BORROW Review en Ervaringen [2022] Minilening.nl
10 augustus 2022 
6 min. leestijd

BORROW Review en Ervaringen [2022] Minilening.nl

BORROW, een nieuwe online kredietverstrekker, biedt kleine zakelijke leningen aan. Een soort zakelijke minilening. Maar is BORROW betrouwbaar? En is het een goede keuze in vergelijking op rente, kosten en voorwaarden? Dit artikel betreft een BORROW review. Als specialist van minileningen en zakelijk krediet onderzoeken we deze aanbieder. Daarnaast delen we onze BORROW ervaringen in vergelijking tot andere aanbieders.

Maak de juiste keuze: lees de review en leer van onze ervaringen!

BORROW Review: een kleine bedrijfslening snel aanvragen

borrow-vergelijken

BORROW is een online leenplatform voor kleine bedrijfsleningen. Zij verstrekken louter kleine zakelijke leningen van 1.000 euro tot 25.000 euro. Met (zeer) korte leentermijnen van 1, 3 of 6 maanden. Dit lijkt wel een minilening van Saldodipje. Maar dan niet particulier maar bedrijfsmatig.

Ook bijzonder: het aanvraagproces is volledig online en binnen enkele minuten afgerond. Ze beloven dat uw aanvraag binnen één uur wordt beantwoordt. Goedgekeurd? Dan ontvangt u dezelfde (werk)dag de bedrijfslening.

Bovenstaande weergeeft de essentie van onze BORROW review. Zo simpel is het. Klinkt aantrekkelijk: even snel zakelijk geld lenen. Maar de cruciale vraag is: is deze aanbieder de beste keuze om dat te doen?

Wij hebben niks tegen geld lenen. Sterker nog, wij schrijven reviews en delen onze ervaringen tot geld lenen om mensen correct te informeren. Maar wel eerlijk. Zoals dat geld lenen geld kost, ook wanneer dit zakelijk gebeurt.

Dus is een kleine zakelijke lening van BORROW wel zo verstandig? En hoeveel kost dat?

Is BORROW betrouwbaar? Onze eerlijke mening

Na enig speurwerk gedurende onze review over BORROW herleiden we dat deze organisatie (opgericht in 2019) onderdeel is van QiViQ Finance B.V. Is dit een bank? Nee. QiViQ Finance B.V. is een dienstverlener die ondernemingen helpt bij financiële nood. Het oogt allemaal echter wat dubieus. Er zijn nauwelijks tot geen persoonlijke contactgegevens te vinden.

Hetzelfde geldt voor BORROW. De website bevat zeer weinig informatie. Dit alles betekent niet dat BORROW niet betrouwbaar is. Het wekt alleen geen betrouwbare indruk.

Een ander punt is de informatieverstrekking. Zo beschrijven ze onder haar veelgestelde vragen dat “de rente over het algemeen niet hoger is dan bij de bank”. Onzin. Dit is vrijwel onmogelijk.

Een bank verstrekt namelijk langdurige leencontracten. De zakelijke rente ligt doorgaans tussen de 3,5 tot 10% per jaar, afhankelijk van de rentestand. Eenzelfde rente wordt gehanteerd door grote, professionele zakelijke kredietverstrekkers zoals Voordegroei en Floryn. Om twee voorbeelden te benoemen.

BORROW daarentegen biedt louter kortstondige zakelijke leningen aan voor kleine bedragen. Dit verdienmodel is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Qeld en Bridgefund. Laatstgenoemden hanteren een aanzienlijk hogere rente dan de bank. Dat is ook logisch: zij bieden veel meer flexibiliteit en service. Net als BORROW. Maar wees daar eerlijk over: de rente bij een kleine zakelijke lening is altijd veel hoger dan een grote zakelijke lening.

Kortom, er zijn genoeg verbeterpunten en dit zijn slechts twee aandachtspunten die wij aankaarten in deze BORROW review.

BORROW Ervaringen

BORROW review zakelijk lenen

Een ander punt om de betrouwbaarheid te toetsen is door te kijken naar ervaringen met BORROW. Helaas beschikken wij niet over persoonlijke ervaringen met de nieuwe aanbieder. Ook online kunnen wij weinig ervaringen met BORROW achterhalen. Wanneer die wel beschikbaar zijn zullen wij dit artikel bijwerken.

Wij denken wel dat BORROW betrouwbaar is in de zin dat zij een adequate dienstverlening aanbieden. Maar ze zijn wat ons betreft niet transparant over de rente. Bovendien lijkt het erop dat zij niet over een AFM-vergunning beschikken. Dit is een risico.

Wel kunnen we een oordeel vellen over de werkwijze en criteria. Zo werkt BORROW hetzelfde als partijen zoals 5in5 en eerdergenoemde kredietverstrekkers. Laten we dit bekijken.

Hoe werkt geld lenen bij BORROW?

De werkwijze is als volgt:

 1. Vraag online een offerte aan met het gewenste leenbedrag en leentermijn
 2. U ontvangt binnen een uur bericht of u in aanmerking komt voor een zakelijke lening

U komt in aanmerking wanneer u aan de volgende criteria voldoet:

 1. KvK-inschrijving minimaal 1 jaar actief
 2. Zakelijke bankrekening
 3. Minimaal 50.000 euro jaarlijkse omzet
 4. De lening wordt ingezet voor zakelijke doeleinden (voor privégebruik dient u een persoonlijke lening aan te vragen)

Indien uw aanvraag is goedgekeurd ontvangt u op zeer korte termijn het geld. Vervolgens dient u de totale leensom inclusief rente af te lossen wanneer de leentermijn afloopt. De betaling hiervan gebeurt middels automatische incasso. U dient er echter rekening mee te houden dat u het geleende geld ook kunt terugbetalen, inclusief de rente.

Rente en kosten bij BORROW

Zoals hierboven aangegeven zijn we het oneens met de informatieverstrekking te vinden op de website van BORROW. En staan kreten als “realiseer je plannen voor de toekomst!”. Dit kan misschien waar zijn bij grotere investeringen, maar BORROW biedt uitsluitend kortlopende leningen aan voor maximaal 6 maanden. Bovendien betaalt u hier gewoon rente over.

Een groot kritiek is dat zij niet transparant aangeven hoe hoog de rente is. Wij kunnen BORROW dan ook niet vergelijken met respectabele partijen die wel transparant inzicht geven tot rente en overige kosten.

Hoe dan ook: gezien het karakter van dit verdienmodel, namelijk kleine zakelijke bedrijfsleningen, moeten we ervan uitgaan dat de rente behoorlijk hoog ligt. Zo is dit bij vergelijkbare concurrenten vanaf 0,8% per maand, maar in veel gevallen loopt dit op tot boven de 2 tot zelfs 3,5% per maand. En dat is een serieuze kostenpost.

BORROW review samenvatting van kosten en leningen

 1. Leenbedrag: 1000 tot 25.000 euro
 2. Leentermijn: 1, 3 of 6 maanden
 3. Rente: niet aangegeven
 4. Afsluitkosten: Nee
 5. Overige kosten: niet aangegeven
 6. Boetevrij aflossen: niet aangegeven

BORROW review op voor- en nadelen

Dat wij een kritische review over BORROW schrijven wilt niet zeggen dat we het een slechte partij vinden. Wij hebben ook geen ervaringen met BORROW en haar klantenservice. Wel zijn we goed op de hoogte van andere kredietverstrekkers. En in vergelijking lijken zijn dat objectief gezien meer transparante partijen.

Toch kan het zo zijn dat het unieke aanbod van BORROW voor u geschikt is. De vorm van “snel en makkelijk zakelijk lenen” voor een korte leentermijn van maximaal 6 maanden kan interessant zijn wanneer u net even dat extra kapitaal nodig heeft.

Ook voor ZZP kan dit aan bod interessant zijn. Zeker aangezien een ZZP’er vaak wordt afgekeurd door de bank. Lees hier meer over zakelijke lening ZZP.

Voordelen BORROW

 1. Binnen één werkdag een zakelijke lening afsluiten én ontvangen
 2. Korte leentermijnen van 1 tot 6 maanden

Nadelen BORROW

 1. Relatief onervaren kredietverstrekker (opgericht in 2019)
 2. Niet transparant
 3. Relatief hoge rente, ook al geven zij dit niet aan op de website
 4. Geen lange termijn leencontracten mogelijk

Conclusie BORROW review en ervaringen

BORROW is een nieuwe online kredietverstrekker van kleine zakelijke bedrijfsleningen. Een soort zakelijke minilening voor wie op korte termijn geld nodig heeft. Het voordeel is dat zij binnen één dag kapitaal kan uitkeren, wat u kortstondig kunt lenen. Het nadeel is echter dat dit waarschijnlijk hoge rentekosten met zich meebrengt. Het feit dat ze hier niet transparant in zijn zegt genoeg.

Heeft u ervaringen met BORROW? Deel uw review hieronder in de reacties en draag bij aan dit artikel.

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde informatie kan afwijken van de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken