Geld Lenen voor Auto / Autolening? Opties en Vergelijk | Minilening.nl
24 juni 2022 
9 min. leestijd

Geld Lenen voor Auto / Autolening? Opties en Vergelijk | Minilening.nl

Geld lenen voor auto? In dit artikel leest u alles over een autolening aanvragen en waar u op moet letten. We gaan autoleningen vergelijken voor zowel zakelijk als particulier geld lenen voor auto. Verschillen in voorwaarden en rente zijn van belang. Of dit nu voor een nieuwe auto is of wanneer het gaat om het financieren van een occasion. 

Is geld lenen voor een auto verstandig? Voordelen en nadelen

geld-lenen-voor-auto-kopen

Er zijn een paar belangrijke zaken die u wilt overwegen bij geld lenen voor auto kopen. Aan de ene kant kan het bezit van een auto u een grote mate van vrijheid en flexibiliteit geven. U kunt reizen waar en wanneer je wilt, zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer of vrienden en familie voor ritjes. Aan de andere kant kunnen autoleningen duur zijn. En erger: als u niet oppast kunt u in de schulden raken. Geld lenen kost geld. Houd daar altijd rekening mee.

Hier volgt een lijst van voor- en nadelen die u helpen een weloverwogen beslissing te nemen. Daarna bekijken we aanbieders van autoleningen, opdat u een gevoel van kosten krijgt.

Voordelen

Geld lenen voor auto kent enkele voordelen. Hieronder op een rij:

 • U kunt een nieuwe of tweedehands auto kopen zonder dat u eerst al het geld hoeft te sparen
 • Het bezit van een auto kan uw mobiliteit en vrijheid vergroten
 • U kunt mogelijk een lagere rente krijgen als u een goed krediet hebt
 • U kunt de rente afschrijven van uw belastingen
 • In sommige gevallen kan geld lenen voor auto goedkoper zijn dan leasen. Een goede vergelijking is hiervoor noodzakelijk

Nadelen

Natuurlijk kent een autolening ook nadelen, waaronder:

 • Geld lenen voor auto is altijd duurder dan niet lenen
 • Op moment van autolening afsluiten bent u schuldplichtig
 • U heeft een maandelijkse betaling die invloed heeft op uw budget
 • Als u een slecht kredietscore heeft kan de rente hoger uitvallen
 • U kunt worden verplicht om hiaatverzekering te kopen

Is geld lenen voor auto verstandig? 

Nee, financieel gezien niet. Geld lenen voor auto is niet verstandig omdat het altijd meer geld kost dan niet lenen. Een autolening betekent ook risico. Het risico dat u de schuld niet kan nakomen. In dat geval komt u terecht in een negatieve spiraal. Dit is waarom Nederlandse kredietverstrekkers uw financiële situatie streng doorlichten alvorens een autolening te verschaffen. Ze willen u beschermen.

Anderzijds kan het zijn dat u toch het geld nodig heeft. U moet immers naar het werk of iets dergelijks. Zolang u maar bewust bent van de risico’s en nadelen en hier verantwoordelijk mee omgaat.

BKR registratie bij autoleningen

Een ander aandachtspunt is dat u een BKR registratie krijgt bij het geld lenen voor auto. Houd hier rekening mee. Een BKR registratie heeft nadelige impact op toekomstige leningen. Bijvoorbeeld wanneer u wilt verhuizen en een hogere hypotheek wenst af te sluiten. Er bestaan manieren tot geld lenen voor auto zonder BKR. In dit geval kiest u voor een minilening zonder BKR. Maar, alhoewel dit mogelijk is, kent het ook hoge risico’s en willen wij u dit sterk afraden.

Autolening vergelijking

is-geld-lenen-voor-auto-verstandig 

Wilt u een auto kopen maar heeft u niet genoeg financiering? Een autolening biedt de nodige financiering. Soms kunt u een autolening aanvragen bij de verkoper. Biedt deze partij niet de optie tot geld lenen voor een auto? In dat geval zijn er nog andere opties.

Er zijn veel kredietverstrekkers in Nederland die geld lenen voor auto kopen (of voor andere doeleinden). In Nederland zijn er regels omtrent de maximale rente (10% per jaar) en voorwaarden. Desalniettemin zijn er nogal wat verschillen bij autoleningen. Hieronder vindt u een vergelijking.

We beginnen met autoleningen vanaf 500 euro. Daarna bekijken we aanbieders waarbij u minimaal 2500 euro of meer kunt lenen, maar die mogelijk wel gunstigere rente aanbieden en meer consumentenbescherming.

Autolening via Saldodipje

Saldodipje is een aanbieder van minileningen waar u een autolening kunt aanvragen. Het bedrijf biedt leningen aan van 100 tot 1500 euro voor een periode van 1 tot 2 maanden. De voorwaarden voor de lening zijn als volgt: u moet 18 jaar of ouder zijn, een geldig identiteitsbewijs hebben, en een bankrekening op naam hebben. U moet ook een bewijs van inkomen overleggen. Saldodipje vraagt geen onderpand voor de lening.

Om een lening aan te vragen, moet u een online formulier invullen met uw persoonlijke gegevens. Zodra u het formulier hebt ingediend, zal een vertegenwoordiger van Saldodipje contact met u opnemen om de leningsovereenkomst te bespreken. Als u akkoord gaat met de voorwaarden van de lening, zal het geld binnen 24 uur op uw bankrekening worden gestort.

Saldodipje is een handige manier om een autolening te krijgen zonder via een traditionele bank te hoeven gaan. Het aanvraagproces is eenvoudig en zeer snel.

Het grote addertje onder het gras? Zorg ervoor dat je de voorwaarden van de leningsovereenkomst zorgvuldig leest. Ze hanteren persoonlijke garantstelling en bij niet-nakoming hanteren ze hoge kosten op een relatief kleine lening. In dat geval wordt geld lenen voor auto aanzienlijk duurder.

Autolening via Krediet Groep Nederland

Krediet Groep Nederland is een bemiddelaar. Wilt u geld lenen voor auto kopen? Bij deze partij kunt u een vrijblijvende aanvraag indienen. Krediet Groep Nederland gaat vervolgens autoleningen vergelijken bij kredietverstrekkers zoals banken. Binnen 24 uur ontvangt u meerdere offertes voor geld leningen om een nieuwe auto te kopen.

Aan u de taak om de beste autolening te selecteren met de meest gunstige voorwaarden en rente.

Bij Krediet Groep Nederland kunt u een autolening laten vergelijken vanaf 1000 euro tot 100.000 euro. Het kleine bedrag vanaf 1000 euro is uiteraard fijn. Wel zal dit een hogere rente hebben dan een grotere autolening.

Autolening via Santander

Als u op zoek bent naar financiering voor uw nieuwe auto, kan Santander helpen. Het bedrijf biedt een scala aan scherp geprijsde autoleningen, zodat u de lening kunt kiezen die het beste bij uw behoeften past. Autoleningen zijn beschikbaar vanaf 1000 euro, met aflossingstermijnen van 1 tot 5 jaar.

Qua rente is Santander duurder bij kleine bedragen. Daartegenover is het wel een grote bank met enige services. Of u nu de auto koopt bij een dealer of particulier, zij geven ondersteuning om te helpen met financiering. En als u de kosten van uw nieuwe auto over een langere periode wilt spreiden, bieden zij lening termijnen tot 5 jaar. Bij andere aanbieders is dit overigens ook het geval.

U moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen:

 1. U moet een bepaald minimum inkomen hebben
 2. 21 jaar of ouder zijn
 3. Nooit failliet zijn verklaard/deelgenomen hebben aan een of andere schuldsaneringsregeling in de afgelopen 6 jaar

In vergelijking is Santander meestal niet de goedkoopste met geld lenen voor auto. Andere aanbieders bieden doorgaans lagere rente.

Autolening via Lender & Spender

Lender & spender biedt een breed scala van autoleningen aan haar klanten. De leentermijn is 12 tot 120 maanden en de voorwaarden zijn gunstig. Het leenbereik dat door het platform wordt aangeboden is vanaf 2.500 euro €25.000. Het bedrijf streeft ernaar om de best mogelijke service te bieden aan haar klanten en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere kredietverstrekkers.

Ten eerste heeft Lender & Spender een goede reputatie en staat het bekend om haar betrouwbaarheid. Ten tweede biedt het bedrijf lagere rentetarieven dan de meeste andere kredietverstrekkers. Ten slotte is Lender & spender bereid om te werken met klanten die een slechte kredietgeschiedenis hebben.

Let wel: deze partij is relatief duur. De rente is tegen de 10% aan bij kleine autoleningen vanaf 2500 euro. Dit is derhalve niet de goedkoopste optie bij geld lenen voor een nieuwe auto.

Leningaanvragers moeten ten minste aan de volgende voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een lening:

 1. U bent tussen de 21 en 76 jaar oud op het moment van de aanvraag
 2. Uw Nederlandse nationaliteit of permanente verblijfsvergunning garandeert dat u in aanmerking komt
 3. Nederland is uw thuisland
 4. Er mogen geen betalingsproblemen zijn in het aflossingsverleden vanwege eerdere leningen die ook voor anderen zijn afgesloten
 5. De aanvraag tot autolening moet geschikt zijn voor het individu en haar financiële behoeften

Autoleningen van 5000 euro of meer

geld-lenen-voor-auto-vergelijk 

Wilt u een groter bedrag lenen voor auto kopen? Enerzijds is dit slecht nieuws. Een grotere autolening betekent meer kosten. Maar anderzijds is de rente wel relatief lager in vergelijking tot kleine autoleningen van 1000 of 2500 euro. Een kleine meevaller, al bent u onderaan de streep altijd duurder uit bij grote leensommen.

Hieronder vindt u een overzicht van kredietverstrekkers bij geld lenen voor auto vanaf 5000 euro.

Autolening via Nederlandse Kredietmaatschappij

Een autolening bij de Nederlandse Kredietmaatschappij is een prima manier om uw nieuwe auto te financieren. Met een vaste rente en een vaste looptijd weet u precies wat de maandelijkse betaling zal zijn, waardoor budgetteren eenvoudig wordt. Bovendien heeft u meer onderhandelingskracht als het tijd is om uw auto aan te schaffen, omdat u het geld vooraf beschikbaar heeft.

De huidige rentevoet voor persoonlijke leningen is vanaf 3,5%. Leningen zijn beschikbaar in bedragen van €5.000 tot €150.000. De terugbetalingsperiode kan variëren van 12 tot 120 maanden.

Als u een autolening afsluit bij NKM, kunt u er zeker van zijn dat u een concurrerend rentetarief krijgt. NKM biedt ook de mogelijkheid om boetevrij vervroegd af te lossen op uw lening. Dit betekent dat u geld kunt besparen op de rente als u in staat bent om extra aflossingen te doen.

Om een autolening aan te vragen bij de Nederlandse Kredietmaatschappij, moet u een aanvraag invullen en een aantal documenten verstrekken. Denk aan een bewijs van inkomen en werk. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u het geld van de lening binnen een paar dagen.

Deze kredietbemiddelaar behoort tot een van de beste keuze bij een persoonlijke lening.

Autolening via Freo

Freo is een online financieringsbank voor autoleningen, met concurrerende tarieven en flexibele aflossingstermijnen. Zij is onderdeel van Rabobank en wordt al jaren op rij uitgeroepen tot laagste rente. U kunt tussen €5.000 en €75.000 lenen. Daarbij bieden ze een kortere looptijd aan vanaf 6 tot 120 maanden om de lening terug te betalen. Freo biedt ook een standaard scherpe rente, zodat u precies weet hoeveel u elke maand betaalt.

Freo is een betrouwbare aanbieder bij geld lenen voor auto. Wel moet u er rekening mee houden dat zij strenge controle hanteren op documenten. Ze zijn (iets) minder flexibel, omdat Freo gelieerd is aan de Rabobank. Houd hier rekening mee gedurende het aanmeldingsproces.

De lener moet aan de volgende criteria voldoen om in aanmerking te komen:

 1. U bent in het bezit van een geldige identiteitskaart of rijbewijs uit Nederland
 2. U bent ten minste 18 jaar oud maar niet ouder dan 70 bij het afsluiten van deze lening.
 3. Een regelmatige bron van inkomsten, zoals salaris/pensioen betalingen kunnen worden gemeld op uw loonstrook
 4. U heeft kredietwaardigheid bij uw financiële instelling.
 5. U bent nooit failliet geweest, noch bent u op enig moment krankzinnigheid verklaard.
 6. U heeft maximaal €100.000 aan uitstaande consumptieve kredietverplichtingen.

Autolening via Kredietconcurrent.nl

Kredietconcurrent biedt autoleningen aan met een minimumbedrag van €7.500 en een maximumbedrag van €100.000. De looptijd van de lening ligt tussen de 12 en 120 maanden. Kredietconcurrent.nl is een feite een kredietbemiddelaar. Met het lidmaatschap van de NVF biedt zij voordelen zoals de kennis van de markt, de keuze uit aanbieders en de maandelijkse betalingen.

Het aanvragen van een lening bij kredietconcurrent is eenvoudig en kan volledig online. Eerst hoeven potentiële kredietnemers alleen maar een aanvraagformulier in te vullen met persoonlijke en financiële basisinformatie. Vervolgens zal kredietconcurrent deze informatie gebruiken om te bemiddelen bij kredietverstrekkers.

Kredietconcurrent.nl is een prima bemiddelaar bij geld lenen voor auto. Zij is echter niet onderscheidend. En het minimumbedrag ligt hoger. In vergelijking zijn er wat ons betreft daarom betere kredietbemiddelaars zoals hierboven besproken.

Zakelijk geld lenen voor auto kopen

Wilt u zakelijk geld lenen voor een auto kopen? In veel gevallen is dit mogelijk. De voorwaarden is uiteraard dat u ondernemer bent met geldig KvK. Ook dient de autolening te worden ingezet voor zakelijk gebruik. De auto mag u wel privé gebruiken, zolang u rekening houdt met de bijtelling.

Het zakelijk financieren van een nieuwe auto kan interessant zijn omwille de fiscale voordelen. Zowel het leenbedrag als de rente mag u fiscaal aftrekken. Maar dit wilt niet zeggen dat het financieel verstandig is. U dient een goed vergelijk te maken in uw situatie. Zo kunt u een zakelijke autolening aanvragen, maar u kunt ook een zakelijke autolease regelen. Bij leasen heeft u meerdere opties. Let goed op de verschillen tussen operationeel en financial lease.

Meer weten over de voorwaarden voor zakelijk lenen voor een auto? Lees hier alles over een bedrijfslening.

Conclusie over geld lenen voor een auto

We zien dat geld lenen voor auto prima mogelijk is in Nederland. Of u nu kleine bedragen wilt lenen voor het financieren van een nieuwe auto, of behoefte heeft aan een grote autolening. In alle gevallen kunt u terecht bij betrouwbare kredietverstrekkers die onder toezicht van AFM staan.

Zoals aangegeven is geld lenen voor een auto niet verstandig vanuit financieel aspect. Anderzijds begrijpen we dat het in sommige gevallen noodzakelijk is. Houd desalniettemin rekening met de voor- en nadelen. Ook het risico van schuldplichtig zijn is onwenselijk. En daarnaast zijn er nog alternatieven, waaronder het leasen van een auto.

Wilt u zakelijk geld lenen voor auto? In dat geval is het een zakelijk besluit. Maak een rekensom. In sommige gevallen is een zakelijke autolening voordelig. Zeker wanneer u het huidige bedrijfskapitaal op efficiëntere wijze kunt inzetten. Bijvoorbeeld op rendabele projecten. Anderzijds heeft u ook in dit geval de optie tot zakelijk leasen van een auto. Komt u er niet aan uit? Laat dan uw financieel adviseur een berekening opstellen.  

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken