750 Euro Lenen

Wilt u een klein bedrag van 750 euro lenen? In dit artikel leest u alles over een lening aanvragen van 750 euro. Hoe dit werkt, welke aanbieders er zijn, en wat de risico’s zijn met specifieke voor- en nadelen. Hieronder delen we tips omtrent het lenen van kleine bedragen.

Laten we direct beginnen.

Hoe 750 euro lenen?

Er zijn verschillende manieren voor 750 euro lenen. Een kleine lening aanvragen is wel afhankelijk van uw specifieke situatie. Hier zijn enkele opties:

 • Bankleningen: Veel banken bieden persoonlijke leningen aan, waarbij u een vast bedrag kunt lenen tegen een vast rentetarief. De looptijd van deze leningen varieert meestal van enkele maanden tot enkele jaren. De rente die u betaalt, is afhankelijk van uw kredietwaardigheid en de rentestand op het moment van aanvraag.
 • Creditcardmaatschappijen: Veel creditcardmaatschappijen bieden kredietlijnen aan, waarmee u een bepaald bedrag kunt lenen tegen een variabel rentetarief. De rente die u betaalt, is afhankelijk van de rentestand op het moment van aanvraag en uw kredietwaardigheid.
 • Online leningen: Er zijn verschillende online platforms die u in contact kunt brengen met geldverstrekkers die bereid zijn om kleinere bedragen te lenen tegen een hoger rentetarief. Deze leningen zijn vaak snel en gemakkelijk aan te vragen, maar het is belangrijk om de voorwaarden zorgvuldig te lezen en vergelijk de rente en kosten van verschillende aanbieders.
 • Onderhandse lening: 750 euro gratis lenen van een goede vriend of familielid op basis van vastgelegde afspraken.

Een lening aanvragen van 750 euro kunt u het beste online doen. Banken verstrekken een kleine lening niet. Creditcardmaatschappijen wellicht wel. De meest voor de hand liggende optie is echter een minilening van Saldodipje. Daar kunt u 750 euro lenen voor een periode van 30 tot 60 dagen.

saldodipje-review

Aanbieders vergelijken voor 750 euro lenen

Niet alle (online) aanbieders bieden kleine leningen vanaf 750 euro aan. Een kleine lening aanvragen is ook afhankelijk of u dit privé of zakelijk doet (als ondernemer of ZZP’er). In het algemeen valt een klein bedrag als 750 euro onder een “minilening”. Een lening boven de 2500 euro of 5000 euro valt onder “persoonlijke lening”. Tot slot zijn er relatief hogere kosten verbonden aan het lenen van kleine bedragen. 

Wat betreft minilening is er momenteel één aanbieder in Nederland. Deze aanbieder heet Saldodipje. Daar kunt u 750 euro lenen voor een periode van 30 tot 60 dagen. Het minimale leenbedrag is 100 euro. Het maximale leenbedrag is 1500 euro.

Dan zijn er een paar online kredietaanbieders waar u vanaf 1000 euro kunt lenen. Dit zijn Santander (een Europese bank) en Kredietwijzer (een online kredietvergelijker). 

Wilt u 750 euro zakelijk lenen? Kleine bedragen kunt u zakelijk lenen bij gespecialiseerde online aanbieders in zakelijk krediet. Er zijn zogeheten zakelijke minileningen voor een korte leenperiode. Meest bekend is 5in5.

Daarnaast zijn er enkele zakelijke kredietaanbieders waar u vanaf 1000 euro kunt lenen. Populaire aanbieders zijn Qeld, PinVoorschot (enkel met pinautomaat mogelijk), en Swishfund (uitstekende reviews).

U kunt hier alle kredietaanbieders vergelijken.

Tips bij een lening aanvragen van 750 euro

750 euro lenen mag dan wel een klein bedrag zijn, er zijn wel degelijk financiële risico’s aan verbonden. Als u een lening van 750 euro wilt aanvragen, is het belangrijk om de volgende tips te overwegen:

 • Bereken hoeveel u kunt betalen per maand
 • Bedenk hoe lang u de lening wilt afbetalen
 • En let op wat de totale kosten van de lening zullen zijn
 • Het is ook aan te raden om uw kredietwaardigheid te controleren voordat u een kleine lening aanvraagt

In sommige gevallen kunt u een minilening zonder BKR aanvragen. Dit kent echter wel nadelen zoals garantstelling. Bovendien is een BKR registratie niet slecht. Het is er om u te beschermen. En bij een positieve BKR registratie kunt u een volgende keer wellicht 750 euro goedkoper lenen.

Als u in geval van problemen of niet in staat bent om de lening terug te betalen, kan dit leiden tot een negatieve impact op uw kredietscore, dit kan bemoeilijkingen opleveren om in de toekomst een lening af te sluiten. Daarom is onze tip om alleen een lening af te sluiten als u zeker weet dat u in staat bent om deze terug te betalen.

saldodipje-review

Risico’s bij een minilening van 750 euro

Er zijn een aantal risico's verbonden aan het lenen van een klein bedrag zoals 750 euro. Hier zijn enkele van de risico’s bij een minilening:

 • Hoge rentekosten: een minilening van 750 euro lijkt goedkoop. De rente is vaak maar een paar euro. Maar toch is het in feite relatief duur. veel kredietverstrekkers die kleine bedragen lenen rekenen namelijk vaak hogere rentetarieven dan traditionele banken. Omdat u een klein bedrag leent lijkt het goedkoop, maar wie veelvuldig kleine leningen afsluit zal op de lange termijn duur uitkomen met relatief hoge rentekosten
 • Korte aflossingsperiode: Veel kredietverstrekkers die kleine bedragen lenen vereisen dat de lening binnen een korte periode wordt afgelost. Vaak binnen een paar maanden tot zelfs één maand. Dit kan moeilijk zijn om te regelen als u een laag inkomen heeft of als u onverwachte uitgaven heeft.
 • Hoge boetekosten: Veel kredietverstrekkers hanteren bij een minilening hoge boetekosten als u de lening niet op tijd terugbetaalt. De boete gaat gepaard met de korte leenperiode. In feite anticipeert de minilening-aanbieder erop dat u de lening niet tijdig kunt terugbetalen. De rente moet binnen de maximale 10% per jaar vallen, maar door bijkomende kosten kan dit in werkelijkheid uitvallen tot 50% of meer! Lees daarom goed de algemene voorwaarden
 • Verslechtering van kredietscore: Als u niet in staat bent om de lening terug te betalen krijgt u hierdoor een negatieve BKR-registratie. Op termijn kan dit nadelig uitpakken, zoals wanneer u wilt verhuizen en een hogere hypotheek nodig heeft

Kortom, er zijn genoeg risico’s verbonden aan een minilening van 750 euro. Lees goed de algemene voorwaarden en zorg ervoor dat u aan deze condities kunt voldoen.

Waarom een lening van 750 euro aanvragen?

Een klein bedrag lenen kost geld. Met name flitskrediet kan heel duur zijn. Toch zijn er jaarlijks duizenden mensen die 750 euro lenen. Of zelfs veel grotere bedragen. Waarom is dat?

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen 750 euro lenen (of meer). Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen:

 • Spullen kopen: veel mensen lenen een klein bedrag, zoals 750 euro, om kleine of grotere aankopen te doen. Dit kan een wasmachine zijn, maar er zijn ook mensen die een autolening afsluiten. Om maar enkele voorbeelden te benoemen. Vaak worden kleine leningen zoals 750 euro aangevraagd voor het tijdelijk bekostigen van huisapparaten en meubels
 • Schuld aflossen: Sommige mensen lenen geld om hun bestaande schulden te betalen, zodat ze een enkele lening hebben met een lager rentetarief. Dit zien we vaak bij een hypotheek
 • Ondernemerschap: Veel ondernemers lenen geld om hun bedrijf te starten of uit te breiden. Een bedrijfslening is in sommige gevallen fiscaal voordelig om groei te stimuleren. Daarnaast kan een zakelijke lening zowel een klein als groot bedrag omvatten. Een voorbeeld van 750 euro zakelijk lenen is 5in5
 • Onvoorziene uitgaven: Sommige mensen lenen geld om onvoorziene uitgaven te betalen, zoals medische kosten of een grote reparatie aan hun huis. In veel gevallen gaat het hier om kleinere bedragen, simpelweg omdat hun financiële noodbuffer niet toereikend genoeg is
 • Verbetering van kredietscore: een laatste reden waarom mensen een klein bedrag lenen is om hun kredietscore te verbeteren. Bijvoorbeeld door een kleine lening af te sluiten en deze tijdig terug te betalen. Bij een goede kredietscore kan lenen in de toekomst mogelijk iets goedkoper worden

Wat wordt het meest gekocht met een kleine lening?

We kunnen 750 euro lenen, 500 euro lenen, of zelfs 100 euro lenen. Dit laatste komt niet vaak voor. Wat wel vaak voorkomt is dat mensen spullen kopen met een kleine lening. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Een tweedehands auto of scooter
 • Een nieuwe fiets
 • Elektronische apparaat zoals een smartphone of laptop
 • Een vakantie of weekendje weg
 • Een nieuwe garderobe
 • Een nieuwe keukenapparatuur
 • Een nieuwe meubels

Het is belangrijk op te merken dat een klein bedrag als 750 euro lenen een financieel verplichting is. Het is noodzakelijk om de voor- en nadelen af te wegen voordat u besluit om geld te lenen. Het is aan te raden om alleen geld te lenen als u zeker weet dat u in staat bent om de lening terug te betalen, en als de lening de juiste oplossing is voor uw specifieke situatie.

Daarnaast willen wij u stimuleren om creatief te zijn. Een lening aanvragen van 750 euro is in veel gevallen niet nodig. Allereerst is er nog de mogelijkheid tot een onderhandse lening. Nog beter is echter om uw aandacht te richten op meer geld verdienen. Dankzij verschuiving van uw focus, leert u creatief nadenken om uw financiële doelen te bereiken. Trigger uzelf om bijvoorbeeld 200 euro per maand extra te verdienen. En het jaar daarop misschien wel 750 euro extra per maand. Voor meer inspiratie leest u onze blog over rijk worden voor beginners. Vermakelijk en leerzaam!

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen (persoonlijk) advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde informatie kan afwijken van de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Reactie plaatsen