Alles over Kleine Bedragen Lenen: Particulier, Zakelijk, Opties & meer
30 maart 2022 
9 min. leestijd

Alles over Kleine Bedragen Lenen: Particulier, Zakelijk, Opties & meer

Beste geld lener, op deze pagina vind u relevante informatie over kleine bedragen lenen. Van particulier tot zakelijk behandelen wij verschillende invalshoeken. Van kleine bedragen lenen zonder BKR tot het vergelijken van aanbieders. Ook bekijken we de voor- en nadelen. Wilt u een klein bedrag lenen vanuit de zaak? Ook daar staan we uitgebreid bij stil, van ZZP’er tot N.V.

Mededeling: wij vinden het belangrijk om u correct en oprecht te informeren. In dit artikel staan tevens verwijzingen naar kredietaanbieders middels een affiliatelink. Wees erop bedacht dat geld lenen altijd geld kost, hoe klein dit bedrag ook is. De beste lening is géén lening.

Aanbieders voor het lenen van kleine bedragen: belangrijke verschillen

Er zijn meerdere aanbieders voor het lenen van kleine bedragen als particulier. De vraag is alleen: hoe klein is het gewenste leenbedrag? Als we een poging wagen om kredietaanbieders te categoriseren op basis van leenbedrag, dan bekomen we groepen:

 • Minibedragen van €100 tot €2500
 • Zeer kleine bedragen vanaf €2500
 • Klein bedrag vanaf €5000

Laten we dit nader bekijken.

Wilt u zakelijk een klein bedrag lenen? Scroll dan verder naar beneden.

nederlandse-kredietmaatschappij-review

Aanbieders voor snel een minibedrag lenen v.a. €100

snel-klein-bedrag-lenen

Minibedragen vallen onder het zogeheten flitskrediet. Dit is een omstreden vorm van kleine bedragen lenen met verhoogd risico. De maximale rentevoet moet 10% bedragen. Het risico is echter hoger omdat dit soort aanbieders een korte looptijd hanteren van 1 tot 2 maanden. Het is ‘snel een klein bedrag lenen’. Vandaar de verwijzing naar flitskrediet. Tot slot, een ander belangrijk risico is dat dit soort aanbieders niet zijn aangesloten bij de AFM. Dit is mogelijk omdat zij vanuit het buitenland opereren. Dit houdt in dat zij geen BKR-registratie hoeven te hanteren, maar ze moeten wel voldoen aan de maximale rentevoet.

Saldodipje is een voorbeeld van mini-bedragen. Bezoek Saldodipje voor meer informatie.

Aanbieders voor hele kleine bedragen lenen v.a. €2500

Snel een klein bedrag lenen met BKR-registratie hoeft geen problemen te geven indien u tijdig aflost. Het is ons inziens verstandiger om te lenen mét BKR. Dit klinkt tegenstrijdig, maar de BKR is ontworpen om u te beschermen. Kleine bedragen lenen kent serieuze risico’s, zoals (1) rentekosten en vooral (2) het niet tijdig kunnen terugbetalen.

Er is op dit moment een betrouwbare Nederlandse aanbieder voor zeer kleine bedragen lenen vanaf €2500. Dit kunt u gebruiken voor een auto, zonnepanelen, verbouwing, et cetera. De aanbieder heet Lender & Spender. Zij staat onder toezicht van AFM. Ze hanteren transparante voorwaarden en voldoen aan de maximale rentevoet. Tot slot behoren ze tot een van de beste beoordeelde kredietverstrekkers in Nederland. Ook bij Santander kunt u terecht vanaf 1500 euro

Aanbieders voor kleine bedragen lenen v.a. €5000

De grootste groep van Nederlandse kredietverstrekkers bieden leningen aan voor kleine bedragen vanaf €5000. Binnen deze categorie heeft u veel keuze. Bovendien hanteren ze allemaal soortgelijke criteria, omdat dit nu eenmaal gereguleerd is vanuit wetgeving en AFM-toezicht.

Alhoewel er verschillen zijn, mag u over het algemeen het volgende verwachten bij het lenen van een klein bedrag:

 • Vanaf €5000 tot zelfs €150.000
 • Looptijd vanaf 12 maanden tot 120 maanden
 • Geen afsluitkosten
 • Geld binnen 48 – 96 uur gestort
 • BKR-registratie
 • AFM-toezicht
 • Geen garantsteller
 • De laagste rente vergelijken

Een groot voordeel aan aanbieders binnen deze groep, is dat er een aantal vergelijkingswebsites zijn. Zij werken op deze manier:

 1. Selecteer het kleine bedrag en gewenste looptijd
 2. Vraag vrijblijvende offerte aan
 3. De vergelijkingswebsite stuurt uw aanvraag naar Nederlandse banken
 4. Nederlandse banken sturen hun aanbod
 5. U ontvangt meerdere aanbiedingen om te vergelijken op de meest gunstige voorwaarden

Wij vinden dat De Nederlandse Kredietmaatschappij behoort onder de beste vergelijkingswebsites voor kleine bedragen lenen vanaf €5000. Binnen 24 uur ontvangt u de aanbiedingen. Geld wordt snel overgeboekt binnen 48 uur. Bovendien hebben ze een hoge klanttevredenheidscore van 4.8 uit 5 op basis van 2800+ recensies.

Bezoek De Nederlandse Kredietmaatschappij voor meer informatie.

nederlandse-kredietmaatschappij-review

Kleine Bedragen Lenen als Particulier

klein-bedrag-lenen-particulier

Als particulier heeft u veel keuze voor het lenen van een klein bedrag. Zoals aangegeven is het belangrijk hoe klein dit bedrag is. Wat ons betreft is het onverstandig om te kiezen voor flitskredietaanbieders. Immers, als u een heel klein bedrag nodig heeft van bijvoorbeeld €500, dan is het verstandiger om dit op een andere manier te financieren. Wees hierbij creatief. Zo is het slim om helemaal niet te lenen.

Heb je een klein bedrag nodig voor een nieuwe auto? Oké, in dit geval komt het voor dat je met spoed een klein bedrag moet lenen. Maar wellicht kunt u een voorschot vragen vanuit uw werkgever?

Moet u onverwachts een klein bedrag lenen voor verbouwing? Ook dit is een vervelende situatie. Kijk of het mogelijk is om met de leverancier te bedingen dat u het bedrag wat later kan terugbetalen. Dit geeft meer ruimte om bijvoorbeeld overuren te maken, of desnoods neemt u een bijbaan. Ja, dit is allemaal niet leuk, maar het is altijd nog beter dan geld lenen. Hoe klein dat bedrag ook is.

De rente op een klein bedrag is maximaal 10%. Op een bedrag van €2000 spreken we over €200 rente. Dit klinkt wellicht als weinig, maar het is wel €200 weggegooid geld. En bovendien gaat het om de manier van denken. Snel een klein bedrag lenen is de makkelijke weg, maar ook een kostbare. Is het niet beter om te denken vanuit een ander perspectief, zoals ‘hoe kan ik meer geld verdienen?’ of ‘hoe voorkom ik leningen in de toekomst?’.

Begrijpt u dit allemaal maar heeft u simpelweg met spoed een klein bedrag nodig? Oké, dit kan voorkomen. Om te helpen vergelijken wij aanbieders.

Bekijk hier onze favoriete minileningen.

Hoe snel kan ik een klein bedrag lenen?

hoe-snel-kleine-bedragen-lenen

Op moment van vrijblijvende offerte aanvragen ontvangt u binnen 24 uur een aanbieding. Indien u akkoord gaat, wordt het geld binnen 48 uur gestort. Dit is de regel bij de meeste aanbieders op werkdagen. In sommige gevallen kan uitkering iets langer duren, al komt dit niet vaak voor.

Kan ik een klein bedrag lenen zonder BKR?

Ja, met spoed een klein bedrag lenen zonder BKR behoort tot de mogelijkheden. Dit is mogelijk omdat er buitenlandse kredietaanbieders zijn die niet onder toezicht van AFM opereren. Hierdoor hoeven zij niet te voldoen aan de BKR-registratie plicht. Anderzijds moeten zij echter wel voldoen aan de maximale rentevoet van 10% op jaarbasis. Dit behoort de totale kosten van een lening te omvatten, inclusief boetes bij niet-nakoming van garantstelling.

Een klein bedrag lenen zonder BKR klinkt wellicht als muziek in de oren, maar wees u bewust van de risico’s. De AFM wilt Nederlandse consumenten beschermen tegen financiële risico’s. Dit doen ze voor u. Wanneer u ervoor kiest om te lenen zonder BKR, dan is dat op eigen verantwoording.

Een nadeel van een klein bedrag zonder BKR, is dat u zeer attent moet zijn op de terugbetalingscondities. Vaak is de looptijd slechts 30 tot 60 dagen. Dit betreft dus super snel een klein bedrag lenen, maar ook dat u het snel moet terugbetalen. Bovendien komt hier vaak garantstelling aan te pas. Zolang u voldoet aan garantstelling is alles in orde. In het geval van overschrijding worden er echte hoge kosten/boetes gehanteerd. Lees daarom goed de voorwaarden en accepteer alleen als u hieraan kunt voldoen.

Lees hier alles over minilening zonder BKR.

saldodipje-review

Hoeveel geld kan ik lenen met negatieve BKR?

Met een negatieve BKR kunt u geen kleine bedragen lenen. De BKR-registratie is er om u te beschermen. Een negatieve BKR geeft aan dat u in het verleden niet altijd heeft kunnen voldoen aan de betalingsplicht die komt kijken bij het lenen van een klein bedrag.

Met een negatieve BKR geld lenen is alleen mogelijk bij een minilening zonder BKR, zoals hierboven beschreven.

Wat zijn de voor- en nadelen bij het lenen van kleine bedragen

Snel en gemakkelijk een klein bedrag lenen voor een nieuwe auto? Voor de verbouwing? Of wellicht een nieuwe keuken? Alles is mogelijk zolang u maar (op tijd) rente betaalt. Daarbij is het wel belangrijk om te begrijpen wat de specifieke voor- en nadelen zijn.

Voordelen:

 • Snel geld lenen kan binnen 24 uur
 • Een klein bedrag kan geleend worden voor verschillende soorten financiering: auto, badkamer, verhuizing, et cetera
 • Vanaf €5000 kunt u een klein bedrag lenen bij betrouwbare kredietverstrekkers

Er zijn echter ook specifieke nadelen:

 • De rente is relatief hoog bij het lenen van een klein bedrag
 • Relatief korte looptijd van minimaal 12 maanden (of soms zelfs 2 maanden)

Alles kan, zolang u er maar voor betaalt. Een klein bedrag lenen kost logischerwijze meer rente dan een groot bedrag. Op dit moment staat de rente historisch laag. Bij grote bedragen is de rentevoet daarom bijzonder laag, vanaf circa 3,5% (bij renteverhoging is dit uiteraard hoger).

De rente bij een klein bedrag ligt meestal rond de 6 – 7%, afhankelijk van de aanbieder.

nederlandse-kredietmaatschappij-review

Kleine Bedragen Lenen Zakelijk of ZZP

kleine-bedragen-zakelijk-lenen

Tot slot is ook zakelijk een klein bedrag lenen mogelijk. Of u nu ZZP bent of een N.V. bezit, in ieder geval kunt u in aanmerking komen tot het zakelijk lenen van kleine bedragen mits u aan de voorwaarden voldoet. Hierbij heeft u de keuze tussen een eenmalige zakelijk (kleine) lening of een doorlopend krediet.

Over het algemeen zijn dit de kenmerken bij zakelijk krediet:

 • Zakelijk klein bedrag lenen v.a. €500 tot zelfs €350.000
 • Flexibele looptijd v.a. 3 maanden tot 24 maanden
 • Geld binnen 24 – 48 uur gestort
 • Boetevrij aflossen
 • Lage rente vergelijken (v.a. 1,5%)

Om hiervoor in aanmerking te kunnen komen zijn dit de voorwaarden:

 • Het kleine bedrag moet geleend worden voor zakelijk gebruik
 • KvK-inschrijving van 6 of 12 maanden
 • Minimale jaaromzet v.a. €48.000 (er is één aanbieder waar u altijd terecht kan, zie verder)
 • Zakelijke bankrekening nodig

In sommige gevallen hanteren aanbieders aanvullende voorwaarden. Er is namelijk groot verschil in flexibiliteit. Bij sommige aanbieders kunt u snel en eenvoudig een klein bedrag lenen tegen minimale vereisten. In dit geval heeft u enkel een KvK en zakelijke rekening nodig. Bij andere aanbieders, met name bij grote zakelijke bedragen, nemen de voorwaarden toe zoals een minimale jaaromzet en geen negatieve BKR.

Wilt u direct flexibele aanbieders voor zakelijke lening vergelijken? Klik dan door naar onze vergelijkingspagina voor zakelijk geld lenen.

bridgefund-zakelijke-lening-review

Wat is het kleinste bedrag voor zakelijk lenen?

Er is in Nederland één aanbieder voor zakelijke minileningen. De organisatie heet 5in5. Zij bieden kleine zakelijke leningen aan vanaf €500 tot €5000. De minimale voorwaarden zijn zeer flexibel te noemen. In feite kan iedere ondernemer terecht. Natuurlijk moet u wel kunnen aantonen dat u ondernemer bent (KvK en zakelijke bankrekening) en dat de lening is bestemd voor zakelijke doeleinde.

Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd ontvangt u op korte termijn een aanbieding. Indien akkoord wordt het geld binnen 24 uur gestort. In ruil daarvoor hanteren ze een eenmalige fee voor afsluiting. De rente is gebaseerd op dagrente per aanvraag. Tevens is de dagrente afhankelijk van uw kredietwaardigheid.

Bezoek 5in5 voor meer informatie.

Waarop letten bij zakelijk lenen van klein bedrag?

Het zakelijk lenen van een klein bedrag kent meer voordelen in vergelijking tot particulier lenen. Zo krijgt u toegang tot een lagere rente. Bovendien is de rente aftrekbaar als kostenpost. Daartegenover staat dat de kleine leenhoeveelheid louter toepasbaar is voor zakelijke doeleinde. Het mag dus niet worden aangewend voor particuliere aankopen. Een ander belangrijk verschil is dat u aantoonbaar ondernemer bent.

bridgefund-zakelijke-lening-review

Kleine bedragen lenen als ZZP

Ook als ZZP kunt u een klein bedrag lenen. Er is geen verschil tussen ZZP of zakelijk lenen vanuit eenmanszaak of B.V. Het enige wat u moet aantonen, is dat u ondernemer bent. Dit betekent een KvK-inschrijving en een zakelijke bankrekening. Afhankelijk van de aanbieder komen hier aanvullende voorwaarden bij, zoals een toetsing op kredietwaardigheid (banktransacties, business plan, et cetera).

Lees hier alles over zakelijke lening ZZP.

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken