Lening.com Review en Ervaringen [2023] Minilening.nl
12 november 2022 
7 min. leestijd

Lening.com Review en Ervaringen [2023] Minilening.nl

Leningen vergelijken? Een van de mogelijkheden is Lening.com, een vergelijkingswebsite voor geld leningen van banken. In dit artikel bespreken we onze ervaringen met Lening.com. Deze Lening.com review bevat meerdere aspecten, zoals een algehele recensie, hoe het werkt, waar u op moet letten, en wat de voor- en nadelen zijn. 

Dit en meer leest u hieronder. Laten we beginnen!

Lening.com Review: lening van banken vergelijken

vergelijken-bij-lening-com-ervaringenVoorbeeld vergelijkingstool. Bron: Lening.com

Lening.com is een bedrijf dat u de mogelijkheid biedt om op haar online platform leningen te berekenen en aan te vragen. Het is een snelle manier om tijd te besparen met het vergelijken van verschillende leningen, waardoor het een aantrekkelijke optie is als je snel en gemakkelijk een lening wilt afsluiten. 

Het omvat leningen van verschillende banken en financiële instellingen zoals onder andere Qander, SNS, Rabobank, Interbank, Defam en BNP Paribas. Via lening.com kunt u leningen van banken gratis vergelijken. Een aanvraag is vrijblijvend. Daarnaast kunnen zij u werk uithanden nemen gedurende de aanvraagprocedure. Lees hier hoe het werkt

Via de berekening op haar portaal weet u meteen welke banken u een lening zouden kunnen verstrekken en tegen welke voorwaarden. De beschikbare bedragen kunnen variëren van 3.000 tot 75.000 euro, afhankelijk van onder meer het inkomensniveau, het type arbeidscontract, de gezinssituatie en het type woning. Bij het aanvragen van een lening krijgt u advies om uw proces te begeleiden.

De leningscategorieën zijn Persoonlijke Lening, Doorlopend Krediet, Lease, Officierslening, Overboeking, Autofinanciering, Hypotheek en Bedrijfshypotheek.

U kunt gespecialiseerde woningfinanciering ontvangen in de volgende categorieën: Woningrenovatie, Keuken, Zonnepanelen, Restschuld, Recreatiewoning, Hypotheek en Bad. Er is ook de optie tot financial lease. Let wel op de verschillen tussen leasen of lenen. 

Bekijk hier meer informatie

Lening.com Ervaringen 

lening-com-ervaringenBron: Lening.com 

Veel gebruikers melden positieve ervaringen te hebben met deze website. Het vergelijkingsportaal is snel en gemakkelijk te gebruiken, het uploaden van de vereiste documenten is eenvoudig, en zij ontvangen de definitieve overmakingen voor de leningen in de beloofde dagen.

Haar website is sinds 2014 beschikbaar en breidt het aanbod van kredietverstrekkers uit. Het heeft een SSL-certificaat voor de veiligheid van een bestelling via de online betaalmethoden die zij aanbieden.

Gebruikers met financiële noodsituaties hechten veel waarde aan de veelzijdigheid van rente en betalingstermijnen die op het portaal van de kredietverstrekker worden weergegeven. Vooral als ze toegang hebben tot een lening zonder dat ze tijd kwijt zijn aan het bezoeken van een bank.

Lees hier alle ervaringen.

Ook wij van Minilening.nl hebben positieve ervaringen met Lening.com. Wij vergelijken diverse kredietaanbieders. Al met al is het een betrouwbaar platform met prima dienstverlening. Ter volledigheid benoemen we dat zij niet uw enige optie zijn. U kunt ook terecht bij diverse andere kredietvergelijkers, waaronder de Nederlandse Kredietmaatschappij, Kredietconcurrent, en Leningen.nl om enkele voorbeelden te benoemen. 

U kunt uiteraard ook rechtstreeks een lening bij een bank aanvragen. Denk aan de Rabobank, ABN Amro of Santander. Maar een vergelijkingswebsite is gratis en voorziet u van de meest aantrekkelijke offertes op dat moment. 

Rente en kosten bij Lening.com

Hieronder een kort overzicht van de rente en kosten bij Lening.com

 • Leenbedrag: tussen 3.000 en 75.000 euro
 • Leentermijn: 12 tot 120 maanden
 • Rente: gemiddeld 4,0 tot 6,0%, afhankelijk van uw evaluatie en de kredietverstrekker.
 • Afsluitkosten: geen
 • Overige kosten: Verschilt per geldschieter, maar een lening vergelijken is gratis. 

Lening.com is een vergelijkingswebsite voor geld leningen van banken. Met één aanvraag vergelijkt u meerdere banken. De rente is afhankelijk van het huidige klimaat. Wanneer ECB de rente verhoogt, zal vanzelfsprekend ook de rente op leningen toenemen. Hier heeft Lening.com geen invloed op. Het enige wat zij doen is uw aanvraag vergemakkelijken middels vergelijken en aanvragen. Deze service kost u niks, omdat de website haar provisie ontvangt vanuit de bank (bij ieder goedgekeurde lening). 

Bekijk hier meer informatie over de actuele rente.

Hoe werkt geld lenen bij Lening.com? 

reviews lening.com hoe het werkt

Geld lenen bij Lening.com werkt vrij eenvoudig. Hieronder leggen we uit hoe dit in haar werk gaat voor een persoonlijke lening, een hypotheek en een doorlopend krediet. Houd er rekening mee dat een aanvraag via Lening.com verloopt, maar dat u een lening afsluit bij een bank of financiële instelling. De website fungeert als intermediair, nemen u werk uithanden en kunnen adviseren. 

Persoonlijke leningen

Zij bieden consumentenleningen met een vaste looptijd en een relatief lage rente in vergelijking met traditionele financieringsvormen.

Om te beginnen moet u gegevens invullen, zoals het leenbedrag en het doel ervan, de leeftijd en de burgerlijke staat. Vervolgens vult u de gegevens in over de woonplaats, kinderen, werktijd, netto-inkomen en andere. Tot slot, als u hebt aangegeven dat u een partner hebt, samenwoont of getrouwd bent, wordt gevraagd naar het maandelijkse inkomen van uw partner.

Nu kunt u op grote schaal financiële bedrijven vergelijken. U kunt op elk moment de looptijd, de doelstelling en het bedrag aanpassen. U kunt de lijst met beschikbare leningen sorteren op laagste rente of beste rating. Via een onderste balk kunt u drie voorstellen tegelijk vergelijken.

Wanneer u een offerte aanvraagt, moet u het formulier invullen. Lening verwerkt de aanvraag door alle nodige documenten in te vullen om een volledig dossier naar de financiële maatschappij te sturen.

Afhankelijk van het geval kunt u een oproep ontvangen om ontbrekende gegevens te valideren of aan te vullen om de offerteaanvraag definitief naar de financieringsmaatschappijen van uw keuze te sturen.

Als u aan de eisen van een leverancier voldoet, ontvangt u hun vrijblijvende offerte. Vervolgens gaat u over tot de ondertekening, voegt u enkele ontbrekende documenten toe en verstuurt u de offerte opnieuw. De goedkeuring en de overschrijving van de lening op het opgegeven rekeningnummer variëren van dezelfde dag tot 4 werkdagen.

Alle kredietverstrekkers kunnen uw kredietwaardigheid controleren bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Als je een negatieve score hebt, zullen ze de lening afwijzen.

Als u een onafhankelijke persoon bent, kunt u een persoonlijke lening tussen 7.500 en 75.000 euro aanvragen als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • U heeft geen BKR registratie
 • Geen negatieve nettowaarde in het laatste boekjaar
 • U kunt de jaarrekeningen van de laatste drie jaar laten zien
 • U heeft een koopwoning of een huurwoning

Zakelijke leningen hebben andere voorwaarden dan persoonlijke leningen. Bovendien is zakelijk lenen in sommige gevallen financieel verstandig, terwijl een persoonlijke lening meestal niet financieel bevorderlijk is. Hier leest u meer over zakelijk geld lenen

Hypotheek

Het proces is vergelijkbaar, beginnend bij de sectie ‘Hypotheek vergelijken’. U begint met het specifieke doel van de hypotheek: Voor het eerst een huis kopen, de hypotheek oversluiten, de hypotheek verhogen, et cetera. Vervolgens moet u persoonlijke gegevens invoeren, zoals inkomen en burgerlijke staat. Dan is de afspraakaanvraag in orde ontvangen. Lening.com neemt binnen één werkdag contact met u op ter bevestiging.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een lening waarbij u op elk moment zonder boete extra betalingen op uw lening kunt doen. U kunt het opnemen tot uw kredietlimiet. 

Het is een uiterst flexibele manier om geld te lenen. U bepaalt zelf wanneer u extra stortingen doet. Wel kan de rente van het doorlopend krediet meestal omhoog of omlaag. De procedure is bijna dezelfde als de voorgaande beschreven procedures.

Andere soorten financiële leningen

Dit zijn financiële leningen voor de aankoop van een auto, hypotheek, woningverbetering, of een andere categorie met een specifiek bestedingsdoel. De aanbieders, rente en leningsvoorwaarden zijn vergelijkbaar met persoonlijke leningen.

Deel uitmaken van de portefeuille van kredietverstrekkers

Een leuke aanvulling op onze Lening.com review is dat u niet alleen via hen kunt lenen. U kunt ook geld verdienen dankzij Lening.com. Hoe? Door affiliate partner te worden. Let echter wel op de voorwaarden.

U kunt dit doen door u op hun pagina te registreren als affiliate partner, vergelijkingspartner, technologiepartner en meer. Ook wij zijn aangesloten als partner. 

Affiliate Partner: afhankelijk van het aantal bezoekers per maand op uw website, bieden zij een reeks banners of beschikbare tekstlinks aan.

Comparison Partner: de vergelijkingstool verschijnt op uw website door toevoeging van twee regels code en een speciale WordPress plugin.

Technologiepartner: Als u een website beheert waar producten worden verkocht of verhandeld die in aanmerking kunnen komen voor een lening, bieden ze de mogelijkheid van een aangepaste koppeling.

Lening.com review op voor- en nadelen

Tot slot een samenvatting van de voor- en nadelen op basis van onze Lening.com review en ervaringen.

Voordelen Lening.com

 • Gratis lening van banken vergelijken
 • Snelle en flexibele hulp, ook met persoonlijk advies
 • Zij bieden leningen aan voor zelfstandigen of banen zonder vast contract
 • Het webportaal is gemakkelijk en comfortabel in gebruik.

Nadelen Lening.com

 • U leent indirect, al is dit niet negatief voor rente en kosten
 • Ze bieden geen opties voor zakelijk lenen

Wilt u zakelijk krediet vergelijken? In dit geval gaat u naar onze vergelijkingspagina voor een bedrijfslening

Conclusie Lening.com beoordeling in ervaringen

Lening.com is een overzichtelijke website voor het vergelijken van aantrekkelijke leningen. Rente en andere voorwaarden kunnen per financiële instelling verschillen. Het portaal is gebruiksvriendelijk. U kunt drie kredietverstrekkers tegelijk vergelijken. Hiermee kunt u tijd en rente besparen voordat u een overhaaste beslissing neemt.

De goedkeuringstijd van een lening hangt af van verschillende factoren, meestal binnen 1 tot 4 werkdagen. Dit alles is geheel kosteloos. Zij vergelijken namens u. Ze kunnen werk uit handen nemen en het aanvraagproces vereenvoudigen. Bovendien kunt u als klant ook gratis advies aanvragen. 

Wat zijn uw ervaringen met Lening.com? Schrijf uw review in de opmerkingen hieronder. 

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen (persoonlijk) advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde informatie kan afwijken van de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken