Geld lenen voor Energierekening? 5 Tips | Minilening.nl
24 september 2022 
5 min. leestijd

Geld lenen voor Energierekening? 5 Tips | Minilening.nl

Energieprijzen stijgen door het dak heen. Energiekosten waren nog nooit zo hoog als hedendaags. Kunt u de energierekening niet langer betalen? In dit geval kunt u geld lenen. In dit artikel bieden wij 5 tips over geld lenen voor energierekening. Van welke mogelijkheden tot geld lenen u heeft, tot aan betere tips over hoe te voorkomen dat u geld moet lenen voor energieverbruik.

5 Tips over geld lenen en energie

geld-lenen-energie 

Geld lenen om uw energierekening te betalen is wel het laatste wat we willen. Met de onderstaande 5 tips bieden we zowel praktische als lange termijn opties. De korte termijn is wellicht vervelend. Torenhoge energiekosten van gas en elektriciteit moeten nu eenmaal betaald worden. Als u hiervoor niet genoeg geld heeft, kunt u hiervoor een lening aanvragen. Hieronder leggen we uit welke opties u heeft. Maar meer dan dat: we geven ook tips om geld lenen te voorkomen én zelfs te profiteren van stijgende energieprijzen.

1. Besparen op energiekosten

Geld lenen voor energierekening moet als laatste redmiddel worden ingezet. Beter is om te besparen op energiekosten. Hoe hoger de besparing, hoe lager de energierekening. Zodoende hoeft u geen persoonlijke lening af te sluiten. Daarnaast is het ook nog eens energiezuinig, en derhalve goed voor het milieu.

Er zijn veel tips voor energie besparen. Enkele van de beste hebben wij hieronder voor u op een rij gezet:

  1. Verwarm alleen ruimtes waar je werkt of zit. Werkt u beneden? Zet dan de kachel op zolder uit. Afhankelijk van uw gasverbruik kan dit tot meer dan 500 euro besparen
  2. Zet uw thermostaat 1 of meerdere graden lager. Trek een trui aan. Dit bespaart enkele honderden euro’s per jaar
  3. Bent u helemaal niet thuis? Zet dan de kachel op 15 graden. En doe dit ook één of twee uur voordat u gaat slapen
  4. Douche korter. Ongeveer 80 procent van warmwatergebruik gaat naar de douche of het bad. Korter douchen en niet in bad gaan bespaart enorm veel energie

Het toepassen van deze tips voor energie besparen leidt tot een lager verbruik. Geld lenen voor energierekening kan mogelijk voorkomen worden. En op de lange termijn kunt u zelfs duizenden euro’s besparen, simpelweg door een aanpassing in gedrag en gewenning.

2. Duurzaamheidslening voor energiebesparing

tips geld lenen energie

Voor de lange termijn is het verstandig om te investeren in energiebesparing. Ook energieopwekking, zoals zonne-energie en een warmtepomp, besparen energie op de lange termijn. Uw energierekening daalt, waardoor u ook geen geld hoeft te lenen.

In Nederland bestaat een duurzaamheidslening. Dit type lening kunt u als particulier aanvragen via de gemeente. Het geld kan worden ingezet in het verduurzamen van uw woning. Denk aan spouwmuur- en dakisolatie. Ook HR++ glas is aantrekkelijk op een lange termijn. En uiteraard zonnepanelen voor het opwekken van schone energie.  

Naast geld lenen voor energiebesparing kunt u ook in aanmerking komen voor subsidies. Subsidies voor isolatie zijn momenteel erg aantrekkelijk. Ook subsidies voor zonnepanelen, warmtepompen en HR++ glas behoort tot de mogelijkheden.

Deze tip helpt u niet op de korte termijn omtrent geld lenen voor energierekening, maar het helpt weldegelijk op de lange termijn.

3. Klein bedrag lenen ter overbrugging energiekosten

U past de tips voor energiebesparing toe, en toch zijn de energiekosten hoog. U kunt dit niet financieren op de korte termijn. Wat nu?

Een mogelijkheid tot geld lenen voor energierekening is het lenen van een klein bedrag als overbruggingskrediet. Dit kan met een minilening. Hiermee leent u voor een korte periode van één of twee maanden een klein bedrag van 100 tot 1500 euro. Dit kan bijvoorbeeld via Saldodipje.

Een voordeel aan een minilening is dat het een kortstondige lening is. Ook valt het niet onder BKR-registratie, wat betekent dat een minilening zonder BKR aanvragen mogelijk is. En de kosten zijn doorgaans beheersbaar, juist omdat u geld leent voor de zeer korte termijn.

Anderzijds is dit een risicovolle optie tot geld lenen voor energierekening. De kortlopende lening van een klein bedrag moet ook weer snel worden terugbetaald. Het is dan ook puur ter overbrugging. En daarnaast hanteren aanbieders meestal garantstelling. Dit is een soort waarborg. Let erop dat u hieraan voldoet, anders komen er extra kosten. En dat is juist het laatste wat we willen indien we de energierekening moeten betalen!

4. Persoonlijke lening voor betalen van jaarlijkse energierekening

Heeft u een groter bedrag nodig om uw energierekening te bekostigen? Dat is vervelend om te horen. In dit geval kunt u uitwijken naar een persoonlijke lening. Dit is een geaccepteerde vorm van geld lenen. Bijvoorbeeld om uw jaarlijkse energierekening te kunnen aflossen.

Op onze website kunt u verschillende vormen van leningen vergelijken.

Het is een verstandige tip om altijd te vergelijken op laagste rente. Dit bespaart u kosten bij het aanvragen van een lening. Hoe groter het leenbedrag, hoe groter de besparing op rente.

Een persoonlijke lening heeft een minimale looptijd vanaf één jaar. U kunt een bedrag van 2500 euro of 5000 euro lenen. Vaak tot tientallen duizenden euro’s. Maar dat is hopelijk niet nodig om een energierekening te betalen…

Een ander aandachtspunt is dat een persoonlijke lening wel met BKR-registratie is. Alhoewel het een misconcept is dat dit per definitie negatief is.

Naast onze website kunt u ook andere aanbieders inlichten voor het vergelijken van een persoonlijke lening. Betrouwbare vergelijkingsplatformen zijn onder meer Kredietconcurrent en Krediet Groep Nederland, om slechts twee voorbeelden te benoemen.

5. Investeren in stijgende energieprijzen

Dit artikel bevat tips over (geen) geld lenen om een energierekening te betalen. Hopelijk kunt u dit voorkomen met de tips voor energie besparen. Indien dat niet lukt, kunt u op de korte termijn meerdere opties uitvoeren. De minilening is voor de zéér korte termijn. De persoonlijke lening is voor minimaal 12 maanden. De eerste biedt louter kleine bedragen. De laatste begint vanaf 2500 euro.

Maar laten we nu verder kijken.

De vraag naar energie neemt alsmaar toe. Duurzame energie ontwikkelt zich, maar niet snel genoeg. Terwijl anderzijds leveranciers van fossiele brandstoffen moeten reduceren. Dit is waarom de energieprijzen zo snel stijgen.

Is dit een negatief vooruitzicht? Nee. Sterker nog, op de lange termijn kunt u er geld aan verdienen.

Hoezo geld lenen voor energierekening betalen?

Onze beste tip: investeer in energie. Beleg in leveranciers van energie. Dit kan via aandelen. Maar voor de niet- of beginnende belegger zijn aandelenfondsen een lager-risico keuze. En dit kunt u in letterlijk enkele seconden aankopen via bekende beleggingsplatformen zoals eToro of soortgelijk.

Conclusie over geld lenen voor energiekosten

Niemand wilt geld lenen voor een energierekening betalen. Met de bovenstaande tips hebben wij u opties en mogelijkheden uitgelegd om dit te voorkomen. Ontkomt u er niet aan? Ook dan hebben wij tips gegeven voor het aanvragen van een lening. Zowel voor de korte- als lange termijn.

Op onze website kunt u verschillende type leningen vergelijken. Kies de beste aanbieders met laagste rente. Dat verzacht de pijn enigszins.

En hopelijk helpen de overige tips om op de lange termijn deze kwestie te voorkomen. En meer dan dat. Om zelfs te profiteren van stijgende energiekosten!

Wat zijn uw ervaringen met de huidige energieprijzen? Laat het ons weten in de reacties.

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken