Minilening afsluiten bij arbeidsongeschiktheid? De mogelijkheden op een rijtje
27 augustus 2023 
8 min. leestijd

Minilening afsluiten bij arbeidsongeschiktheid? De mogelijkheden op een rijtje

Minilening bij arbeidsongeschiktheid? In dit artikel leest u alles over het afsluiten van een minilening bij arbeidsongeschiktheid.

Arbeidsongeschiktheid brengt naast fysieke en mentale uitdagingen ook financiële veranderingen met zich mee. Als u namelijk wordt afgekeurd, kan er een merkbare daling uw inkomen optreden. Zo kunt u in een situatie terecht komen dat u voor een noodzakelijke uitgaves niet meer genoeg geld beschikbaar heeft.

Op deze momenten kan het afsluiten van een minilening een oplossing zijn. Hierdoor kunt u toch uw korte termijn uitgaven dekken, zoals bijvoorbeeld het repareren van uw auto. Met een minilening kunt u namelijk eenvoudig kleine bedragen lenen. Voordat u echter de beslissing maakt of u een minilening bij arbeidsongeschiktheid wilt afsluiten, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de mogelijkheden, voordelen en de mogelijke risico’s.

Is een minilening bij arbeidsongeschiktheid verstandig?


Is het afsluiten van een minilening bij arbeidsongeschiktheid wel slim? Deze vraag is heel begrijpelijk. Wanneer u arbeidsongeschiktheid bent, heeft u doorgaans waarschijnlijk al een relatief krap inkomen en dan gaat u ook nog eens geld lenen. Dit lijkt vanzelfsprekend een groot risico. Maar als u voor een noodzakelijke uitgave écht geld nodig heeft, dan kan een minilening afsluiten helaas pure noodzaak zijn. Sommige uitgaven moeten namelijk gewoon echt gedaan worden.

Het is wel enorm belangrijk dat u van tevoren goed nadenkt over hoeveel u geld u wilt gaan lenen. Zet een duidelijke grens, zodat deze bij uw financiële situatie past en u de terugbetaling van de lening gemakkelijk kunt terugbetalen in de toekomst. Het is daarnaast aan te raden om alleen geld te lenen voor zaken die absoluut noodzakelijk zijn in uw leven.

Waar moet u op letten bij een minilening bij arbeidsongeschiktheid?

Voordat u een minilening bij arbeidsongeschiktheid wilt afsluiten, zijn er een aantal specifieke zaken waarmee u rekening moet houden. Een minilening afsluiten is namelijk erg eenvoudig, maar u verbindt zich wel aan een financiële verantwoordelijkheid die u op de lange termijn ook moet kunnen dragen. Daarom bespreken we hieronder een aantal zaken waar u goed over na moet denken.

Bereken wat u maximaal kunt lenen bij arbeidsongeschiktheid

De eerste stap is om een duidelijk overzicht van uw uitgaven te hebben. U heeft namelijk verschillende maandelijkse vaste lasten en daar moet een minilening nog wel tussen kunnen passen. Zet uw maandelijkse inkomsten en uitgaven daarom eens op een rijtje om inzicht te krijgen in uw financiële situatie. Dit helpt niet alleen bij het bepalen van het bedrag dat u veilig kunt lenen, maar het zorgt ook voor een buffer zodat u alsnog comfortabel blijft leven. U moet immers nog wel aangenaam kunnen leven.

Daarnaast helpt een goed overzicht ook met slim omgaan met geld. Overweeg bijvoorbeeld om een goedkopere auto te kiezen als u geld wilt lenen voor een voertuig. Op deze manier hoeft u minder te lenen en blijven uw maandlasten dus relatief laag.

Kijk verder dan alleen de rente

Hoewel rentepercentages vaak een lokmiddel zijn bij aanbieders van leningen, is het cruciaal om ook het grotere geheel te zien. Veel kredietverstrekkers adverteren met de laagste rentes, maar dat betekent niet altijd dat het ook daadwerkelijk de voordeligste en veiligste oplossing is.

U kunt namelijk ook nog te maken krijgen met eventuele verborgen kosten. Daarom is het belangrijk om bij het afsluiten van een minilening bij arbeidsongeschiktheid altijd goed de voorwaarden door te lezen. Maak een berekening en bekijk wat voor u de beste optie is.

Controleer altijd de aanbieder

In Nederland worden er hele strenge eisen gesteld aan financiële instellingen en kredietverstrekkers. Bedrijven die leningen of andere financiële diensten aanbieden moeten aan veel strikte voorwaarden voldoen om bijvoorbeeld geld te kunnen uitlenen. Elke legitieme kredietinstelling dient een licentie te hebben van De Nederlandse Bank of geregistreerd te zijn bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Controleer dit van tevoren goed. Wanneer een aanbieder onder toezicht staat, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid en kunt u geld lenen bij de betreffende aanbieder.

Waar kan ik een minilening afsluiten bij arbeidsongeschiktheid?


Bij het afsluiten van leningen bent u doorgaans erg afhankelijk van vast inkomen. Hierbij is een vast contract bij een werkgever ook heel belangrijk. Kredietverstrekkers willen immers zo min mogelijk risico lopen en zekerheid hebben dat u de lening terug kunt betalen. Bij arbeidsongeschiktheid heeft u deze twee zaken niet. Dit beperkt helaas de mogelijkheden die u heeft, maar goed nieuws: het is toch zeker mogelijk om een minilening bij arbeidsongeschiktheid af te sluiten.

Het is lastig om een aanbieder van minileningen te vinden waar het mogelijk is om bij arbeidsongeschiktheid een lening af te sluiten. Bij Minilening.nl hebben wij daarom het zoekwerk alvast voor u gedaan. Wij hebben een mogelijkheid gevonden waar u een minilening af kunt sluiten, zonder een vast werk of inkomen.

Laten we eens gaan kijken hoe dit in zijn werk gaat, zodat ook u straks voordelig een minikrediet kunt afsluiten.

Geld lenen zonder BKR-toetsing

Velen zijn waarschijnlijk wel bekend met de term BKR, een afkorting voor het Bureau Krediet Registratie. Deze instantie is in 1965 opgericht en is een database geworden van alle lopende kredieten en leningen die personen in Nederland hebben. Van autolening tot aan telefoonabonnement, het staat allemaal geregistreerd bij het BKR. Voor veel kredietverstrekkers is een BKR-toetsing een standaardprocedure voordat ze besluiten om een lening te verstrekken.

Er zijn echter enkele uitzonderingen op deze regel. Een daarvan is Saldodipje, die een meer flexibele benadering kiest. Hoewel ze wel inzicht hebben in de BKR-gegevens, baseren ze hun beslissing niet alleen op deze data. Dit maakt Saldodipje momenteel tot de enige kredietverstrekker in Nederland die een minilening zonder BKR aanbiedt.

Maar wat betekent dit nu precies voor u? Stel dat u ooit een negatieve BKR-registratie heeft opgelopen. Dit kan allerlei redenen hebben, zoals een niet betaald telefoonabonnement of een achtergebleven studieschuld. Dit kan uiteindelijk veel deuren sluiten als het gaat om het verkrijgen van een reguliere lening. In zulke situaties kan Saldodipje een oplossing zijn, omdat zij hier geen waarde aan hechten.

Minilening afsluiten zonder gedoe: Saldodipje

Saldodipje gelooft sterk dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om een minilening af te kunnen sluiten. Er zijn immers altijd momenten waarop de behoefte aan een lening bijna noodzakelijk is, zoals wanneer de wasmachine het begeeft of de auto vervangen moet worden. Wanner u dan krap bij kas zit, kan een minilening een goede oplossing zijn.

Bij Saldodipje hebben ze het proces voor het aanvragen van een minilening daarom zo eenvoudig als mogelijk gemaakt. Het invullen van uitgebreide formulieren en het aantonen van een vast inkomen of arbeidscontract? Dat is hier niet nodig. Iedereen maakt aansprak op een minilening.

U wordt slechts gevraagd om uw bankrekeningnummer en enkele basis persoonlijke gegevens. Terwijl Saldodipje deze gegevens wel bewaart voor hun interne beoordelingsproces, garanderen ze een snelle service. Doorgaans worden aanvragen al binnen enkele dagen goedgekeurd en kunt u vrijwel direct over het geleende geld beschikken. Snel geld lenen is bij Saldodipje dus de norm.

Hoeveel kunt u lenen bij Saldodipje?

Terwijl Saldodipje iedereen de mogelijkheid biedt om een lening aan te vragen zonder een BKR-toetsing, zijn er grenzen aan hoeveel u kunt lenen. Dit is vooral om zowel de lener als Saldodipje zelf te beschermen tegen mogelijke financiële risico's. Zonder BKR-toetsing is de kans immers een stuk groter dat iemand de lening niet kan terugbetalen.

Bij de Saldodipje kunt u daarom een bedrag lenen tot 1500 euro. Het minimale bedrag dat u kunt lenen bedraagt 100 euro. U kunt dus ook bij Saldodipje terecht voor hele kleine leningen. Als bijvoorbeeld uw wasmachine kapot is, dan kunt u direct een paar honderd euro lenen voor een nieuwe. Daarnaast is het mogelijk om meerdere leningen bij Saldodipje af te sluiten, mocht u een groter bedrag nodig hebben.

Bereken hier hoeveel u kunt lenen via Saldodipje.

Hoe hoog is de rente bij Saldodipje?

De rente bij Saldodipje is wel een aandachtspunt. Deze percentages liggen namelijk behoorlijk hoog. De reden hiervoor is dat Saldodipje aanzienlijke risico's neemt door leningen te verstrekken zonder uitgebreide toetsingen. Daarnaast hebben het leenbedrag en de looptijd van de lening ook nog invloed de rente. Hierdoor kan de lente oplopen tot wel 13% van het geleende bedrag. Als u in dat geval 1000 euro leent, dan moet u bij deze rente 1130 euro terugbetalen.

De looptijden bij Saldodipje zijn vergeleken met andere geldverstrekkers ook vrij kort. De lengte van de looptijd wordt bepaald aan de hand van het geldbedrag dat u leent. Deze kan variëren van 30 dagen tot 62 dagen. Wanneer u het maximale bedrag van 1500 euro leent, dan moet dit kortom binnen 62 dagen worden afgelost.

Deze korte looptijd kan zowel voordelig als nadelig zijn. Het voordeel is dat u maar een korte tijd aan de lening vastzit en dus snel weer schuldenvrij bent. De keerzijde is echter dat er een grote druk op uw schouders kan rusten. De snelle aflossing vereist namelijk dat u in korte tijd over het benodigde bedrag beschikt. Denk hier daarom goed over na voordat u een minilening afsluit.

De risico’s van Saldodipje: Voorwaarden en garantstellers

Wanneer u overweegt een minilening bij Saldodipje af te sluiten, is het cruciaal om u te verdiepen in de specifieke voorwaarden en mogelijke risico's. Een belangrijk aspect hiervan is de verplichting voor het aanstellen van een garantsteller. Dit is iemand die de verantwoordelijkheid op zich neemt, mocht u de lening niet kunnen aflossen.

Binnen vijf dagen na het verkrijgen van uw lening, vereist Saldodipje dat u alle noodzakelijke documenten in verband met uw garantsteller indient. Binnen diezelfde periode moet ook de garantstelling zijn goedgekeurd. Als dit niet op tijd gebeurt, worden er extra kosten aan u doorberekend. Het is daarom aan te raden om te zorgen dat u hier wel aan kunt voldoen.

Voorwaarden garantsteller

Ook de garantsteller die u aanstelt moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag hij of zij zelf geen uitstaande lening bij Saldodipje hebben. Verder moet de garantsteller ten minste 25 jaar oud zijn, in Nederland wonen en niet al als garantsteller optreden voor een andere lening, of dit nu bij Saldodipje is of bij een andere instelling.

Het is dus essentieel dat u zich goed verdiept in deze voorwaarden en zeker weet dat u hieraan kunt voldoen. Als u dit niet lukt, kunnen de kosten al snel hoog oplopen. Zonder een betrouwbare garantsteller is het dan ook verstandiger om af te zien van een minilening.

Lening aanvragen bij Saldodipje

Een minilening aanvragen bij Saldodipje is heel eenvoudig. Ze vragen slechts enkele persoonlijke details en uw IBAN-nummer. Hoewel ze deze informatie gebruiken voor een interne kredietcheck, is de procedure wel gewoon vlot. Als alles in orde is, kunt u binnen een werkdag over het geleende bedrag beschikken. Handig als u het geld snel nodig hebt voor onvoorziene uitgaven, zoals geld lenen voor auto of een nieuwe wasmachine.

Bereken hier alle mogelijkheden van een lening bij arbeidsongeschiktheid via Saldodipje.

Alternatieven van minilening bij arbeidsongeschiktheid


Het kan natuurlijk zo zijn dat u niet aan de voorwaarden van Saldodipje kunt voldoen. In dat geval zijn er nog een aantal alternatieven die u kunt overwegen. Eén van de meest voor de hand liggende alternatieven is het gebruik van uw eigen geld. Op deze manier vermijdt u ook de rentekosten en de druk van terugbetaling, wat de kans op financiële problemen vermindert.

Maar de kans is natuurlijk ook aanwezig dat u niet over voldoende middelen beschikt en daarom toch een lening nodig heeft. Het kan dan verstandig zijn om eens te kijken naar geld lenen van ouders of geld lenen van familie. Zij kunnen vaak ook nog voordeliger voorwaarden bieden en de rente is doorgaans wat lager.

Ook bij leningen binnen de familie is het verstandig om de afspraken op papier te zetten. Door samen een overeenkomst op te stellen, creëert u duidelijkheid voor beide partijen en vermindert u de kans op misverstanden of zelfs ruzies in de toekomst. Dit zorgt voor helderheid en kan toekomstige hoofdpijn voorkomen.

Minilening afsluiten bij arbeidsongeschiktheid

Een minilening afsluiten via Saldodipje kan een verstandige optie zijn wanneer u een uitgave moet doen die echt niet kan wachten. Vooral wanneer u met onverwachte uitgaven te maken krijgt, wilt u idealiter niet al te veel rompslomp hebben, maar juist snel die auto of wasmachine kunnen vervangen.

Tot slot willen we nogmaals benadrukken hoe belangrijk het is om altijd op de voorwaarden en risico’s van een minilening te letten. Als u niet aan deze voorwaarden kunt voldoen, dan raden wij u ook ten zeerste af om een minilening af te sluiten.

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken