Betrouwbare Minilening: 9+ Aanbieders Vergelijken
17 maart 2022 
6 min. leestijd

Betrouwbare Minilening: 9+ Aanbieders Vergelijken

Beste geld lener, in dit artikel gaan we 9+ aanbieders vergelijken voor een betrouwbare minilening. Een minilening houdt een klein bedrag in van €100 tot circa €10.000. In onderstaand overzicht vindt u partijen waar u een persoonlijke lening dan wel doorlopend krediet kan aanvragen op basis van zulke kleine hoeveelheden.

Laten we direct vergelijken!

Wat is een betrouwbare minilening?

betrouwbare minileningen

Er zijn betrouwbare minileningen te verkrijgen. Dit gaat via officiële Nederlandse financiële instituties die onder toezicht staan van de AFM. Een betrouwbare minilening wordt vrijwel altijd uitgegeven op basis van Nederlandse wetgeving. Dit betekent onder meer een BKR-registratie.

Er bestaan manieren tot een minilening zonder BKR aanvragen, maar dit komt met een prijs. Als u dit doet, zal de rente significant hoger zijn. Tevens is het simpelweg minder betrouwbaar. En bovendien hoeft een BKR-registratie niet altijd negatief te zijn. Zolang je keurig op tijd de lening terugbetaalt, behoudt u een positieve BKR-registratie.

Tot slot is het belangrijk om te weten of u opzoek bent naar een betrouwbare minilening voor particulier of zakelijk. Zakelijk geld lenen, waarbij je een KvK en zakelijke bankrekening nodig hebt, geeft meer voordelen. Zo is de rente aanzienlijk lager én kunnen kosten worden geboekt op de zaak. Een zakelijke lening kan echter enkel worden ingezet voor bedrijfsdoeleinde (bv. renovatie van het pand, aankopen van voorraad, et cetera).

Klik hier voor een vergelijking van 10+ aanbieders tot zakelijk geld lenen.

Hieronder vind je een overzicht van berouwbare minileningen voor particulier (privé).

9+ Aanbieders van betrouwbare minileningen vergelijken

betrouwbare minilening vergelijken

Hieronder vind u een kort overzicht van de aanbieders die betrouwbare minileningen verstrekken. Vergelijk de aanbieders en kies degene die het meest bij u wensen aansluiten. Het is verstandig om meerdere partijen te bezoeken. Immers, een offerte aanvragen is vrijblijvend. Zodoende kunt u meerdere minileningen vergelijken op basis van betrouwbaarheid en andere condities zoals rente en looptijd. Voor de volledigheid vermelden wij dat we bij sommige aanbieders een kleine vergoeding ontvangen indien u via onze link een aanvraag doet. Dit zouden wij enorm appreciëren, aangezien we alle informatie voor u op een rij hebben gezet.

Dit zijn betrouwbare aanbieders voor een kleine lening. Let op: geld lenen kost geld.

1. De Nederlandse Kredietmaatschappij

De Nederlandse Kredietmaatschappij is een uitstekende keuze voor het aanvragen van een betrouwbare minilening. Deze aanbieder heeft een netwerk opgezet van gerenommeerde banken. Zij bieden zelf geen leningen aan. Het werkt als volgt: u doet een aanvraag tot een betrouwbare minilening. De Nederlandse Kredietmaatschappij verstuurt uw aanvraag naar alle banken binnen haar netwerk. Iedere bank doet een aanbieding met een bepaald rentetarief op basis van de door u verstrekte informatie.

De Nederlandse Kredietmaatschappij selecteert de 5 beste minileningen en stuurt deze naar u door. U kunt dit vrijblijvend vergelijken. Kies degene met de meest aantrekkelijke condities, zoals rente, flexibiliteit, et cetera.

De Nederlandse Kredietmaatschappij is derhalve een tussenpersoon, maar wel één die ervoor zorgt dat u direct meerdere minileningen krijgt aangeboden van betrouwbare banken. Ze werken met een lening vanaf €5.000 tot maximaal €150.000. De looptijd is minimaal 12 maanden tot 120 maanden. Er zijn geen afsluitkosten. Geld wordt binnen 48 uur gestort. En het is met BKR-registratie gezien het hier gaat om een betrouwbare minilening van gerenommeerde banken.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

nederlandse-kredietmaatschappij-review

2. Saldodipje

Van alle aanbieders uit deze vergelijking is Saldodipje de enige partij die ietwat dubieus is. Zij bieden namelijk hele kleine minileningen aan zonder BKR-registratie. Er kan al geleend worden van €100 tot maximaal €2500. Daarbij is de looptijd heel kort, namelijk zo’n 4 tot 8 weken. Geld wordt binnen 24 uur gestort en er zijn geen afsluitkosten. Het is een aanbieder voor snel geld lenen, maar let wel op de hoge rente. De rentevoet is maximaal 10%, al is dit fors hoger dan andere partijen uit deze lijst. Ook zijn er voorwaarden van toepassing. Anderzijds is het momenteel de enige aanbieder waar je hele kleine bedragen vanaf €100 tot €2500 kan lenen.

De partij is dubieus omdat volgens Nederlandse wetgeving een BKR-registratie verplicht is bij geld lenen vanaf €250. Saldodipje biedt echter zonder BKR-registratie aan. Dit kunnen zij doen omdat ze buiten Nederland opereren. Ze zijn actief in 23 landen, met hoofdkantoren in andere Europese landen. Het is dus een omzeiling van Nederlandse wetgeving. Ze staan dan ook niet onder toezicht van AFM, en dat maakt de minilening minder betrouwbaar.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

saldodipje-review

3. Krediet Groep Nederland

Krediet Groep Nederland is al jarenlang aanbieder van betrouwbare minileningen. Bij deze partij is het mogelijk om geld te lenen vanaf €1.000 tot €100.000. De looptijd is flexibel van 12 tot 120 maanden. Geld wordt binnen 48 uur gestort en er zijn geen afsluitkosten. Bovendien profileert Krediet Groep Nederland zich als een aanbieder met de laagste rente. De rente is inderdaad een van de laagste, maar wel vergelijkbaar met de Nederlandse Kredietmaatschappij. Het zou onze voorkeur zijn om een vrijblijvende offerte bij beide partijen aan te vragen.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

4. Leningen.nl

Leningen.nl is een soortgelijke vergelijker als de Nederlandse Kredietmaatschappij. Ook bij Leningen.nl kunt u een offerte aanvragen waarop verschillende Nederlandse banken zullen reageren. Dit proces kost circa 5 minuten en is geheel gratis. Er kan een lening worden aangevraagd van minimaal €5.000 tot maximaal €75.000. Hoger dan dat is ook mogelijk, waarbij er wat meer maatwerk komt kijken. Het beoordelen van een aanvraag duurt iets langer: circa 2 tot 4 werkdagen. Na goedkeuring ontvangt u binnen 24 uur een betrouwbare minilening.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

5. Lening.com

Ook Lening.com is een vergelijkbare aanbieder zoals bovengenoemde partijen. Het is wel een grotere aanbieder dan Leningen.nl, gezien de vele reviews die zij hebben mogen ontvangen. Het is niet geheel duidelijk hoeveel geld er minimaal geleend kan worden. Wij vermoeden dat dit vanaf €5.000 is. En de hoogte is afhankelijk van de type lening en uw persoonlijke financiële situatie. Hiervoor kunt u de berekentool van Lening.com gebruiken.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

6. Santander

Santander is een van de grootste banken wereldwijd. Bij deze aanbieder kan een betrouwbare minilening worden aangevraagd vanaf €1.500 tot €50.000. De looptijd varieert van 24 tot 120 maanden en de rente ligt ook iets hoger dan bovengenoemde partijen. Santander is een betrouwbaarder alternatief in vergelijking tot Saldodipje, voor wanneer je een klein bedrag wilt lenen zoals vanaf €1.500. Het enige is dat bij Saldodipje geleend kan worden vanaf €100. Tot slot verloopt een lening via Santander volgens de wetgeving omtrent BKR-registratie.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

7. Kredietconcurrent.nl

Kredietconcurrent.nl is een aanbieder van betrouwbare minileningen die op een vergelijkbare manier opereert als de meeste aanbieders uit deze lijst. Ook zij sturen uw aanvraag tot geld lenen door naar meerdere Nederlandse banken. Vanuit die aanvraagt ontvangt u meerdere offertes om te vergelijken. Bij Kreidetconcurrent.nl kan dit vanaf €7.500 tot €100.000. Dit is mogelijk voor zowel een persoonlijke lening als doorlopend krediet. Er zijn geen onderscheidende voordelen die hierboven al niet benoemd zijn.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

8. Lender & Spender

Lender & Spender is een van de best beoordeelde kredietverstrekkers in Nederland. Ze zijn een aanbieder van betrouwbare minileningen met een bedrag van €2.500 tot €25.000. In tegenstelling tot andere partijen, werkt Lender & Spender via financiering vanuit particulieren en bedrijven. U kunt vrijblijvend een aanvraag doen tot het lenen van geld. Vervolgens regelt de software van Lender & Spender dat het kapitaal van beleggers (particulieren en bedrijven) wordt vrijgemaakt voor uw lening. Het werkt zonder tussenkomst van een bank.

Het zou interessant zijn om zowel een offerte via Lender & Spender aan te vragen als ook via een bovengenoemde partij die offertes van banken regelt. Op die wijze krijgt u vanuit twee verschillende invalshoeken (die van beleggers en die van banken) een offerte aangeboden.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

9. Freo

Bij Freo kunt u op betrouwbare wijze een minilening aanvragen vanaf €5.000 tot €75.000. De minimale looptijd is echter geen 12 maar 6 maanden tot maximaal 120 maanden. Er kan geen doorlopend krediet worden aangevraagd. Een persoonlijke minilening is wel mogelijk, zoals voor het financieren van auto of verbouwing. Freo is onderdeel van de Rabobank.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u naast deze aanbieders ook een betrouwbare minilening bij de bank aanvragen. Uit onze ervaring is het meestal slimmer om dit te doen via een vergelijker, zoals hierboven benoemd. Op die manier moeten banken met elkaar concurreren en zullen zij gunstigere voorwaarden aanbieden. U profiteert dankzij lagere rentes en eventuele flexibelere condities. Win-Win. Succes met uw zoektocht en onthoud: de beste minilening is geen lening.

Disclaimer: dit artikel bevat één of meerdere affiliatelinks. Wij geven geen persoonlijk financieel advies. Informatie is louter ter inspiratie.

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken