eToro Review: Beleggen voor Beginners | Minilening.nl
23 november 2022 
7 min. leestijd

eToro Review: Beleggen voor Beginners | Minilening.nl

Beginnen met beleggen bij eToro? In onze eToro review en ervaringen delen wij een eerlijke beoordeling over de voor- en nadelen tot beleggen bij eToro. Met name voor beginners. Bieden ze genoeg aandelen en goede ETF’s? Is het een betrouwbare broker? Is het goedkoop qua kosten en tarieven? En hoe werkt beleggen bij eToro eigenlijk? 

Dit en meer komt aanbod in onze uitgebreide review over eToro. Laten we beginnen!

eToro review: wat is deze broker en hoe kunnen ze me helpen?

etoro-ervaringen-beginners

eToro is een sociaal handels- en investeringsplatform waarmee gebruikers in verschillende activa kunnen handelen, waaronder aandelen, ETF’s en cryptocurrencies. Het bedrijf is operationeel sinds 2007 en heeft zijn hoofdkantoor in Israël. Meer dan 20 miljoen gebruikers zijn actief op het platform, wat spreekt voor de veiligheid van haar diensten.

eToro biedt verschillende functies die het een aantrekkelijke optie maken voor Nederlandse beleggers. Zo biedt het platform toegang tot een breed scala aan markten, waaronder aandelen, indices, grondstoffen en valuta. Daarnaast biedt eToro een verscheidenheid aan tools en hulpmiddelen. Voorbeelden zijn de CopyTrader, Popular Investors en gratis webinars met marktupdates omtrent aandelen en crypto. 

Een logische vraag bij een eToro review is: waarom beleggen via deze broker? Er zijn immers genoeg andere, betrouwbare brokers. Denk aan DEGIRO, BUX Zero, Mexem, en nog veel meer. 

Unieke voordelen uit een eToro review is dat zij veel aantrekkelijke aandelen ETF’s aanbieden die brokers als DEGIRO en BUX Zero niet hebben. Denk aan de goedkope Vanguard ETF’s met een expense ratio van >0,10% en aantrekkelijke risicospreiding. Ook de populaire ARK ETF’s zijn via eToro verkrijgbaar. 

Bekijk hier alle ETF’s en aandelen bij eToro. 

Naast aandelen biedt eToro ook veel beleggingsmogelijkheden in crypto en CFD. Let echter wel op de enorm hoge risico’s bij dit soort beleggingsproducten. Meer dan 80% verliest geld. 

Tot slot zijn de speciale functies, waarover straks meer in deze eToro review, uniek en alleen beschikbaar via deze broker. 

Hoe beginnen met beleggen bij eToro?

beginnen-met-beleggen-bij-etoroImpressie van onze portfolio bij eToro via het dashboard

Om te beginnen met eToro moeten we een account aanmaken en geld op de rekening storten. Sinds kort hebben ze een speciale betalingsfunctie waardoor we conversievrij euro’s in dollars kunnen omrekenen. Zodra dat gedaan is, kunnen we beginnen met investeren in de activa van onze keuze. 

Beginnen met beleggen bij eToro is eenvoudig. Lastiger is de keuze van aandelen, crypto en andere activa. Onze tip is om voorzichtig te beginnen. Begin met relatief laag-risico ETF’s (aandelenfondsen), zoals die van Vanguard. Een goed begin is het halve werk, voorkom dat je onvoorziene grote verliezen maakt zoals met de speculatieve cryptomunten. 

Hieronder volgen de stappen om te beginnen met basisbeleggen via eToro:

 • Meld je gratis aan bij eToro.
 • Vul de profielgegevens in.
 • Geld storten. Het minimumbedrag is 10 EURO, maar ieder klein bedrag is een goed begin. Investeer alleen met geld dat je kan missen
 • Raak vertrouwd met de basisfuncties van het platform. Dit zijn: volglijst, portefeuille, nieuwsfeed, handelsmarkten, traders kopiëren.

Tip: je kan ook beginnen met een gratis demo-account. Op een demo-account kan je oefenen met fictief geld. Oefening baart kunst!

Populaire kenmerken van eToro

Beginnen met beleggen bij eToro is eenvoudig blijkt uit onze review en ervaringen. Naast de bovenstaande stappen is het van vitaal belang om de werking van de belangrijkste functies van eToro te leren kennen. 

1. Verscheidenheid aan activa: eToro biedt een breed scala aan activa om te verhandelen, waaronder aandelen, grondstoffen, indices en cryptocurrencies.

In praktijk betekent dit dat je veel verschillende soorten aandelen op diverse aandelenbeurzen kan kopen. Er zijn Nederlandse aandelen beschikbaar, maar eToro is vooral gericht op USA aandelen. Hetzelfde geldt voor de ETF’s. Uit onze eToro review en ervaringen blijkt dat ze een relatief groot aanbod hebben. Het crypto aanbod is meer bescheiden, maar uniek aan eToro is dat ze diverse crypto portfolio’s aanbieden. 

Crypto portfolio’s bieden de mogelijkheid om met één belegging in meerdere cryptomunten te speculeren. Klik hier voor meer informatie.

2. CopyTrader functie: Blader door andere handelaren en bekijk hun handelsgeschiedenis. Zodra een relevante handelaar is gevonden, kan automatisch geld worden geïnvesteerd in die bepaalde persoon/entiteit en hun transacties kunnen dienovereenkomstig worden gekopieerd. Dit is een geweldige manier om te leren van meer ervaren handelaren en geld te verdienen op de markten, dus het 'social trading' noemen is niet verkeerd. 

Het is echter beter om niet de trades te volgen die het meest zijn gekopieerd, want dat kan leiden tot overtrading. We moeten ons budget en onze investeringsmogelijkheden in gedachten houden voordat we iemand blindelings kopiëren. De ideale keuze zou iemand moeten zijn met geen 100% winstpercentage, maar eerder een goede weergave van marktkennis en lage wekelijkse en dagelijkse drawdowns (minder dan 10%). Let ook zeer goed op het risicoprofiel.

Klik hier voor meer informatie over CopyTrader.

3. Populair Investeerders programma: 

Voor beginners in online beleggen biedt eToro een demo-account aan. Dit is een goede manier om ervoor te zorgen dat het platform werkt voordat u echt geld inzet. 

Al met al is eToro een prima optie voor Nederlandse beleggers die aan de slag willen met online beleggen. Het heeft de klantbeoordelingen om zijn populariteit en functionaliteit te ondersteunen, zoals hieronder:

Ervaringen met eToro

Een behulpzame review van een klant zegt:

Mijn ervaring met eToro is goed. Gemakkelijk te gebruiken platform met een virtuele account om je vertrouwd te maken met het instellen van stop loss en take profits. De klantenservice is goed. Harry heeft voortdurend gecontroleerd of alles goed was met mijn gebruik van eToro en heeft alle vragen naar tevredenheid beantwoord.

En ook deze gebruiker geeft haar recensie:

Mijn eToro account manager Valentina Reingold is professioneel, deskundig en een telefoontje verwijderd voor vragen als ik iets niet begrijp. Het handelsplatform zelf is goed ontworpen met gratis grafieken en je eigen portefeuille, waardoor het gemakkelijk is om winst/verlies te begrijpen en welke aandelen het beste presteren. Er is ook eToro live chat, wat een zeer nuttige dienst is.

Er zijn meer dan 18.000 (!) ervaringen met eToro op alleen Trustpilot al. De aandelenbroker krijgt een hoge score van 4.3 uit 5. Met zoveel klanten zijn er natuurlijk ook negatieve ervaringen. Met name de klantenservice staat slecht bekend. Mocht je hier waarde aan hechten dan is dit een belangrijk aandachtspunt. 

Wil je vandaag beginnen met beleggen bij eToro? Maak hier een gratis (demo) account aan. 

Kosten en vergoedingen bij beleggen op eToro

etoro-ervaringen-beleggen

Uit onze eToro review blijkt dat er verschillende kosten en vergoedingen worden gehanteerd. Voor aandelen en ETF’s is commissievrij beleggen in sommige gevallen mogelijk. In andere gevallen wordt er een transactiekost gehanteerd, afhankelijk van het type beleggingsproduct. 

Voor Nederlanders die willen beginnen bij eToro is het belangrijk dat er een nieuwe update is van 2022. Vanaf nu is het mogelijk om euro’s conversievrij te converteren naar dollars. Dit bespaart enorm veel kosten. Een andere grote bonus is dat er een regeling is getroffen waarbij Nederlanders 15% dividendbelasting afdragen (in plaats van 30% zoals voorheen). 

Dit maakt beleggen bij eToro véél aantrekkelijker. 

Bij eToro wordt een vergoeding van 1% in rekening gebracht voor elke handel in crypto-activa (kopen of verkopen). Er is ook een spreadfee van 0,75% op alle transacties. 

Naast deze vergoedingen zijn er ook andere kosten waarmee rekening moet worden gehouden bij het beleggen bij eToro. Bijvoorbeeld, als je geld wilt opnemen van je account, is er een $5 opnamekosten. Er is ook een inactiviteitskost van $10 per maand als je geen transacties uitvoert binnen die periode. Al deze kosten kunnen in de loop der tijd oplopen, maar dit valt mee als je actief blijft en simpelweg niet onnodig vaak geld opneemt. 

Als het om beleggen gaat, willen Nederlandse beleggers weten waar ze aan beginnen. Daarom streeft eToro ernaar transparant te zijn over de kosten en vergoedingen die gepaard gaan met beleggen. Hieronder vindt u een overzicht van de kosten en vergoedingen waar u rekening mee moet houden:

Stortingen en opnamesEr zijn geen kosten voor stortingen of opnames.

Handelscommissies: Commissies zijn ingebouwd in de spread, dus er zijn geen extra kosten.

OvernachtingskostenEr wordt een kleine vergoeding gevraagd voor posities die 's nachts worden aangehouden. Dit wordt de rollover fee genoemd.

InactiviteitskostenEen maandelijkse vergoeding van $10 wordt in rekening gebracht als een rekening 12 maanden of langer inactief is.

Voor- en nadelen van onze eToro review

eToro is een online handelsplatform dat bestaat sinds 2007. Het is een sociaal handelsplatform waarmee gebruikers een verscheidenheid aan activa kunnen verhandelen, waaronder aandelen, grondstoffen, indices en cryptocurrencies. eToro is beschikbaar in meer dan 140 landen en heeft meer dan 10 miljoen geregistreerde gebruikers. Al met al concludeert onze eToro review de volgende voordelen en nadelen.

Voordelen van eToro

 • eToro is een gereguleerde broker.
 • Het biedt een verscheidenheid aan activa, waaronder aandelen, forex en cryptocurrencies.
 • Het heeft een gebruiksvriendelijk platform.
 • Het biedt een gratis demorekening aan.
 • Het heeft een mobiele app
 • Ze bieden fractionele aandelen aan
 • Ze bieden aantrekkelijke ETF’s zoals die van Vanguard

Nadelen van eToro

 • eToro is niet de goedkoopste beleggingsapp
 • Het platform van eToro is niet geschikt voor gevorderde handelaren
 • Cryptocurrencies zijn alleen beschikbaar voor bepaalde landen op eToro. Belgie is niet toegankelijk
 • eToro biedt ook CFD-producten aan. Vermijd dit. CFD beleggen is uiterst risico met zeer hoog kans op verlies

Wil je beginnen met beleggen bij eToro? Maak hier een gratis (demo) account aan.

Conclusie eToro review en ervaringen

Uit onze eToro review en ervaringen blijkt dat de broker zich zeer positief ontwikkeld. De beleggingsmogelijkheden zijn groot en divers. Van goedkope Vanguard ETF’s tot aan hoog-risico speculeren in cryptomunten en CFD’s. 

Een van de grootste bezwaren om niet te beginnen met beleggen bij eToro was de hoge conversiekost van euro naar dollar. Dit argument is nu vervallen, omdat Nederlanders conversievrij euro’s naar dollars kunnen converteren (en andersom). Daarnaast is de dividendbelasting nog maar 15%, vergelijkbaar met DEGIRO en BUX Zero. 

eToro is niet de goedkoopste beleggingsapp. Ze zijn echter ook zeker niet de duurste. In totaliteit biedt het meer voordelen dan nadelen. Beginnen met beleggen bij eToro is eenvoudig, snel en effectief. Er zijn meer dan genoeg beleggingsproducten voor het samenstellen van een gediversifieerde portfolio.

Heb jij ervaringen met eToro? Deel je review in de reacties hieronder en help anderen. 

Let op: dit artikel bevat op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies. Informatie is puur ter vermaak en inspiratie. Meer dan 80% van alle beleggers verliezen geld met crypto en/of CFD.

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen (persoonlijk) advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde informatie kan afwijken van de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken