Geld Lenen met Uitkering: Hoe Het Werkt | Minilening.nl
19 juli 2023 
6 min. leestijd

Geld Lenen met Uitkering: Hoe Het Werkt | Minilening.nl

U wilt geld lenen met uitkering, maar hoe doet u dit precies? Het kan namelijk erg lastig zijn om een lening aan te vragen als u een uitkering heeft. Kredietverschaffers zijn over het algemeen erg terughoudend omdat ze zekerheid willen dat u een lening ook weer kunt terugbetalen. Maar wat als u gebruik maakt van een uitkering maar toch geld wilt lenen?

Ondanks dat het moeilijk is om geld te lenen met een uitkering, is het wel mogelijk. In dit artikel bespreken we alle mogelijkheden om geld te lenen met een uitkering, zodat u toch eventueel aan een lening kan komen. Voordat u een lening afsluit, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Daarom behandelen we tot slot enkele belangrijke zaken waar u rekening mee zou moeten houden.

Op deze manier kunt u na het lezen van dit artikel een weloverwogen beslissing maken over het lenen van geld wanneer u een uitkering ontvangt. Neem de tijd om dit artikel goed door te lezen, zodat u vervolgens met vertrouwen kunt bepalen wat de volgende stap voor u is.

Hoe werkt geld lenen met uitkering?

Geld lenen met uitkering

Geld lenen met een uitkering is zeker niet makkelijk. Zoals u net hebt kunnen lezen, zijn kredietverstrekkers niet erg vrijgevig als het aankomt op geld lenen. Vaak willen aanbieders een vorm van zekerheid, zoals een onderpand of een hoog vast inkomen als garantie voor terugbetaling.

Met een uitkering beschikt u echter waarschijnlijk niet altijd over een stabiel inkomen, wat het risico voor de kredietverstrekkers vergroot. Als gevolg hiervan verlagen aanbieders vaak het maximale leenbedrag dat ze willen verstrekken of ze sluiten u zelfs helemaal uit. Hierdoor komt u kortom helemaal niet in aanmerking voor een lening.

Toch zijn er wel mogelijkheden om geld te lenen met een uitkering. Naast enkele kredietverstrekkers zijn er tal van alternatieven beschikbaar, die we aan het eind van dit artikel bespreken. Het is echter cruciaal om verantwoord om te gaan met leningen. Daarom geven we u tot slot nog een aantal belangrijke tips mee, zodat u uiteindelijk een doordachte beslissing kunt nemen.

Lening met uitkering aanvragen

Een van de enige manieren om met een uitkering een lening aan te vragen is via Saldodipje. Bij Saldodipje kunt u snel en eenvoudig een lening aanvragen zonder gedoe. Het aanvraagproces is erg simpel en neemt slechts enkele minuten in beslag. Daarnaast word er geen BKR-toetsing uitgevoerd, waardoor u ook eenvoudig geld kunt lenen met een uitkering.

Bij Saldodipje is het mogelijk om een bedrag te lenen tussen de 100 euro en 1500 euro en is daardoor vooral interessant wanneer u snel een kleine bedrag wilt lenen. De looptijd van deze leningen is daarnaast kort en bedraag slechts 1 tot 2 maanden. Het voordeel hiervan is dat u niet lang met een schuld zit. Wel moet u in korte tijd relatief veel terugbetalen, wat als nadelig kan worden gezien.

Voordat u een lening via Saldodipje afsluit, is het belangrijk om op enkele zaken te letten. Allereerst vereist Saldodipje vaak een persoonlijke garantstelling bij het aanvragen van een lening. Deze garantstelling kan een zware verplichting zijn, dus wees voorzichtig en zorg ervoor dat u zich bewust bent van de risico's voordat u een lening aangaat.

Daarnaast is de rente bij Saldodipje relatief hoog. Dit hoeft geen groot nadeel te zijn. Omdat u een relatief klein bedrag leent, zijn de werkelijke kosten meestal maar een paar tientjes. Het is echter altijd verstandig om bewust te zijn van de rente en de totale kosten voordat u een lening afsluit.

Om meer te lezen over de voordelen en risico’s verwijzen we u graag door naar onze uitgebreide review over Saldodipje. Daar leest u alle belangrijke informatie, waardoor u tenslotte een verstandige keuze kunt maken om wel of niet te lenen via Saldodipje.

Kijkt u ook eens naar onze pagina waar we alle kredietverstrekkers vergelijken. Er zijn namelijk nog enkele aanbieders die in sommige gevallen wel leningen verschaffen aan mensen met een uitkering. Dit hangt af van het type uitkering waar u gebruik van maakt (denk onder andere aan een WW of AOW-uitkering). Een van deze kredietverleners is bijvoorbeeld De Nederlandse Kredietmaatschappij.

Alternatieven geld lenen met uitkering


Het is geen verrassing dat geld lenen ook risico’s en nadelen met zich meebrengt. Een van de meest voor de hand liggende nadelen van lenen zijn de rentekosten die ermee gepaard gaan. Geld lenen kost immers geld. Daarnaast kan het aangaan van een lening ook een financiële last met zich meebrengen. Wanneer u impulsief of ondoordacht een lening afsluit, kan dit in de toekomst tot financiële problemen leiden. Dit kan grote consequenties tot gevolg hebben.

Het gebruiken van eigen geld is een van de beste alternatieven van een lening. In plaats van een lening af te sluiten, kunt u ervoor kiezen om uw eigen geld te gebruiken. Ten eerst hoeft u op deze manier geen rentekosten te betalen, maar u voorkomt ook de druk om steeds op tijd geld te moeten aflossen. Hierdoor voorkomt u financiële stress en vermindert u de kans op financiële problemen.

Als u niet genoeg eigen geld heeft, is het geld lenen van ouders of familie een ander geschikt alternatief. Hierdoor heeft u doorgaans meer flexibiliteit en kunt u gezamenlijk een schappelijke rente afspreken. Ook zijn de gevolgen bij uitstel van betaling over het algemeen minder zwaar dan bij een officiële kredietverstrekker. Als u de mogelijkheid heeft, is het daarom zonder twijfel raadzaam om eerst eens te overwegen of u een lening bij familieleden kunt afsluiten.

Denk er wel aan dat u altijd een (informele) overeenkomst opstelt, ook als u een lening afsluit met vrienden of familie. Dit kan u in de toekomst veel ellende en hoofdpijn besparen. Een solide overeenkomst zorgt voor rust, wetende dat alles op een betrouwbare en eerlijke manier is geregeld.

Een ander alternatief is het verminderen van de noodzaak om geld te lenen. Dit klinkt gek, maar het idee is eigenlijk erg simpel. In essentie komt het er op neer dat u bezuinigt op andere uitgaven, zodat u geld vrijmaakt voor het geld dat u eigenlijk zou lenen.

Een effectieve manier om dit te doen, is door kritisch naar uw uitgaven te kijken en bewust te budgetteren. Misschien kunt u enkele abonnementen opzeggen, minder vaak uit eten gaan of uw energie- en telefoonkosten verlagen door te vergelijken en te switchen naar goedkopere aanbieders. Hoe u dit voor elkaar krijgt, kunt u lezen in ons artikel over slim omgaan met geld.

Naast het bezuinigen op uitgaven, kunt u ook kijken naar manieren om extra inkomsten te genereren. Het doel is om extra geld te verdienen dat u kunt gebruiken voor uw financiële doelen en om de behoefte aan lenen te verminderen. Dit helpt u niet alleen met het voorkomen van financiële problemen, maar ook om financieel bewust te worden. Dit draagt niet alleen bij aan het verminderen van financiële stress, maar het geeft u ook de mogelijkheid uiteindelijk een hoger inkomen te verdienen.

Wel of niet geld lenen met uitkering


Wel of niet geld lenen met uitkering is een moeilijke vraag om te beantwoorden. Dit hangt namelijk volledig af van uw persoonlijke voorkeuren en situatie. Geld lenen is namelijk niet per definitie slecht, maar er zitten wel een aantal belangrijke nadelen en risico’s aan vast. Hieronder behandelen we kort de belangrijkste risico’s en we geven u een aantal tips mee om deze risico’s te vermijden.

Overweeg andere alternatieven van geld lenen

Geld lenen kost geld. Vaak is het een stuk rendabeler om uw eigen geld te gebruiken of geld te lenen van vrienden of familie. Op deze manier verliest u minder geld aan rentekosten en ontloopt u de stress om iedere keer op tijd uw aflossingen te moeten betalen. Onderzoek daarom altijd goed al uw mogelijkheden, voordat u daadwerkelijk een lening gaat afsluiten.

Leen alleen geld dat u écht nodig heeft

Geld lenen is een serieuze financiële verantwoordelijkheid die grote consequenties kan hebben als u niet tijdig uw lening kunt terugbetalen. Wees daarom altijd voorzichtig en leen alleen het bedrag dat u daadwerkelijk nodig heeft. Vermijd dan ook de verleiding om extra geld te lenen voor niet-noodzakelijke uitgaven. Dit brengt alleen maar extra kosten en eventuele problemen met zich mee.

Maak een solide plan om uw lening terug te betalen

Door een duidelijk plan op te stellen, voorkomt u mogelijke financiële problemen en onnodige stress in de toekomst. Een terugbetalingsplan zorgt ervoor dat u op tijd aan uw verplichtingen kunt voldoen. Door maandelijks het afgesproken bedrag op tijd af te lossen, vermijd u betalingsachterstanden en extra kosten. Een goed doordacht terugbetalingsplan geeft u kortom een hoop rust en helpt u op weg naar een succesvolle en verantwoorde aflossing van de lening.

Houd bij het opstellen van een terugbetalingsplan rekening met de looptijd van de lening en de bijbehorende rente. Probeer de looptijd niet onnodig te verlengen om lagere maandlasten te krijgen, omdat dit uiteindelijk kan leiden tot hogere totale kosten van de lening. Een kortere looptijd kan misschien leiden tot iets hogere maandelijkse aflossingen, maar het helpt u wel om de lening sneller af te lossen en de rentekosten eventueel zelfs te verminderen.

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken