Postkrediet.nl Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl
01 april 2023 
6 min. leestijd

Postkrediet.nl Review en Ervaringen [2024] Minilening.nl

Geld lenen bij Postkrediet.nl? In dit artikel leest u een uitgebreide review over Postkrediet.nl. Ook delen wij de ervaringen met Postkrediet.nl als kredietaanbieder. Waar moet u opletten? Hoe werkt het? Wat zijn de kosten en tarieven? Is Postkrediet.nl überhaupt wel betrouwbaar om er geld te lenen? Dit en meer leest u in deze Postkrediet.nl review.

Laten we beginnen!

Postkrediet Review: over de organisatie

Postkrediet.nl review

Postkrediet is een organisatie die werkt als een vergelijkingsplatform voor financieel beheer. Het biedt ook toegang tot financiële diensten en middelen en bevordert de financiële kennis van mensen die geen toegang hebben tot traditionele bankdiensten.

De kernmissie van de organisatie is geworteld in de overtuiging dat iedereen gelijke kansen en het recht op een hoge levensstandaard moet hebben. Hun doel is om mensen te helpen de armoedecirkel te doorbreken door hen in contact te brengen met moeilijk toegankelijke financieringsmogelijkheden.

Dit klinkt allemaal geweldig. De werkelijkheid van een review over Postkrediet is echter dat ze “gewoon” een kredietaanbieder zijn. Ze verstrekken leningen aan particulieren. U kunt er geld lenen vanaf 5000 euro tot 150.000 euro.

Voor kleinere bedragen dan 5000 euro lenen, zoals bij een minilening, kunt u niet terecht bij Postkrediet.nl. Hiervoor kunt u partijen bekijken zoals Saldodipje (flitskrediet) of de meer betrouwbare Santander.

Wilt u een groot bedrag lenen boven de 50.000 euro? In dit geval kunt u ook terecht bij grote banken of bij online kredietaanbieders die grotere leningen aanbieden. Een voorbeeld daarvan is Kredietwijzer (€100.000) of de Nederlandse Kredietmaatschappij (€150.000).

Let erop dat geld lenen ook geld kost. Geld lenen kan misschien wel leiden naar een hogere levensstandaard, maar u dient ook deze kosten te betalen. Dit betekent harder werken of meer geld verdienen in dezelfde tijd.

Met wie werkt de organisatie samen?

Zij werkt ook nauw samen met lokale overheden, organisaties in de particuliere sector en andere maatschappelijke instellingen om duurzame economische ontwikkelingsinitiatieven te creëren die ten goede komen aan gemeenschappen over de hele wereld.

Het doel van de organisatie is dus het bereiken van meer gelijkheid en welvaart voor alle mensen. Dit werkt ongeacht hun sociaal-economische achtergrond of geografische locatie.

Wie dient de organisatie?

Wat Postkrediet tot betrouwbare kredietaanbieder maakt, is de combinatie van een intuïtief ontwerp, krachtige analyses en intuïtieve budgetteringsmogelijkheden waarmee gebruikers uitgaven kunnen bijhouden, geld kunnen besparen, aankopen kunnen budgetteren en toekomstige investeringen kunnen plannen.

Bijzonderheden van Postkrediet.nl

Uiteindelijk zijn de unique selling points van Postkrediet het vermogen om een gebruiksvriendelijke aanvraagproces te bieden voor geld lenen.

 • Biedt automatische waarschuwingen om gebruikers te informeren wanneer rekeningen en betalingen verschuldigd of betaald zijn.
 • Biedt gedetailleerde inzichten in de uitgavenpatronen van gebruikers, zodat zij beter inzicht krijgen in hun persoonlijke financiën en deze kunnen verbeteren.
 • Analytische instrumenten voor het bijhouden, uitgeven en beheren van budgetten.

In Nederland lijken alle online kredietaanbieders wel op elkaar. De een probeert zich meer te onderscheiden met automatische functies. De ander richt zich op persoonlijke service.

U kunt Postkrediet.nl hier vergelijken met andere kredietaanbieders voor de laagste rente.

Postkrediet ervaringen

postkrediet-ervaringenBron: website Postkrediet

Hieronder volgt wat informatie gebaseerd op de Kiyoh reviews en ervaringen met Postkrediet.

 • Snelle klantenondersteuning via e-mail en telefoon
 • Werkgevers zijn gemakkelijk om mee te communiceren
 • De organisatie geeft persoonlijke aanbevelingen
 • Het verificatiesysteem is betrouwbaar
 • Meerdere controles en onderzoeken
 • Leningen worden zeer snel geregeld

Uit deze Postkrediet ervaringen kunnen we opmaken dat klanten meestal 4 of 5 sterren hebben gegeven. Over het algemeen is de organisatie hoog beoordeeld op gebruiksvriendelijke ervaringen en klantenservice. Het heeft een collectieve/gemiddelde beoordeling van 9,1 volgens de reviews op Kiyoh. Dit is positief en komt de betrouwbaarheid ten goede.

Postkrediet overzicht: kosten en tarieven persoonlijke lening

De kosten van een lening bij Postkrediet zijn afhankelijk van het gevraagde leenbedrag en de aflossingstermijn. De rente is op dit moment niet de laagste in Nederland. Er geldt echter een wettelijke maximale rente van 10% per jaar. Ook Postkrediet.nl zal zich hieraan houden.

Persoonlijke leningen

Er zijn ook extra kosten die afhankelijk van de omstandigheden in rekening kunnen worden gebracht, zoals kosten voor late betaling of vervroegde aflossing. Het is belangrijk dat potentiële kredietnemers alle voorwaarden volledig begrijpen voordat zij een overeenkomst met Postkrediet ondertekenen.

De aangerekende kosten zijn laag in vergelijking met traditionele banken, dus het kan een geweldige optie zijn voor particulieren of kleine bedrijven die tijd en geld willen besparen op transacties.

Merk op dat de huidige rente (op de website Postkrediet.nl) 6,4% bedraagt. Deze rente kan stijgen of dalen afhankelijk van het Europese rentebeleid.

Persoonlijke lening vs. Doorlopend krediet

 • De rente kan niet van de belasting worden afgetrokken in het geval van een doorlopend krediet
 • Persoonlijke lening is beter voor eenmalig gebruik
 • Doorlopend krediet kan geschikt zijn als u niet weet hoe duur de lening kan worden (onzeker over het leenbedrag)
 • Met een doorlopend krediet kan onbeperkt geld worden opgenomen tot het genoemde leenbedrag.
 • De rentevoet van het doorlopend krediet kan variabel zijn (dus ook tijdens de looptijd hoger of lager worden)

Over het algemeen is een persoonlijke lening dus minder flexibel dan een doorlopend krediet.

Waarop letten bij het afsluiten van een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening kan voor vele doeleinden worden gebruikt. Merk op dat om de volgende redenen de rente aftrekbaar kan zijn:

 1. Renovatie
 2. Woningverbetering
 3. Tuin

De rente op een persoonlijke lening is ook afhankelijk van de looptijd en het bedrag. Dus hoe langer de looptijd en hoe hoger het bedrag, hoe hoger ook de rente. Met behulp van de calculator op Postkrediet kun je de looptijd en bijbehorende kosten van de lening bepalen. Het is dus mogelijk om zoveel offertes in te voeren als je wilt voordat je uiteindelijk een keuze maakt.

Het is ook belangrijk te bedenken dat terugbetaalde bedragen kunnen worden opgenomen.

Hoe werkt het geld lenen bij Postkrediet?

hoe-werkt-geld-lenen-postkredietBron: Postkrediet

De afbeelding hierboven omschrijft hoe het werkt om geld te lenen bij Postkrediet. Hieronder volgt meer informatie over hoe het werkt.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor een lening bij Postkrediet.nl

Wanneer u overweegt een lening te nemen bij Postkrediet organisatie.

 1. Aanvragers moeten ten minste 18 jaar oud zijn
 2. Een geldig identiteitsbewijs is nodig om verder te gaan
 3. Het is verplicht om een inwoner van Nederland te zijn...
 4. Een Nederlandse bankrekening op naam van de aanvrager
 5. Een stabiel inkomen dat voldoende is om de aflossing van de lening te dekken. Bankafschriften of loonstrookjes zijn een manier om inkomsten aan te tonen, of het nu gaat om een dienstverband of als ZZP-er (er is ook aparte ZZP lening)
 6. Gepensioneerden kunnen ook een aanvraag indienen door een bewijs van constante pensioenbetalingen voor te leggen.

Ten slotte moeten de kredietnemers een goede kredietgeschiedenis hebben zonder uitstaande schulden of wanbetalingen. Dit zal aantonen dat zij in staat zijn hun financiën verantwoord te beheren en de lening tijdig af te lossen.

Algemeen werkproces van Postkrediet

Postkrediet kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het dekken van bedrijfskosten op korte termijn of het uitbreiden van het personeelsbestand van de onderneming. Maar dit is de algemene werkwijze.

 1. De ondernemer dient een aanvraag in.
 2. De kredietgever onderzoekt de financiële documenten en beoordeelt het vermogen van de kredietnemer om de lening met succes terug te betalen.
 3. Bij een succesvolle aanvraag ontvangt de kredietnemer een leningsovereenkomst waarin alle voorwaarden in verband met de terugbetaling van de lening zijn opgenomen.

Voor- en nadelen van onze Postkrediet beoordeling

Op basis van onze Postkrediet review, is de grootste takeaway dat het gebruikers in staat stelt om snel en veilig leningen aan te vragen. Maar hier zijn een paar andere voor- en nadelen om u te helpen voor uzelf te beslissen.

Voordelen

 • Een van de grote voordelen van het gebruik van Postkrediet is dat u snel en eenvoudig geld kunt lenen
 • Daarnaast is de klantenservice goed omdat huidige klanten er veel positieve ervaringen mee hebben

Er zijn echter ook een paar nadelen waarmee u rekening moet houden.

Nadelen

 • Postkrediet biedt niet altijd de laagste rente, er kunnen andere online vergelijkingsplatformen zijn die u een beter aanbod kunnen geven
 • Ze bieden geen krediet advies. Bij andere partijen kunt u dit advies wel krijgen

Conclusie Postkrediet.nl review

Op Postkrediet.nl kunt u als Nederlander vrij eenvoudig een lening aanvragen. Postkrediet gebruikt een vergelijkingstool. U kunt vrijblijvend een aanvraag indienen. Op basis daarvan ontvangt u vanuit Postkrediet een of meerdere offertes van financiële instellingen. U kunt de leningen vergelijken op basis van laagste rente en voorwaarden.

Over het algemeen zijn wij positief na onze review over Postkrediet. Ook bemerken we dat er veel positieve ervaringen zijn met Postkrediet vanuit huidige klanten. Zij beoordelen momenteel de organisatie met een 9.1/10, wat dus vrij hoog is.

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken