Goedkoopste Autolening Vergelijken Kleine Lening | Minilening.nl
31 juli 2023 
7 min. leestijd

Goedkoopste Autolening Vergelijken Kleine Lening | Minilening.nl

U wilt de goedkoopste autolening vergelijken. Het vinden van een goedkope lening voor een auto kan namelijk behoorlijk lastig en frustrerend zijn. In dit artikel zullen we u daarom informeren over de mogelijkheden om de goedkoopste autolening te vinden.

Het kopen van een auto vereist vaak een grote investering. Het kan zijn dat u daar niet meteen de financiële middelen beschikbaar voor heeft. Een van de meest voor de hand liggende opties, is om dan een autolening af te sluiten. Op deze manier beschikt u snel, over het benodigde bedrag om uw auto te kunnen kopen.

Helaas is geld lenen niet gratis. Bij het afsluiten van een lening betaalt u namelijk rente over het geleende bedrag. Om kosten te besparen is het van belang om een lening met een zo laag mogelijke rente af te sluiten. Het is dus erg belangrijk om te zoeken naar de goedkoopste autolening. In dit artikel helpen we u alvast op weg door de goedkoopste autoleningen te vergelijken.

De voordelen van een autolening


Als het gaat om leningen, dan lezen we natuurlijk vaak over de nadelen. Dit, omdat u geld leent bij een instantie en dit moet met rente terugbetaald worden. Toch is het zo dat er meer voordelen te bedenken zijn bij een goedkope autolening, dan nadelen. Dit is belangrijk om te onthouden, als u op zoek bent naar de goedkoopste autolening.

U bent de eigenaar: In tegenstelling tot bijvoorbeeld private-lease wordt u wel de eigenaar. U koopt de auto voor het geleende bedrag en de auto is echt van u. Stel, u besluit om de auto na verloop van tijd weer te verkopen, dan is de restwaarde gewoon voor u. Dit compenseert, dan meteen weer het bedrag dat u geleend heeft om de auto aan te kunnen schaffen.

Een vast bedrag per maand: Als u een voordelige autolening zoekt, dan kijkt men altijd naar de persoonlijke situatie. Aan de hand van deze situatie wordt bepaald wat een reëel maandbedrag is. Het is namelijk belangrijk dat het maandbedrag dat u betaalt, voor u wel te behapstukken is. Bij het afsluiten van een lening weet u meteen het maandbedrag en kunt u hier rekening mee houden.

U weet precies waar u aan toe bent: Dit volgt natuurlijk ook een beetje uit het maandbedrag dat u gaat betalen. Als u een voordelige autolening afsluit, dan weet u meteen waar u aan toe bent. U weet precies wat u gaat betalen en wat het rentepercentage is, dat u over het geleende bedrag gaat betalen. Geen verborgen kosten, dus u zult nooit voor verrassingen komen te staan.

Extra aflossen: Net als bij een hypotheek voor een huis, is het bij veel autoleningen mogelijk om extra af te lossen. Heeft u een financiële meevaller? Dan kunt u ervoor kiezen om wat extra af te lossen op de lening, zodat u het verschuldigde bedrag eerder afgelost hebt. Kijk hierbij wel altijd naar de voorwaarden. Vaak betaalt u boeterente hiervoor. Het moet wel lonen om extra af te lossen.

Tips voor het vinden van een goedkope autolening


Als u een voordelige autolening zoekt en afsluit, dan leent u geld van iemand anders. U kunt dan die prachtige auto kopen, maar u zit hierna ook vast aan betalingsverplichtingen. Daarom is het wel belangrijk om, voordat u een autolening afsluit, van tevoren wel te weten waar u op moet letten. Onderstaande punten moet u goed onthouden, wanneer u de goedkoopste autoleningen gaat vergelijken.

Staar u niet blind op rentepercentage

Als u voordelige autoleningen gaat vergelijken, dan kijkt u natuurlijk snel naar het rentepercentage. Het percentage bepaalt namelijk hoeveel extra geld u betaalt over de lening. Toch is het belangrijk om u niet helemaal blind te staren op het rentepercentage. Het laagste rentepercentage, is namelijk niet altijd de goedkoopste autolening.

Er kunnen namelijk ook nog andere kosten bij komen, zoals een overlijdensrisicoverzekering. In Nederland werken veel kredietverstrekkers volgens het ‘risk based pricing’ beleid. Hierbij hanteren ze verschillende rentepercentages. Mensen die bijvoorbeeld al wat ouder zijn betalen een hoger rentepercentage. Simpelweg, omdat de kans dat zij overlijden groter is, dan iemand die relatief jong is.

Waar kan ik een autolening afsluiten?

Wanneer u een autolening wilt afsluiten, dan heeft u meerdere mogelijkheden om dit te doen. Allereerst heeft u vaak de mogelijkheid om bij de dealer zelf een lening af te sluiten. De ervaring leert wel dat bij deze leningen de rentepercentages over het algemeen een stuk hoger liggen.

Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om een voordelige lening voor uw auto af te sluiten bij een bank, of bij een onafhankelijke kredietverstrekker. Zoals de titel van dit bericht al verklapt, is het heel belangrijk om de goedkoopste autoleningen met elkaar te vergelijken. U wilt achteraf geen dief van uw eigen portemonnee zijn.

Wat kan ik maximaal lenen voor een auto?

Dit verschilt natuurlijk per persoon. Het is wel belangrijk om te onthouden dat niet alleen het inkomen een belangrijke factor is. Ook de maandelijkse verplichtingen en vaste lasten die u heeft zijn bepalend. U kunt een goed inkomen hebben, maar als u ook veel vaste lasten hebt, dan kan het alsnog spannend worden.

Er zijn mensen die de pech hebben dat ze bijvoorbeeld veel zorgkosten maken, terwijl ze daar nooit om gevraagd hebben. Dit kan hoge vaste lasten veroorzaken, dus bekijk dit van tevoren altijd goed. Het bedrag dat u gaat lenen moet wel binnen uw leefstijl passen. U wilt niet krom moeten liggen om de autolening te kunnen betalen.

Controleer de aanbieder

Dit is als laatste erg belangrijk om te controleren. U gaat een financiële verplichting aan en u wilt zeker weten dat dit allemaal goed gaat. Uiteraard is het belangrijk dat de kredietverstrekker een vergunning heeft van de AFM of DNB. Wanneer dit op orde is, dan is er niets om u zorgen over te maken.

Hoe kunt u de goedkoopste autolening vergelijken?


Als u de goedkoopste autolening wilt vergelijken, dan bent u hier bij MiniLening.nl aan het juiste adres. Om ervoor te zorgen dat u de beste en voordeligste autolening kunt vinden hebben wij een aantal aanbieders voor u verzameld. Afhankelijk van het bedrag dat u wilt gaan lenen, kunt u een keuze maken. Alle aanbieders hebben namelijk hun voor- en nadelen.

Autolening via Saldodipje: €100 - €1.500

Als u slechts een klein bedrag wilt lenen voor de aankoop van uw auto, kan Saldodipje een interessante mogelijkheid zijn. Via Saldodipje is het mogelijk om vanaf 100 euro geld te lenen tot een bedrag van 1500 euro. Omdat het een minilening is, wordt er ook geen BKR-registratie uitgevoerd. 

Let bij Saldodipje wel goed op de voorwaarden. De aflossingstermijn van een lening is vaak erg kost (1-2 maanden) en u loopt het risico op boetes als u zich niet aan de voorwaarden houdt. Neem deze dus altijd goed door voordat u besluit een lening aan te gaan. 

Autolening via Bondora: € 1.000 – € 7.000

Bij deze aanbieder kunt u terecht, als u een relatief klein bedrag wilt lenen voor uw nieuwe auto. U kunt tot € 7.000 lenen bij deze kredietverstrekker. Als u geld leent voor een auto en dit moet een betaalbare occasion worden, dan is Bondora de perfecte partij. De looptijd varieert van 3 tot 60 maanden.

Als u geld leent voor een auto, dan krijgt u bij Bondora geen BKR-registratie. Dit is een groot voordeel als u bijvoorbeeld ook een hypotheek wilt afsluiten voor een nieuwe woning. Een nadeel van een lening bij Bondora, is dat de rentes relatief hoog zijn voor een lening. Belangrijk dus om te vergelijken voor de goedkoopste autolening.

Krediet Groep Nederland: € 1.000 – € 100.000

Bij Krediet Groep Nederland heeft u de mogelijkheid meer geld te lenen voor de aanschaf van een auto. Als u het per maand kunt betalen, dan kunt u hiermee bijvoorbeeld ook een nieuwe auto kopen. Uiteraard zijn nieuwe auto’s wel stukken duurder. Een simpel model van de Ford Focus kost zo al ruim € 20.000. Dit is een persoonlijke afweging die u zelf zal moeten maken. 

Wanneer u ervoor kiest om een autolening bij Krediet Groep Nederland af te sluiten, dan krijgt u wel te maken met een BKR-registratie. Bedenk van tevoren, dus goed of dit in het geval van uw lening problemen kan geven in de toekomst. Zolang u netjes aan de regels voldoet, hoeft een BKR-registratie helemaal geen probleem te zijn. 

De Nederlandse Kredietmaatschappij: € 5.000 – € 150.000

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij kunt u terecht voor leningen vanaf € 5.000. Ook voor veel grotere leningen kunt u bij deze partij aankloppen. Als u een goedkope occasion wilt financieren, dan is dit niet de juiste partij. Het bedrag dat u kunt lenen is vanaf € 5.000. Als u een goedkopere occasion gevonden hebt, dan kunt u beter bij een van de andere partijen aankloppen.

Deze kredietverstrekker heeft als voordeel de flexibele leentermijnen. U kunt een leentermijn kiezen vanaf 12 maanden. Afhankelijk van het bedrag dat u leent, wordt er een termijn vastgesteld waarin u het verschuldigde bedrag terugbetaalt. Hierbij wordt goed rekening gehouden met uw persoonlijke situatie, waardoor u veel flexibiliteit heeft. Bij deze partij krijgt u wel te maken met een BKR-registratie. Houd dit dus goed in het achterhoofd.

Goedkoopste autolening vergelijken

Bij een van deze partijen sluit u een voordelige autolening af en weet u precies waar u aan toe bent. U weet wat u per maand betaalt en hoeveel rente u hierover betalen moet. Het enige wat u nog moet doen is een budget bepalen.

Heeft u een ruim budget? Dan is het kopen van een nieuwe auto het overwegen waard. Heeft u een wat kleiner budget? Dan kunt u het beste op zoek gaan naar een voordelige occasion. Wat u ook kiest. Bij deze aanbieders vindt u een veilige en voordelige lening en kunt u binnenkort genieten van uw nieuwe auto.

U kunt tot slot op onze vergelijkingspagina alle kredietverstrekkers met elkaar vergelijken. Zo weet u zeker dat u een aanbieder kiest, die het beste bij uw situatie past. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken