Minilening Duitsland voor Nederlanders (zonder BKR) | Minilening.nl
12 maart 2023 
2 min. leestijd

Minilening Duitsland voor Nederlanders (zonder BKR) | Minilening.nl

Bent u als Nederlander opzoek naar een minilening uit Duitsland? In dit artikel benoemen we enkele Duitse kredietaanbieders van minileningen die u als Nederlander kunt aanvragen. Een Duitse minilening is zonder BKR. Daarnaast is een Duitse minilening zeer vergelijkbaar met een Nederlandse minilening. In dit artikel gaan we er dieper op in.

Minilening uit Duitsland aanvragen als Nederlander

In principe kunt u als Nederlander geen persoonlijke lening aanvragen bij een Duitse kredietaanbieder. Geld lenen in Duitsland is wel mogelijk wanneer u getrouwd bent met een Duitse man of vrouw, wanneer u werkt en inkomen krijgt uit Duitsland, of wanneer u kiest voor een Duitse kredietaanbieder die minileningen aan Nederlanders verstrekt.

Als u als Nederlander op zoek bent naar een minilening uit Duitsland, dan is het belangrijk om te weten dat niet alle kredietaanbieders in Duitsland bereid zijn om minileningen te verstrekken aan Nederlanders en mensen buiten Duitsland. Er zijn echter wel enkele Duitse kredietaanbieders die mogelijk ook minileningen aan Nederlanders willen aanbieden, zoals:

  • Vexcash: Dit is een Duitse kredietaanbieder die ook minileningen aan Nederlanders verstrekt. Je kunt bij Vexcash een bedrag lenen van maximaal € 500,- met een looptijd van 30 of 60 dagen.
  • Cashper: Cashper is (of was) een Nederlandse kredietaanbieder, maar heeft ook een kantoor in Duitsland. Je kunt hier een bedrag lenen van maximaal € 1.500,- met een looptijd van 15, 30, 45 of 62 dagen.

U hoeft als Nederlander echter geen Duits alternatief te zoeken voor een minilening.

Als Nederlander kunt u terecht bij Saldodipje voor kleine minileningen van 100 tot 1500 euro. U kunt dergelijke kleine bedragen lenen voor een termijn binnen 30 tot 62 dagen. De rente varieert tussen de 6 tot 10%.

Saldodipje biedt een minilening zonder BKR aan. Dit kan aantrekkelijk klinken, maar de kredietaanbieder hanteert ook voorwaarden zoals garantstelling. Bij het niet nakomen van deze voorwaarden kunnen ze hoge kosten in rekening brengen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat minileningen vaak gepaard gaan met hoge kosten en rentes. Zorg er dus voor dat u goed op de hoogte bent van de voorwaarden en de kosten voordat u besluit om een minilening af te sluiten.

Waarop letten bij minilening aanvragen uit Duitsland

Wanneer u een minilening aanvraagt bij een Duitse kredietverstrekker, moet u er rekening mee houden dat de voorwaarden en regelgevingen anders kunnen zijn dan in Nederland. Het is daarom belangrijk om de voorwaarden en kosten van de lening goed te vergelijken voordat u besluit om een minilening af te sluiten. Zorg er ook voor dat je begrijpt wat de verplichtingen zijn en wat de gevolgen zijn als je niet in staat bent om de lening terug te betalen.

De regelgeving voor geld lenen in Duitsland is vergelijkbaar met die in Nederland. Er zijn echter enkele verschillen in de regelgeving en voorwaarden voor het verstrekken van leningen.

In Duitsland moeten kredietverstrekkers bijvoorbeeld voldoen aan de regels en richtlijnen van de Duitse federale toezichthouder voor de financiële sector, de BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht). Deze toezichthouder controleert de kredietverstrekkers en zorgt ervoor dat ze aan de wettelijke vereisten voldoen. De BaFin is de Nederlandse equivalent van de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

De rentevoeten voor leningen in Duitsland zijn ook anders dan in Nederland. Er gelden bepaalde maximum rentetarieven die door de overheid zijn vastgesteld. In Nederland is dit bijvoorbeeld maximaal 10% JKP (Jaarlijks KostenPercentage). Daarnaast is het gebruikelijk dat zowel kredietverstrekkers in Duitsland een BKR-toetsing uitvoeren voordat ze een lening verstrekken, vergelijkbaar met het BKR in Nederland. Dit is altijd van toepassing op een persoonlijke lening.

Disclaimer: let op! Lenen kost geld. Wij van minilening.nl bieden zelf geen krediet aan. Ook geven wij geen (persoonlijk) advies. Aangeboden informatie is puur ter educatie en vermaak. Genoemde informatie kan afwijken van de actualiteit, gezien de volatiliteit in rente. Het is mogelijk dat dit artikel affiliatelinks bevat. 

Over de schrijver
Wij van Minilening.nl vergelijken persoonlijke leningen en doorlopend krediet van minileningen tot zakelijke leningen. Van kleine bedragen lenen als particulier of ZZP, tot aan grote bedragen zakelijk lenen vanuit uw bedrijf.
Reactie plaatsen

Zakelijke Lening Aanvragen

Een betrouwbare zakelijke lening voor ZZP en ondernemers vindt u bij ons. Wij vergelijken aanbieders voor zakelijk geld lenen. Wilt u een bedrijfslening aanvragen? Bekijk onze top 10 en selecteer op laagste rente of gunstige voorwaarden. U kunt al zakelijk lenen vanaf 1000 euro. Ook als u een startende ondernemer of ZZP bent.
zakelijke-minilening

Minilening Aanvragen

Heeft u een kleine persoonlijke (mini)lening nodig? U kunt een minilening aanvragen (zonder BKR) vanaf 100 euro. Een persoonlijke lening aanvragen (met BKR) kan vanaf 1000 euro. Kies de beste aanbieders uit vergelijk!
minilening-vergelijken