Geld Lenen Zonder Bank: Privé of Zakelijk | Minilening.nl
26 november 2022 
6 min. leestijd

Geld Lenen Zonder Bank: Privé of Zakelijk | Minilening.nl

Geld lenen zonder bank? Snappen we. Een banklening werkt vaak enorm traag. Veel documenten, lange procedures, een klantenservice die nauwelijks bereikbaar is. Nee, de machtspositie van banken heeft geen goed gedaan. En dit is ondernemers opgevallen. Hedendaags maken zij geld lenen zonder een bank mogelijk. Flexibel, snel, en klantvriendelijke financiering regelen. Privé of zakelijk, er is veel mogelijk.

In dit artikel leggen we uit welke opties u heeft voor geld lenen zonder bank.

Hoe geld lenen zonder de bank? De Minilening

snel-geld-lenen-zonder-bank

Wanneer u een klein bedrag wilt lenen via de bank kan dat enorm tijdrovend zijn. Het bureaucratische proces is omslachtig en kostbaar. Dit is dan ook de reden dat een bank doorgaans leningen vanaf 5000 euro verstrekt. Een kleiner bedrag lenen zonder bank vraagt om een andere aanpak. Deze aanpak is mogelijk met een minilening.

Wat zijn minileningen? Minileningen zijn kleine, kortlopende leningen die doorgaans worden gebruikt voor onverwachte uitgaven of noodgevallen. Ze kunnen een goede optie zijn voor wie snel toegang tot geld nodig heeft en niet in aanmerking komt voor traditionele bankleningen.

Er zijn veel manieren om geld te lenen zonder bank. Een van die manieren is het afsluiten van een minilening in Nederland. Met een minilening kunnen we vanaf €100 tot €1.500 lenen zonder een lange aanvraagprocedure te doorlopen. Dit kan een optie zijn als u geld nodig heeft voor een nooduitgave of iets anders dat niet kan wachten.

De rente op een minilening mag niet hoger zijn dan 10%. En omdat deze lening slechts 30 tot 62 dagen duurt, is een minilening vaak goedkoop. Meestal kost dit slechts een paar euro. Maar let op: de aanbieder kan voorwaarden hanteren zoals garantstelling. Indien u dit niet nakomt, kunnen ze additionele kosten in rekening brengen.

Op dit moment is Saldodipje de enige aanbieder van minileningen in Nederland. Dit is zonder BKR, maar wel met garantstelling.

Hoe geld lenen zonder bank? De persoonlijke leningen

Een minilening kan dubieus zijn. Verantwoord lenen doet u middels een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening aanvragen kan via de bank, maar er zijn ook opties voor een persoonlijke lening zonder bank.

Betrouwbare kredietaanbieders voor persoonlijke lening met/zonder bank zijn:

Als u overweegt een persoonlijke lening in Nederland af te sluiten, moet u een paar dingen weten. Persoonlijke leningen worden steeds populairder in Nederland, omdat ze een manier bieden om grote aankopen te financieren of schulden te consolideren. Voordat u een persoonlijke lening afsluit, is het echter belangrijk om de voorwaarden te begrijpen.

Hier zijn een paar dingen die u in gedachten moet houden wanneer u een persoonlijke lening in Nederland overweegt.

Rentevoet

Het eerste waar je rekening mee moet houden is de rente. De rente van een persoonlijke lening in Nederland kan variëren afhankelijk van de kredietverstrekker en het bedrag dat u leent. Het is belangrijk om de rentetarieven te vergelijken voordat u een kredietverstrekker kiest. Volgens de Nederlandse regelgeving is de maximale rente op persoonlijke leningen 10% per jaar. Die 10% moet inclusief alle kosten zijn. De financiële toezichthouder is AFM, en alle persoonlijke leningen worden geregistreerd in BKR-registratie.

Terugbetalingsperiode

Een ander punt van overweging is de aflossingsperiode. De meeste persoonlijke leningen hebben een aflossingsperiode van één tot vijf jaar. De lengte van de aflossingsperiode is van invloed op de maandelijkse betalingen, dus het is belangrijk een aflossingsperiode te kiezen die betaalbaar is.

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om een persoonlijke lening af te sluiten. Er zijn verschillende redenen voor deze trend. Eén reden is dat persoonlijke leningen gebruikt kunnen worden voor verschillende doeleinden zoals:

  • Woningverbetering
  • Schuldconsolidatie
  • Onverwachte kosten

Een andere reden is dat de rente op persoonlijke leningen in Nederland relatief laag is, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor leners.

Ten slotte kunnen persoonlijke leningen een goede manier zijn om een kredietgeschiedenis op te bouwen. Als u op tijd en volledig betaalt, kunt u na verloop van tijd uw kredietscore verbeteren. Dit kan het gemakkelijker maken om in de toekomst in aanmerking te komen voor andere soorten leningen.

De beste lening is echter géén lening...

Hoe geld lenen zonder bank: bedrijfsleningen

hoe-geld-lenen-zonder-bank

Wilt u zakelijk geld lenen zonder bank? Hedendaags zijn daar interessante platformen voor. Zij vallen onder de categorie ‘fintech kredietverstrekkers’, waarbij online geld lenen zonder bank snel en zonder gedoe kan.

Een bedrijf starten in Nederland hoeft niet moeilijk te zijn. In feite is geld lenen zonder bank heel goed mogelijk in Nederland voor zakelijke leningen. Overweeg de volgende opties om het meeste uit een klein bedrijf te halen, vooral in de beginfase.

1. Peer-to-peer lending in Nederland

Een nieuwe, populaire manier voor zakelijk geld lenen is middels de peer-2-peer (P2P) platformen. Of eigenlijk is het peer-2-business. Er zijn in Nederland verschillende platforms waarmee particulieren geld kunnen lenen aan kleine bedrijven. Ondernemers kunnen kapitaal ophalen zonder bank. Het platform fungeert als intermediair, maar voegt ook waarde toe.

Naast leningen bieden deze platforms ook andere diensten aan, zoals mentorschap en advies. Dit kan zeer waardevol zijn voor kleine bedrijven, die vaak de middelen van grotere bedrijven missen. Door financiering en ondersteuning te bieden aan kleine bedrijven spelen deze platforms een belangrijke rol in de Nederlandse economie.

Dit zijn populaire kredietverstrekkers voor zakelijke leningen in Nederland, waarbij enkele werken als P2P-platform:

Wilt u vergelijken wat de beste optie is? Bekijk onze pagina over bedrijfslening.

2. Zakelijke lening via de overheid

Een andere optie is om via de overheid te gaan. De Nederlandse overheid biedt verschillende leningprogramma's voor kleine bedrijven, waaronder de Starterslening en de Bedrijfsgroeilening. Deze leningen kunnen een goede optie zijn als er geen krediet of onderpand is.

3. Durfkapitaal

Een derde optie voor geld lenen zonder bank is werken met een risicokapitaalbedrijf. Er zijn verschillende risicokapitaalbedrijven in Nederland die gespecialiseerd zijn in het financieren van kleine- en grote bedrijven. Dit kan een goede optie zijn om een goed bedrijfsplan op te stellen.

In Nederland zijn er een aantal aanbieders. Neem Voordegroei als voorbeeld. Deze partij verstrekt krediet aan MKB en grotere organisaties. Daarbij voegen ze veel waarde toe, zoals advies en financiële analyses. Natuurlijk kost een lening geld, maar deze diensten kunnen ook geld opleveren.

Voor- en Nadelen van geld lenen zonder bank

geld-lenen-zonder-bank-voordelen-nadelen

Tot slot een paar laatste woorden over de voor- en nadelen van geld lenen zonder bank. Het is belangrijk om de verschillen te begrijpen. In sommige gevallen is een banklening namelijk aantrekkelijker. Dit is vooral het geval bij grote leningen met een lange looptijd. Denk daarbij aan een hypotheek of zakelijk vastgoed financieren.

Voordelen

Er zijn veel redenen waarom u zou kunnen overwegen om geld te lenen zonder de bank. Hier zijn een paar van de voordelen:

  • Een bank stelt strenge voorwaarden aan financiering. In sommige gevallen kunt u geld lenen zonder de bank en haar strenge voorwaarden. Veel mensen willen op die manier bijvoorbeeld BKR-registratie vermijden. Een voorbeeld is een minilening zonder BKR. Klinkt aantrekkelijk, maar let op de nadelen.
  • We kunnen bepalen hoeveel van het geld wordt gebruikt. Bijvoorbeeld specifieke voorwaarden die we aan de lening willen verbinden. Een voorbeeld kan zijn dat de lening alleen voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt. Dan kunnen we dit bepalen als we lenen zonder tussenkomst van een bank.
  • Het grootste voordeel is minder papierwerk. Het proces van het aanvragen en ontvangen van een lening bij een bank kan behoorlijk lang duren en veel papierwerk met zich meebrengen. Als je rechtstreeks aan iemand leent, is het proces meestal veel eenvoudiger.

Nadelen

Er zijn echter ook een paar nadelen om geld te lenen zonder de bank:

  • Een van de grootste nadelen is dat het duurder kan zijn dan via een bank. Dit komt omdat particuliere kredietverstrekkers ook vaak hogere rentetarieven aanrekenen dan banken.
  • Een ander nadeel is dat het risico groter kan zijn. Bij privé geld lenen zonder bank hoeft dit niet zo te zijn, omdat geld leningen aan strikte eisen moeten voldoen. Maar bij zakelijke leningen zonder een bank kunnen voorwaarden worden gehanteerd die het risico verhogen. Denk aan een korte leentermijn, waardoor het geld eerder moet worden terugbetaald
  • Als de persoon geen goede kredietgeschiedenis heeft, kan hij of zij misschien toch geen lening krijgen van een bank en komt al het risico voor rekening van de persoon die het geld geeft.

Conclusie over geld lenen zonder bank

Geld lenen bij de bank kan traag en frustrerend werken. Er is echter wel een reden waarom men zoveel documentatie opvraagt. Ze willen er zeker van zijn dat u verantwoord kunt lenen. Het is voor uw eigen best wil. Dus in het geval dat u wordt afgekeurd, is dat om u te beschermen.

In dit geval zijn er manieren voor geld lenen zonder bank. Een minilening is geschikt voor kleine bedragen, maar kent ook verhoogd risico tot bijkomende kosten. Een persoonlijke lening zonder bank afsluiten kan via “flexibelere” kredietverstrekkers. En zakelijk geld lenen zonder bank is het meest eenvoudigste, maar dit kent doorgaans wel hogere kosten dan een zakelijke banklening.

Er zijn dus genoeg voor- en nadelen. U dient hier goed over na te denken, en meerdere opties te evalueren.

Stel hierbij altijd uw financiële toekomst centraal: kunt u verantwoord geld lenen zonder bank?

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen (persoonlijk) advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde informatie kan afwijken van de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken