Minilening als Student Aanvragen Tijdens Studie | Minilening.nl
15 oktober 2022 
5 min. leestijd

Minilening als Student Aanvragen Tijdens Studie | Minilening.nl

Als student een minilening aanvragen? In dit artikel bespreken we alle mogelijkheden tot een minilening voor studenten. Een minilening kan je net dat extra geld geven op de korte termijn. Hieronder leggen we uit hoe het aanvragen werkt. Ook bespreken we de beste manieren tot geld lenen als student. En we eindigen met tips om je financiën te verbeteren.

Laten we beginnen!

Minilening voor studenten

minileningen-studenten

Een minilening als student aanvragen behoor je enkel te doen wanneer het echt niet anders kan. Een minilening staat voor een kleine som van geld. Je kan zelfs 100 euro lenen. De meeste studenten zoeken een kleine lening van 600 euro tot 1500 euro. Dit lijkt aantrekkelijk, omdat een minilening goedkoop is. Vaak kost een minilening maar een paar tientjes. Soms zelfs minder. Dat is niet omdat de rente laag is, maar omdat de leenperiode zo kort is.

Als student kan je een minilening aanvragen vanaf 18 jaar. Het maximale leenbedrag is 1500 euro. Dit kan je lenen voor een periode van één tot twee maanden. Langer dan twee maanden is niet mogelijk bij flitskrediet.

Dit betekent dat je als student een klein bedrag kan lenen, maar dat je dit ook na uiterlijk twee maanden moet aflossen. Een minilening is daarom alleen geschikt als pure noodzaak. Ter overbrugging, wanneer je echt even krap zit. Natuurlijk moet je dit proberen te voorkomen. Hieronder bieden we tips en richtlijnen om jezelf een betere financiële toekomst te bieden.

Heb je voor nu het geld snel nodig?

Een minilening aanvragen kan je doen via Saldodipje.

En hier kan je alle leningen vergelijken.

saldodipje-review

Hoe het beste geld lenen als student?

Geld lenen als student hoeft niet via een minilening. Over een minilening wordt rente gerekend. En vaak hanteren ze garantstelling. Je ouders of een vriend kan de garantsteller zijn. Maar er zitten ook voorwaarden aan. Hieraan moet voldaan worden, anders brengt men hoge kosten in rekening.

Een minilening is snel en gemakkelijk. Als student kan je ervoor in aanmerking komen. Maar een minilening voor studenten is ook risicovol. De rente is relatief hoog. Er kunnen bijkomende kosten zijn. En je moet het bedrag binnen 30 of 60 dagen weer terugstorten. Kortom, niet ideaal. Tijdens het studeren heb je wel andere zaken aan je hoofd!

Hoe kan je dan het beste geld lenen als student?

De beste lening voor studenten is géén lening. Niemand wilt met studentenschuld haar carrière beginnen. Dat is financieel onwenselijk. Hieronder geven we daar meer tips over.

Daarna kan je het beste geld lenen als student via je ouders. Het zou mooi zijn indien zij vrij kapitaal hebben wat zij tegen 0% rente aan je kunnen lenen.

Indien deze opties niet geschikt zijn, is een studiefinanciering de beste keuze. Een studielening wordt gefinancierd door de overheid. Dit is meestal niet gratis. Er wordt rente gehanteerd en ook een studiefinanciering moet meestal worden terugbetaald. Maar omdat het vanuit de overheid komt zijn er gunstige voorwaarden. Dit verlaagt de kans op financiële tegenslagen.

Een alternatief op geld lenen tijdens het studeren is huren. Als je op kamers gaat zal je spullen nodig hebben. Denk aan een koelkast, een wasmachine, et cetera. Dit hoef je niet per se te kopen. Er bestaan (duurzame) initiatieven waarbij je deze huishoudapparaten kan leasen. Soms al vanaf €9,99 per maand. Leasen is een soort van financiering, maar het bespaart je wel de moeilijkheden bij hoge aanschafkosten.

Tot slot kan je een persoonlijke lening overwegen.

4 Tips om minilening als student te voorkomen

beste-geld-lenen-student

Een minilening aanvragen als student kan snel en eenvoudig. Ook is het goedkoop, mits je aan de tijdig voorwaarden voldoet. En toch is een minilening niet de beste keuze als lening tijdens het studeren. Zoals aangegeven zijn er nadelen en risico’s. Vraag alleen aan in geval van pure noodzaak.

De beste keuze is helemaal geen lening afsluiten. Een lening is alleen relevant indien je iets moet betalen waarvoor je nu geen geld hebt. Dit kan je eenmalig overkomen. Dat is oké. Maar laat het geen tweede keer gebeuren.

Hieronder geven we vier essentiële tips om een betere financiële toekomst te creëren.

1. Verlaag (vaste) lasten

Studiegeld. Bier drinken met studiematen. Dure spullen aanschaffen voor je studentenkamer. Die mooie studente regelmatig uit eten nemen. De kosten tijdens studeren kunnen hoog oplopen. En dat terwijl je amper tijd hebt om te werken. Immers, je moet tijd investeren om te leren. De examens worden niet vanzelf behaald.

De beste manier om een minilening als student te voorkomen, is door te letten op de kosten. Verlaag (vaste) lasten zoveel mogelijk. Je kan thuis blijven wonen. Je kan twee avonden per maand minder stappen. Je kan die mooie studente ook jou eens laten trakteren (modern, niet waar).

De keuzes die jij maakt hebben consequenties. Ook financieel. Als je jong bent is het vrij eenvoudig om kosten te verlagen. Het enige wat je hoeft te doen is discipline opbouwen en verwachtingen te verlagen. Je hebt geen dure spullen nodig om eigenwaarde en zelfrespect te hebben.

Kies je voor geld lenen voor auto, of ben je vindingrijk en koop je geen auto?

2. Verhoog je inkomen

Kosten besparen is niet leuk. Een betere tip is om je inkomen te verhogen. Dit dwingt je om creatief te zijn. Vraag jezelf af “hoe kan ik dit betalen”. En dan natuurlijk zonder geld lenen of een minilening afsluiten.

Als je van jongs af aan jezelf aan leert om zo te denken, dan dwing je je hersenen om vindingrijk te worden. Je dwingt jezelf om in een positie te komen met meer inkomen. Dit kan zijn door een extra bijbaan te nemen. Maar het zal vooral zijn door slim geld verdienen.

En de beste vorm van slim geld verdienen is investeren.

3. Begin met investeren

Als student heb je de grootste kans van je leven: begin met investeren. Iedereen kan een minilening aanvragen. Maar dat is kansloos. Je kunt beter veel leren, veel geld verdienen en vervolgens beginnen met investeren. Bij beleggen is de tijd van groot belang. Hoe langer je rendement op vermogen krijgt, hoe sterker het effect van samengestelde rente. Je kan met 250 euro per maand al letterlijk miljonair worden voor je 60ste. Je moet alleen wel zo vroeg mogelijk beginnen op verantwoorde wijze.

4. Blijf continue studeren, ook tijdens carrière maken

Tot slot is het belangrijk om te blijven leren. Ook nadat je bent afgestudeerd. Je gaat carrière maken. Maar pas nu begint de echte leerschool. Mensen die blijven leren tijdens haar carrière zijn aanzienlijk succesvoller. Zij krijgen vaker promotie, verdienen meer geld, en halen meer voldoening uit hun werk. Denk niet dat je klaar bent na je studie. Dat is slechts het begin.

Kortom, breng jezelf in positie om financieel rijk te worden. Door veel geld te verdienen. Op die manier hoef je geen geld te lenen. Tenzij je kiest voor vastgoed financiering om te investeren in vastgoed 😉.

Wat is de beste minilening voor studenten? Antwoord: geen minilening.

Vragen of opmerkingen? Deel ze met ons in de reacties hieronder. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen (persoonlijk) advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde informatie kan afwijken van de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken