Geld Lenen Zonder Inkomen [2023] 4 Mogelijkheden
11 maart 2022 
6 min. leestijd

Geld Lenen Zonder Inkomen [2023] 4 Mogelijkheden

U heeft geld nog, omdat u zonder loon zit. U vraagt zich af: is geld lenen zonder inkomen mogelijk? Het klinkt logisch, omdat lenen vooral relevant is in geval van noodgevallen zoals tijdelijk geen werk hebben. Toch is het zo dat geld lenen zonder loonstrook vrijwel onmogelijk is in Nederland. De erkende financiële instituties zullen u weigeren. Deels uit zelfbescherming, maar ook om u te beschermen.

Toch zijn er in 2023 een aantal mogelijkheden tot geld lenen zonder inkomen. Wilt u snel kleine bedragen lenen via een financiële instantie? In dit geval kunt u alleen terecht bij Saldodipje voor een lening tot 2500 euro. Deze flexibiliteit komt met een hogere prijs in de vorm van een relatief hoge rente. Anderzijds is dit de enige snelle mogelijkheid op dit moment. 

Klik hier voor lening aanvragen bij Saldodipje.

saldodipje-review

Het gevaar van geld lenen zonder inkomen

Let op: geld lenen kost geld. Dit kan niet vaak genoeg gezegd worden. De reden dat u geen geld mag lenen zonder salaris bij financiële instellingen, is om u te beschermen tegen financiële schuld. Een lening komt met grote verantwoordelijkheid. Niet alleen behoort u het geleende bedrag terug te betalen. Ook de rente moet worden bekostigd.

Als u geld nodig heeft en wilt lenen zonder inkomen, dan geeft dit een verhoogd risico op financiële schuld. Immers, de kans dat u het geleende bedrag kan terugbetalen wordt kleiner. Wij zeggen dan ook altijd: de beste lening is geen lening. Zijn er andere manieren om te voorkomen dat u geld moet lenen? Probeer hier creatief in te zijn. En als het toch niet anders kan, vindt u in dit artikel enkele mogelijkheden om toch kleine bedragen te lenen zonder loon.

Geld lenen zonder salaris (privé): 4 mogelijkheden

Meestal is het zo dat u geld wilt lenen zonder salaris vanuit privé omstandigheden. Bijvoorbeeld omdat u (tijdelijk) zonder werk zit en toch vaste kosten dient te dekken. Of omdat u in de bijstand zit en onvoorziene kosten voor uw kiezen krijgt. We hebben helaas niet over alle gebeurtenissen 100% controle.

Wat kunnen we doen indien we geld nodig hebben, maar we tijdelijk zonder inkomen zitten?

Dit zijn de 4 mogelijkheden.

1. Minilening aanvragen

De snelste manier voor geld lenen zonder inkomen is middels een minilening. Dit wordt ook wel flitskrediet genoemd. Het heeft geen beste naam, omdat deze flexibiliteit tegen een prijs komt. In het algemeen is de rente beduidend hoger. En vaak wordt er een garantiestelling gevraagd. Let hier goed op, omdat het betekent dat u het geld binnen het overeengekomen termijn dient terug te betalen.

Een minilening zonder inkomen is omstreden, omdat deze instanties geld uitlenen zonder BKR registratie. In Nederland is het voor financiële instanties verplicht om altijd een BKR registratie uit te voeren (vanaf een bepaald bedrag). Een aanbieder van minilening doet dit niet. Dit is mogelijk, omdat zij de lening niet vanuit Nederland maar een ander Europees land aanbieden. Ze omzeilen de wetgeving.

In 2023 is geld lenen zonder inkomen middels een minilening alleen mogelijk via Saldodipje. Dit is een bedrag van 100 tot 2.500 euro. De looptijd is maximaal twee maanden. Geld wordt gestort binnen 24 uur en zij hanteren geen BKR registratie. In ruil daarvoor hanteren ze een relatief hoge rente vanaf 6,17%.

Bekijk hier meer informatie en actuele rente bij Saldodipje.

saldodipje-review

2. Onderhandse lening aanvragen

Als u tijdelijk geld nodig heeft maar zonder werk of inkomen zit, is het regelen van een onderhandse lening een goedkopere mogelijkheid. In dit geval benadert u vrienden of familie voor het lenen van een klein bedrag. Hopelijk zijn ze coulant en willen ze geen of weinig rente hanteren. Voor u is dit voordelig, maar realiseer wel wat voor grote verantwoordelijkheid dit met zich meebrengt. Geld lenen zonder inkomen is problematisch. En als u dit doet van vrienden of familie, loopt u het risico om dit niet tijd te kunnen terugbetalen. Dit gaat gegarandeerd voor problemen zorgen. Is dat het waard?

3. Lenen via P2P-platformen

Meer recentelijk is het mogelijk om geld te lenen via P2P-platformen. Dit staat, in het Nederlands, voor particulier-2-particulier. Het idee is dat u geld leent via een beveiligd platform. Mensen kunnen via dit platform geld uitlenen. In ruil daarvoor hanteren ze een rente. Over het algemeen ligt dit boven de 8%, waardoor u dus beter een minilening kunt aanvragen. Bovendien komt ook P2P-lenen met voorwaarden tot terugbetaling. En daarbij is het niet altijd mogelijk om zonder loonstrook een financiering aan te vragen.

4. Gemeente of bijstand

Wij weten niet precies wat uw reden is tot geld lenen zonder inkomen. Als het echter is omdat u tijdelijk geen werk heeft, bijvoorbeeld bij ontslag of ziekte, dan zijn er ook andere manieren. Kijk of u in aanmerking kan komen voor een bijstand- of werkloosheidsuitkering. Dit is altijd veel beter dan geld lenen, met het risico dat u in financiële problemen geraakt. Natuurlijk zijn hier eisen aan verbonden vanuit de overheid. Als u hier niet aan voldoet, om wat voor reden dan ook, dan is dit helaas geen optie.

Tot slot kan het zijn dat uw gemeente een financiële regeling kan voorzien. Dit noemen ze een sociale lening. Meestal is hier wel een inkomen voor vereist. Zo wordt een sociale lening vaak uitgekeerd indien men een laag inkomen heeft en onverwachts met hoge kosten te maken krijgt. Maar wellicht is het in uw specifieke geval mogelijk om ook een sociale lening aan te vragen. Dit is overigens niet gratis, ook de gemeente hanteert condities zoals maandelijkse terugbetaling en een rentevergoeding.

Geld lenen zonder inkomen vanuit zakelijk / ZZP

Tot slot een paar woorden over geld lenen zonder inkomen vanuit zakelijk perspectief. Bent u ondernemer of ZZP’er en heeft u tijdelijk extra geld nodig? In dit geval bestaan er creatieve mogelijkheden om financiering te krijgen vanuit uw onderneming. Het voordeel aan geld lenen via de zaak of als ZZP’er is dat je in aanmerking komt voor lagere rente. Bovendien kunnen kosten van geld lenen bedrijfsmatig worden afgetrokken, waardoor dit ook belastingvoordelen oplevert. Geld lenen zonder inkomen via de zaak voor privé gebruik is echter niet toegestaan. Het geld moet een bedrijfsmatige bestemming hebben. Wees daar creatief in.

Lees meer informatie en vergelijk de beste aanbieders bij zakelijk geld lenen.

Minilening zonder inkomen, wat zijn de mogelijkheden?

Zoals aangegeven is het aanvragen van een minilening zonder inkomen mogelijk. Dit kan via een aanbieder van flitskrediet. Kenmerkend aan dit krediet is dat het snel geregeld wordt met minimale voorwaarden. Daartegenover staat een hoge rente. Desondanks kiezen veel mensen hier toch voor, omdat geld lenen zonder loon nu eenmaal niet eenvoudig is. Er zijn veel regels in Nederland. En maar goed ook. Zij willen u beschermen tegen financiële slechte omstandigheden.

Bent u er zeker van dat een minilening zonder inkomen voor u geschikt is?

Ga in dit geval naar dit artikel en vergelijk alles over minilening zonder BKR aanvragen

Disclaimer: dit artikel bevat één of meerdere affiliatelinks. Wij geven geen persoonlijk financieel advies. Informatie is louter ter inspiratie.

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken