Alles over Flitskrediet zonder BKR [2024] Aanbieders + Risico’s
25 maart 2022 
5 min. leestijd

Alles over Flitskrediet zonder BKR [2024] Aanbieders + Risico’s

Beste geldlener, in dit artikel voorzien wij u van actuele en transparante informatie omtrent flitskrediet. Flitskrediet zonder BKR lijkt aantrekkelijk, maar helaas kent het hoge risico’s. In dit artikel leggen we uit wat deze vorm van geld lenen inhoudt, waarom het duurder is dan je denkt, en welke flitskrediet aanbieders er zijn in 2024. Tot slot geven we tips over meer verstandigere alternatieven.

Op naar verstandig geld lenen!

Wat is flitskrediet?

wat-is-flitskrediet

Flitskrediet is een soort minilening. Kenmerkend aan wat flitskrediet is zijn de korte looptijden en kleine bedragen. Flitskrediet is een vorm van kleine bedragen lenen die worden afgelost binnen enkele maanden tot soms zelfs weken. Het leenbedrag begint al vanaf 100 tot slechts 1500 euro.

Een flitskrediet is controversieel. Zo kent het serieuze risico’s die niet altijd worden onderkent door de geldlener. Daarover straks meer. Gelukkig heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hier streng toezicht op. Officieel bezien moeten flitskrediet aanbieders onder toezicht staan van AFM. Dit betekent vergunningsplicht, en dat kent zware regels en kosten. Bovendien is het zo dat een flitskrediet aanbieder, onder AFM-toezicht, moet werken met BKR registratie. Een andere eis is dat de maximale kredietvergoeding 10% op jaarbasis is.

Belangrijk is dat alle kosten moeten vallen onder de maximale kredietvergoeding van 10% op jaarbasis. Dit betekent rente + kosten voor niet tijdig terugbetalen + garantstelling. Ook buitenlandse flitskrediet aanbieders die niet onder AFM-toezicht vallen zijn gebonden aan het maximum van 10%.

Momenteel is er één flitskrediet aanbieder zonder BKR. Welke dat is en hoe dat kan leggen we hieronder uit.

nederlandse-kredietmaatschappij-review

De risico’s van flitskrediet zonder BKR

hoe-duur-is-flitskrediet

U weet nu wat flitskrediet is. Veel mensen hebben interesse in een flitskrediet zonder BKR. In feite komt dit neer op snel geld lenen, zonder BKR-registratie. Veel mensen denken namelijk dat een BKR-registratie altijd ongunstig is. Het is inderdaad zo dat een flitskrediet met BKR ertoe leidt dat je in de toekomst mogelijk minder kan lenen. Dit is echter alleen in het geval dat u een negatieve BKR-registratie krijgt. Dit komt voor bij niet tijdig terug betalen van de lening.

Indien u geld leent en keurig voldoet aan de betalingsvoorwaarden, dan bouwt u een positieve BKR-registratie op.

Flitskrediet zonder BKR, hoe aantrekkelijk het ook is, kent risico’s waaronder (niet uitsluitend tot):

 1. Geld lenen kost altijd geld
 2. Flitskrediet zonder BKR is veel duurder dan een betrouwbare minilening
 3. De huidige flitskredietaanbieders zonder BKR vragen om garantstelling. Indien u niet voldoet aan garantstelling komen er aanvullende hoge kosten bij. Bekijk daarom goed de voorwaarden
 4. Flitskrediet is een risicovolle vorm van geld lenen, omdat u moet voldoen aan terugbetalingscondities op hele korte termijn

Daarnaast is er nog een dieper probleem met flitskrediet.

Wij kunnen niet oordelen over uw situatie. We willen echter wel waarschuwen voor het gedrag van flitskrediet aanvragen. Dit is een snelle uitweg. Even snel geld lenen voor het kopen van producten of voor een andere kwestie. Maar dit is destructief gedrag. Op de lange termijn, vroeg of laat, gaat dit een keer fout. In plaats daarvan kunt u beter gedrag aanleren om helemaal geen geld te lenen.

Dit kunt u doen:

 1. Vraag jezelf af: heb ik de lening écht nodig? Als het gaat om producten kopen, dan moet u het simpelweg niet doen!
 2. Heb je het écht nodig? Probeer dan alternatieven te vinden. Vraag uw werkgever om een voorschot, maak overuren, neem een bijbaantje of vraag leen desnoods van goede vriend die je een langere looptijd gunt

De meest verantwoorde manier is om géén geld te lenen. En al helemaal geen flitskrediet zonder BKR, wat hoge risico’s en nadelen kent indien u niet voldoet aan de voorwaarden.

Wil je verantwoord geld lenen via een Nederlandse kredietaanbieder? Vergelijk minilening.

Waarom flitskrediet aanvragen duurder is dan je denkt

 flitskrediet-gevaren

Een nadeel aan flitskrediet aanvragen (zonder BKR) is dat het duurder is dan je denkt. Stel dat u een klein bedrag van 1000 euro wilt lenen. De maximale rente is 10%. Dit soort bedragen kunnen vaak geleend worden in een korte looptijd van 45 dagen. In dit geval betaalt u een rente van €11,50. De totale aflossing is daarom 1011,50 euro.

Veel mensen denken “oh, dat is maar 11,50 euro”. En ja dat klopt. Maar men verkijkt zich op de hoge rente. Stel dat u in het leven vaker een flitskrediet aanvraagt. Bij iedere lening betaalt u een hoge rente van maximaal 10%. Dat het gaat om een klein bedrag heeft te maken met de zeer korte looptijd. Feitelijk gezien is het betalen van 10% rentevergoeding bijzonder hoog.

En let goed op dat er hoge aanvullende kosten bijkomen indien u niet aan alle voorwaarden voldoet, waaronder die van garantstelling. Een flitskrediet zonder BKR is duurder dan je denkt.

Bij wie kan ik flitskrediet aanvragen? Flitskrediet aanbieders op dit moment

Op dit moment is er slechts één flitskrediet aanbieder zonder BKR. Andere flitskredietaanbieders zoals Voorschotje.nl en Ferratum hebben hun financiële dienstverlening in Nederland gestaakt (zo had voorschotje.nl een fixe boete gekregen vanuit AFM).

Saldodipje biedt flitskrediet zonder BKR aan. Dit betekent dat zij niet onder toezicht van AFM staan. Dit verhoogt het risico voor Nederlandse consumenten, omdat u simpelweg minder zekerheid hebt.

Klik hier voor meer informatie.

Om in aanmerking te komen, hanteren zij de volgende eisen:

 1. Geldige ID-kaart of paspoort
 2. Omschrijving van arbeidssituatie
 3. Bruto maandinkomen
 4. Maandelijkse vaste lasten
 5. Startdatum van dienstverband
 6. IBAN
 7. Bankkaart en e-dentifier

Saldodipje rekent een rentetarief vanaf 6,17% tot maximaal 10%. Zij rekenen echter hoge aanvullende kosten bij niet voldoen aan garantstelling. Wees er dus zeker van dat u daaraan voldoet. Lees aandachtig alle voorwaarden alvorens u besluit een risicovol flitskrediet zonder BKR aan te vragen.

Wil je meer weten over een lening met of zonder BKR? Lees hier alles over minilening zonder BKR aanvragen.

saldodipje-review

Alternatieven op flitskrediet: leen niet, of leen verstandig

Er zijn genoeg alternatieven op flitskrediet. De enige voorwaarden is dat je een langere looptijd voorziet. Een flitskredietaanbieder zonder BKR hanteert een zeer korte looptijd van 1 tot 2 maanden. Het voordeel is dat je snel een klein geld kan lenen. Het nadeel is echter dat je dit geld ook snel moet terugbetalen. Bovendien is de rente veel hoger dan bij betrouwbare minileningen.

Een betrouwbare minilening wordt uitgegeven door Nederlandse kredietverstrekkers die onder toezicht van AFM staan. Zij moeten voldoen aan strenge juridische eisen. Het nadeel in vergelijking tot flitskrediet, is dat de looptijd minimaal 12 maanden is. Een ander nadeel is dat het minimale leenbedrag meestal vanaf €5000 is. Het voordeel is echter een lager rentetarief. Bovendien wordt u beter beschermt als consument, omdat de kredietaanbieder moet voldoen aan AFM-regels.

Simpelweg zijn er twee betere alternatieven op flitskrediet, namelijk:

 1. Leen geen geld. De beste minilening is géén lening!
 2. Leen via betrouwbare Nederlandse kredietverstrekkers onder toezicht van AFM

Vragen of opmerkingen over wat flitskrediet is? Laat je reactie hieronder achter.

Disclaimer: dit artikel bevat één of meerdere affiliatelinks. Wij geven geen persoonlijk financieel advies. Informatie is louter ter inspiratie.

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken