Minikredieten Aanvragen: 10+ Aanbieders [2024] Minilening.nl
28 april 2022 
6 min. leestijd

Minikredieten Aanvragen: 10+ Aanbieders [2024] Minilening.nl

Beste geldlener, in dit artikel bespreken we uitvoerig de mogelijkheden voor minikredieten aanvragen. Dit betreft zowel particulier minikrediet aanvragen als minikrediet voor ZZP, ondernemers en bedrijfseigenaren. We beginnen met een korte introductie omtrent de voor- en nadelen van minikredieten. Daarna gaan we aanbieders vergelijken op basis van rente en voorwaarden.

Let op: geld lenen kost geld.

Wat zijn minikredieten?

minikrediet-aanvragen

Minikredieten zijn kleine leningen met een korte looptijd. In principe kunt u zowel particulier als zakelijk minikrediet aanvragen. Het bedrag verschilt per aanbieder. De kleinste bedragen beginnen vanaf 500 euro bij een zakelijk minikrediet. Een particulier minikrediet kan al vanaf 100 euro.

Het grote voordeel aan minikredieten is de flexibele periode voor geld lenen op korte termijn. Een ander voordeel aan minikredieten zijn de kleine bedragen. Het is een vorm van snel geld lenen. Zowel particulier als zakelijk. Uiteraard kent dit ook nadelen.

Het grootste nadeel aan minikredieten is dat zij relatief duur is. Geld lenen kost geld. En hoe korter de looptijd, en hoe kleiner het bedrag, hoe relatief hoger de rente is. Let er op dat in Nederland maximaal 10% rentevoet per jaar gerekend mag worden. Dit dient inclusief overige kosten te zijn. Partijen die hier niet aan voldoen kunt u melden bij de AFM.  

Dit laatste kan neigen naar wanpraktijken. U dient te waken voor dubieuze flitskredieten. Flitskrediet is in feite hetzelfde als minikrediet. Het is snel geld lenen. Maar hedendaags bestaan er wel betrouwbare aanbieders die binnen de wetgeving opereren. Dankzij technologie wordt het makkelijker om snel een klein krediet aan te vragen, zowel particulier als zakelijk.

Hieronder gaan we aanbieders voor minikrediet vergelijken.

Particuliere Minikrediet aanbieders vergelijken: 10+ mogelijkheden

Nederland kent een aantal betrouwbare minikrediet aanbieders voor particulieren. Geld lenen is niet goed, maar wellicht is het in uw situatie noodzakelijk. In dit geval kunt u minikrediet aanvragen via Nederlandse aanbieders. Zij opereren allemaal onder AFM-toezicht. Dit wilt zeggen dat zij aan behoorlijk veel eisen moeten voldoen.

Hoe kunt u particuliere minikrediet aanbieders vergelijken? Wel nu, over het algemeen delen zij deze gemeenschappelijke kenmerken:

  1. Particuliere minikrediet vanaf €1500 en meestal vanaf €5000
  2. Looptijd is minimaal 12 maanden
  3. De rentevoet is laag (en veel lager dan de maximale 10%)
  4. Geen afsluitkosten
  5. Geld binnen 24 tot 48 uur gestort
  6. BKR-registratie
  7. AFM-toezicht

Alle betrouwbare particuliere minikrediet aanbieders hanteren BKR-registratie. Daartegenover staat betrouwbare service, een klein bedrag om te lenen, en een lage rentevoet in lijn met de Nederlandse banken. Het is ook mogelijk om particuliere minikrediet zonder BKR te verkrijgen. Hieronder leggen we uit hoe. Maar let erop dat daarbij de rente véél hoger ligt en de service onbetrouwbaar.

Betrouwbare aanbieders voor minikrediet vinden? Bekijk en vergelijk hier de beste minilening.

nederlandse-kredietmaatschappij-review

Minikrediet zonder BKR

Er is momenteel één Europese aanbieder van minikrediet zonder BKR. Dit is een relatief grote speler die in staat is te overleven binnen de toenemende toezicht en wetgeving van financiële instanties, waaronder de AFM.

Het is namelijk zo dat minikrediet aanbieders die onder AFM-toezicht opereren, moeten voldoen aan BKR-registratie. BKR houdt in dat uw minikrediet wordt geregistreerd in de BKR-database. Zolang u voldoet aan de betalingscondities is er niks aan de hand. U krijgt een positieve BKR-registratie. Voldoet u niet aan de betalingscondities, zoals te laat betalen, dan krijgt u een negatieve BKR-registratie. In dit geval kan u voor een langere tijd niet in aanmerking komen voor een nieuwe lening.

Dat is niet om u te pesten. De BKR is om u te beschermen tegen financiële tegenslagen. Zoals wij bij minilening zeggen: de beste lening is geen lening!

Wilt u meer weten over minikrediet zonder BKR en de beschikbare aanbieder?

Lees hier meer over minilening zonder BKR aanvragen.

saldodipje-review

Zakelijk Minikrediet aanvragen als ZZP: 5+ aanbieders vergelijken

zakelijk-minikrediet-aanvragen

Wil je zakelijk minikrediet aanvragen als ondernemer of ZZP’er? In dit geval kunt u in aanmerking komen voor lagere rente. Het is fiscaal en financieel beter om als ZZP minikredieten te regelen dan als particulier. De voorwaarde is echter wel dat het geleende krediet moet worden ingezet voor zakelijke doeleinden. Oftewel: als ZZP minikrediet aanvragen om vervolgens je badkamer te renoveren is niet toegestaan.

Nu dit helder is kunnen we geschikte ZZP minikrediet aanbieders vergelijken. Het totale overzicht van alle zakelijke aanbieders vind je op onze pagina over zakelijk geld lenen.

Hieronder vergelijken we verschillende aanbieders voor zakelijke minikrediet voor ZZP.

Bridgefund – minikrediet ZZP vanaf €5000

Bridgefund is een flexibele aanbieder van minikrediet voor ZZP. U kunt een bedrag vanaf €5000 lenen voor een looptijd vanaf 3 tot 24 maanden. Alles staat in het belang van snel, gemakkelijk en prettig geld lenen als ZZP’er of ondernemer. Zo hanteren ze geen afsluitkosten en geld wordt binnen 24 uur gestort.

Belangrijk: via Bridgefund kunt u in aanmerking komen tot een zeer lage rente. Een van de betere aanbieders in Nederland. De daadwerkelijke rente is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Naast een lage rente en snelle service staat Bridgefund bekend om haar flexibele voorwaarden. Uiteraard heeft u een KvK-inschrijving en zakelijke rekening nodig. Maar een ondernemingsplan of zelfs maar jaarcijfers zijn niet nodig. Dit maakt het toegankelijk voor beginnende ZZP’ers en ondernemers.

Inmiddels hebben 3000+ ondernemers en ZZP’ers een minikrediet aangevraagd via Bridgefund. Zij beoordelen de service met een 4.8 uit 5 (bron: Trustpilot).

Klik hier voor meer informatie over deze aanbieder.  

bridgefund-zakelijke-lening-review

5in5 – minikrediet ZZP vanaf €500

5in5 is een relatief nieuwe zakelijke minikrediet aanbieder voor ZZP. Zij zijn het beste voorbeeld van minikrediet, omdat ze uitsluitend kleine leningen verstrekken. Het kleinste bedrag is vanaf €500 tot maximaal €5000. Ook de looptijd is van korte duur: maximaal 5 termijnen.

5in5 is vooral geschikt voor wie snel een zakelijk krediet nodig heeft. Denk aan voorschot of als overbruggingskrediet. De flexibiliteit kent echter wel een prijs. Ze hanteren een dagrente. De hoogte daarvan is afhankelijk van uw kredietwaardigheid. Dit zal echter meestal wel hoger uitvallen, omdat het gaat om kleinere bedragen. Daarbij reken ze een eenmalige fee voor afsluiten. Aan de andere kant kan letterlijk iedere ZZP’er terecht bij 5in5.

Klik hier voor meer informatie over deze aanbieder.

Capitalbox – minikrediet ZZP vanaf €1000

Een zakelijke lening ZZP vraagt u meestal voor een goede reden aan. Bij Capitalbox kan dit al vanaf €1000 tot zelfs een bedrag van €350.000. Deze aanbieders is onderdeel van Ferratum Group. Een gigant onder de financieringsorganisaties. Zij bieden zakelijk minikrediet aan in 25 landen. Ook zijn ze beursgenoteerd, mocht u kansen zien in deze sector.

Capitalbox is gericht op kleine bedrijven, ondernemers en ZZP die behoefte hebben aan zakelijk krediet. Zij streven ernaar u te helpen wanneer de bank dit niet doet. Ze opereren op basis van drie pilaren, namelijk (1) eenvoudig en snel, (2) flexibel en (3) transparant. Wel is het zo dat ze een minimale jaaromzet van 48.000 euro hanteren.

Klik hier voor meer informatie over deze aanbieder.

Qeld – minikrediet ZZP vanaf €1000

Qeld is een snelgroeiend fintech bedrijf. Haar doel is om probleemloos minikrediet te verstrekken aan ZZP en ondernemers. Ze zijn momenteel actief in 7 landen, waaronder België en Scandinavië. Ze zijn gericht op snelle en transparante service. Wat te merken is aan haar vele positieve klantenreviews. Zo heeft Qeld een Trustpilot-score van 4.8 uit 5 op basis van 650+ recensies. Niet slecht voor een minikrediet aanbieder! In vergelijking mag Qeld derhalve niet ontbreken als passende mogelijkheid. U kunt bij al deze partijen vrijblijvend een offerte opvragen ter vergelijking op rente en kosten.

Klik hier voor meer informatie over deze aanbieder.

Zakelijk Minikredieten vergelijker

Er bestaan ook vergelijkingswebsites voor zakelijke minikredieten. Hier hoeft u enkel wat gegevens in te vullen. Zoals de hoogte van het bedrag, de looptijd en uw e-mail, bedrijfsnaam en de reden voor de zakelijke lening. Vervolgens ontvangt u binnen 24 uur een offerte van meerdere aanbieders. Helaas hebben wij zelf niet zo’n vergelijker, maar we kennen wel een goede vergelijker.

Klik hier voor vergelijken.

Heeft u vragen of opmerkingen over minikrediet aanvragen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

 

 

Disclaimer: geld lenen kost geld. Dit artikel bevat geen persoonlijk financieel advies. Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken