Minilening Zonder BKR Aanvragen: Beste Aanbieders [2024]
17 december 2021 
11 min. leestijd

Minilening Zonder BKR Aanvragen: Beste Aanbieders [2024]

Wil je een minilening zonder BKR aanvragen? Als particulier of als ZZP / ondernemer? In dit artikel vergelijken we de beste aanbieders voor minileningen aanvragen. Hier kijken we alleen naar betrouwbare minileningen. Schimmige praktijken als flitskrediet zijn onverantwoord en nemen wij niet in beschouwing. Er zijn betrouwbare minileningen, maar helaas zijn de meeste met BKR-registratie. Toch is er één aanbieder die geen BKR-registratie hanteert. Let echter goed op de risico's. BKR-registratie hoeft niet nadelig te zijn en bovendien beschermt het u om in financiële problemen te geraken. Minileningen zonder BKR, ook wel flitskrediet genoemd, kent hoger risico en nadelen zoals een hogere rente (tot maximaal 10%).

Hier lees je alles over mini leningen zonder BKR aanvragen. Op naar de vergelijking!

Let op: geld lenen kost geld.

Minilening zonder BKR aanvragen: beste aanbieders vergelijken

Snel een klein bedrag lenen? Een minilening zonder BKR aanvragen werkt snel en efficiënt. Binnen 24 uur kan je een minilening van 500 euro aanvragen. Minder of iets meer tot 1500 euro is ook mogelijk. Er zijn verschillende beste aanbieders. Als particulier geld lenen beperkt de mogelijkheden. Als ondernemer heb je meer opties. Zo kan je natuurlijk als particulier een minilening aanvragen, maar ook als ZZP / ondernemer. Dit laatste noemen ze een zakelijke minilening (of zakelijk minikrediet).

We gaan eerst kijken naar minileningen zonder BKR voor particulieren. Mocht je een ZZP’er / ondernemer zijn, dan vind je hier ook een vergelijking van zakelijke minileningen.

Minilening zonder BKR voor particulieren

Volgens Nederlandse wetgeving zijn aanbieders verplicht om leningen van boven de 250 euro met een looptijd langer dan één maand te melden bij AFM. Op dit moment is er maar één betrouwbare aanbieder voor minilening zonder BKR, namelijk Saldodipje.

saldodipje-review

Saldodipje – minilening zonder BKR van 100 tot 1500 euro

In 2024 is Saldodipje de enige betrouwbare aanbieder van particuliere minilening zonder BKR-toetsing. Dit bedrijf is onderdeel van het Finse Ferratum Group. Deze beursgenoteerde organisatie, opgericht in 2005, is actief in 23 landen. Ze zijn gespecialiseerd in kleine leningen met korte loopduur.

Saldodipje heeft inmiddels meer dan 2 miljoen klanten aan een kleine lening geholpen. Ze zijn betrouwbaar, maar houd wel rekening mee dat het lenen van kleine bedragen relatief duur is. Er zijn aantrekkelijkere financieringen te vinden wanneer u geld leent vanaf €5000 (zie onder).

Wil je een kleine lening aanvragen zonder BKR-registratie, van €100 tot €1500? Dan is Saldodipje de aangewezen partij. Klik hier voor meer informatie.

Saldodipje biedt twee minileningen voor particulieren aan, namelijk:

 1. Minilening van €100 tot €1.000
 2. Pluslening tot €1.500

Een groot voordeel aan deze beste aanbieder is dat je met spoed geld kan lenen. Meestal ontvang je met spoed de aangevraagde lening binnen 24 uur.

Klik hier voor bedrag, rente en looptijd berekenen

Hoe duur is minilening aanvragen zonder BKR bij Saldodipje?

Een voordeel aan Saldodipje is dat haar rente relatief aantrekkelijk is voor een minilening. Ja, het is hoger dan een grotere lening, maar in verhouding is dit een acceptabele verhoging omdat het om kleine bedragen gaat. Dit zijn de rentevergoedingen (let op: data kan verouderd zijn en afwijken met de actuele rente):

saldodipje-vergelijken-minileningVergelijking rentevergoedingen Saldodipje op Minilening.nl. Bron: Saldodipje.nl

De rentekosten verschilt per minilening. Opvallend is dat het lenen van relatief kleine bedragen van €100 tot €500 relatief goedkoop is bij Saldodipje. De rentekosten zijn het hoogste bij geldbedragen tussen de €600 tot €1000.

Deze kosten lijken niet veel. Immers, je betaalt op een lening van 1200 euro slechts €10,54. Dat is inderdaad te doen, maar eerlijkheidshalve is de rentevoet wel hoog. Houd hier rekening mee. Ook belangrijk is dat Persoonlijke Garantstellingdocumenten binnen 5 dagen na uitbetaling worden toegestuurd en goedgekeurd. Zo niet, dan worden aanvullende kosten in rekening gebracht en die zijn hoog. Doe je dit binnen 5 dagen, dan komen er geen extra kosten bij. Let hier dus goed op.

Saldodipje hanteert de volgende voorwaarden voor minilening aanvragen zonder BKR-registratie:

 1. Leeftijd: 18 t/m 75 jaar
 2. Inwoner van Nederland met geldig Nederlands adres
 3. In bezit van een geldige ID kaart of Paspoort (ook buitenlandse ID-documenten worden geaccepteerd)
 4. Een geldig Nederlands mobiel nummer
 5. Een Nederlands rekeningnummer
 6. JKP is maximaal 10%

JKP staat voor Jaarlijks Kosten Percentage. In principe zijn dit normale voorwaarden waardoor je met spoed kleine bedragen kan lenen. En nadeel aan deze beste aanbieder is dat haar klantenservice ondermaats is. Gezien de drukte van vele aanvragen kan het soms misgaan. Anderzijds is zij dé (enige) beste keuze voor minilening aanvragen zonder BKR én zonder gedoe.

Meer weten over deze aanbieder? Klik hier voor meer informatie

saldodipje-review

Minilening met BKR voor particulieren

Saldodipje is in 2024 de enige aanbieder voor minileningen zonder BKR. Een BKR-registratie hoeft niet nadelig te zijn. Hoe en waarom leggen we hieronder uit. Laten we echter eerst de beste aanbieders vergelijken voor minilening met BKR voor particulieren. Immers, indien wordt voldaan aan de leningsvoorwaarden, dan is BKR-registratie overkomelijk. Een voordeel om hier voor te kiezen is opdat wij lagere rentes hoeven te betalen.

Hieronder vind je de TOP 3 beste minileningen mét BKR-registratie. Daarna behandelen we iedere aanbieder apart.

  krediet-groep-nederland-review

nederlandse-kredietmaatschappij-review

santander-review

Santander: mini leningen met BKR vanaf 1500 euro

Bij Santander kan je minileningen met BKR aanvragen vanaf €1500 tot €50.000. De looptijd varieert. Bij een lening van 1500 euro is de looptijd 24 tot 72 maanden. Een bedrag tot €40.000 kan worden afgelost binnen 24 maanden tot maximaal 120 maanden. Een lening van €50.000 kan worden afgelost in minimaal 36 maanden tot maximaal 120 maanden.

Klik hier voor looptijd en kosten berekenen bij Santander.

Hoe werkt lenen bij Santander:

 • In 3 stappen geregeld
 • Persoonlijk contact
 • Beoordeeld met een 8 door haar klanten

De rente bij Santander is duur. De tabel weergeeft de maximale rente. Als je sneller aflost dan 72 of 120 maanden, dan daalt de rente tot minimaal 5,8% (bij €50.000):

santander-rente-vergelijkenBron: Santander.nl 

Stel dat ik een minilening van 1500 euro wil afsluiten. Bij Santander is de minimale looptijd 24 maanden tegen 10% rente. In totaal ben ik €1.654,08 kwijt. Bovendien ontvang ik BKR-registratie.

Wanneer wij een minilening aanvragen van 1500 euro bij Saldodipje, dan is het totale bedrag €1513,92. De rentevoet bedraag 7,03%. Dit is aanzienlijk goedkoper dan Santander. Tevens ontvangen wij geen BKR-registratie. Het nadeel is dat de looptijd kort is: 2 maanden.

Conclusie: wanneer je met spoed geld wilt lenen zonder BKR dan is Saldodipje de beste keuze mits u op tijd de lening terugbetaald.

saldodipje-review

Nederlandse Kredietmaatschappij: mini leningen met BKR vanaf 5.000 euro

De Nederlandse Kredietmaatschappij is de meest betrouwbare aanbieder voor minileningen vanaf 5.000 euro. Voor sommigen ligt dit geld bedrag te hoog. In dit geval kies je voor Saldodipje. Wil je echter meer dan 5.000 euro lenen? In dat geval is zou je deze aanbieder willen overwegen.

Uniek aan de Nederlandse Kredietmaatschappij is dat zij geen minilening verschaffen vanuit eigen beheer. Ze zijn een vergelijker die voor jou een lage rente bemiddelen. Zie hier hoe het werkt:

 1. Minilening online aanvragen
 2. Je ontvangt een aanbod van 5 banken. Vergelijk de leningen en kies de beste
 3. Vul digitaal de benodigde documenten in
 4. Uitbetaling wordt binnen 2 werkdagen geregeld

Eveneens uniek aan de Nederlandse Kredietmaatschappij is de zeer hoge klanttevredenheidsscore. Uit meer dan 2400+ ervaringen ontvangt zij een gemiddelde score van 4.8 uit 5. Het enige nadeel is dat de minileningen met BKR zijn. Immers, de uiteindelijke lening zal worden afgesloten met een bank. En banken zijn verplicht om BKR te registeren bij leningen vanaf 250 euro met een looptijd langer dan één maand.

Wil je de laagste rente op minilening met BKR bij de Nederlandse Kredietmaatschappij? Klik hier voor meer informatie.

nederlandse-kredietmaatschappij-review

Krediet Groep Nederland: mini leningen met BKR vanaf 5.000 euro

Krediet Groep Nederland is vergelijkbaar met de Nederlandse Kredietmaatschappij. Krediet Groep Nederland is sinds 1999 bemiddelaar tussen leners en banken. Via haar website kan je een minilening aanvragen met BKR vanaf 1.000 euro. In haar vergelijkingstabel rekenen ze echter vanaf 5.000 euro.

De laagst mogelijke rente bij een minilening is 6,2%. Dit is echter wel op basis van een lange looptijd van 120 maanden. In vergelijking is Saldodipje wederom de beste aanbieder. Het te lenen bedrag is kleiner (vanaf 100 euro) en de looptijd is veel korter. De rente is 6,17%, wat op hetzelfde neerkomt. Toch zijn de totale kosten veel lager, omdat de looptijd veel korter is.

Krediet Groep Nederland of de Nederlandse Kredietmaatschappij? Bij een bedrag van 5.000 hanteren ze dezelfde rente. Ook bij een grote lening van €50.000 of €100.000 hanteren ze beide 3,3% als laagst haalbare rentevoet.

Conclusie: er is geen verschil. Je kan voor beide partijen kiezen voor een lage rente op grotere leningen (met BKR). Voor een minilening zonder BKR aanvragen ben je wederom het beste uit bij Saldodipje.

Wil je de laagste rente op minilening met BKR bij Krediet Groep Nederland? Klik hier voor meer informatie.

krediet-groep-nederland-vergelijkenLaagst mogelijke rentekosten bij Krediet Groep Nederland. Bron: Krediet Groep Nederland

krediet-groep-nederland-review

Minikrediet zonder BKR: wat zijn de mogelijkheden

Minikrediet zonder BKR aanvragen is hetzelfde als een minilening. De enige mogelijkheid hiertoe is Saldodipje. In het verleden was er nog de optie voor Ferratum (waar Saldodipje onderdeel van is), maar nu is dit geen mogelijkheid meer. Als particulier heb je derhalve de optie voor snel geld lenen zonder BKR tot 1500 euro. Heb je meer dan 1500 euro nodig? Dan ontkom je niet aan BKR-registratie.

Naast minikrediet zonder BKR bestaat er nog wel zoiets als doorlopend krediet. Dit is een lening waarbij een maximaal bedrag wordt afgesproken (het kredietlimiet). De lener kan naar behoefte geld opnemen. Het kredietlimiet wordt bepaald op basis van inkomen en financiële situatie.

Een doorlopend krediet is echter nooit zonder BKR.

Kortom: wil je minikrediet zonder BKR aanvragen? Dan is Saldodipje de enige mogelijkheid.

Klik hier voor meer informatie en vrijblijvend aanvragen.

saldodipje-review

Kan ik een minilening aanvragen met negatieve BKR registratie?

Een negatieve BKR-registratie wordt gegeven wanneer in het verleden een betalingsachterstand is bekomen. Indien je een lening aanvraagt en meer dan 2 maanden achterstand heeft, neemt de aanbieder contact op. Indien je dan alsnog niet kan betalen, ontvang je een negatieve BKR-registratie.

Dit is een nadelige situatie. Een negatieve BKR-registratie blijft geldig tot vijf jaar nadat het krediet is terugbetaald. Dit kan erg vervelend zijn aangezien een negatieve BKR al verworven kan worden bij achterstallige betaling van een klein leenbedrag (zoals 250 euro).

Wat kan je doen in deze situatie? Bij een negatieve BKR registratie is het vrijwel onmogelijk om een nieuwe minilening aan te vragen.

In dit geval heb je twee opties:

 1. Contacteer jouw bank en vraag naar de mogelijkheden
 2. Kies voor een minilening zonder BKR-toetsing (zie boven)

Is BKR registratie erg? uitleg over de nadelen

Nu lijkt het alsof BKR altijd slecht is. Dat is niet het geval. Een BKR-registratie hoeft niet erg te zijn. Het is slechts een melding in een database dat je geld leent. Zolang er op tijd wordt voldaan aan aflossing van de lening, verkrijgt men een positieve BKR-registratie. Het enige verschil hierbij is dat dit impact kan hebben op hoeveel geld je kan lenen (bv. bij een hypotheek). Het wordt pas een probleem indien je een negatieve BKR-registratie krijgt.

Kortom: een BKR registratie hoeft niet erg te zijn naargelang dit een positieve BKR-registratie blijft.

Wil je deze situatie voorkomen? Verstandig. In dit geval heb je twee opties, namelijk: (1) geen geld lenen, of (2) een minilening zonder BKR aanvragen.

Wanneer krijg ik BKR melding?

Voor de volledigheid geven we aan dat aanbieders verplicht zijn een BKR melding te maken bij leningen vanaf 250 euro met een looptijd langer dan één maand. Het gaat hier uitdrukkelijk om het lenen van geld. Een BKR melding kan je eerder krijgen dan verwacht.

Dit zij voorbeelden dat je een BKR melding krijgt:

 1. Bij een geld lening via aanbieders die voldoen aan Nederlandse wetgeving
 2. Een mobiel abonnement boven de 250 euro
 3. Product op afbetaling kopen boven de 250 euro

Een BKR registratie blijft vijf jaar geldig nadat de schuld is afbetaald. In sommige gevallen kan je dit gemakkelijk vermijden. Bij een mobiel abonnement of -telefoon kan je direct aanbetalen totdat het geleende bedrag onder de 250 euro komt. Een product of afbetaling kan je beter vermijden. Desnoods kan je kiezen voor lease, wanneer je echt geen BKR melding wilt.

Financiële lease is een bijzondere financiële constructie waarbij je geen geld leent. Je lost iedere maand een bedrag af, maar je bent geen eigenaar van het product. In dit geval wordt er geen geld geleend. En zodoende krijg je geen BKR melding.

Heb je met spoed een klein bedrag nodig? Kies dan voor een minilening zonder BKR.

saldodipje-review

Kan ik minilening zonder BKR vanaf 18 jaar aanvragen?

Ja, als 18-jarige kan je een minilening zonder BKR aanvragen net als iedere volwassene. Er zijn een maar paar voorwaarden wat erop neerkomt dat je een Nederlander bent met ID-kaart, mobiele nummer en Nederlandse bankrekening. Voldoe jij aan deze voorwaarden? Dan kom je vanaf 18 jaar zonder gedoe een in aanmerking tot een minikrediet zonder BKR. Let er wel op dat het geleende bedrag ook op tijd moet worden terugbetaald. Er volgen vervelende consequenties indien hier niet aan wordt voldaan, waaronder een negatieve BKR-registratie. En dat kan drastische gevolgen hebben voor wanneer je in de toekomst geld moet lenen.

Kan ik een minilening voor auto zonder BKR afsluiten?

Ja, indien het te lenen bedrag 100 tot 1500 euro bedraagt en dit binnen twee maanden wordt terugbetaald. Er hoeft geen reden worden opgegeven om een klein bedrag te lenen. Het is echter wel van belang dat je voldoet aan alle voorwaarden. De beste aanbieders verschillen in zowel rentekosten als looptijd.

Conclusie over mini lening zonder BKR

Het aanvragen van minileningen zonder BKR is mogelijk bij één aanbieder: Saldodipje. Een klein bedrag is snel aangevraagd zonder gedoe. Lenen kan vanaf 100 tot 1500 euro tegen een relatief hoge rente vanaf 6,17%. Geld lenen kost geld. Houd ook rekening mee dat garantstelling binnen 5 dagen na goedkeuring moet worden afgerond, anders zij er bijkomende kosten.

Dit alles kan zonder gedoe en BKR-registratie geregeld worden. Saldodipje heeft geen beste service, maar ze zijn wel betrouwbaar. Het enige wat je nodig hebt is Nederlandse documentatie. Vanaf 18 jaar kan je terecht en de looptijd varieert van 1 tot 2 maanden.

Een BKR-registratie hoeft niet erg te zijn. Zolang de lening keurig op tijd wordt afgelost zal er een positieve BKR-registratie worden afgegeven. Heb je meer dan 1500 euro nodig? Dan kan je een minilening mét BKR aanvragen. Ook dit gaat op een laagdrempelige manier. Het enige verschil is de BKR melding.

Heb je een negatieve BKR-registratie? In dat geval is het niet mogelijk om via de normale manier geld te lenen. In dit geval moet je kiezen voor Saldodipje, aangezien zij geen BKR-toetsing uitvoeren.

Disclaimer: dit artikel bevat één of meerdere affiliatelinks. Wij geven geen persoonlijk financieel advies. Informatie is louter ter inspiratie.

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken