Rijk Worden voor Beginners: 3x Beste Tips | Minilening.nl
26 november 2022 
10 min. leestijd

Rijk Worden voor Beginners: 3x Beste Tips | Minilening.nl

Beginnen met rijk worden? Slim. Het is mogelijk. Voor iedereen. Zeker voor wie zo vroeg mogelijk begint. Hoe? Dat leren we je in dit artikel over rijk worden voor beginners. We geven onze 3 beste tips, en leggen exact uit hoe jij kan beginnen met rijk worden. Als je dit lang genoeg volhoudt, zal je beslist veel vermogen opbouwen. Alles is mogelijk, met de juiste kennis, handelingen en doorzettingsvermogen.

Laten we beginnen met rijker worden!

De 3 Beste Tips voor Beginnen met Rijk Worden

beste-manier-rijk-worden

De beste tips voor beginnen met rijk worden is in feite een proces van 3 stappen. Wij kunnen je verzekeren dat je rijk worden voor beginners altijd werkt volgens deze 3 stappen. Het is geen magie, er is ook geen simpele oplossing. Er is geen snelle manier tot rijk worden. Er is alleen de beste manier, namelijk:

1. Houd je vaste lasten zo laag mogelijk

2. Verdien zoveel mogelijk geld

3. Investeer al het geld wat je kan missen voor rendement-op-rendement

De beste manier om te beginnen met rijk worden is middels succesvol beleggen. Hoe meer geld je kan investeren, hoe sneller je welvarend wordt. En hoe eerder je begint, hoe meer rendement-op-rendement je realiseert voor exponentiele vermogensgroei.

Voorbeeld: persoon A begint met investeren op haar 20ste met 500 euro per maand. Persoon B begint met investeren op haar 30ste met 1000 euro per maand. Ze realiseren beide 8% gemiddeld jaarlijks rendement. Na 30 jaar heeft persoon A een vermogen van €645.000. Persoon B heeft na 30 jaar een vermogen van €1.291.000.

Maar als persoon A, met haar 500 euro maandelijkse inleg, niet 30 jaar maar 40 jaar vastzet (tot haar 60ste), dan groeit haar vermogen van €645.000 naar €1.407.000.

Conclusie: investeer zoveel mogelijk geld en houdt dit zolang mogelijk vast.

Hieronder geven we enkele tips voor succesvol beleggen. Daarnaast geven we tips voor meer geld verdienen. Natuurlijk is het zo dat wie bakken met geld verdient ook relatief snel rijk wordt.

Het beste beleggen voor rijk worden

Hoe hoger het rendement met beleggen, hoe sneller je rijk wordt. Hoger rendement behalen betekent echter ook dat je meer risico neemt. Gevorderde beleggers kunnen zich dit permitteren. Met haar kennis en ervaring behalen zij hoger dan gemiddeld rendement. Denk aan 15% of hoger.

Voor beginners is dit echter niet realistisch. Rijk worden voor beginners middels beleggen start daarom met een realistisch uitgangspunt. Dit realistische uitgangspunt is een marktgemiddeld rendement. Iedere beginner kan zo’n 8% gemiddeld rendement per jaar realiseren op een termijn van 30 – 40 jaar. Dit betekent dat jij persoon A of B kan zijn van het voorbeeld hierboven.

Een gemiddeld rendement van 8% per jaar kan gerealiseerd worden door te investeren in het marktgemiddelde. Dit kan op diverse manieren. Wellicht meest populair is de methode van aandelenfondsen, ook wel Exchange Traded Funds (ETF) genoemd.

Een prima voorbeeld is het beleggingsplatform eToro. Via dit platform kunnen we de laag-risico ETF’s van Vanguard kopen. Door een combinatie van deze ETF’s kan men naar een marktgemiddeld rendement streven.

Voorbeelden zijn:

  1. Vanguard Total World Bond ETF (BNWD)
  2. Vanguard Total World Stock ETF (VT)
  3. Vanguard Global ex-US Real Estate Index Fund (VNQI)
  4. Vanguard Real Estate Index Fund ETF (VNQ)
  5. Vanguard Commodity Strategy Fund (VCMDX)

De combinatie van deze ETF’s geeft exposure in diverse investeringsmarkten. Het voordeel van deze ETF’s is dat zij goedkoop zijn (lage procentuele kosten) en veel spreiding bieden.

Dit is niet de manier om hoog rendement te behalen. Maar wellicht wel meer verstandig voor rijk worden voor beginners, gezien de beperkte kennis tot beleggen.

Bekijk hier meer informatie over de Vanguard ETF’s.

7 manieren rijk worden voor beginners met geld verdienen

rijk-worden-voor-beginners-tips

Het beste begin voor rijk worden is in onze optie middels beleggen. We hebben gezien dat de maandelijkse inleg belangrijk is voor hoe rijk je kan worden op de lange termijn. Wel is het zo dat beleggen risico’s tot geld verlies kent. Om dit risico te beperken, moeten we alleen met geld investeren dat we kunnen missen.

Beleggen is niet de enige manier om te beginnen met rijk worden. Net zo aantrekkelijk, maar wel zwaarder, is rijk worden door veel geld te verdienen.

In loondienst is de kan sop veel geld verdienen niet zo groot. Meer geld verdien je als freelancer, maar hiervoor moet je wel een expert zijn binnen je vakgebied. De beste optie is echter om een ondernemer te worden. Door geld en mensen voor jou te laten werken, zodat je veel geld verdient.

Ondernemer word je niet zomaar. En al helemaal niet van een succesvol bedrijf. Daarom is het slim om klein te beginnen. Begin met een side hustle. Dit is een nevenactiviteit naast je baan.

Dit zijn 7 interessante side hustles voor te beginnen met rijk worden.

1. Bedenk een product of dienst

De beste manier voor rijk worden met veel geld verdienen wordt bereikt via ondernemerschap. Bedenk een product of dienst dat een pijn oplost. Zorg voor hoge kwaliteit, en maximale toegevoegde waarde. Wees specifiek in wat het product of dienst toevoegt. Welke pijn neemt het weg? Hoe maakt dit het leven makkelijker? Is dit product of dienst de enige optie? Wat zijn de alternatieven?

Ondernemen maakt rijk. Daarbij heb je wel kennis nodig van strategie. Een goed verdienmodel is een must. Schaalbaar. Hoge winstmarge. Snelle expansie. Verdiep je in de materie. Bedenk een product of dienst die écht waardevol is. Vervolgens dien je dit op de markt te zetten. De snelste manier is online verkoop. Een website bouwen is zo gedaan. SEO en SEA kan je uitbesteden. Zorg ervoor dat de winstmarge aantrekkelijk blijft zodat je voldoende cashflow genereert. Luister goed naar de klant. Wat willen ze nu echt? Waar betalen ze meer voor? Blijf continue het product of dienst verbeteren.

Deze mindset maakt je een succesvolle ondernemer. Deze mindset staat aan de basis bij beginnen met rijk worden!

2. Begin een YouTube-kanaal

YouTube is een van de beste manieren tot rijk worden voor beginners. De belangrijkste sleutel is om het kanaal op te starten en dan sociale media marketing te gebruiken om er verkeer naartoe te sturen.

Begin met het maken van inhoud van hoge kwaliteit die mensen willen bekijken. Dit betekent nadenken over welke soorten video's populair zijn op YouTube en ervoor zorgen dat de inhoud boeiend en informatief is. Hiervoor moet je wel verstand van zaken hebben over de materie.

Ten tweede, zorg ervoor dat je het kanaal promoot en zoveel mogelijk views krijgt. Hoe meer views, hoe groter de kans om geld te verdienen met advertenties of sponsoring. Vergeet dus niet het kanaal te gelde te maken door je aan te melden voor Google AdSense of samen te werken met een bedrijf als Patreon. Google Adsense toont advertenties tijdens de video's en er is een grote kans op inkomsten voor elke kijker die op de advertentie klikt. De grootste bedragen verdien je echter middels samenwerkingen met bedrijven.

3. Wees een influencer of affiliate marketeer

De afgelopen jaren hebben sociale media de wereld stormenderhand veroverd. En daarmee ook een nieuw ras van internetberoemdheden: de influencer. Dit zijn mensen met enorme volgers op platforms als YouTube, Instagram en Snapchat. Ze hebben vaak miljoenen fans en kunnen een aardig centje bijverdienen door producten of merken te promoten waar ze van houden.

Hier zijn een paar tips om te beginnen:

  • Vind een niche. Specialiseren in een bepaald onderwerp heeft zijn voordelen.
  • Begin met het creëren van een verscheidenheid aan inhoud zoals foto's, video's en zelfs blogberichten. Kies het type dat het meest geschikt is voor het bedrijf en cross-promotie van andere merken of bedrijven.
  • Het is handig om een cursus digitale marketing te volgen om de ins en outs van content te begrijpen. Weten welk type content en welk social media platform het meest resoneert met het publiek is noodzakelijk om een succesvolle influencer te worden. Het is een geweldige manier om rijk te worden voor beginners alleen door te focussen op marketing en kruisbestuiving.

4. Ontwikkel en verkoop online cursussen of ebooks

Tegenwoordig zijn er veel manieren om online geld te verdienen. Een populaire methode is het ontwikkelen en verkopen van online cursussen of ebooks. Dit kan een geweldige manier zijn om inkomsten te genereren, omdat u met uw product een breed publiek kunt bereiken.

Om succesvol te zijn in deze onderneming is het belangrijk om inhoud van hoge kwaliteit te creëren waarvoor mensen bereid zijn te betalen. De cursus of het ebook moet goed onderzocht zijn en waarde bieden aan de lezer. Het is ook belangrijk om het product effectief op de markt te brengen, zodat potentiële klanten ervan op de hoogte zijn en een aankoop kunnen doen.

Als je er werk in steekt, kan het ontwikkelen en verkopen van online cursussen of ebooks een geweldige manier zijn om inkomsten te genereren. Met enige moeite kun je een product maken dat mensen waardevol vinden en waarvoor ze bereid zijn te betalen.

Als alternatief kan de auteur of docent met vertaalde versies van de Nederlandse e-boeken/cursussen in het Engels zijn markt uitbreiden naar de VS en andere landen van Europa, zo niet wereldwijd.

5. App ontwikkeling

rijk-worden-voor-beginners-tips

Als het gaat om het genereren van inkomsten, kan app-ontwikkeling een krachtig instrument zijn. Door apps te maken en te verkopen kunnen ontwikkelaars niet alleen geld verdienen, maar ook een breed publiek bereiken met hun product.

Er zijn een paar verschillende manieren om inkomsten te genereren via app-ontwikkeling. De meest gebruikelijke is door downloads in rekening te brengen, hetzij op eenmalige basis, hetzij via een doorlopend abonnement.

Een andere populaire optie zijn in-app aankopen, waarmee gebruikers virtuele goederen kunnen kopen of extra functies binnen de app kunnen ontgrendelen. Ten slotte kiezen veel ontwikkelaars ervoor om reclame in hun apps weer te geven; dit kan via banneradvertenties, videoadvertenties, et cetera.

Welk verdienmodel geschikt is voor uw app hangt af van een aantal factoren, waaronder uw doelgroep en het type app dat u maakt. Met zorgvuldige planning en uitvoering kan app-ontwikkeling echter een lucratieve manier zijn om inkomsten te genereren.

6. Adviesdiensten aanbieden

Consultancy diensten zijn gebaseerd op het leveren van expertise om bedrijven in verschillende sectoren te helpen hun doelen te bereiken. Of u nu strategische planningsdiensten levert of bedrijven helpt bij het implementeren van nieuwe technologieën, uw kennis en vaardigheden kunnen zeer waardevol zijn voor bedrijven. Door te kijken naar consultancybedrijven in Nederland kun je misschien een relevante consultancybaan vinden.

Consultant worden kan een geweldige manier zijn om een goed inkomen te verdienen. Veel consultants verdienen zelfs een inkomen met zes cijfers. Consulting kan een lucratieve business zijn, dus er is meer voor nodig dan alleen kennis van een bepaald vakgebied. Andere belangrijke vaardigheden zijn het vermogen om jezelf en je diensten op de markt te brengen, een klantenbestand op te bouwen en tijd en geld effectief te beheren.

7. Beleggen in cryptocurrency

In het afgelopen decennium is cryptocurrency een wereldwijd fenomeen geworden. Met de opkomst van Bitcoin en andere digitale valuta's willen steeds meer mensen investeren in deze nieuwe activaklasse. Er zijn veel verschillende manieren om in cryptocurrency te investeren, maar een van de populairste is via initial coin offerings (ICO's).

Een ICO is een fondsenwervingsevenement waarbij een nieuw cryptocurrency-project een deel van zijn tokens verkoopt aan vroege investeerders in ruil voor geld. Dit proces is vergelijkbaar met een beursgang op de traditionele aandelenmarkt. ICO's zijn echter een controversieel onderwerp geworden vanwege het gebrek aan regelgeving en de oplichting die heeft plaatsgevonden.

Ondanks de risico's zijn veel mensen nog steeds geïnteresseerd in investeren in ICO's, omdat het voor beginners een nuttige methode kan blijken om rijk te worden met weinig geld. Als het goed wordt gedaan, kan investeren in een ICO leiden tot ongelooflijke opbrengsten.

De kans hierop is echter heel klein. Zeer waarschijnlijk zal je al je geld verliezen. Beleggen in crypto kan interessant zijn in relatie tot rijk worden voor beginners, omdat je met kleine bedragen exponentieel rendement kan behalen. Maar helaas is de kans op verlies dermate groot dat het niet de beste optie is.

Een betere optie is om te investeren in diverse activa. Dit is een slimme zet voor elk individu of bedrijf. Door zijn portefeuille te diversifiëren, kan hij zich beschermen tegen financiële ondergang als de beurs crasht.

Er zijn veel verschillende soorten activa om uit te kiezen, en elk heeft zijn eigen voordelen en risico's. Enkele van de populairste activa zijn aandelen, obligaties, onroerend goed en edele metalen.

Elk type vermogen heeft verschillende fiscale gevolgen, dus het is belangrijk om een financieel adviseur te raadplegen voordat u beslissingen neemt. Met zorgvuldige planning en onderzoek kan investeren in activa een geweldige manier zijn om iemands financiële toekomst veilig te stellen.

Let op: beleg nooit met geleend geld. Een minilening of persoonlijke lening kost geld en verplicht je tot terugbetalen. Wanneer je investering (tijdelijk) in het rood staat, dan kan je het leenbedrag niet terugbetalen. De consequenties zullen zeer onwenselijk zijn!

Conclusie over rijk worden voor beginners

In onze optiek is de beste tip voor rijk worden voor beginners om de 3 stappen te doorlopen. Namelijk (1) vaste kosten laag houden, (2) veel geld verdienen en (3) alles wat je kan missen investeren tegen marktgemiddeld rendement. Alles wat je beter doet binnen deze stappen, zal je rijker maken.

Richt je daarbij niet op bezuinigen. Focus op zoveel mogelijk geld verdienen. Doe iets waar je van houdt, en wordt daar super goed in. Leer denken en handelen als en ondernemer. Voeg waarde toe, en vraag daarvoor een eerlijke prijs.

Laat nu geld voor je werken. Rijk worden voor beginners is eenvoudig wanneer je zo vroeg mogelijk begint met investeren. Doe geen gekke dingen. Diversifieer je portfolio voor laag-risico met marktgemiddeld rendement. Dit is verstandig voor beginners. En ja, natuurlijk kan het extra rendement opleveren wanneer je meer gevorderd belegd.

Dit zijn onze beste tips over rijk worden voor beginners. Ben je het ermee eens? Wat zijn jouw tips en ervaringen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen (persoonlijk) advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde informatie kan afwijken van de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken