Geld Verdienen als Student: 10x Beste Opties | Minilening.nl
21 november 2022 
7 min. leestijd

Geld Verdienen als Student: 10x Beste Opties | Minilening.nl

Geld verdienen als student is aanzienlijk beter dan geld lenen als student! Daarom helpt minilening.nl je op weg met de beste opties tot geld verdienen als student. Zo hoef je als student geen hoge studentenlening of persoonlijke lening te regelen. In plaats daarvan leer je veel geld verdienen. Hoe eerder je dit leert (als student), hoe beter. 

Laten we beginnen!

Het beste geld verdienen als student

veel-geld-verdienen-als-student

Wil je veel geld verdienen als student? Het beste wat je kan doen is dit:

  1. Word een expert in een vakgebied waar je van houdt en veel geld te verdienen is
  2. Zet deze kennis om in een onderneming. Wordt freelancer (ZZP) of bedrijfseigenaar
  3. Laat andere mensen voor je werken, zodat tijd niet langer een limitatie is
  4. Leer beleggen. Investeer al het vermogen wat je verdient als student uit punt 1, 2 en 3. Laat geld voor je werken en vermenigvuldig

Bovenstaande zijn de beste tips voor veel geld verdienen als student. Laat je niet verleiden tot een makkelijke job in loondienst. In loondienst verdien je niet veel. Het is makkelijk, veilig en je bent goed verzekerd. Maar je verdient niet veel geld. 

Het beste en meeste geld verdien je als een expert die voor zichzelf werkt. Helemaal ideaal is wanneer je deze kennis kan omzetten in een bedrijf. Ontwikkel een nieuw product of dienst, vermarkt het, en laat andere mensen voor je werken. Dit kan op veel manieren. Wees creatief. 

De laatste stap is om geld te beleggen. Investeer voor de lange termijn. Geld maakt geld. Ontdek de kracht van samengestelde interest!

Meer weten over beleggen? Bekijk via eToro de gratis cursus voor beleggen.

Wil je een bedrijf starten maar ontbreekt het aan kapitaal? Wees ook dan creatief. Zakelijk geld lenen is altijd mogelijk. Maar een bedrijfslening kost geld. Wellicht kan het ook anders, bijvoorbeeld door het aantrekken van kapitaal middels aandelenhouders. Dit kunnen investeerders zijn, maar ook familie en vrienden. Wees er echter wel op bedacht dat zij investeren in jou! Zorg er dus voor dat je onderneming een groot succes wordt. 

1. Parttime online banen 

De meest gebruikelijke manier voor geld verdienen als student, is het nemen van een parttime job. Dit kan fysiek, zoals het werken in een restaurant, of online. Online banen bieden meer flexibiliteit voor studenten dan in-house posities. Enkele populaire online parttime baan ideeën kunnen het volgende omvatten:

Copywriting of het schrijven van inhoud

Copywriting richt zich op het marketingaspect van schrijven. Een copywriter is verantwoordelijk voor het produceren van stukken die kopers overtuigen om bepaalde producten of diensten te kopen. Aan de andere kant is content writing gebaseerd op het informeren van mensen over een bepaald onderwerp. Beide gebieden betalen relatief goed in deeltijdfuncties.

Copywriting is een optie tot veel geld verdienen als student. Je hebt al ervaring in het schrijven van scripties en verslagen. Leer nu creatief schrijven. Een goede copywriter verdient tussen de 40 tot 80 euro per uur. 

Evenement planning

Evenementenplanning kent vele functies en functies. Sommige daarvan kunnen ook op afstand plaatsvinden, zoals het coördineren met de betrokken mensen via audio- of videogesprekken. Een eventmanager word je niet zomaar. Maar als het je wel lukt, kan je boven de 50 euro per uur verdienen. 

Beheer van sociale media

Veel bedrijven zijn op zoek naar parttime social media managers om hen te helpen hun online aanwezigheid te vergroten. Social media management komt met het voordeel dat het overal en altijd gedaan kan worden. Een ander voordeel is het werken met een klant met een bedrijf in dezelfde branche als uw interesse.

2. Beleggen

hoe veel geld verdienen als student 

Beleggen is de beste skill om te leren voor geld verdienen als student. Beleggen mag niet gezien worden als geld verdienen. Zie het als vermogen opbouwen. Beleggen kent namelijk ook risico’s tot geld verlies. Deze risico’s zijn met name op de korte termijn groot. Met lange termijn beleggen vergroot de kans op winst echter aanzienlijk. 

Wil je veel geld verdienen als student? Denk lange termijn. Leer beleggen en laat vermogen het werk doen. Wist je dat je miljoenen kunt realiseren middels lange termijn beleggen? En dat met een kleine, maandelijkse inleg van 250 – 500 euro. Reken maar uit. De voorwaarden is dat u begint te beleggen als student. Zo vroeg mogelijk, idealiter vanaf 18 jaar. Vervolgens moet je een gemiddeld rendement van 8 tot 10% per jaar halen. 

Een gemiddeld rendement kan je behalen door het investeren in Exchange-Traded Funds (ETF’s). Een ETF is een aandelenfonds. Een van de beste en goedkoopste ETF’s zijn die van Vanguard. 

Meer weten over deze ETF’s? Bekijk via eToro de beschikbare Vanguard ETF’s. 

3. Betaalde stages om ervaring op te doen op een relevant gebied

Er zijn altijd genoeg betaalde stagemogelijkheden om als student geld te verdienen. In tegenstelling tot onbetaalde stages vereisen betaalde posities wel meer werkervaring of vaardigheden. Dit geldt echter alleen voor sommige vacatures.

Praten met het loopbaancentrum op school is een geweldige manier om een relevante betaalde stageplaats te vinden. Het kost ook minder tijd om een CV of resumé te maken, omdat de school waarschijnlijk zal helpen.

Betaalde stages zijn goed om ervaring op te doen. Je kan er als student ook snel en makkelijk geld mee verdienen. Maar het is niet de beste manier voor rijker worden. Bekijk onze beste tips tot rijk worden voor beginners

4. Onderwijsassistent

Onderwijsassistenten werken meestal in klaslokalen naast leraren, helpen bij het plannen en voorbereiden van lessen, houden toezicht op leerlingen tijdens activiteiten en pauzes, en geven zo nodig één-op-één of in kleine groepen les. Zij kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het beoordelen van opdrachten en het bijhouden van leerlingendossiers.

Terwijl de meeste onderwijsassistent posities vereisen slechts een middelbare school diploma of gelijkwaardig, de drempels om toegang te krijgen zijn laag. Bovendien bieden veel onderwijsassistenten een on-the-job training, zodat je kunt leren terwijl je bezig bent. 

En het beste van alles is dat onderwijsassistenten een gemiddeld uurloon vanaf 15 euro verdienen, wat kan oplopen tot een gezond salaris als je fulltime werkt. On-campus opties zijn de gemakkelijkste keuze voor studenten die voltijds studeren.

5. Verkoop cursusnotities

Wil je makkelijk en snel geld verdienen als student? Verkoop dan je aantekeningen. In het tijdperk van de technologie is het ook mogelijk om notities online te verkopen - of ze nu handgeschreven of getypt zijn. Een cursusinhoud hoeft dus niet beperkt te blijven tot verkoop op de campus. Dit resulteert in een groter bereik, en er zijn ideale platforms die notities verkopen in ruil voor een commissie voor elke verkoop/download. Dergelijke platforms bieden een dubbele controle om na te gaan of de notities van hoge kwaliteit zijn, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de informatie correct is voordat je ze indient.

6. Wordt een online tutor

Een andere vergelijkbare methode om als student geld te verdienen is het verkopen van kennis via bijles in plaats van handgeschreven of getypte aantekeningen. Sommige sites voor online bijles bieden de mogelijkheid om interactieve live-lessen te geven, terwijl op andere sites inhoud kan worden geüpload in de vorm van kant-en-klare cursussen die potentiële studenten kunnen kopen. Voorbeelden van dergelijke websites zijn Udemy, Domestika, MyTutor, Superprof en andere.

Als alternatief is het organiseren van Zoom-sessies ook mogelijk door het aanbieden van webinars. Aangezien online bijles enorm is geworden, is het mogelijk om cursussen aan te bieden terwijl je minder kwalificaties hebt - zolang ze maar relevant zijn. Vergeet niet dat marketing een essentieel aspect is om het woord over uw lessen te verspreiden, dus laat mensen weten over de deskundige vaardigheden die u van plan bent aan te bieden.

7. Studieboeken verkopen

Marktplaats is het meest ideale platform om gebruikte spullen te verkopen. Houd in gedachten dat je een commissie neemt op de verkochte boeken. Dit idee werkt goed met name rond de tijd dat het nieuwe semester begint. Een andere manier om studieboeken te verkopen is door ze goedkoop van andere studenten te kopen en ze dan voor een iets hogere prijs te verkopen om winst te maken.

Studieboeken verkopen is niet alleen een makkelijke manier tot geld verdienen als student. Het is ook duurzaam. Hergebruik schoolboeken en voorkom onnodig verspilling van grondstoffen als hout (voor papier). 

8. Word een Bol.com/Amazon Affiliate Marketeer

Affiliate marketing is een manier van commissie verdienen door het promoten van andermans producten. Het vinden van een goed affiliate programma is essentieel om een behoorlijk inkomen te verdienen. Het Amazon affiliate marketing programma is een van de gemakkelijkste.

Amazon affiliate marketing is een online reclamemodel waarbij een bedrijf een commissie betaalt aan uitgevers over verkopen die worden gegenereerd door klanten die zij hebben doorverwezen. 

Het concept is eenvoudig: iemand klikt op uw affiliate link en koopt bij Amazon. Hoe meer producten die persoon koopt, hoe meer hij kan verdienen. Er is wel een website of blog nodig om te beginnen, samen met enige kennis van het promoten van producten. Het is een vindingrijke methode om een passieve inkomstenstroom te creëren, omdat internetverkeer naar oudere berichten kan blijven komen.

Wij geven de voorkeur aan Amazon boven Bol.com. Dit omdat laatstgenoemde al overvol is met affiliate verkopers. Amazon is opkomend en biedt meer opties!

9. Foto's verkopen 

Websites die stockfoto's aanbieden, zoeken fotografen die bereid zijn een bijdrage te leveren. Hoewel het hebben van een DSLR essentieel is om foto's van hoge kwaliteit te maken, produceren sommige mobiele telefoons foto's van hoog formaat die de moeite waard zijn om online te gebruiken. Enkele bekende websites zijn

  • Unsplash
  • Pexels
  • Pixabay

Deze platforms werken op basis van een commissie voor de fotograaf voor elke verkoop. Als bonus kunnen mensen die het platform gebruiken de foto's promoten en zelfs doneren om hun steun te betuigen.

Foto’s verkopen is niet alleen een leuke manier voor geld verdienen als student. Het bied je ook veel vrijheid. Je bepaalt zelf wanneer je foto’s maakt. En wanneer niet. Bovendien is het een vorm van actieve meditatie. Even ontspannen. Even niet denken aan studeren!

10. Video's bekijken

Ben je liever lui dan moe, en wil je makkelijk geld verdienen als student? Bekijk dan video’s.

Het maken van video's levert veel op, maar kan moeilijk zijn omdat er professionele apparatuur voor nodig is. Aan de andere kant is het bekijken van video's een eenvoudig proces, en sommige websites, zoals Swagbucks, betalen er zelfs voor.

Deze bedrijven hebben een eenvoudige agenda. Ze willen dat hun video's viraal gaan door ervoor te zorgen dat ze zoveel mogelijk views krijgen. Video's bekijken is dus meer aan de passieve kant van extra geld verdienen, maar het is nog steeds de moeite waard omdat er geen lange procedure aan vastzit.

Het nadeel is alleen dat je niet veel geld kan verdienen. Het is beter om je te richten op het ontwikkelen van skills waarmee je veel geld verdienen als student kan verdienen. 

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen (persoonlijk) advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde informatie kan afwijken van de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken