Zakelijke Lening ZZP: Beste Aanbieders Vergelijk Rente en Bedrag
28 december 2021 
9 min. leestijd

Zakelijke Lening ZZP: Beste Aanbieders Vergelijk Rente en Bedrag

Beste ZZP, opzoek naar aanvullend kapitaal om uw bedrijf te laten groeien? Of wellicht overbruggingskrediet voor een korte periode? Als ZZP in aanmerking komen voor zakelijke lening is niet altijd evident. Zeker niet als startende ondernemer. In dit geval kunnen de voorwaarden zoals jaarcijfers en bankafschriften ertoe leiden dat u niet in aanmerking komt.

Bent u ZZP of startende ondernemer? Hieronder vind je een vergelijk van beste aanbieders voor zakelijke lening ZZP.

Op naar bedrijfsgroei!

Waarom zakelijke lening als ZZP aanvragen?

zakelijk-geld-lenen-zzp

Bij het aanvragen van een zakelijke lening als ZZP wilt de aanbieder meestal weten waarvoor u het kapitaal gaat inzetten. Dit is niet zozeer een controle, maar het kan wel impact hebben op de uiteindelijke rente. Zo kan het verschil uitmaken of u een zakelijke lening aanvraagt voor herfinanciering of een verbouwing.

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom u als ZZP een zakelijke lening kan aanvragen, zoals:

 1. Debiteuren
 2. Voorraad
 3. Inventaris
 4. Machines
 5. Marketing
 6. Voertuigen
 7. Verbouwing
 8. Vastgoed
 9. Her- of voorfinanciering

De reden tot lenen is geen voorwaarde bij aanbieders van zakelijke leningen. Het speelt hoogstens een kleine impact op de rente. Op dit moment is de zakelijke rente relatief laag. Derhalve is het mogelijk om relatief goedkoop uw bedrijfsgroei te financieren. Maar, lage rente of niet, zij dient te worden terugbetaald. Let goed op dat u alleen geld leent wat op tijd kan worden terugbetaald.

Kies als ZZP daarom een aanbieder met gunstige voorwaarden zoals een lage rente en flexibele looptijd. In het vergelijk hieronder vind je meerdere suggesties.

Let op! Geld lenen kost geld. Wees er zeker van dat u het bedrag kunt terugbetalen.

bridgefund-zakelijke-lening-review

Zakelijke minilening ZZP zonder BKR

zakelijke-lening-zzp-vergelijk

Wil je kleine bedragen lenen als ZZP? Wij van minilening richten ons in eerste instantie op minileningen. Binnen dit onderwerp ‘klein bedrag zakelijk lenen als ZZP’ zijn er twee aanbieders die in aanmerking komen. Met een klein bedrag spreken we over €100 tot maximaal €5000. Het voordeel bij het lenen van kleine bedragen, is dat de voorwaarden zeer flexibel zijn. Als ZZP of starter kunt u een klein bedrag lenen zonder jaarcijfers en zonder gedoe. Bij grotere bedragen vanaf €5000 is dit soms wel mogelijk en soms ook niet.

Uiteraard is een nadeel aan kleinere bedragen lenen dat de rente relatief hoog is. Ook de looptijd is korter, waardoor het echt als overbruggingskrediet gezien moet worden.

Er zijn twee aanbieders voor een (zakelijke) minilening, namelijk:

 1. Saldodipje
 2. 5in5

Bij Saldodipje kan je kleine bedragen van €100 tot €1500 lenen als ZZP, maar let op: dit gebeurt privé. De rente is vanaf 6.17%. Zonder BKR. Er is persoonlijke garantstelling van toepassing.

Meer weten over Saldodipje? Klik hier voor meer informatie

saldodipje-review

Gaat u het geleende bedrag 100% zakelijk inzetten? In dit geval kunt u het beste kiezen voor een zakelijke lening. Dit kent uiteraard fiscale voordelen. Ook de rente is doorgaans gunstiger.

5in5 biedt uitsluitend kleine zakelijke minileningen aan ter overbruggingskrediet. Het bedrag is €500 tot €5000. De looptijd bedraagt maximaal 5 termijnen. De rente wordt vastgesteld op basis van dagrente en is afhankelijk van uw situatie. Doorgaans ligt dit hoger dan wanneer u iets meer geld wilt lenen (vanaf €5000).

Meer weten over 5in5? Klik hier voor meer informatie

Heeft u een KvK van 12 maanden en een minimale jaaromzet van €50.000? Dan bent u als ZZP goedkoper uit met een “grotere” zakelijke lening vanaf €1.000. Hieronder vergelijken wij meerdere aanbieders.

Zakelijke lening ZZP: beste aanbieders vergelijken

beste-zakelijke-lening-zzp

Dan nu een vergelijk van de beste aanbieders voor zakelijke lening als ZZP of startende ondernemer. Lees aandachtig de voorwaarden en vergelijk rentes voor een keuze die bij u past. Let er op dat wij geen financieel advies geven noch op de hoogte zijn van uw persoonlijke situatie. Wij maken enkel een vergelijk onder kredietverstrekkers. Mocht u een lening aanvragen via onze website, dan kost dat u niks extra’s en in ruil daarvoor ontvangen wij een vergoeding vanuit de aanbieder. Een Win-Win op basis van informatievoorziening, waarbij we zo objectief mogelijk de situatie trachten te schetsen opdat u een juiste keuze kunt maken.

BrigdeFund – zakelijke lening voor ZZP vanaf €5000

BridgeFund is uit vergelijk een van de beste aanbieders, dan wel niet dé beste, van zakelijke leningen. Als ZZP’er kunt u meestal geholpen worden door de flexibele BrigdeFund. De minimale voorwaarden is dat u beschikt over een geldig KvK-inschrijving en een zakelijke rekening. Er zijn geen andere voorwaarden, waardoor deze aanbieder een van de meest flexibele kredietverstrekkers is. Ook een business plan of jaarcijfers zijn niet nodig om als ZZP in aanmerking te komen voor een zakelijke lening.

Tevens biedt BridgeFund een van de laagste rentes (v.a. 1.3% p.m.) in de markt. Klik hier voor meer informatie.

Dit zijn de kenmerken bij BridgeFund:

 1. Zakelijke lening voor ZZP en startende ondernemers vanaf €5000
 2. Flexibele looptijd tot 24 maanden
 3. Geen afsluitkosten
 4. Geld binnen 24 uur gestort
 5. Boetevrij aflossen
 6. Korting bij versneld aflossen (uniek)
 7. Laagste rente vanaf 1,3% p.m.

Meer weten over het aanbod? Klik hier voor meer informatie

bridgefund-zakelijke-lening-review

5in5 – overbruggingskrediet voor ZZP vanaf €500

5in5 is momenteel de enige, dan wel niet de enigste, aanbieder van zakelijke minileningen. Met een zakelijke minilening voor ZZP doelen we op een bedrag vanaf €500 tot €5000. Iedere ZZP’er kan terecht bij 5in5. Ook wanneer u niet terecht kan bij andere aanbieders (zoals uit deze vergelijking). Dit maakt 5in5 de meest flexibele kredietverstrekker op dit moment. Ideaal voor startende ondernemers en ZZP.

Uiteraard komt dergelijke flexibiliteit tegen een prijs. Ze rekenen met een dagrente. Dit is fijn, maar daardoor kunnen we niet aangeven hoe hoog de dagrente ongeveer kan zijn. Dit is geheel afhankelijk van de situatie. Het kan derhalve zeer nuttig zijn om een gratis aanvraag te doen. Wellicht valt de dagrente in u geval laag uit.

Een ander aandachtspunt is de looptijd. Deze is flexibel doch uiterlijk tot 5 termijnen. Een zakelijke lening bij 5in5 moet derhalve gezien worden als overbruggingskrediet voor ZZP’ers. Snel, makkelijk en zonder gedoe.

Dit zijn de kenmerken bij 5in5:

 1. Kleine zakelijke lening voor ZZP en starters van €500 tot €5000
 2. Flexibele looptijd tot 5 termijnen
 3. Eenmalige afsluitkosten
 4. Geld binnen 24 uur gestort
 5. Boetevrij aflossen
 6. Iedere ondernemer of ZZP’er kan terecht (uniek)
 7. Dagrente op aanvraag

Meer weten over het aanbod? Klik hier voor meer informatie

Qeld – Zonder voorwaarden geld lenen als ZZP vanaf €1000

Naast BridgeFund en 5in5 is ook Qeld een flexibele kredietverstrekker. Zij maakt de TOP 3 compleet. De overige aanbieders zijn betrouwbare kredietverstrekkers, maar zij hanteren wel meer voorwaarden zoals een minimale jaaromzet van €50.000. Indien u hieraan voldoet komt u mogelijk in aanmerking voor een lagere rente. In dit geval is BridgeFund uit vergelijk de beste keuze.

Qeld is niet de goedkoopste, maar wel heel flexibel. Qeld biedt kleine zakelijke leningen voor ZZP en startende ondernemers vanaf €1.000 aan. Eigenlijk is het heel simpel: u kunt zonder voorwaarden geld lenen. Ze hanteren een flexibele looptijd en de rente is een vaste maandelijkse prijs op basis van kredietwaardigheid. Jaarcijfers zijn niet nodig. Heeft u dit wel? Dan kan het leiden tot lagere rente.

Komt u als ZZP in aanmerking? Waarschijnlijk wel. Dit is wat Qeld aangeeft over de voorwaarden:

“Alle Nederlandse Eenmanszaken, BVs, NVs en VoFs kunnen bij ons een lening aanvragen. Zolang er maar een geldig KvK-nummer is en de leiding van het bedrijf in Nederland woonachtig is. Het maakt niet uit of uw bedrijf jong of oud is, groot of klein. Soms geven we ook een lening aan een bedrijf met betalingsachterstanden. We evalueren alle bedrijven op individuele basis. Case-by-case. Wat voor ons belangrijk is, is dat er een goed en gezond bedrijfsconcept aanwezig is en, dat er goede mensen achter de onderneming zitten” – website van Qeld

Dit zijn de kenmerken bij Qeld:

 1. Kleine zakelijke lening van €1.000 tot €100.000
 2. Flexibele looptijd 18 maanden (niet bindend)
 3. Eenmalige afsluitkosten van toepassing
 4. Geld binnen 24 uur gestort
 5. Boetevrij aflossen
 6. Uiterst flexibel qua voorwaarden: geen jaarcijfers, geen minimale jaaromzet, geen gedoe
 7. Rente is een vaste maandelijkse prijs op basis van kredietwaardigheid

Meer weten over het aanbod? Klik hier voor meer informatie

CapitalBox – Kleine zakelijke lening voor ZZP vanaf €1000

Zakelijke lening b2business lening

Heeft u een minimale van €48.000, een KvK die 1-jaar actief is en bent u woonachtig in Nederland? In dit geval kunt u als ZZP ook terecht bij kredietverstrekker CapitalBox. Zij bieden kleine zakelijke leningen aan vanaf €1.000 tot €350.000. Dit is een ruimer spectrum in vergelijk met BridgeFund. Ook de looptijd is langer, tot 36 maanden.

Wat betreft rente is CapitalBox niet goedkoper dan BridgeFund. De rente is vanaf 1.5% p.m. en kan hoger uitvallen op basis van uw jaarcijfers. Ze hanteren ook eenmalige afsluitkosten.

De enige reden om voor CapitalBox te kiezen, en niet voor BridgeFund, is wanneer u een kleine zakelijke lening nodig heeft van 1 – 5K of zij toch een lagere rente willen aanbieden. Gelukkig is het opvragen van offertes bij iedere aanbieder gratis en vrijblijvend.

Dit zijn de kenmerken bij CapitalBox:

 1. Kleine zakelijke lening voor ZZP vanaf €1.000 tot €350.000
 2. Flexibele looptijd tot 36 maanden
 3. Eenmalige afsluitkosten 2,95%
 4. Geld binnen 48 uur gestort
 5. Boetevrij aflossen
 6. Rente vanaf 1,5% p.m.

Meer weten over het aanbod? Klik hier voor meer informatie

PIN Voorschot – Kleine zakelijke lening voor ZZP met winkel vanaf €2000

PIN Voorschot is een meer unieke kredietverstrekker. Zij richten zich op (startende) ondernemers die omzet realiseren middels pintransacties. Als ZZP’er heeft u waarschijnlijk geen pinautomaat. Als startende ondernemer kan dit wel het geval zijn. Winkel, restaurant of een eigen bar. Zolang u een pinautomaat heeft komt u in aanmerking voor zakelijk geld lenen bij PIN Voorschot.

De rente is relatief laag, namelijk vanaf 1,25% per maand. Daarmee behoort PIN Voorschot momenteel tot een van de goedkoopste. Een zakelijke minilening kan worden afgesloten vanaf €2.000 tot €50.000. De aflossing gebeurt automatisch via pintransacties. Vandaar dat u een pinautomaat nodig heeft.

Dit zijn de kenmerken bij PIN Voorschot:

 1. Kleine zakelijke lening startende ondernemers vanaf €2.000 tot €50.000
 2. Flexibele looptijd van 12 maanden
 3. Geen afsluitkosten
 4. Geld binnen 48 uur gestort
 5. Boetevrij aflossen
 6. Automatisch aflossen via pintransacties (uniek)
 7. Relatief lage rente vanaf 1,25% p.m.

Meer weten over het aanbod? Klik hier voor meer informatie

bridgefund-zakelijke-lening-review

OPR Bedrijfskrediet – Gratis bedrijfslimiet aanhouden tot €40.000

Naast een zakelijke lening kunt u als ZZP of startende ondernemer ook bedrijfskrediet aanvragen. Het verschil is dat een zakelijke lening een vaste looptijd kent. Bedrijfskrediet kunt u opnemen wanneer nodig. Zie het als een pot met geld dat speciaal voor u is gereserveerd. Bij geld opname betaalt u louter rente over het opgenomen bedrag.

OPR Bedrijfskrediet biedt ZZP de optie tot gratis bedrijfslimiet aanhouden tot €40.000. In ruil hiervoor hanteren zij een rente (op aanvraag). Tevens bedraagt het minimale opnamebedrag 500 euro tegen 3% opnamekosten.

Hoe komt u als ZZP in aanmerking voor bedrijfskrediet bij OPR? De voorwaarden zijn: KvK-inschrijving minimaal 1 jaar actief, geen negatieve BKR en een minimale jaaromzet van €50.000.

Bedrijfskrediet is vooral nuttig bij de noodzaak aan overbruggingskrediet. Bij OPR Bedrijfskrediet bieden ze een hoger limiet aan dan de zakelijke minilening van 5in5. Tevens bent u vrij in opname.

Dit zijn de kenmerken bij OPR Bedrijfskrediet:

 1. Gratis bedrijfslimiet aanhouden als ZZP tot €40.000
 2. Flexibele looptijd bij bedrijfskrediet
 3. Geen afsluitkosten
 4. Geld binnen 24 uur beschikbaar
 5. Boetevrij aflossen
 6. Minimale opnamebedrag 500 euro met 3% opnamekosten
 7. Rente op aanvraag

Meer weten over het aanbod? Klik hier voor meer informatie

Floryn – Kleine of grote zakelijke lening voor ZZP vanaf €10.000

Tot slot is daar Floryn. Een betrouwbare kredietverstrekker in Nederland voor kleinere tot grote zakelijke leningen. Wilt u als ZZP veel geld lenen? Dan is Floryn wellicht een interessante keuze. De voorwaarden die zij hanteren zijn onder meer een KvK-inschrijving van 6 maanden en een minimale jaaromzet van €100.000.

Floryn staat bekend om haar grotere leningen (tot 3 miljoen) en een dagelijks opzegbaar bedrijfskrediet. Als ZZP’er is de minimale jaaromzet wellicht te hoog. Voldoet u hier wel aan? Dan zou Floryn wellicht de goedkoopste rente kunnen aanbieden.

Dit zijn de kenmerken bij Floryn:

 1. Kleine tot grote zakelijke leningen voor ZZP van €10.000 tot €3.000.000
 2. Flexibele looptijd tot 60 maanden
 3. Geen afsluitkosten
 4. Geld binnen 24 uur gestort
 5. Boetevrij aflossen
 6. Bedrijfskrediet dagelijks opzegbaar (uniek)
 7. Vaste rente op aanvraag

Meer weten over het aanbod? Klik hier voor meer informatie

Disclaimer: dit artikel bevat één of meerdere affiliatelinks. Wij geven geen persoonlijk financieel advies. Informatie is louter ter inspiratie.

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken