Geld Lenen Zonder Inkomen [2024] 4 Mogelijkheden
11 maart 2022 
13 min. leestijd

Geld Lenen Zonder Inkomen [2024] 4 Mogelijkheden

U heeft geld nog, omdat u zonder loon zit. U vraagt zich af: is geld lenen zonder inkomen mogelijk? Het klinkt logisch, omdat lenen vooral relevant is in geval van noodgevallen zoals tijdelijk geen werk hebben. Toch is het zo dat geld lenen zonder loonstrook vrijwel onmogelijk is in Nederland. De erkende financiële instituties zullen u weigeren. Deels uit zelfbescherming, maar ook om u te beschermen.

Toch zijn er een aantal mogelijkheden tot geld lenen zonder inkomen. Wilt u snel kleine bedragen lenen via een financiële instantie? In dit geval kunt u alleen terecht bij Saldodipje voor een lening tot 2500 euro. Deze flexibiliteit komt met een hogere prijs in de vorm van een relatief hoge rente. Anderzijds is dit de enige snelle mogelijkheid op dit moment.

Klik hier voor lening aanvragen bij Saldodipje.

saldodipje-review

Het gevaar van geld lenen zonder inkomen

Let op: geld lenen kost geld. Dit kan niet vaak genoeg gezegd worden. De reden dat u geen geld mag lenen zonder salaris bij financiële instellingen, is om u te beschermen tegen financiële schuld. Een lening komt met grote verantwoordelijkheid. Niet alleen behoort u het geleende bedrag terug te betalen. Ook de rente moet worden bekostigd.

Als u geld nodig heeft en wilt lenen zonder inkomen, dan geeft dit een verhoogd risico op financiële schuld. Immers, de kans dat u het geleende bedrag kan terugbetalen wordt kleiner. Wij zeggen dan ook altijd: de beste lening is geen lening. Zijn er andere manieren om te voorkomen dat u geld moet lenen? Probeer hier creatief in te zijn. En als het toch niet anders kan, vindt u in dit artikel enkele mogelijkheden om toch kleine bedragen te lenen zonder loon.

Geld lenen zonder salaris (privé): 4 mogelijkheden

Meestal is het zo dat u geld wilt lenen zonder salaris vanuit privé omstandigheden. Bijvoorbeeld omdat u (tijdelijk) zonder werk zit en toch vaste kosten dient te dekken. Of omdat u in de bijstand zit en onvoorziene kosten voor uw kiezen krijgt. We hebben helaas niet over alle gebeurtenissen 100% controle.

Wat kunnen we doen indien we geld nodig hebben, maar we tijdelijk zonder inkomen zitten?

Dit zijn de 4 mogelijkheden.

1. Minilening aanvragen

De snelste manier voor geld lenen zonder inkomen is middels een minilening. Dit wordt ook wel flitskrediet genoemd. Het heeft geen beste naam, omdat deze flexibiliteit tegen een prijs komt. In het algemeen is de rente beduidend hoger. En vaak wordt er een garantiestelling gevraagd. Let hier goed op, omdat het betekent dat u het geld binnen het overeengekomen termijn dient terug te betalen.

Een minilening zonder inkomen is omstreden, omdat deze instanties geld uitlenen zonder BKR registratie. In Nederland is het voor financiële instanties verplicht om altijd een BKR registratie uit te voeren (vanaf een bepaald bedrag). Een aanbieder van minilening doet dit niet. Dit is mogelijk, omdat zij de lening niet vanuit Nederland maar een ander Europees land aanbieden. Ze omzeilen de wetgeving.

Op dit moment is geld lenen zonder inkomen middels een minilening alleen mogelijk via Saldodipje. Dit is een bedrag van 100 tot 2.500 euro. De looptijd is maximaal twee maanden. Geld wordt gestort binnen 24 uur en zij hanteren geen BKR registratie. In ruil daarvoor hanteren ze een relatief hoge rente vanaf 6,17%. Naast Saldodipje is er voor particulieren ook nog de minilening-aanbieder Bondora. Vergelijk kredietaanbieders goed met elkaar, en let vooral op de voorwaarden!

Bekijk hier meer informatie en actuele rente bij Saldodipje.

saldodipje-review

2. Onderhandse lening aanvragen

Als u tijdelijk geld nodig heeft maar zonder werk of inkomen zit, is het regelen van een onderhandse lening een goedkopere mogelijkheid. In dit geval benadert u vrienden of familie voor het lenen van een klein bedrag. Hopelijk zijn ze coulant en willen ze geen of weinig rente hanteren. Voor u is dit voordelig, maar realiseer wel wat voor grote verantwoordelijkheid dit met zich meebrengt. Geld lenen zonder inkomen is problematisch. En als u dit doet van vrienden of familie, loopt u het risico om dit niet tijd te kunnen terugbetalen. Dit gaat gegarandeerd voor problemen zorgen. Is dat het waard?

3. Lenen via P2P-platformen

Meer recentelijk is het mogelijk om geld te lenen via P2P-platformen. Dit staat, in het Nederlands, voor particulier-2-particulier. Het idee is dat u geld leent via een beveiligd platform. Mensen kunnen via dit platform geld uitlenen. In ruil daarvoor hanteren ze een rente. Over het algemeen ligt dit boven de 8%, waardoor u dus beter een minilening kunt aanvragen. Bovendien komt ook P2P-lenen met voorwaarden tot terugbetaling. En daarbij is het niet altijd mogelijk om zonder loonstrook een financiering aan te vragen.

4. Gemeente of bijstand

Wij weten niet precies wat uw reden is tot geld lenen zonder inkomen. Als het echter is omdat u tijdelijk geen werk heeft, bijvoorbeeld bij ontslag of ziekte, dan zijn er ook andere manieren. Kijk of u in aanmerking kan komen voor een bijstand- of werkloosheidsuitkering. Dit is altijd veel beter dan geld lenen, met het risico dat u in financiële problemen geraakt. Natuurlijk zijn hier eisen aan verbonden vanuit de overheid. Als u hier niet aan voldoet, om wat voor reden dan ook, dan is dit helaas geen optie.

Tot slot kan het zijn dat uw gemeente een financiële regeling kan voorzien. Dit noemen ze een sociale lening. Meestal is hier wel een inkomen voor vereist. Zo wordt een sociale lening vaak uitgekeerd indien men een laag inkomen heeft en onverwachts met hoge kosten te maken krijgt. Maar wellicht is het in uw specifieke geval mogelijk om ook een sociale lening aan te vragen. Dit is overigens niet gratis, ook de gemeente hanteert condities zoals maandelijkse terugbetaling en een rentevergoeding.

Geld lenen zonder inkomen vanuit zakelijk / ZZP

Tot slot een paar woorden over geld lenen zonder inkomen vanuit zakelijk perspectief. Bent u ondernemer of ZZP’er en heeft u tijdelijk extra geld nodig? In dit geval bestaan er creatieve mogelijkheden om financiering te krijgen vanuit uw onderneming. Het voordeel aan geld lenen via de zaak of als ZZP’er is dat je in aanmerking komt voor lagere rente. Bovendien kunnen kosten van geld lenen bedrijfsmatig worden afgetrokken, waardoor dit ook belastingvoordelen oplevert. Geld lenen zonder inkomen via de zaak voor privé gebruik is echter niet toegestaan. Het geld moet een bedrijfsmatige bestemming hebben. Wees daar creatief in.

Lees meer informatie en vergelijk de beste aanbieders bij zakelijk geld lenen.

Minilening zonder inkomen, wat zijn de mogelijkheden?

Minilening zonder inkomen afsluiten? In dit artikel leest u hoe.

Het kan iedereen overkomen. Om welke reden dan ook kunt u onverwacht zonder inkomen zitten en dan kunnen er ook nog onverwachte uitgaven optreden. Uw auto kan kapot gaan. De wasmachine kan het begeven of een ander onmisbaar apparaat gaat kapot. Al deze apparaten vereisen een behoorlijke uitgave en lang niet iedereen is in staat om dit uit eigen zak te betalen.

Het is mogelijk dat u een minilening afsluit om deze uitgaven te kunnen bekostigen. Maar als u geen inkomen heeft, dan is het afsluiten van een minilening vaak niet eenvoudig. Daarom leest u in dit bericht wat er wél mogelijk is en waar u op moet letten wanneer u een minilening af wilt gaan sluiten zonder inkomen.

Helaas is geld lenen niet gratis. Als u een minilening afsluit zonder inkomen, dan krijgt u ook te maken met rente. Over het geleende bedrag betaalt u een percentage rente. Het geleende bedrag moet binnen een bepaalde termijn terugbetaald worden inclusief de rente. Hoe u hiermee het beste kunt omgaan, vertellen we later in het artikel.

Is een minilening zonder inkomen slim?


Wanneer u een minilening nodig heeft, zonder dat u een inkomen heeft, dan is het terecht dat u deze vraag stelt. Als u in een situatie zit waar u dringend geld nodig heeft, dan ontkomt u er vaak niet aan. Bepaalde uitgaven moeten we immers doen om het leven draaiende te houden. Een minilening afsluiten zonder inkomen kan in zo’n geval verstandig zijn.

Wel is het heel belangrijk dat u van tevoren een goede afweging maakt. Een minilening zonder inkomen afsluiten kan absoluut, maar het moet wel echt nuttig zijn. Vooral als u krap bij kas zit, is het belangrijk dat de minilening niet gebruikt wordt voor onzinnige aankopen. Bovendien is het van belang om ook goed op de risico's te letten. Hier komen we later in het artikel op terug.

Waar moet u op letten bij een minilening?

Als u een minilening af wilt sluiten zonder dat u een inkomen heeft, dan zijn er een aantal dingen die u goed moet onthouden. Wanneer u namelijk een minilening afsluit, gaat u in feite een betalingsverplichting aan met de kredietverstrekker. U moet uiteindelijk kunnen voldoen aan de betalingsverplichting om eventuele problemen te voorkomen.

Hoeveel kunt u maximaal lenen?

Als u geen vast inkomen heeft en u gaat een minilening afsluiten, dan is het belangrijk dat u alleen het bedrag leent dat u echt nodig heeft. De lening kost u een vast bedrag per maand, waarover u ook rente moet betalen. Dit bedrag wilt u idealiter zo laag mogelijk houden.

Heeft u dus bijvoorbeeld geld nodig voor een andere auto, omdat de vorige kapot gegaan is? Kies dan een auto die u van A naar B kan brengen. Hoe nieuwer en luxer de auto is, hoe meer geld hij gaat kosten. Een auto van 1000 euro brengt u ook van A naar B.

Daarbij is het ook belangrijk om te bepalen hoeveel geld u maandelijks kunt missen om uiteindelijk uw lening terug te betalen. Als u niet in staat bent om uw lening af te lossen, krijgt u namelijk hoogstwaarschijnlijk te maken met extra, hoge kosten. Dit kunt u het beste vermijden.

Het rentepercentage zegt niet altijd alles

Dit is een van de dingen waar u doorgaans als eerste naar kijkt. Het rentepercentage is het bedrag dat u extra betaalt over de lening die u afsluit. Deze rente vormt uiteindelijk het verdienmodel van de kredietverstrekker. Wel is het belangrijk dat u weet dat het rentepercentage niet altijd alles zegt. Laat u dus niet meteen verleiden door lage rentes.

Er wordt vaak geadverteerd met de laagste rentes, maar dit betekent niet dat het ook écht goedkoper is. Dit moet u altijd van tevoren goed uitzoeken. De rente kan bijvoorbeeld laag zijn, maar er kunnen soms nog bijkomende kosten in rekening worden gebracht. Een lening kan daardoor een stuk duurder uitvallen.

Bekijk altijd de aanbieder

In Nederland zijn er strenge regels omtrent het aanbieden van financiële diensten en leningen. Bedrijven die leningen verstrekken worden heel streng gecontroleerd, maar het is voor uw eigen gemoedstoestand altijd verstandig om de aanbieder te controleren. Ga voor uzelf dus altijd even na of de kredietverstrekker een vergunning heeft van De Nederlandsche Bank of de AFM. Is dat in orde? Dan hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Waar kunt u een minilening zonder inkomen afsluiten?


Als u een minilening af wilt sluiten, zonder dat u een inkomen hebt, dan kan het best lastig zijn om een goede aanbieder te vinden. Veel kredietverstrekkers hebben namelijk strenge eisen, vooral als het gaat over uw inkomen. Zonder een aantoonbaar inkomen kunt u helaas lang niet overal een minilening afsluiten, hoe vervelend dat ook mag zijn.

Het is erg lastig om tussen alle aanbieders van minileningen er één te vinden waar dat wel kan. Daarom hebben wij van MiniLening.nl het zoekwerk voor u gedaan. Wij hebben een mogelijkheid gevonden waar u een minilening af kunt sluiten, zonder dat u hoeft te beschikken over een (vast) inkomen.

In dit artikel vertellen we u alles over hoe dit in zijn werk gaat, zodat u straks voordelig een minikrediet af kunt sluiten.

Geld lenen zonder BKR-toetsing

De term BKR heeft iedereen vast wel eens gehoord. Het staat voor Bureau Krediet Registratie en is opgericht in 1965. In deze database worden alle kredieten bijgehouden die mensen hebben. Van een abonnement voor een mobiele telefoon, tot een autolening. Veel kredietverstrekkers doen een BKR-toetsing, voordat ze iemand een lening kunnen verstrekken.

Een enkeling doet dit echter niet. Saldodipje is een van deze aanbieders die geen BKR-toetsing uitvoert. Uiteraard kijken ze wel de database in, maar ze zullen de minilening niet afkeuren op basis van een BKR-registratie. Op het moment is Saldodipje overigens de enige aanbieder van een minilening zonder BKR.

Negatieve BKR-registraties kunnen ontstaan door een telefoonabonnement of bijvoorbeeld een studieschuld die u nog hebt. Dit beperkt u erg in de mogelijkheden om een lening of hypotheek af te sluiten. In dat geval kan het erg voordelig zijn dat er geen BKR-toetsing wordt uitgevoerd bij Saldodipje.

Minilening afsluiten zonder rompslomp: Saldodipje

Bij Saldodipje is men van mening dat iedereen aanspraak moet kunnen doen op een minilening. Wanneer u een minilening afsluit, dan kan het soms echt hoognodig zijn. Een nieuwe wasmachine of auto kan immers simpelweg niet wachten.

Dit begrijpt men bij Saldodipje maar al te goed. Daarom kunt u hier een minikrediet afsluiten zonder dat u een hele waslijst aan gegevens in moet vullen. Zo hoeft u bijvoorbeeld geen bewijs van inkomen aan te tonen, waardoor u al een hoop papierwerk bespaard blijft.

Het enige dat u in moet vullen is het IBAN-nummer van uw bankrekening en een aantal persoonlijke gegevens. Deze gegevens worden bewaard door Saldodipje, omdat ze uiteraard wel een interne kredietwaardigheid controle doen. Met een minilening van Saldodipje kunt u vervolgens op korte termijn even uit de financiële zorgen gehaald worden.

Hoeveel kunt u lenen bij Saldodipje?

Omdat Saldodipje om heel weinig gegevens vraagt, houdt dit echter wel in dat u geen grote bedragen kunt lenen bij deze kredietverstrekker. Ze willen natuurlijk een vorm van veiligheid hebben en gaan daarom niet zomaar een enorm bedrag uitlenen.

Bij Saldodipje kunt u een minilening afsluiten zonder inkomen tot maximaal 1500 euro. Daarnaast is de minimale lening 100 euro. Alles hier tussenin is dus ook mogelijk. Als u bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine nodig heeft, dan heeft u misschien al genoeg aan een minilening van 500 euro.

Risico's van Saldodipje: Voorwaarden garantsteller

Bij het aanvragen van een minilening via Saldodipje is het enorm belangrijk om goed op de voorwaarden en risico's te letten. Eén van de belangrijkste hiervan zijn de voorwaarden omtrent het aanstellen van een garantsteller. Een garantsteller is iemand die de financiële verantwoordelijkheid op zich neemt voor uw lening als u deze niet kunt aflossen.

Belangrijk om in gedachten te houden bij het aanvragen van een lening bij Saldodipje, is dat u de documenten voor persoonlijke garantstelling binnen vijf dagen na de uitbetaling van de lening moet indienen. Deze garantstelling moet vervolgens ook binnen dit tijdsbestek goedgekeurd worden. Als u deze termijn niet haalt, kan Saldodipje extra kosten in rekening brengen.

Daarnaast zijn er specifieke eisen waar een garantsteller bij Saldodipje aan moet voldoen. Een garantsteller mag zelf geen openstaande minilening bij Saldodipje hebben. Bovendien moet de garantsteller minimaal 25 jaar oud zijn, in Nederland wonen en mag hij of zij niet al garant staan voor een andere lening, bij Saldodipje of elders.

Het is daarom van groot belang dat u goed op de hoogte bent van deze voorwaarden en u hier ook aan kunt voldoen. Als dit niet het geval is, loopt u een groot risico op hogere kosten. Als u geen persoonlijke garantsteller heeft, dan raden wij u ten zeerste af om een minilening aan te gaan.

Hoe kunt u een minilening aanvragen bij Saldodipje?

Een minilening afsluiten bij Saldodipje kunt u gewoon eenvoudig via de website doen. U maakt hier een account aan door uw persoonlijke gegevens in te vullen en u kunt uw aanvraag meteen starten. Dit werkt heel eenvoudig en overzichtelijk.

Wanneer u de minilening afgesloten hebt via Saldodipje, dan staat het geld doorgaans snel op uw rekening. Nadat alle gegevens verwerkt zijn staat het geld dat u geleend hebt binnen 24 uur op uw rekening. Geen dagen wachten op uw geleende geld, maar de volgende werkdag nog op uw rekening. Zo bent u sneller geholpen en heeft u een zorg minder.

Hoe zit het met de rente bij Saldodipje?

Dit is wel belangrijk om te onthouden. De rentes liggen bij Saldodipje namelijk behoorlijk hoog. Deze zijn natuurlijk afhankelijk van factoren als risico, het geleende bedrag en de looptijd. In sommige gevallen kan de rente oplopen tot 14%. Leent u dus 1000 euro, dan moet u uiteindelijk 1140 euro terug betalen. U betaalt dus 140 euro aan rente. Op een klein bedrag valt een hoge rente relatief echter wel mee. Vaak gaat het dan slechts om enkele tientjes.

Ook de looptijden bij een minilening via Saldodipje zijn vrij kort. De looptijd van de lening wordt bepaald op basis van de hoogte van het geleende bedrag. Bij Saldodipje kunt u kiezen voor een looptijd die varieert tussen de 30 dagen en 3 maanden. Hierover maakt u duidelijke afspraken, zodat u ook meteen de lasten per maand weet.

Alternatieven van minilening zonder inkomen


Wanneer u niet aan de voorwaarden kunt voldoen, kan het verstandig zijn om eens te kijken naar de alternatieven van een minilening zonder inkomen. Vaak bent u hierdoor ook nog flexibeler en relatief goedkoper uit. Het benutten van eigen geld is bijvoorbeeld vaak een betere optie dan het aangaan van een lening. Door uw eigen geld te gebruiken, kunt u zowel de rentekosten als aflossingsdruk vermijden, wat niet alleen uw financiële stress vermindert, maar ook uw risico op financiële problemen verlaagt.

Als uw eigen geld niet voldoende is, kan geld lenen van ouders of familie een alternatieve oplossing zijn. Over het algemeen biedt deze optie u wederom meer flexibiliteit. U kunt bijvoorbeeld mogelijk een redelijk rentepercentage onderhandelen en de gevolgen van uitstel van betaling zijn meestal minder ernstig dan bij een formele lening. Daarom is het zeker aan te raden om, indien mogelijk, eerst na te denken over het lenen van geld van familieleden.

Een cruciaal punt om in gedachten te houden, ongeacht of u geld leent van familie of vrienden, is dat het altijd aan te raden is om een soort (informele) overeenkomst op te stellen. Dit kan u toekomstige problemen en mogelijke conflicten besparen. Het hebben van een heldere en gedetailleerde overeenkomst zorgt voor gemoedsrust, wetende dat de financiële afspraken op een betrouwbare en eerlijke manier zijn vastgelegd.

Minilening zonder inkomen afsluiten

Een minilening afsluiten zonder inkomen is zeker mogelijk en kan in sommige gevallen een goede optie zijn. Als u met onverwachte uitgaven te maken krijgt, dan heeft u via Saldodipje een eenvoudige en betrouwbare manier gevonden om even uit de zorgen te komen.

Het geld wordt na goedkeuring binnen 24 uur op uw bankrekening gestort en u kunt er meteen gebruik van maken. Ga van tevoren wel even goed na hoeveel geld u precies nodig hebt. Te weinig lenen is niet goed, maar te veel lenen is ook niet nodig. Bedenk precies wat u met het geld wilt doen en pas hier de lening op aan. Zo bent u uit de zorgen, maar betaalt u nooit teveel voor een te grote lening.

Tot slot is het belangrijk om goed op de risico's en voorwaarden te letten. Een lening afsluiten zonder rekening te houden met de risico's en voorwaarden raden wij altijd ten strengste af. In dit geval is het verstandiger om eens te kijken naar de alternatieven. Op deze manier bespaart u zichzelf wellicht ook een hoop geld.

Disclaimer: dit artikel bevat één of meerdere affiliatelinks. Wij geven geen persoonlijk financieel advies. Informatie is louter ter inspiratie.

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken