Bent u als Nederlander opzoek naar een minilening uit Duitsland? In dit artikel benoemen we enkele Duitse kredietaanbieders van minileningen
Minilening uit Duitsland aanvragen als Nederlander
In principe kunt u als Nederlander geen persoonlijke lening
Als u als Nederlander op zoek bent naar een minilening uit Duitsland, dan is het belangrijk om te weten dat niet alle kredietaanbieders in Duitsland bereid zijn om minileningen te verstrekken aan Nederlanders en mensen buiten Duitsland. Er zijn echter wel enkele Duitse kredietaanbieders die mogelijk ook minileningen aan Nederlanders willen aanbieden, zoals:
- Vexcash: Dit is een Duitse kredietaanbieder die ook minileningen aan Nederlanders verstrekt. Je kunt bij Vexcash een bedrag lenen van maximaal € 500,- met een looptijd van 30 of 60 dagen.
- Cashper: Cashper is (of was) een Nederlandse kredietaanbieder, maar heeft ook een kantoor in Duitsland. Je kunt hier een bedrag lenen van maximaal € 1.500,- met een looptijd van 15, 30, 45 of 62 dagen.
U hoeft als Nederlander echter geen Duits alternatief te zoeken voor een minilening.
Als Nederlander kunt u terecht bij Saldodipje
Saldodipje biedt een minilening zonder BKR
Het is belangrijk om te benadrukken dat minileningen vaak gepaard gaan met hoge kosten en rentes. Zorg er dus voor dat u goed op de hoogte bent van de voorwaarden en de kosten voordat u besluit om een minilening af te sluiten.
Waarop letten bij minilening aanvragen uit Duitsland
Wanneer u een minilening aanvraagt bij een Duitse kredietverstrekker, moet u er rekening mee houden dat de voorwaarden en regelgevingen anders kunnen zijn dan in Nederland. Het is daarom belangrijk om de voorwaarden en kosten van de lening goed te vergelijken
De regelgeving voor geld lenen in Duitsland is vergelijkbaar met die in Nederland. Er zijn echter enkele verschillen in de regelgeving en voorwaarden voor het verstrekken van leningen.
In Duitsland moeten kredietverstrekkers bijvoorbeeld voldoen aan de regels en richtlijnen van de Duitse federale toezichthouder voor de financiële sector, de BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht). Deze toezichthouder controleert de kredietverstrekkers en zorgt ervoor dat ze aan de wettelijke vereisten voldoen. De BaFin is de Nederlandse equivalent van de AFM (Autoriteit Financiële Markten).
De rentevoeten voor leningen in Duitsland zijn ook anders dan in Nederland. Er gelden bepaalde maximum rentetarieven die door de overheid zijn vastgesteld. In Nederland is dit bijvoorbeeld maximaal 10% JKP (Jaarlijks KostenPercentage). Daarnaast is het gebruikelijk dat zowel kredietverstrekkers in Duitsland een BKR-toetsing uitvoeren voordat ze een lening verstrekken, vergelijkbaar met het BKR in Nederland. Dit is altijd van toepassing op een persoonlijke lening.
Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen (persoonlijk) advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde informatie kan afwijken van de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat.