Badkamer Financieren: Alle Lening Opties op Rij | Minilening.nl
11 augustus 2023 
6 min. leestijd

Badkamer Financieren: Alle Lening Opties op Rij | Minilening.nl

Een nieuwe badkamer kopen of de bestaande badkamer verbouwen? Een badkamer financieren is erg gemakkelijk en hoeft niet veel te kosten. In dit artikel zetten wij alle lening opties voor een badkamer financiering op een rij.

Wanneer u een nieuwe woning heeft gekocht of al jaren in dezelfde woont, vroeg of laat moet de badkamer vervangen worden. Wist u dat een gemiddelde badkamer na ongeveer 20 jaar zijn beste tijd al heeft gehad? Op dat moment is het tijd voor een renovatie of zelfs een nieuwe badkamer.

Het aanschaffen en laten plaatsen van een nieuwe badkamer is vaak een grote investering. Ook aan het renoveren van een badkamer hangt een flink prijskaartje. Het ligt uiteraard ook voor een deel aan de keuzes die u zelf maakt, maar doorgaans is er wel veel geld mee gemoeid. Het kan zo zijn dat u wellicht niet voldoende geld klaar hebt staan om deze investering te maken. Een interessante optie is dan om eens te kijken naar de mogelijkheden van een lening.

In dit artikel leest u alles over het renoveren of aanschaffen van een badkamer. We bekijken alle financieringsmogelijkheden en we geven u tot slot een aantal belangrijke tips mee, zodat u straks beschikt over uw ideale badkamer.

Goedkoop een badkamer financieren: vergelijk de offertes


Door de enorme inflatie van de afgelopen jaren is een badkamer helaas stukken duurder geworden. Voordat u een keuze maakt op welke manier u deze kosten wilt financieren, is het belangrijk om eerst verschillende offertes aan te vragen. Op deze manier kunt u eenvoudig de best mogelijke deal krijgen.

Houd overigens ook rekening met de kosten van het monteren en installeren van de badkamer. Ongeveer 50% van de totale kosten voor de aanschaf van een nieuwe badkamer zijn tegenwoordig de werkuren die gemaakt moeten worden. Let hier dus goed op wanneer u alle offertes bekijkt. Hieronder ziet u een indicatie van de kosten inclusief de werkuren.

Gemiddelde prijzen badkamer inclusief montage:

  • Basis badkamer: € 7.000 – € 12.000
  • Uitgebreide badkamer: € 12.000 – € 18.000
  • Luxe badkamer: € 18.000  – € 25.000

Badkamer financieren: alle mogelijkheden

Wanneer u een badkamer wilt aanschaffen of renoveren, zijn er meerdere mogelijkheden om dit te bekostigen. Elke vorm van financieren heeft zijn voor- en nadelen. Daarom geven we hieronder een overzicht van alle beschikbare opties met een korte uitleg. Op deze manier kunt u straks een weloverwogen keuze maken om uw badkamer slim te financieren.

Badkamer financieren met eigen geld

De meest voor de hand liggende optie is om eigen geld te gebruiken voor de financiering van een badkamer. Vaak is het financieel slimmer om een badkamer te financieren met eigen geld, omdat u hierdoor geen schulden maakt en dus geen rente hoeft te betalen.

Er zijn wel enkele uitzonderingen waarbij het financieren van een badkamer door middel van een lening gunstiger kan zijn dan het gebruiken van eigen geld. Dit is het geval wanneer de rentes erg laag zijn.

Stel dat uw nieuwe badkamer 10.000 euro kost. Als de rente erg laag is, dan zou u dit geld kunnen lenen tegen een rente van pak hem beet 3%. In dit geval zou u theoretisch gezien de 10.000 euro - die u zou gebruiken voor de financiering - nu kunnen beleggen. U dient dan een rendement boven de 3% te realiseren, wat al vrij eenvoudig is. Maar hoe hoger het rendement, bijvoorbeeld 5%, hoe meer winst u maakt.

Bij lage rentes is het kortom aantrekkelijker om geld te lenen voor een financiering. Op deze manier kunt u uw eigen geld gebruiken om meer rendement op te maken. Meer van dit soort tips leest u in ons artikel rijk worden voor beginners.

Badkamer financieren met hypothecaire lening

Als u over een koopwoning beschikt, kunt u er ook voor kiezen om een aanvullende hypotheek of tweede hypotheek af te sluiten. Wanneer u al een relatief lange periode in de woning woont, dan heeft u vaak al een fors deel van de woning afgelost. Dit deel kunt u weer gebruiken om uw badkamer te financieren.

Wanneer u veel overwaarde hebt in uw koopwoning, dan kunt u dit bedrag ook gebruiken voor het ophogen van uw hypotheek. Houd er wel rekening mee dat u dan te maken krijgt met advies-, taxatie- en notariskosten. U sluit min of meer een tweede hypotheek af, dus deze kosten moeten betaald worden.

Let er ook op dat een extra hypotheek risico’s met zich meebrengt. In het ergste geval kan het niet nakomen van uw betalingsverplichtingen ertoe leiden dat u uw huis verliest. Zo ernstig zal het waarschijnlijk niet snel worden, maar het is wel belangrijk dat bewust bent van dit risico.

Badkamer financieren met een persoonlijke lening

Voor de financiering van uw badkamer kan een persoonlijke lening een uitstekende optie zijn. Dit is een veel populaire keuze, omdat ze concurrerende rentes en flexibele aflossingsmogelijkheden bieden. Bovendien is het aanvragen van een persoonlijke lening erg gemakkelijk en snel.

Vooral wanneer u niet genoeg eigen vermogen heeft om uw badkamer te financieren, kan geld lenen een aantrekkelijke optie zijn. Omdat er geen onderpand of aanbetaling nodig is voor een persoonlijke lening, zijn er geen grote risico’s om uw huis bijvoorbeeld kwijt te raken. Dit is wel het geval bij een hypothecaire lening. Een persoonlijke lening kan daarom zeker interessanter zijn.

Hieronder staan enkele betrouwbare en veilige kredietverstrekkers in Nederland voor persoonlijke leningen:

Badkamer financieren met een lening: waar moet u op letten?


Als u een lening wilt afsluiten voor de financiering van uw badkamer, dan zijn een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Een badkamer aanschaffen of renoveren is een grote investering, waardoor het van groot belang is om zorgvuldig alles te overwegen. Hieronder helpen we u op weg met een aantal waardevolle tips voor een badkamer financiering.

Kredietverstrekkers met elkaar vergelijken

Een van de belangrijkste dingen om te doen is alle kredietverstrekkers met elkaar vergelijken. Via Minilening.nl kunt u heel eenvoudig de grootste aanbieders in Nederland vergelijken.  Als u de verschillende rentepercentages en voorwaarden naast elkaar legt, ziet u heel snel wat de beste deal voor u is.

Bekijk en vergelijk alle offertes aandachtig

Om voor een goede prijs uw badkamer te vervangen of renoveren, is het belangrijk om een aantal offertes van aannemers aan te vragen. Deze kunt u vervolgens vergelijken om zo te bepalen waar u het goedkoopste uit bent. U wilt immers niet te veel betalen voor uw badkamer.

Daarnaast wordt het nog wel eens vergeten, om alle offertes ook daadwerkelijk goed door te lezen. Hierin vindt u namelijk alle voorwaarden en de welbekende ‘kleine lettertjes’. Als u alle offertes aandachtig doorgelezen hebt, dan weet u ook wat uw rechten en plichten zijn. U wilt uiteindelijk niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Veilig en verantwoord lenen

Nadat u al de details zorgvuldig heeft gelezen, bent u klaar om de goedkoopste badkamer offerte te accepteren. Vul de benodigde gegevens in, en het bedrag dat u geleend heeft wordt vaak al binnen enkele werkdagen op uw rekening gestort. Dit geld kunt u vervolgens zelf gebruiken om uw badkamer te vervangen of te renoveren.

Wanneer u besluit geld te lenen voor uw badkamer, is het enorm belangrijk om te onthouden dat u kiest voor een veilige en verantwoorde manier van lenen. U gaat een verplichting aan om iemand terug te betalen, vaak voor een relatief lange periode. Als u uiteindelijk niet aan deze verplichtingen kunt voldoen, kan het zijn dat u met hoge kosten te maken krijgt. Het risico van niet terugbetalen is kortom erg groot.

In de volgende tips laten we u een handige trucje zien, waardoor u snel weet of u een lening kan dragen. Op deze manier komt u in de toekomst niet voor eventuele financiële problemen te staan.

Controleer de vergunning van de kredietverstrekker

Elk bedrijf dat in Nederland financiële diensten aanbiedt – zoals leningen - is verplicht om zich aan hele strenge eisen te houden. Om op een veilige en verantwoorde manier geld te lenen, is het belangrijk om altijd de vergunning van de kredietverstrekker in kwestie te controleren.

De kredietverstrekker moet een vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) of van DNB (De Nederlandsche Bank) hebben. Als de kredietverstrekker die u voor ogen hebt dit heeft, dan hoeft u zich geen zorgen te maken en kunt u bij deze partij veilig geld lenen om uw badkamer te financieren.

Past de lening in uw financiële situatie?

Dit is het laatste aspect dat u zonder twijfel genoeg aandacht moet geven. Wanneer u geld wilt lenen voor de financiering van uw badkamer, dan zullen uw vaste lasten vanzelfsprekend ook omhoog gaan. U zult immers elke maand een deel van de lening, inclusief rente af moeten lossen.

Maak daarom een overzicht van alle vaste lasten die u maandelijks hebt en wat u maandelijks aan inkomen verwacht te ontvangen. Als u dit zorgvuldig berekent en naast elkaar legt, dan ziet u in één oogopslag of u de kosten van de lening kunt dragen. Het is namelijk belangrijk dat u ook nog leuk kunt leven.

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken