BORROW Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl
10 augustus 2022 
5 min. leestijd

BORROW Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl

BORROW, een nieuwe online kredietverstrekker, biedt kleine zakelijke leningen aan. Een soort zakelijke minilening. Maar is BORROW betrouwbaar? En is het een goede keuze in vergelijking op rente, kosten en voorwaarden? Dit artikel betreft een BORROW review. Als specialist van minileningen en zakelijk krediet onderzoeken we deze aanbieder. Daarnaast delen we onze BORROW ervaringen in vergelijking tot andere aanbieders.

Maak de juiste keuze: lees de review en leer van onze ervaringen!

BORROW Review: een kleine bedrijfslening snel aanvragen

borrow-vergelijken

BORROW is een online leenplatform voor kleine bedrijfsleningen. Zij verstrekken louter kleine zakelijke leningen van 1.000 euro tot 25.000 euro. Met (zeer) korte leentermijnen van 1, 3 of 6 maanden. Dit lijkt wel een minilening van Saldodipje. Maar dan niet particulier maar bedrijfsmatig.

Ook bijzonder: het aanvraagproces is volledig online en binnen enkele minuten afgerond. Ze beloven dat uw aanvraag binnen één uur wordt beantwoordt. Goedgekeurd? Dan ontvangt u dezelfde (werk)dag de bedrijfslening.

Bovenstaande weergeeft de essentie van onze BORROW review. Zo simpel is het. Klinkt aantrekkelijk: even snel zakelijk geld lenen. Maar de cruciale vraag is: is deze aanbieder de beste keuze om dat te doen?

Wij hebben niks tegen geld lenen. Sterker nog, wij schrijven reviews en delen onze ervaringen tot geld lenen om mensen correct te informeren. Maar wel eerlijk. Zoals dat geld lenen geld kost, ook wanneer dit zakelijk gebeurt.

Dus is een kleine zakelijke lening van BORROW wel zo verstandig? En hoeveel kost dat?

Is BORROW betrouwbaar? Onze eerlijke mening

Na enig speurwerk gedurende onze review over BORROW herleiden we dat deze organisatie (opgericht in 2019) onderdeel is van QiViQ Finance B.V. Is dit een bank? Nee. QiViQ Finance B.V. is een dienstverlener die ondernemingen helpt bij financiële nood. Wij gaan uit van het positieve, al is een verbeterpunt dat meer contactgegevens wenselijk zijn.

Hetzelfde geldt voor BORROW. De website bevat helaas niet veel informatie. Dit alles betekent niet dat BORROW niet betrouwbaar is. Ze laten enkel de kans liggen om goede informatie te voorzien. Wel is het zo dat u haar klantenservice kan bereiken. Dit kan per telefoon of per e-mail. Dus bij vragen doet u er goed aan om eerst even contact te leggen.

Tevens belangrijk om te vermelden in een review over BORROW, is dat zij louter kleine leningen aanbiedt aan ondernemers en MKB. Dit is anders dan een bank.

Een bank verstrekt langdurige leencontracten. De zakelijke rente ligt doorgaans tussen de 3,5 tot 10% per jaar, afhankelijk van de rentestand. Eenzelfde rente wordt gehanteerd door grote, professionele zakelijke kredietverstrekkers zoals Voordegroei en Floryn. Om twee voorbeelden te benoemen.

BORROW daarentegen biedt louter kortstondige zakelijke leningen aan voor kleine bedragen. Dit verdienmodel is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Qeld en Bridgefund. Laatstgenoemden hanteren een hogere rente dan de bank. Dat is ook logisch: zij bieden veel meer flexibiliteit en service. Net als BORROW. Op haar website wordt geen "vanaf" rentetarief benoemd. Om dit te achterhalen kunt u het beste zelf een vrijblijvende offerte aanvragen, omdat de rente mede-afhankelijk is van uw persoonlijke situatie. Anderzijds zouden wij als verbeterpunt willen meegeven dat er wel een rentetarief wordt vermeld op de website. De meeste andere kredietaanbieders doen dit ook. Geeft toch een sneller overzicht.

BORROW Ervaringen

BORROW review zakelijk lenen

Een ander punt om de betrouwbaarheid te toetsen is door te kijken naar ervaringen met BORROW. Helaas beschikken wij niet over persoonlijke ervaringen met de nieuwe aanbieder. Ook online kunnen wij niet veel ervaringen met BORROW achterhalen. Zoals via Trustpilot of Google reviews. Wanneer die wel beschikbaar zijn zullen wij dit artikel bijwerken.

Wij denken wel dat BORROW betrouwbaar is in de zin dat zij een adequate dienstverlening aanbieden. We gaan van het positieve uit. En bij twijfel kunt u altijd vrijblijvend offerte aanvragen of contact opnemen met de klantenservice. Dat lijkt een prima optie.

Wel kunnen we een oordeel vellen over de werkwijze en criteria. Zo werkt BORROW hetzelfde als partijen zoals 5in5 en eerdergenoemde kredietverstrekkers. Laten we dit bekijken.

Hoe werkt geld lenen bij BORROW?

De werkwijze is als volgt:

 1. Vraag online een offerte aan met het gewenste leenbedrag en leentermijn
 2. U ontvangt binnen een uur bericht of u in aanmerking komt voor een zakelijke lening

U komt in aanmerking wanneer u aan de volgende criteria voldoet:

 1. KvK-inschrijving minimaal 1 jaar actief
 2. Zakelijke bankrekening
 3. Minimaal 50.000 euro jaarlijkse omzet
 4. De lening wordt ingezet voor zakelijke doeleinden (voor privégebruik dient u een persoonlijke lening aan te vragen)

Indien uw aanvraag is goedgekeurd ontvangt u op zeer korte termijn het geld. Vervolgens dient u de totale leensom inclusief rente af te lossen wanneer de leentermijn afloopt. De betaling hiervan gebeurt middels automatische incasso. U dient er echter rekening mee te houden dat u het geleende geld ook kunt terugbetalen, inclusief de rente.

Al met al is de werkwijze zeer flexibel en snel te noemen.

Rente en kosten bij BORROW

Zoals aangegeven is het aangeven van een "vanaf" rente op de website wel zo makkelijk. Een verbeterpunt. Hoe dan ook: gezien het karakter van dit verdienmodel, namelijk kleine zakelijke bedrijfsleningen, mogen we ervan uitgaan dat de rente hoger ligt dan bij een grote lening (circa 6-10% per jaar). Zo is dit bij vergelijkbare concurrenten vanaf 0,8% per maand, maar in veel gevallen loopt dit op tot boven de 2 tot zelfs 3,5% per maand. En dat is een serieuze kostenpost.

Of BORROW qua rente aan de onderkant (bijvoorbeeld 0,8% per maand) of bovenkant (bijvoorbeeld 2,5% per maand) zit, kunnen wij eerlijkheidshalve niet aangeven. Heeft u hier wel ervaringen mee? Laat het ons dan weten in een reactie onderaan deze blog.

BORROW review samenvatting van kosten en leningen op basis van haar website:

 1. Leenbedrag: 1000 tot 25.000 euro
 2. Leentermijn: 1, 3 of 6 maanden
 3. Rente: op aanvraag
 4. Afsluitkosten: Nee
 5. Overige kosten: niet aangegeven
 6. Boetevrij aflossen: niet aangegeven

BORROW review op voor- en nadelen

Dat wij een kritische review over BORROW schrijven wilt niet zeggen dat we het een slechte partij vinden. Wij hebben ook geen ervaringen met BORROW en haar klantenservice. Daarom raden wij aan om allereerst zelf persoonlijk contact op te nemen met haar klantenservice. Vaak kunnen ze in overleg een passend aanbod doen wat past bij uw persoonlijke financiele situatie.

Het kan zijn dat het flexibele aanbod van BORROW voor u geschikt is. De vorm van “snel en makkelijk zakelijk lenen” voor een korte leentermijn van maximaal 6 maanden kan interessant zijn wanneer u net even dat extra kapitaal nodig heeft. Denk aan overbruggingskrediet. Of wanneer de bank niet wilt meewerken, doet BORROW dat wellicht wel. Let er wel op dat u aan de voorwaarden moet voldoen om in aanmerking te kunnen komen.

Ook voor ZZP kan dit aan bod interessant zijn. Zeker aangezien een ZZP’er vaak wordt afgekeurd door de bank. Lees hier meer over zakelijke lening ZZP.

Voordelen BORROW

 • Binnen één werkdag een zakelijke lening afsluiten én ontvangen
 • Korte leentermijnen van 1 tot 6 maanden
 • Persoonlijke klantenservice

Nadelen BORROW

 • Relatief nieuwe kredietverstrekker (opgericht in 2019)
 • Niet altijd even transparant
 • Relatief hoge rente omdat het kleine, kortlopende leningen betreft
 • Geen lange termijn leencontracten mogelijk

Conclusie BORROW review en ervaringen

BORROW is een nieuwe online kredietverstrekker van kleine zakelijke bedrijfsleningen. Een soort zakelijke minilening voor wie op korte termijn geld nodig heeft. Het voordeel is dat zij binnen één dag kapitaal kan uitkeren, wat u kortstondig kunt lenen. Het nadeel is echter dat dit waarschijnlijk hogere rentekosten met zich meebrengt. Maar dit geldt voor iedere vergelijkbare kredietverstrekker. U doet er derhalve goed aan om meerdere partijen te vergelijken. Vraag een vrijblijvende offerte aan, opdat u ook een persoonlijk aanbod mag ontvangen.

Heeft u ervaringen met BORROW? Deel uw review hieronder in de reacties en draag bij aan dit artikel.

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde informatie kan afwijken van de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken