Ferratum Review: Microkrediet tot Bankzaken| Minilening.nl
09 november 2022 
4 min. leestijd

Ferratum Review: Microkrediet tot Bankzaken| Minilening.nl

Is Ferratum nog actief in Nederland als aanbieder van krediet en minileningen? In deze review over Ferratum leest u alles wat u moet weten over deze organisatie. Naast de review behandelen we ook de ervaringen met Ferratum. Deze zijn nogal wisselend. Logisch ook, omdat Ferratum behoort tot een grote financiële instelling. Onder diezelfde paraplu valt eveneens Capitalbox, een zakelijke kredietaanbieder in Nederland en diverse andere Europese landen.

Oké, laten we beginnen. Op naar de Ferratum review!

Ferratum Review: in het kort over Multitude en financieringen

Multitude is een in 2005 in Finland opgericht bedrijf dat tot juni 2021 The Ferratum Group heette. Het biedt een reeks digitale bancaire en financiële diensten aan binnen Europa.

Momenteel heeft het drie afzonderlijke bedrijfsonderdelen: Ferratum als consumentenkredietverstrekker, CapitalBox als zakelijke kredietverstrekker en SweepBank als winkel- en financieringsapp.

Ze hebben veel aanbiedingen en diensten om aan financieringsbehoeften te voldoen. Meest spraakmakend is Ferratum. En daarom deze review over Ferratum. Zij hebben namelijk een langdurige tijd microkrediet aangebonden. Dit zijn kleine leningen van enkele honderden euro’s. Maar hedendaags biedt zij deze kredietlijn niet langer aan in Nederland.

Toch blijft Ferratum doorgaan. Haar visie is om digitale financiële diensten over de grenzen heen te stimuleren. Waar Ferratum momenteel niet beschikbaar is in Nederland, is CapitalBox dat wel. Via die partij kunnen Nederlandse ondernemers en bedrijven een bedrijfslening aanvragen.

Hoe werkt geld lenen bij Ferratum?

ferratum-reviews

Zij presenteren drie bankvormen: SweepBank, CapitalBox en Ferratum.

Ferratum Minileningen

Ferratum richt zich op kleine financiële behoeften op korte termijn en individuele financiële omstandigheden als gevolg van ongeplande situaties. In Nederland is Ferratum het meest bekend. Namelijk als bekende flitskrediet aanbieder. Op dit moment is Ferratum echter niet langer beschikbaar in Nederland. Haar grootste concurrent is Saldodipje, die nog wel actief is in Nederland.

Microkredieten

Ze verstrekken microkredieten op korte termijn. Dit zijn écht hele kleine bedragen, zelfs vanaf 25 euro tot 1.000 euro. U kunt ze beheren via uw aanvraag. Ze worden in één keer terugbetaald binnen 7 tot 60 dagen. De gemiddelde looptijd van een microlening is 30 dagen, met een gemiddelde lening van 279 euro. Dit zijn zeer kleine bedragen, en men moet zich afvragen wat het nut hiervan is.

Belangrijk om te melden in deze Ferratum review is waarom zij niet langer in Nederland actief zijn. Dit is naar aanleiding van meerdere disputen met Nederlandse instanties, waaronder de AFM. Ferratum biedt super kleine leningen aan. De rente lijkt heel laag, maar men hanteerde wel dubieuze voorwaarden die konden leiden tot hogere kosten. Alhoewel dit verleden tijd is, is Ferratum momenteel nog altijd niet actief in Nederland.

Als u meer verantwoord wilt lenen, kunt u een persoonlijke lening overwegen.

Plus leningen

Een Plus-lening is een grotere lening, momenteel tussen 300 en 4000 euro, met looptijden tussen 2 en 18 maanden. De aflossingen worden gelijkmatig verdeeld over de looptijd van de lening.

Vanaf de goedgekeurde aanvraag ontvangt u het geleende geld rechtstreeks op uw bankrekening. De gemiddelde looptijd van een Plus lening is 416 dagen, en het gemiddelde leenbedrag is 927 euro.

Kredietlimiet

Klanten krijgen een voorafgaande goedkeuring tot 5.000 euro en kunnen geld opnemen of betalen zonder vaste bedragen of termijnen. Het gemiddelde leenbedrag voor een kredietlimiet is 1.521 euro, en de looptijd is onbepaald.

Momenteel is de toekenning van kredieten opgeschort vanwege de wereldwijde crisis.

CapitalBox

Bij CapitalBox kunt u zakelijk geld lenen. Ze zijn actief in Finland, Zweden, Denemarken, Litouwen, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Het concept is gericht op flexibel geld lenen met minder strenge voorwaarden dan de bank. Hieronder geven we een korte review.

Leningen op afbetaling

CapitalBox biedt leningen aan van 10.000 tot 350.000 euro. Met looptijden van 6 tot 36 maanden zijn ze bedoeld om kmo's te helpen. Het gemiddelde leenbedrag is 15.842 euro en de gemiddelde looptijd is 482 dagen.

Kredietlijn

Dit is een flexibele vorm van financiering voor MKB en kleine ondernemers die u kunt gebruiken naargelang uw behoeften. De kredietlijn kan variëren van 2.000 tot 350.000 euro, en de terugbetalingstermijn loopt tot 50 maanden.

Aankoopfinanciering

Via retailpartnerschappen kan CapitalBox-financiering worden aangeboden aan zakelijke klanten voor hun aankopen in een verkooppunt.

U moet het bedrijf een bericht sturen via zijn website om een lening aan te vragen.

SweepBank

SweepBank wordt uitgegeven door Ferratum Bank plc. Het is momenteel beschikbaar op twee markten in Europa: Letland en Finland. Het onderscheidt zich door een intuïtief en gepersonaliseerd aanbod en flexibele financiering. Het biedt de volgende diensten:

Kredietkaart

Ze bieden een Mastercard waarmee je kleinere en ongeplande aankopen kunt financieren, zoals online aankopen en fysieke winkels. Integraties met Apple Pay en NFC-betalingen maken eenvoudig online gebruik en bij fysieke verkooppunten mogelijk. Elke klant krijgt een automatische score tijdens het onboardingproces en kan een maximale kredietlijn van 8.000 euro krijgen. Deze kaart is gratis, en klanten hebben een gratis dekking voor wettelijke aansprakelijkheid voor hun aankopen en tot 60 dagen betaalde vakantie van hun aankopen.

Eerste lening

Het gaat om leningen op langere termijn tot 30.000 euro voor consumenten, met een looptijd van 1 tot 10 jaar. Het gemiddelde leenbedrag is 8.000 euro en de gemiddelde looptijd is vijf jaar.

Bankrekening

Een zichtrekening met 0,2% jaarlijkse rente en een vaste spaarrekening met 1% jaarlijkse rente (maximale inleg van 100.000 euro) voor maximaal drie jaar.

De zichtrekening wordt aangevuld met een gratis debetkaart die na een samenwerking met de applicatie direct online en in fysieke winkels te gebruiken is.

Om te solliciteren moet u naar hun website gaan of de applicatie downloaden en vervolgens uw persoonlijke gegevens en contactgegevens invoeren.

De volgende stap is verificatie. U vult uw inkomsten- en uitgavengegevens in. Als u in aanmerking komt, accepteert u het aanbod.

U kunt de SweepBank Betaalrekening en de SweepBank Spaarrekening activeren via een bevestigingsbericht.

Je kunt geld storten op de SweepBank betaalrekening door gebruik te maken van de "Reload Feature". Hiermee kun je direct geld toevoegen aan de lopende rekening via de geselecteerde kaart in de SweepBank mobiele applicatie. Je kunt de SweepBank kaart echter niet gebruiken voor een dergelijke opwaardering.

Conclusie Ferratum Group Review

Ferratum is meer dan alleen Ferratum. Vandaar de naam Ferratum Group. En sinds kort heet dit nu Multitude. Daarbij is Ferratum het meest bekend. De financiële dienstverlener had een dubieus imago, omdat zij microkredieten aanbood in Nederland. Dit waren superkleine leningen, van 25 euro tot 1000 euro. Daarnaast boden ze ook diverse minileningen aan, vanaf 1000 euro. Een dergelijke financiering die ook wel bekend staat als flitskrediet.

Alhoewel Ferratum niet langer actief is in Nederland, blijkt uit onze Ferratum review dat zij nog altijd financiering verstrekt aan Nederlanders. Dit doen zij via CapitalBox. Via de website van CapitalBox verstrekken zij zakelijke leningen aan MKB’ers en grotere bedrijven. Een lening van 1000 tot 350.000 euro is mogelijk, maar er worden wel voorwaarden gehanteerd waaronder een minimale jaarlijkse omzet van 200.000 euro. Derhalve is Capitalbox niet voor iedere ondernemer een optie. Indien u zakelijk wilt lenen maar minder omzet heeft, kunt u alternatieven als Qeld of Bridgefund overwegen.

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen (persoonlijk) advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde informatie kan afwijken van de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken