze is.

Vergelijk Persoonlijke Lening

saldodipje-vergelijken

Saldodipje (>100 euro)

Bij Saldodipje kunt u hele kleine persoonlijke leningen aanvragen. Dit wordt ook wel een minilening of flitskrediet genoemd. U kunt een bedrag vanaf 100 tot 1800 euro persoonlijk aanvragen via deze kredietaanbieder. De looptijd van geld lenen bedraagt 1 tot 2 maanden. Dit is heel kort, en alleen geschikt voor wie snel een klein bedrag wilt lenen. De rente is daarentegen relatief hoog en u moet voldoen aan de voorwaarden tot garantstelling.

santander-review

Santander (>1000 euro)

Santander is in vergelijk een van de weinige banken die een kleine persoonlijke lening vanaf 1000 euro aanbiedt. Qua overige voorwaarden is het niet altijd de beste keuze. Zo is de looptijd minimaal 24 maanden, waar dit andere aanbieders meestal vanaf 12 maanden is. Een kortere looptijd betekent minder maandelijkse betalingen, en dus een goedkopere persoonlijke lening. Toch kan Santander een goede keuze zijn. Het is een grote, betrouwbare bank en ze bieden veel diverse leenconstructies aan waardoor het voor u voordelig kan uitpakken. 

lening-com-doorlopend-krediet

Lening.com (>2500 euro)

Lening.com is een nieuwe kredietbemiddelaar. Zij is sinds 2019 actief en heeft al heel wat positieve klantenervaringen mogen ontvangen. Ook bij lening.com kunt u een persoonlijke lening aanvragen vanaf 2500 euro. Het maximale leenbedrag is 75.000 euro. De vergelijkingstool functioneert prima. De klantenservices is goed. Daarnaast zijn er geen bijzonderheden of unieke voordelen te benoemen. 

leningen-nl-review

Leningen.nl (>2500 euro)

Via Leningen.nl kunt u persoonlijke lening aanvragen en vergelijken met één druk op de knop. Zij vergelijken namens u. Binnen enkele uren ontvangt u meerdere vrijblijvende offertes voor een persoonlijke lening met laagste rente. U kunt zelf de gewenste privé lening selecteren op gewenste voorwaarden. Dit kan met een leenbedrag vanaf 2500 euro tot 150.000 euro.

kredietconcurrent-review

Kredietconcurrent (>7500 euro)

Kredietconcurrent.nl is net als Krediet Groep Nederland onderdeel van Financieel Fit. Een organisatie gespecialiseerd in financiering. In principe zijn dit dus dezelfde partijen. Er is dan ook geen verschil. Ook kredietconcurrent.nl werkt samen met verschillende banken en financieringsmaatschappijen. Via hen dient u vrijblijvend een offerte in, en zij vergelijken de beste persoonlijke leningen. Dit kan vanaf 7500 euro tot 100.000 euro of meer. 

nederlandse-kredietmaatschappij-review

De Nederlandse Kredietmaatschappij (>5000 euro)

De Nederlandse Kredietmaatschappij is een bemiddelaar. In feite is het een vergelijker voor persoonlijke leningen. Bij deze partij kunt u vrijblijvend meerdere offertes opvragen vanuit verschillende banken. Denk aan NN, Defam, en Interbank. Als particulier kunt u hier niet altijd terecht. Dankzij de vergelijkingstool van deze aanbieder kunt u dat wel. En het bespaart ook nog eens tijd.

Daarnaast kunt u via de Nederlandse Kredietmaatschappij ook persoonlijke krediet aanvragen.
Deze kredietbemiddelaar scoort in vergelijk van persoonlijke lening erg hoog op basis van services en kwaliteit. De reviews en recensies zijn dan ook lovend. Met name omdat ze snel te werk gaan: binnen 48 uur wordt het geld gestort op uw rekening.

krediet-groep-nederland-review

Krediet Groep Nederland (>1000 euro)

Krediet Groep Nederland is net als bovenstaande partijen een bemiddelaar. Zij vergelijken persoonlijke leningen op de laagste rente namens u. Daarbij streven ze naar een snelle service. 
Een verschil is de laagte van het bedrag. Bij KGN kunt u een lening aanvragen vanaf 1000 euro tot 100.000 euro. In veel gevallen is de rente laag, maar niet altijd de laagste. In vergelijk geven wij de bovenstaande parten een lichte voorkeur, al is KGN ook een prima keuze als kredietbemiddelaar. 

kredietwijzer-vergelijken

Kredietwijzer.nl (>1000 euro)

Kredietwijzer.nl is een servicegerichte en klantvriendelijke website voor persoonlijke lening vergelijken. Geld lenen is mogelijk vanaf 1000 tot 100.000 euro. Naast een persoonlijke lening bieden ze ook doorlopend krediet aan. En enkele specialistische leningen die u niet snel ergens anders vindt, zoals een ambtenarenlening (lagere rente), seniorenlening en zelfs een camper- of bootlening. Via Kredietwijzer.nl kunt u kosteloos de laagste rente vergelijken onder diverse kredietverstrekkers. Bovendien doneren zij 1% van haar omzet aan goede doelen.
Wat ons het meest aanspreekt is haar eerlijke communicatie over geld lenen. Ze stimuleren korte leningen met de laagste rente. Via haar gratis rekentool kunt u de laagste rente op persoonlijke leningen vergelijken.

freo-minilening-review

Kredietverstrekker Freo (>5000 euro)

Freo scoort hoog in vergelijk op persoonlijke lening met laagste rente. Via Freo kunt u direct lenen bij de Rabobank. Maar dan online. Zij is de hippe dochteronderneming van de bank. En een stuk sneller: een persoonlijke lening aanvragen is binnen enkele minuten geregeld. Met 14 dagen bedenktijd. 

Bij Freo kunt u de laagste rente op persoonlijke leningen krijgen. Zo heeft deze kredietverstrekker voor de twaalfde keer op rij (!) de laagste rente volgens MoneyView. Er zijn geen extra kosten. En extra aflossen kan zonder extra betaling.

Een persoonlijke lening afsluiten voor een nieuwe auto, badkamer of renovatie? In vergelijking is Freo één van de beste keuzes. Freo is overigens ook aangesloten bij kredietbemiddelaars.

krediet-nl-review

Krediet.nl (>2500 euro)

Krediet.nl is een grote Nederlandse vergelijkingswebsite voor persoonlijke leningen en persoonlijk krediet. Op haar website kunt u snel en overzichtelijk de laagste rente uit vergelijk selecteren. U klikt op aanvragen en vervolgens worden er vrijblijvende offerte(s) naar u opgestuurd. Daarbij fungeert Krediet.nl als bemiddelaar. Zij biedt louter een vergelijkingstool op basis van een groot netwerk aan kredietverstrekkers. Ook handig is dat u direct inzicht krijgt in de rente kosten. 

lender-spender-review

Lender & Spender (>2500 euro)

Lender & Spender is een innovatieve internetonderneming binnen consumentenleningen. De organisatie verbindt beleggers met persoonlijke leningen. U kunt bij hen zowel investeren als geld lenen. Een vindingrijk aanbod. 
In het vergelijk van persoonlijke leningen biedt Lender & Spender een lager bedrag aan. U kunt financiering regelen vanaf 2500 euro. De rente is in dat geval echter erg hoog, namelijk tegen de maximale 10% aan. Vanaf 5000 euro wordt de rente lager, maar zij bieden meestal niet de laagste rente op persoonlijke leningen. Een leuke partij, maar niet de beste. 

Beste keuzeabn-amro-review-persoonlijke-lening

ABN Amro (>5000 euro)

U hoeft geen klant te zijn voor het aanvragen van een persoonlijke lening bij ABN Amro. Geld lenen bij een grote bank kan vertrouwd aanvoelen. Maar alhoewel ABN gunstige voorwaarden biedt, waaronder 30 dagen bedenktijd, is zij niet de beste keuze voor een persoonlijke lening met laagste rente. Via de bovenstaande bemiddelaars kunt u in aanmerking komen voor een lagere rente dan ABN Amro. 
Toch een persoonlijke lening aanvragen bij ABN Amro? U kunt de lening gebruiken voor het kopen van een (nieuwe) auto, het verduurzamen van uw woning, of gebruiken voor studie. Ook kunt u een persoonlijke lening oversluiten. Dit geldt overigens voor alle aanbieders uit deze vergelijking. 

Beste keuze


mozzeno-review

Mozzeno (>1250 euro)

Mozzeno is een hippe nieuwkomer. Te vergelijken met Lender & Spender. Zij brengt vraag- en aanbod tussen investeren en geld lenen samen. Een persoonlijke lening aanvragen kan vanaf 1250 euro tot 50.000 euro. De rente is competitief, maar de hoogte is afhankelijk van het type lening en persoonlijke factoren. In vergelijk bieden zij helaas niet een persoonlijke lening met laagste rente. De service en ervaringen zijn van hoge kwaliteit. 

Let op: u kunt alleen een persoonlijke lening bij Mozzeno aanvragen indien u woonachtig bent in België. 

Beste keuze