I-Finance Review en Ervaringen met Geld Lenen | Minilening.nl
21 januari 2023 
6 min. leestijd

I-Finance Review en Ervaringen met Geld Lenen | Minilening.nl

Wilt u wellicht geld lenen bij I-Finance en opzoek naar meer informatie? In dit artikel leest u een review over I-Finance. In deze I-Finance review delen wij van Minilening.nl onze ervaringen met u wanneer het aankomt op geld lenen. Bij I-Finance verstrekken ze overigens geen minilening, maar wel een persoonlijke lening. Hieronder leggen we alles uit wat u moet weten bij geld lenen via I-Finance. 

I-Finance Review

review-i-financeUniek aan I-Finance is haar 'MyCreditScore'Bron: website van I-Finance

I-Finance is een non-profitorganisatie in Nederland die werkt aan de financiering van kleine bedrijven en ondernemers. Het doel is om ervoor te zorgen dat financiële obstakels niet in de weg staan van leners die op zoek zijn naar een lening. Op haar website vindt u meer informatie over de rente.

Dit doen ze door alleen krediet te verstrekken als het binnen het budget van de lener past. Daarom neemt het bedrijf de leiding in het verstrekken van verantwoorde leningen in plaats van ze meteen uit te geven zonder rekening te houden met de unieke financiële omstandigheden van de lener. Dit betekent ook dat haar leningen zich houden aan de BKR registratie.

I-Finance werkt samen met Nederlandse burgers, bedrijven en instellingen om financiële welvaart te bevorderen. Hun missie is het verstrekken van toegankelijke informatie die verantwoorde economische besluitvorming stimuleert. Ze bieden een verscheidenheid aan diensten, variërend van persoonlijk financieel advies voor particulieren, zoals schuldconsolidatie of budgetteringstools, tot bedrijfsadvies voor bedrijven over onderwerpen als belastingen of aangiften. 

De organisatie biedt ook workshops, seminars en webinars voor zowel individuele klanten als zakelijke klanten over verschillende aspecten van financiële kennis - van inzicht in strategieën voor risicobeheer tot het opbouwen van vermogen op lange termijn.

Unieke kenmerken van I-Finance

I-Finance verstrekt leningen, subsidies en andere vormen van financiële steun om bedrijven op weg te helpen of hun activiteiten uit te breiden. Bedrijven kunnen fondsen van I-Finance aanvragen via een online applicatie of door workshops bij te wonen die door de organisatie worden georganiseerd. 

Aanvragen worden van geval tot geval bekeken, waarbij rekening wordt gehouden met de huidige financiële situatie van elk bedrijf en de doelstellingen op lange termijn. Na goedkeuring wordt het geld meestal binnen twee weken uitgekeerd, nadat alle benodigde papieren zijn ondertekend.

Hiermee kunnen leners producten kopen bij geselecteerde winkels - alleen via krediet. Door de samenwerkingen van I-Finance worden veel leners vaak naar de organisatie verwezen door de tussenpersonen. Hun kredietbeleid volgt de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Banken en maakt tevens gebruik van MyCreditscore, waarmee snel inzicht in het kredietrapport kan worden verkregen tijdens het online aanvragen van een persoonlijke lening.

I-Finance ervaringen

i-finance-betrouwbaarHoe het werkt. Bron: website van I-Finance

Normaliter evalueren wij een review uitgebreid de ervarinen met I-Finance of andere kredietaanbieders. In dit geval zijn er echter weinig I-Finance ervaringen om te delen. Dit komt omdat op dit moment het een nog relatief nieuwe kredietaanbieder is binnen Nederland. 

Helaas voor I-Finance is er op dit moment maar één ervaring, en deze review is niet zo positief. Deze klant geeft aan:

"Vaag bedrijf... komt onbetrouwbaar over".

Er is slechts één review op Google waarin het bedrijf wordt beticht van onbetrouwbaarheid en vaagheid. Deze 1 ster ervaring hoeft niet te betekenen dat de organisatie slecht is. Op dit moment zijn er naar onze mening nog te weinig I-Finance ervaringen om haar betrouwbaarheid te toetsen. Bij twijfel kunt u wellicht beter kiezen voor een kredietaanbieder met veel positieve recensies. 

I-Finance vergelijken

Naast onze I-Finance review en ervaringen kunt u uiteraard ook andere kredietaanbieders raadplegen. Het is verstandig om eerst diverse kredietaanbieders te vergelijken alvorens u een keuze maakt. Er zijn meestal verschillen op basis van laagste rente, voorwaarden en klantenservice. Ook zijn er bepaalde partijen die minder verantwoord zijn, zoals zij die flitskrediet aanbieden. En tot slot zijn er kredietaanbieders die zowel persoonlijke krediet als zakelijk krediet aanbieden. 

Een klein overzicht van enkele mogelijkheden ter inspiratie:

I-Finance review: kosten en tarieven voor zakelijke leningen

I-Finance biedt concurrerende tarieven op hun kortlopende zakelijke leningen. De tarieven zijn doorgaans lager dan die van traditionele banken dankzij het gestroomlijnde aanvraagproces dat kostbaar papierwerk en lange wachttijden overbodig maakt. 

Het bedrijf biedt ook kredietlijnen en financiering van apparatuur die kunnen worden gebruikt om noodzakelijke items voor uw bedrijf aan te schaffen of bestaande activiteiten uit te breiden. Bovendien bieden ze flexibele terugbetalingsopties, zodat we de betalingen kunnen afstemmen op het budget.

Afhankelijk van het type lening dat nodig is, kunnen klanten een rente van slechts 4% verwachten. Alle leningen hebben vaste aflossingsschema's zonder verborgen kosten of boetes voor vroege of late betaling. Bovendien zijn de deskundige medewerkers van I-Finance beschikbaar om eventuele vragen van klanten te beantwoorden en advies te geven over hoe zij hun lening het beste kunnen gebruiken.

Hoe werkt lenen bij I-Finance?

i-finance-ervaringenBron: website van I-Finance

Uit onze review en ervaringen is het aanvragen van een I-Finance zakelijke lening is eenvoudig en vereist geen onderpand. 

De eerste stap in het aanvraagproces is het invullen van een online formulier met basisinformatie over de financiën van uw bedrijf en enkele gegevens over uzelf. Na het indienen van dit formulier zal I-Finance uw aanvraag binnen enkele minuten beoordelen en u een beslissing over de lening geven. Bij goedkeuring ontvangt u het geld binnen 1-2 werkdagen op de bankrekening van uw keuze.

Kenmerken bij geld lenen via I-Finance

 • Minimum leenbedrag: 500 euro
 • Maximaal leenbedrag: 75.000 euro
 • Looptijd: 1 jaar tot 10 jaar

Voorwaarden bij I-Finance

Lenen bij I-Finance vereist een beoordeling die een positieve kredietscore aantoont. De website biedt een link om de MyCreditscore beoordeling aan te vragen voordat u een lening aanvraagt, ongeacht hoe groot of klein het bedrag is.

Waar moet u op letten bij het aanvragen van een lening bij I-Finance

Bij het aanvragen van een lening bij I-Finance zouden we rekening kunnen houden met verschillende factoren. Deze financiële dienstverlener voorziet leners van betrouwbare en goedkope leningproducten die aansluiten bij hun behoeften. De organisatie raadt ons zelfs aan het volgende door te nemen voordat we een lening bij hen aanvragen:

 • Bereken het te lenen geld door rekening te houden met uitstaande leningen, inkomen en kosten
 • Overweeg of de rentevoet vast is of niet
 • Houd de looptijd kort omdat dit de meest voordelige manier is
 • Vergelijk de voorwaarden van verschillende aanbieders (het bekijken van eerdere ervaringen van klanten kan helpen bepalen of vervroegde aflossingen nodig zullen zijn)
 • Kijk naar de kosten van het krediet en kijk of het een doorlopend of aflopend krediet is
 • Controleer elk stukje van het contract en de schriftelijke afspraken
 • Geef ten slotte niet toe aan de druk van de aanbieder 

Door meer te lenen dan nodig is, kunnen we extra kosten maken die we hadden kunnen vermijden. Het vooraf inschatten van de behoeften kan dus veel tijd besparen.

Voor- en nadelen na I-Finance review

Deze I-Finance review wijst ons op voor- en nadelen die voor elke lener anders kunnen uitpakken. Bedenk goed dat het Internet u geen financieel advies biedt. Ook op Minilening.nl bieden wij geen financieel advies. Deze I-Finance review is louter ter inspiratie over de mogelijkheden. Wat voor u persoonlijk voor- en nadelen zijn, is voor uw buurman wellicht anders. Per definitie is het lenen van geld niet de allerbeste financiële keuze. U kunt beter leren hoe slim omgaan met geld werkt. Dit voorkomt het onnodig lenen van geld, en daarmee het onnodig betalen van rente. 

Voordelen

 • Minimum leenbedrag is 500 euro (een groter bereik voor mensen die dat niet willen)
 • Opties worden online geëvalueerd aan de hand van een MyCreditscore check, dus meer kans op persoonlijke aanbevelingen.
 • De organisatie geeft om verantwoorde beslissingen en leningskeuzes voor leners

Nadelen

 • De kredietscore beoordeling is betrouwbaar, maar de noodzaak van een positieve kredietscore kan voor sommige leners als streng overkomen.
 • Sommige extra kosten bovenop het leenbedrag kunnen het moeilijk maken voor leners om hun schuld volledig en op tijd terug te betalen.

Weet dat er naast I-Finance andere aanbieders zijn voor een minilening. Zij bieden een minilening zonder BKR aan. In sommige gevallen is dit aanlokkelijk, maar houdt rekening met de verhoogde risico's.

Conclusie I-Finance review en ervaringen

De grootste takeaway van onze I-Finance review is het minimale leenbedrag van 500 euro. Aangezien het bedrijf een MyCreditscore-check inbouwt, is het essentieel om een positieve kredietscore te hebben. Over het algemeen heeft het bedrijf geen uniforme aanpak en komt het tegemoet aan individuele behoeften. We moeten er echter ook rekening mee houden dat er nog niet veel beoordelingen zijn om te concluderen of I-Finance goed is in hun werk of niet. Het is ook essentieel om op te merken dat het bedrijf de ontevreden klant heeft bereikt en snel communiceert en terugbelt in geval van een probleem.

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen (persoonlijk) advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde informatie kan afwijken van de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken