Pin Finance Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl
28 september 2022 
4 min. leestijd

Pin Finance Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl

Pin Finance behoort tot de nieuwe generatie fintech bedrijven voor zakelijk geld lenen. De organisatie is gericht op het snel en eenvoudig verstrekken van kortlopende leningen aan ondernemers en MKB. Een stuk sneller dan een bank. In deze Pin Finance review helpen wij u opweg met een eerste beeldvorming. Zoals: is het een betrouwbare partij voor een zakelijke lening? Wat zijn de voor- en nadelen? Wat is de rente? En hoe werkt het? Dit. En meer.

Heeft u een positieve of negatieve ervaringen met Pin Finance? Schrijf uw review in de reacties onderaan dit artikel en help anderen!

Pin Finance Review: in het kort

De essentie van onze Pin Finance review is dat zij kortlopende financiering aan ondernemers aanbieden. Meer specifiek zijn ze een ‘MKB financier’ voor onder meer retail, horeca en groothandels. Daarbij hanteren ze een specifieke werkwijze die fijn kan werken zolang u pinomzet of online omzet genereert.

Normaliter kunt u als bedrijf of ZZP geld lenen via zakelijke kredietaanbieders. Er zijn genoeg voorbeelden te benoemen, zoals Floryn, BridgeFund en Qeld. Bij hen sluit u een zakelijke lening af. U ontvangt het geld, en lost iedere maand automatisch af.

Pin Finance werkt net even anders.

Bij deze partij kunt u eveneens geld lenen. De terugbetaling gebeurt echter via een vast percentage van dagelijkse PIN-transacties en/of online omzet. Dit betekent dat het aanbod van Pin Finance ideaal is op fysieke ondernemingen met pintransacties, en online ondernemingen zoals een webshop. Indien u hieronder valt, dan is Pin Finance de overweging waard gezien de automatische terugbetaling. Wat wel zo fijn werkt.

Een ander aandachtspunt in de review is dat zij uitsluitend kortlopende leningen aanbieden. De minimale looptijd bedraagt 3 maanden. Tot maximaal 12 maanden. Derhalve is haar dienst vooral geschikt voor ondernemers en MKB'ers die tijdelijke financiering nodig hebben. Bijvoorbeeld om groeiplannen te stimuleren of overbruggingskrediet. Snelheid en flexibiliteit staan centraal.

Tot slot een onderscheidend punt voor Pin Finance is dat zij bij u langskomen op locatie om de mogelijkheden te bespreken. Deze persoonlijke touch wordt niet door alle kredietverstrekkers verleend. Dat is een pluspunt en geeft ook een meer betrouwbaar gevoel.

Rente en kosten bij Pin Finance

hoe-werkt-pin-financeBron: informatiefolder Pin Finance over hoe het werkt

In onze reviews maken wij altijd een overzicht van rente en kosten. Op basis van de beschikbare informatie vatten wij de volgende gegevens samen over het aanbod van Pin Finance:

  • Leenbedrag: 3.000 tot 100.000 euro
  • Leentermijn: Max. 20% van de omzet van uw onderneming, in een periode van 3 t/m 12 maanden
  • Rente: afhankelijk van het risicoprofiel, maar de totale kosten zijn vanaf 1.5% tot 3% per maand
  • Afsluitkosten: nee
  • Overige kosten: nee
  • Boetevrij aflossen: ja

De rente van Pin Finance is competitief met soortgelijke aanbieders. Sommige aanbieders zitten aan de wat hogere kant (denk aan 5in5), andere spreken over een lagere "vanaf" rente (zoals Swishfund).

Anderzijds is het goed om te beseffen dat kredietverstrekers een "vanaf" rente benoemen. Dit geldt voor zowel Pin Finance als andere kredietaanbieders. De werkelijke rente is altijd afhankelijk van uw persoonlijke situatie (risicoprofiel). Heeft u eerder geld geleend en keurig afgelost? Staat u er financieel goed voor? Al dit soort zaken beinvloeden de rente.

U doet er derhalve goed aan om altijd méérdere offertes op te vragen. Bij zowel Pin Finance als anderen. Dit is gratis en vrijblijvend. Op basis van deze offertes kunt u de werkelijke rente vergelijken en zodoende de beste keuze maken.

Pin Finance Ervaringen

Wij hebben geen persoonlijke ervaringen met Pin Finance. Wel hebben we contact met hen gehad. Ze hebben extra informatie aangereikt, waaronder de looptijd en totale rente (vanaf - tot). In vergelijking met andere aanbieders is het een concurrerend aanbod. Met als extra dat zij altijd bij u langskomen voor een persoonlijk gesprek omtrent de mogelijkheden. Dat is een pluspunt.

Ook de aanvraagprocedure is gericht op snel en eenvoudig. U kunt een vrijblijvende offerte aanvragen. De totale (rente)kosten zijn vooraf duidelijk. U weet dus waar u aan toe bent bij Pin Finance. De aanvraag wordt doorgaans snel beantwoord, zodat u binnen 5 werkdagen (of eerder) het geld op uw bankrekening mag ontvangen. Er is 30 dagen bedenktijd.

Een verbeterpunt is dat er niet veel informatie beschikbaar is op haar website. De website concreet doch beperkt. Er worden enkele “succesverhalen” gedeeld, maar bronverwijzing of bewijsvorming ontbreekt. En de wettelijk verplichte links naar ‘gebruiksvoorwaarden’, ‘privacyverklaring’ en ‘algemene voorwaarden’ werken niet. Dit is een verbeterpunt, maar wel nader toegelicht door Pin Finance die hieraan werkt voor een verbeterde website.

Op haar website staat een telefoonnummer voor de klantenservice vermeldt. U kunt deze vrijblijvend bellen. Dat is wellicht de beste keuze. Dan krijgt u persoonlijk contact en kunt u ook geholpen worden op basis van uw specifieke situatie. Persoonlijk contact valt ook onder de werkwijze van Pin Finance. U kunt vrijblijvend een financieringsaanvraag doen. Mocht u interesse hebben, dan komen ze eerst bij u langs voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Een andere bron is het raadplegen van online reviews en ervaringen met Pin Finance. Er zijn momenteel 10+ reviews gedeeld. Allemaal 5 sterren. De recensies kunt u zelf bekijken via deze link naar Google reviews.

U doet er goed aan om een gedegen vergelijking te maken tussen zakelijke kredietaanbieders. Via onze pagina over bedrijfslening vindt u een overzicht ter vergelijk.

Houd er wel rekening mee dat u moet voldoen aan de voorwaarden tot toelating. Iedere ondernemer met minimaal 1-jaar geldige KvK-inschrijving en minstens 50.000 euro omzet per jaar komt in aanmerking. Ook heeft u pin- of online omzet nodig voor de automatische terugbetaling.

Conclusie Pin Finance review en ervaringen

Pin Finance biedt zakelijke krediet aan waarbij terugbetaling automatisch verloopt middels een automatische SEPA incasso. U kunt een lening vanaf 3.000 euro tot 100.000 euro aanvragen. De looptijd is van 3 tot 12 maanden. Nederlandse ondernemers met een geldig KvK en een minimale omzet vanaf 50.000 euro komen in aanmerking. Tot zoverre geen bijzondere zaken uit onze Pin Finance review. Het is de overweging waard om te vergelijken, met als bonus dat zij een persoonlijke bezoek aan uw locatie brengen.

Heeft u positieve of negatieve ervaringen met Pin Finance? Maak deze review compleet en deel jouw feedback in de reacties onderaan dit artikel. Help anderen in hun keuze voor veilig en verantwoord geld lenen!

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken