Zakelijk geld lenen zonder BKR en jaarcijfers | Minilening.nl
21 juni 2023 
9 min. leestijd

Zakelijk geld lenen zonder BKR en jaarcijfers | Minilening.nl

Stelt u voor: u hebt een veelbelovend zakelijk idee, vol passie en potentieel, maar u wordt belemmerd door een bijna onoverkomelijke hindernis – de vereisten van een perfecte kredietgeschiedenis en vlekkeloze jaarcijfers. Voor ambitieuze ondernemers is er niets frustrerender dan vastlopen bij het verkrijgen van zakelijke financiering vanwege de strenge normen met betrekking tot toetsingen en de bedrijfscijfers. Maar niet getreurd, er zijn tegenwoordig steeds meer alternatieven om zakelijk geld te lenen zonder al deze vervelende beperkingen. Ontdek vandaag nog hoe u zonder veel gedoe met BKR-toetsingen en zonder jaarcijfers toegang kunt krijgen tot een zakelijke lening. Zet de volgende stap in de groei van uw bedrijf en laat je zakelijke dromen werkelijkheid worden.

Waarom zakelijk lenen zonder BKR en jaarcijfers?

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) heeft als doel om leningen tussen 500 euro en 125.000 euro in Nederland te registreren. Dit gebeurt wanneer deze leningen langer dan drie maanden lopen. Bij het aanvragen van een nieuwe bedrijfslening zijn financiële instellingen verplicht om een BKR-toetsing uit te voeren.

Maar waarom zou u als ondernemer dan ervoor kiezen om geld te lenen zonder deze BKR-toetsing en zonder dat u jaarcijfers bloot hoeft te leggen? Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: u wilt snel die ene zakelijke kans grijpen, zonder lange procedures en rompslomp. Als ondernemer heeft u vaak geen tijd te verliezen. Bovendien kan het voor veel startende ondernemers moeilijk zijn om de benodigde cijfers te leveren. En juist wanneer het even wat minder gaat met uw bedrijf, wilt u snel kunnen schakelen. Stelt u voor dat u een leverancier niet kunt betalen. In dat geval heeft u geen voorraad en dat kan funest zijn. In zulke situaties kan lenen zonder BKR-check en jaarcijfers een uitstekende optie zijn.

Bovendien kan het voor startende ondernemers moeilijk zijn om jaarcijfers te delen, omdat deze ondernemers mogelijk nog niet lang genoeg actief zijn of omdat ze nog geen volledige financiële geschiedenis hebben opgebouwd. Lenen zonder BKR en jaarcijfers opent de deur voor deze ondernemers om toch financiering te verkrijgen en een bedrijf van de grond te krijgen.

Met deze alternatieve financieringsmogelijkheid kunt u snel handelen en de nodige financiële ruimte creëren om uw bedrijf draaiende te houden. Het stelt u in staat om flexibel te zijn en in te spelen op veranderende marktomstandigheden. Als uw bedrijf tijdelijke financiële moeilijkheden doormaakt, kunnen traditionele kredietverstrekkers terughoudend zijn om leningen te verstrekken. Door te kiezen voor leningen zonder BKR-toetsing en jaarcijfers, kunt u de mogelijkheid hebben om snel kapitaal te verkrijgen en uw bedrijf weer op de rails te krijgen.

Risico’s van zakelijk geld lenen zonder BKR en jaarcijfers

Helaas kent zakelijk geld lenen zonder BRR-registratie niet uitsluitend voordelen. Hoewel zakelijk lenen zonder BKR-toetsing en jaarcijfers aantrekkelijk kan lijken vanwege de mogelijke voordelen, is het belangrijk om ook de nadelen en risico's te begrijpen. We willen benadrukken dat het verkrijgen van een lening zonder BKR of bedrijfscijfers kritisch moet worden overwogen en dat lenen in het algemeen afgeraden wordt, tenzij het absoluut noodzakelijk is. Daarom benoemen we hieronder een aantal cruciale keerzijdes en risico’s waar u beslist van op de hoogte moet zijn.

Allereerst hanteren de meeste kredietverstrekkers die leningen zonder BKR en jaarcijfers aanbieden, vaak hogere rentetarieven om op deze manier het verhoogde risico te compenseren. Aanbieders zijn immers altijd op zoek naar zoveel mogelijk zekerheid en door het gebrek aan bedrijfscijfers of een BKR-toetsing, valt een groot deel van de zekerheid voor de verstrekkers weg. Dit gebrek aan zekerheid kan resulteren in aanzienlijke kosten op lange termijn. Het is daarom essentieel om de totale kosten van de lening zorgvuldig te evalueren voordat u een beslissing neemt.

Daarnaast kan het ook zijn dat sommige kredietverstrekkers verborgen kosten en ongunstige voorwaarden hanteren die niet direct zichtbaar zijn. Het is cruciaal om altijd de kleine lettertjes van het leencontract grondig te lezen en alle kosten en voorwaarden volledig te begrijpen voordat u akkoord gaat met een lening. Verder is het strikt aan te raden om enkel met partijen te werken die geverifieerd en betrouwbaar zijn. Onverwachte kosten kunnen uw financiën namelijk flink onder druk zetten en u in een lastige situatie brengen.

Geld lenen is een belangrijke beslissing die zorgvuldig moet worden overwogen. In veel gevallen wordt het ten zeerste afgeraden om geld te lenen als het niet echt nodig is. Hoewel leningen soms noodzakelijk zijn om belangrijke investeringen te doen of onvoorziene uitgaven te dekken, brengen ze ook risico's met zich mee. Bedenk daarom altijd of u écht een lening nodig hebt.

De beste aanbieders van een zakelijke lening zonder BKR en jaarcijfers

Wanneer u op zoek bent naar mogelijkheden om een zakelijke lening af te sluiten zonder BKR-toetsing, is het essentieel om te weten waar u betrouwbare kredietverstrekkers kunt vinden. Bij Minilening.nl hebben we een uitgebreid onderzoek uitgevoerd om u te helpen bij het ontdekken van hoogstaande bedrijven die zakelijk geld lenen zonder BKR-toetsing of jaarcijfers te eisen. In dit artikel zullen we kort en bondig enkele van de meest bekende en betrouwbare kredietverstrekkers voor zakelijk lenen aanstippen. Op die manier kunt u met vertrouwen de juiste keuze maken en de financiering verkrijgen die uw bedrijf nodig heeft, zonder dat uw BKR-geschiedenis of bedrijfscijfers een belemmering vormt.

Via onze vergelijkingspagina kunt u overigens snel en eenvoudig verschillende aanbieders vergelijken.

Zakelijke lening zonder BKR aanvragen via 5in5


5in5 is een bedrijf dat kleine zakelijke kredieten verleend aan ondernemers. Een kortlopend krediet kan variëren tussen de 500 en 5.000 euro en heeft altijd een maximale looptijd van 5 maanden (en minimaal 15 dagen). Voor veel ondernemers is het lenen van een klein bedrag voor een korte periode ideaal om tijdelijke uitdagingen te overbruggen of om snel kansen te benutten die zich voordoen in hun bedrijf.

Wat 5in5 uniek maakt, is dat ze ondernemers een duidelijk overzicht bieden met de exacte data waarop de termijnen moeten worden terugbetaald. Dit zorgt voor transparantie en helpt ondernemers om hun financiën goed te plannen. Bovendien hebben ondernemers de flexibiliteit om extra aflossingen te doen zonder extra kosten. Dit kan eenvoudig worden gedaan via iDeal, waardoor het proces snel en gemakkelijk verloopt.

Bij 5in5 zijn er geen strikte vereisten zoals een minimale omzet, een bepaalde leeftijd van uw onderneming of de verplichting om uw jaarcijfers en volledige boekhouding te overleggen. Zelfs een gedetailleerd ondernemersplan is niet nodig. Toch zijn er wel enkele voorwaarden waar u aan moet voldoen om een zakelijke lening via 5in5 te kunnen aanvragen:

  1. U moet beschikken over een eenmanszaak of een BV.
  2. Het geleende bedrag mag uitsluitend voor zakelijke doeleinden worden gebruikt.
  3. U moet 5in5 toegang verlenen tot uw banktransacties via de PSD2-methode.
  4. U moet beschikken over minimaal één zakelijke rekening.

Deze voorwaarden zijn echter relatief erg soepel en het aanvraagproces is gemakkelijk. Het hele proces van aanvraag en afhandeling bij 5in5 verloopt volledig online, waardoor het buitengewoon snel en efficiënt verloopt. In sommige gevallen kan de hele procedure zelfs op dezelfde dag worden afgerond. Om dit mogelijk te maken, vraagt 5in5 toegang tot uw bankrekening. Deze toegang wordt veilig en automatisch geregeld via PSD2.

Vervolgens vult u de benodigde informatie in en controleert 5in5 alle gegevens. Daaropvolgend wordt er een risicoanalyse uitgevoerd om te bepalen of u in aanmerking komt voor een krediet. Binnen 5 minuten na aanvraag ontvangt u bericht of uw kredietaanvraag al dan niet is goedgekeurd. Bij goedkeuring ontvangt u een persoonlijk aanbod van 5in5, dat u digitaal kunt ondertekenen. Zodra het contract is ondertekend, wordt het geld dezelfde dag of de eerstvolgende werkdag op uw rekening gestort.

Wilt u graag meer informatie over 5in5? Dan kunt u onze uitgebreide review lezen of rechtstreeks naar de website van 5in5 gaan.

Zakelijke lening zonder BKR aanvragen via BridgeFund


Naast 5in5 is het ook mogelijk om een zakelijke lening zonder BKR-toetsing via BridgeFund af te sluiten. BridgeFund is een onderneming die zich richt op het verstrekken van zakelijke leningen aan het MKB (Midden- en Kleinbedrijf). Wat BridgeFund onderscheidt van andere financiële instellingen is dat ze leningen aanbieden die binnen 5 minuten kunnen worden geregeld, zonder dat er een traditionele bank bij betrokken is.

Een opvallend kenmerk van de zakelijke leningen van BridgeFund is dat de terugbetaling plaatsvindt op werkdagen. Dit betekent dat er geen maandelijkse aflossing is zoals bij gebruikelijke leningen. In plaats daarvan wordt dagelijks een deel van de hoofdsom geïncasseerd. Dit stelt ondernemers in staat om te voorkomen dat ze maandelijks een groot bedrag in één keer moeten terugbetalen.

Bij BridgeFund heeft u de mogelijkheid om een lening af te sluiten met een looptijd van maximaal 24 maanden. Het leenbedrag kan variëren van 5.000 tot 250.000 euro, waardoor u de flexibiliteit heeft om het benodigde bedrag af te stemmen op de behoeften van uw bedrijf. Een van de voordelen van het lenen bij BridgeFund is bovendien de snelle verwerkingstijd. Een aanvraag duurt doorgaans niet langer dan 6 uur op werkdagen. Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd, kunt u vaak al binnen 24 uur het geleende bedrag op uw zakelijke rekening verwachten.

BridgeFund stelt echter wel strengere eisen en voorwaarden dan 5in5. Om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening bij BridgeFund moeten bijvoorbeeld er aan een aantal belangrijke zaken worden voldaan. Er is weliswaar geen BKR-toetsing vereist, maar BridgeFund stelt wel andere eisen om toch een mate van zekerheid te garanderen. Hieronder is een opsomming te vinden waar uw bedrijf aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening.

  1. Uw bedrijf moet een minimale jaarlijkse omzet hebben van 50.000 euro.
  2. Uw bedrijf moet minimaal 12 maanden ingeschreven staan bij de KvK en over een zakelijke rekening beschikken.
  3. Het is niet nodig om jaarcijfers te overleggen, maar bankafschriften zijn wel vereist.

De rente die u betaald bij BridgeFund is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de financiële gezondheid van het bedrijf, het geleende bedrag en de looptijd van de lening. BridgeFund hanteert een vaste rente van 1% per maand als basis. Bovenop deze basisrente wordt een premieopslag toegepast, die kan variëren van 0,3% tot 2,2% per maand. De exacte hoogte van de premieopslag hangt af van verschillende risicofactoren die BridgeFund beoordeelt. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de kredietwaardigheid en het risicoprofiel van uw bedrijf.

Wilt u meer te weten komen over BridgeFund? Lees dan onze uitgebreide review of ga direct door naar de website van BridgeFund.

Klein bedrag lenen (minilening) als ZZP’er of onderneming

Als zelfstandige is het ook mogelijk om zowel zakelijk als privé een lening af te sluiten. Vaak komt het voor dat u als zelfstandige ondernemer snel een klein bedrag nodig hebt om bijvoorbeeld een betaalachterstand af te lossen of snel een nieuwe voorraad aan te schaffen. In dat geval kan een minilening zonder BKR een geschikte optie zijn.

Minileningen zijn ontworpen om te voorzien in korte termijn financieringsbehoeften en hebben doorgaans betrekking op kleinere bedragen die binnen een periode van één tot drie maanden moeten worden terugbetaald. Het kenmerkende van minileningen is dat ze bedoeld zijn om snel aan dringende financiële behoeften te voldoen, waarbij het lening bedrag relatief snel wordt verstrekt en de terugbetalingstermijn kort is.

Hoewel de Autoriteit Financiële Markten (AFM) streng tegen minileningen (flitskredieten) is, heeft de rechter geoordeeld dat financiële instellingen deze vorm van kredietverlening wel mogen aanbieden, zij het via een buitenlandse constructie. Toch heeft AFM wel degelijk een punt. In sommige gevallen kunnen minileningen toch zorgen voor overdreven hoge kosten. Zorg er daarom voor dat u goed op de hoogte bent van de voorwaarden en deze ook naleeft. Wanneer u deze voorwaarden namelijk niet nakomt, dan kan dit resulteren in boetes die moeten worden betaald.

Naast dit potentiële gevaar biedt een minilening voor ZZP'ers ook zeker voordelen:

  1. Betaalbare rentetarieven: De rente begint doorgaans rond de 6,5% tot 10% per jaar, wat relatief hoog is. Echter, aangezien u slechts een klein bedrag leent, zijn de werkelijke kosten meestal maar een paar tientjes.
  2. Minimale eisen: Er is geen kredietcheck, papierwerk of bedrijfsdocumentatie vereist bij het aanvragen van een minilening.
  3. Snelle terugbetaling: Het geleende bedrag kan binnen een redelijke termijn van vier weken tot een maand worden terugbetaald. U heeft ook de flexibiliteit om aflossingstermijnen en bedragen aan te passen aan uw situatie.

Een minilening zonder BKR-toetsing is ideaal als u snel geld wilt ontvangen zonder alle eisen en strenge controles van een reguliere lening. Bovendien kunnen deze leningen in bepaalde gevallen wenselijk zijn vanwege de flexibele aflossingstermijnen en de mogelijkheid om een vast bedrag te lenen.

Wanneer u meer informatie wilt over minileningen voor ZZP'ers, raden wij u aan om een kijkje te nemen bij Saldodipje. Op dit moment is dit een van de enige aanbieders van minileningen zonder een BKR-controle. Lees hier onze uitgebreide review over Saldodipje of ga direct naar de website van Saldodipje.

Conclusie: Zakelijk geld lenen zonder BKR en jaarcijfers

Zakelijk geld lenen zonder BKR-toetsing en jaarcijfers brengen zowel voordelen als nadelen met zich mee. Een belangrijk voordeel is de snelle en eenvoudige toegang tot financiering, waardoor ondernemers snel kunnen inspelen op kansen en uitdagingen. Bovendien zijn er enkele kredietverstrekkers, zoals 5in5, BridgeFund en Saldodipje (ZZP), die specifiek gericht zijn op het bieden van leningen zonder BKR-toetsing en jaarcijfers.

Een nadeel van lenen zonder BKR-toetsing en jaarcijfers is dat het risico op overmatige schuldenlast en hoge rentekosten toeneemt. Het ontbreken van financiële informatie en de mogelijke beperkingen bij het beoordelen van de kredietwaardigheid kunnen leiden tot minder gunstige voorwaarden en hogere rentetarieven. Daarnaast kunnen de leningsmogelijkheden beperkt zijn in termen van het geleende bedrag en de terugbetalingstermijnen.

Het is belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen, de voorwaarden te vergelijken en een weloverwogen beslissing te nemen voordat u een zakelijke lening zonder BKR en jaarcijfers afsluit. Vergeet niet dat het altijd verstandig is om professioneel advies in te winnen en uw financiële situatie goed te evalueren voordat u beslissingen neemt die van invloed kunnen zijn op de financiële gezondheid van uw bedrijf.

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken