Yeaz Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl
31 augustus 2022 
4 min. leestijd

Yeaz Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl

Heeft u een kleine zakelijke lening nodig? Yeaz biedt uitkomst. In dit artikel leest u een review over Yeaz. Ook delen wij onze ervaringen. Zo blijkt uit onze Yeaz review dat zij een interessant aanbod hebben voor kortlopende financiering. Er zijn echter wel enkele voor- en nadelen. En daarnaast is zij niet de enige aanbieder in haar segment. Dit is waarom wij in deze Yeaz review ook andere partijen benoemen ter vergelijking.

Op naar de review!

Yeaz Review: onze ervaringen

yeaz-zakelijke-lening

Naar onze Yeaz review en ervaringen blijkt het een betrouwbare kredietaanbieder te zijn voor zakelijke leningen. Yeaz is onderdeel van SVEA, een Europese financiële aanbieder van leningen.   In Nederland wilt SVEA met het Yeaz.com de zakelijke kredietmarkt veroveren. Dit doen ze met een opvallende propositie.

Een review van Yeaz en haar aanbod in het kort: via de website kunt u een bedrijfslening aanvragen van €1000 tot €50.000. De looptijd is van 1 maand tot 36 maanden. Uniek aan Yeaz is dat zij ook aflossingsvrij lenen aanbieden. Dit betekent dat u het geleende bedrag, theoretisch gezien, “onbeperkt” kan lenen zonder terugbetalen. Dit is niet verstandig, omdat dit (vanaf) 1,5% rente per maand kost. Maar in sommige perioden kunt u wellicht wat minder aflossen, en dan komt is dit een fijne regeling.

Gezien haar kleine zakelijke leningen en flexibele looptijd is Yeaz vooral te vergelijken met 5in5 en Qeld. 5in5 biedt zakelijke minileningen aan. En Qeld biedt bedrijfsleningen aan van €1000 tot €200.000.

Yeaz is extreem flexibel met géén voorwaarden voor zakelijk geld lenen. Er is een ondernemersplan nodig. U heeft geen jaarcijfers aan te tonen. Er zijn zelfs geen documenten benodigd. Binnen 15 minuten zullen ze beoordelen of u in aanmerking komt voor zakelijke financiering.

U zou haast denken: is er een addertje onder het gras?

Naar onze Yeaz review en ervaringen hebben wij die nog niet gevonden. Het lijkt een betrouwbare kredietaanbieder. De rente is relatief hoog, maar wel competitief aan vergelijkbare concurrenten als BridgeFund, CapitalBox, en zelfs de goedkopere Swishfund.

Bekijk hier meer informatie over het aanbod van Yeaz.

Yeaz Ervaringen

yeaz-ervaringen

Een korte analyse op het internet toont met name positieve Yeaz ervaringen aan. Op dit moment heeft zij een Google-review score van 4.3 uit 5. Dit is relatief hoog, maar behoort in feite nog hoger uit te vallen. Er zitten namelijk een aantal neppe reviews bij van 1-sterren. Kennelijk iemand met wrok.

Objectief gezien zijn het vooral enthousiaste reviews van tevreden klanten. Met name ZZP’ers en kleine bedrijven zijn tevreden over de snelheid en flexibiliteit van de dienstverlening. Ook mensen die een bedrijf starten komen in aanmerking.

Er zijn wel een aantal negatieve Yeaz ervaringen die de essentie raken. Bij deze en andere online kredietaanbieders kunt u tegenwoordig snel en flexibel zakelijk krediet aanvragen. Bedenk echter wel dat de rente relatief hoog is. Bij banken en spelers als Voordegroei die grote zakelijke leningen aanbieden, is de jaarlijkse rente rond de 5 – 10% (afhankelijk van de rentestand). Maar bij de snelle online kredietaanbieders voor kleine zakelijke lenigen is de rente vanaf 1% per maand. En bij Yeaz is dit vanaf 1,5% per maand.

De rente per maand leidt tot een hoge kostenpost, en dient daarom alleen te worden aangegaan voor kortlopende leningen.

Bekijk hier meer informatie over het aanbod van Yeaz.

Rente en kosten bij Yeaz

Hieronder vindt u een samenvatting van rente en kosten bij Yeaz:

 • Leenbedrag: €1000 tot €50.000
 • Leentermijn: aflossingsvrij of tot 36 maanden
 • Rente: vanaf 1,5% per maand
 • Afsluitkosten: Nee
 • Overige kosten Nee
 • Boetevrij aflossen: Ja

Een zakelijke lening kan ook aflossingsvrij worden afgesloten. Hierdoor bent u niet verplicht tot maandelijkse terugbetaling. Let er echter wel op dat in dit geval de rente is en blijft.

Stel: u leent 10.000 euro aflossingsvrij. U hoeft nu enkel de maandelijkse rente te bekostigen. Dit is vanaf 1,5%. De maandelijkse kosten bedragen derhalve minimaal 150 euro. Op jaarbasis is dit 1800 euro, oftewel 18%. En het kan zijn dat in uw geval de maandelijkse rente hoger is.

Bekijk hier meer informatie over de actuele rente bij Yeaz.

Hoe werkt geld lenen bij Yeaz?

Een zakelijke lening aanvragen bij Yeaz is verbazingwekkend simpel. Het werkt in de volgende stappen:

 1. Vul online een aanvraag in. Binnen 5 minuten is dit geregeld
 2. Yeaz toetst uw kredietwaardigheid op basis van informatie van derden. Daarom vragen zij aan u geen documentatie
 3. Binnen 15 minuten hoort u de uitslag
 4. Bent u goedgekeurd? Dan ontvangt u het geld de volgende werkdag op uw zakelijke bankrekening

Komt iedereen in aanmerking?

Nee.

Bekijk hier meer informatie over of u in aanmerking kunt komen voor een lening via Yeaz.

Op dit moment kan (of mag) Yeaz alleen geld uitlenen aan B.V.’s met één eigenaar die minimaal één jaar bestaat. Tevens heeft u een privé rekening nodig bij een bekende Nederlandse bank. Lees hier meer over de actuele situatie.

Dit betekent dat kleine ondernemers en ZZP’ers niet in aanmerking komen. Geldt dat ook voor u? Lees dan verder over zakelijke lening ZZP.

Yeaz review op voor- en nadelen

Na onze Yeaz review bekomen wij enkele voor- en nadelen. Hieronder vindt u een overzicht.

Voordelen Yeaz

 • Super snel zakelijke lening aanvragen
 • Geen documentatie vereist bij aanvraag
 • Kortlopende leningen zijn mogelijk
 • Vanaf 1000 euro lenen
 • Aflossingsvrij
 • Geen afsluitkosten

Nadelen Yeaz

 • Relatief hoge rente vanaf 1,5% per maand
 • Maximaal 50.000 euro lenen
 • Momenteel komen alleen B.V.’s in aanmerking

Yeaz Vergelijken: flexibel, maar niet altijd de beste keuze

Indien wij Yeaz vergelijken met soortgelijke aanbieders, dan concluderen wij dat Yeaz een prima keuze lijkt maar mogelijk niet de beste keuze afhankelijk van uw situatie. Op onze website vindt u meerdere vergelijkingspagina’s voor geld lenen. Yeaz heeft een interessant en flexibel aanbod voor kleine zakelijke leningen, maar de rente is relatief hoog. Bovendien worden momenteel enkel B.V.’s toegelaten, wat opvallend is gezien de kleine leningen. Een startende ondernemer of ZZP komt hierdoor niet in aanmerking (terwijl we bij de Yeaz ervaringen wel reviews van ZZP’ers hebben gezien).

Weten wat voor u de beste keuze is? Via het menu van onze website kunt u alle aanbieders bekijken.

Conclusie Yeaz review en ervaringen

Na onze Yeaz review en ervaringen zijn we positief gestemd over de aanbieder. De partij is onderdeel van een betrouwbare, grote financiële dienstverlener. De werkwijze is zeer snel en flexibel. Dit maakt Yeaz vooral geschikt voor ondernemers die overbruggingskrediet of een kortlopende financiering nodig hebben. Dit kan zelfs aflossingsvrij. Let daarbij wel op de relatief hoge rente vanaf 1,5% per maand.

Meer weten? Bekijk hier meer informatie over het aanbod van Yeaz.

Heeft u ervaringen met Yeaz? Deel uw review in de reacties hieronder.

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde informatie kan afwijken van de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken