1200 of 1250 euro lenen

Wilt u 1200 euro lenen of 1250 euro lenen zonder BKR? In dit artikel leggen we al uw mogelijkheden uit tot het lenen van 1200 euro of 1250 euro. Er is geen verschil tussen het lenen van 1200 euro of 1250 euro. In beide gevallen kan dit snel en gemakkelijk, en zonder BKR-registratie. Hoe dit kan, leggen we hieronder uit.

Hoe 1200 of 1250 euro lenen zonder BKR registratie?

Een lening van 1200 of 1250 euro valt onder de minileningen. Een minilening zonder BKR afsluiten is vooralsnog mogelijk in Nederland via een specifieke aanbieder. Daarnaast zijn er diverse aanbieders waarbij we een klein bedrag van boven de 1000 euro kunnen lenen. Dit zijn legitieme aanbieders, die opereren volgens Nederlandse wetgeving. En dat betekent: mét BKR-registratie.

Alle aanbieders voor 1200 / 1250 euro lenen zonder BKR:

De aanbieder Saldodipje biedt een lening van 1200 / 1250 euro aan zonder BKR.

Hoe is dit mogelijk?

Wel nu, Saldodipje ontwijkt min of meer de Nederlandse wetgeving. Zij geeft haar leningen niet op bij de daartoe aangewezen instanties. Uw lening van 1200 euro wordt daarom niet geregistreerd.

Alhoewel dit niet volgens de regeltjes is, is het op dit moment niet verboden. U bent niet strafbaar. Maar u loopt daarentegen wel serieuze financiële risico’s. Daarover vertellen we straks meer. U kunt dit overigens eenvoudig vermijden door een lening aanvragen bij legitieme aanbieders.

Voorbeelden van aanbieders voor 1200 / 1250 euro lenen met BKR-registratie:

saldodipje-review

De financiële risico’s bij een lening van 1200 euro zonder BKR

Saldodipje valt met haar minileningen van 1200 / 1250 euro onder het zogeheten flitskrediet. Flitskrediet staat voor kleine leningen met een zeer korte looptijd. In het geval van Saldodipje gaat het om 31 tot 62 dagen. Dit komt neer op “direct en snel” geld lenen. En het betekent ook dat u de lening van 1200 / 1250 euro snel moet terugbetalen. Oftewel: het is flits-krediet.

Het risico van een flitskrediet is dat het vaak een hogere rente heeft dan een traditionele lening. Hierdoor kan het duurder zijn om het krediet terug te betalen. Ook kan het moeilijker zijn om het krediet terug te betalen omdat het vaak een kortere looptijd heeft. Er is ook een groter risico op wanbetaling en problemen met de kredietgever. Het is daarom belangrijk om goed na te denken voordat u een flitskrediet aangaat en om de voorwaarden en risico's te begrijpen.

Een bijkomend financieel risico in het geval van Saldodipje is dat deze partij een voorwaarde van garantstelling hanteert. Garantstelling betekent dat u een garantsteller moet aanwijzen voor uw lening van 1200 / 1250 euro. Dit kan bijvoorbeeld uw ouder of een vriend zijn. Hier zijn echter voorwaarden aan verbonden. Wanneer deze niet worden nagekomen, brengen ze extra kosten in rekening. Lees daarom altijd secuur de voorwaarden.

Waarom valt een lening van 1200 / 1250 euro onder minilening?

Een lening van 1200 / 1250 euro valt onder een minilening omdat het een relatief klein bedrag is. Dit bedrag hoeft echter niet onder een minilening te vallen. Het kan ook onder een persoonlijke lening vallen. Of een flexibele variant genaamd doorlopend krediet.

Het grote verschil tussen de containerbegrippen minilening vs. persoonlijke lening, is dat een persoonlijke lening wordt gezien als een normale geldlening via betrouwbare kredietverstrekkers die onder AFM-toezicht staan.

Een minilening van 1200 euro bevat géén BKR. Een persoonlijke lening van 1200 euro bevat wél BKR registratie. Om een of andere manier zijn mensen bang voor de BKR registratie. Ja, een BKR kan in de praktijk vervelende nadelen bevatten. Echter is de registratie juist bedoelt om ons te beschermen tegen overmatig geld lenen.

Waarom? Omdat geld lenen ook geld kost. U moet het bedrag terugbetalen. Met rente. En niet iedereen beseft dit. Vroeg of laat kunt u in de problemen geraken. Met nadelige financiële consequenties als gevolg.

Kortom: overweeg goed of u een klein bedrag van 1200 / 1250 euro wilt lenen.

U heeft ook andere opties. U kunt kiezen voor een onderhandse lening. U kunt meer geld sparen. Of u kunt acties ondernemen voor meer geld verdienen.

saldodipje-review

Hoe duur is een geld lening van 1200 / 1250 euro?

De kosten voor het lenen van 1200 of 1250 euro is afhankelijk van vier zaken, namelijk:

 • Rente
 • Looptijd
 • De totale leensom
 • Eventueel vroegtijdig aflossen

In Nederland gelden een aantal wetten om ons te beschermen bij consumptief krediet, namelijk:

 • De rente mag maximaal 10% per jaar bedragen
 • Vroegtijdig aflossen kan boetevrij (wellicht geen wet, maar wel de ongeschreven regel)

Het is heel belangrijk dat u kredietaanbieders gaat vergelijken.

Vergelijk op laagste rente. Hoe lager de rente, hoe lager de kosten over de totale levensduur van uw lening.

1200 euro lenen voor een tweedehandse auto

U kunt een klein bedrag als 1200 euro en 1250 euro lenen voor het kopen van een (tweedehandse) auto.

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een auto zou willen aflossen met een lening. Een aantal redenen zijn:

 • Het is vaak moeilijk om een auto te kopen zonder een lening, omdat de aanschafprijs vaak hoger is dan wat iemand contant kan betalen.
 • Door een lening af te sluiten, kunt u een auto kopen die u anders niet kunt betalen. Denk aan een nieuwere of betere auto.
 • Met een lening kunt u de grote aanschaf van een nieuwe auto uitstellen tot een moment dat het financieel beter uitkomt. Of u kunt dit bedrag inzetten voor de reparatie van uw huidige auto. Wel zo duurzaam, maar wellicht op de lange termijn niet de meest financieel gunstigste keuze.
 • Met een lening kunt u de hoge aanschafwaarde verdelen over meerdere jaren. Helaas betaalt u wel rente. In dit geval kunt u ook berekenen of het leasen van een auto voordeliger is.

Lees hier alles over geld lenen voor auto.

Keuken aflossen met 1200 euro lening

Als u een keuken wilt aflossen met een lening van 1200 euro, kunt u hiervoor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet gebruiken. Bij een minilening is de maximale looptijd namelijk slechts 62 dagen. Dat is nogal kortdag. Met een persoonlijke lening van 1200 – 1250 euro kunt u voor 12 maanden of langer het geld lenen. Zodoende kunt u een vast bedrag lenen dat u in termijnen terugbetaalt.

Het werkt als volgt:

 • Zoek een aanbieder van een lening die geschikt is voor uw situatie.
 • Sluit de lening af en geef aan dat u het bedrag wilt gebruiken voor de aanschaf van een keuken.
 • U ontvangt het geleende bedrag, dat u kunt gebruiken om de keuken te kopen.
 • Betaal de lening in termijnen terug, inclusief rentekosten.
 • Tijdens de looptijd van de lening, betaalt u een periodiek aflossing en rente aan de aanbieder.
 • Als u de lening heeft afgelost, heeft u geen financiële verplichtingen meer. U kunt zorgeloos genieten van uw nieuwe keuken

Houd er rekening mee dat uw maandelijkse aflossing kan variëren afhankelijk van de rente, de looptijd en het bedrag dat u hebt geleend. Het is daarom belangrijk om een lening alleen af te sluiten als u zeker weet dat u de maandelijkse aflossing kunt betalen.

Lees hier meer over keuken financieren.

1200 / 1250 euro lenen voor zakelijk gebruik

Tot slot kunt u ook 1200 of 1250 euro lenen voor zakelijk gebruik. Dit wordt zakelijk krediet genoemd. Op onze website hebben wij veel geschreven over zakelijk krediet, als ook vergelijken we vrijwel alle zakelijke leningen die u in Nederland kunt afsluiten.

Een kleine lening van 1200 – 1250 euro kunt u mogelijk niet via de bank aanvragen. In dit geval kunt u uitwijken naar financiële specialisten in kleine zakelijke leningen.

Bij de volgende partijen kunt u 1200 euro zakelijk lenen:

Vragen of opmerkingen over geld lenen? Stel ze in de reacties hieronder, en mogelijk kunnen wij u gratis verder helpen (wij bieden zelf geen leningen aan).

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen (persoonlijk) advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde informatie kan afwijken van de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Reactie plaatsen